Localitatea Mircea Voda (judetul Constanta) Resedinta: Mircea Voda.
Valul de piatra porneste de la cetatea Axiopolis, trece prin cartierul Palas Constanta, si se termina in partea de sud a orasului, pe malul Marii Negre.

In vecinatatea Pesterii Sfantul Ioan Casian se afla doua inscriptii scrise in stanca, la o distanta de aproximativ o suta de m una de alta.
Pestera Casa Hotilor se afla langa balta Vederoasa, la est de satul Aliman, satul de resedinta al comunei cu acelasi nume.

Lac neamenajat turistic, locatie spectaculoasa pentru fotografii de nunta, Lacul de creta se afla la sud de orasul Murfatlar.

Cetatea Ulmetum, aflata langa localitatea Pantelimon, reprezinta o asezare romana din secolul IV, continuata de una romano-bizantina ce a dainuit pana in secolul al VI-lea. Bolovanii de pe platou - Ajungand la fata locului, am fost impresionat de marimea fortificatiei.
Bazin apa Targusor la 28,83 kmLa est de localitatea Targusor, in apropierea statiei de cale ferata Targusor Dobrogea, putem vedea un interesant turn construit din caramida, deosebit de fotogenic.

Daca cauti un loc sa te adapostesti de ploaie sau arsita soarelui, sub tavan este locul potrivit pentru tine.
Cismeaua Tas Uluc Padureni la 36,54 kmCismeaua Tas Uluc se afla la nord-vest de satul Padureni (denumire veche Nastradin), pe drumul comunal DC36, intre Padureni si Raristea (mai demult Bazirgian).
Cismeaua din Lespezi la 40,35 kmPe teritoriul satului Lespezi (in trecut Techechioi, in turca Tekkeköy) din comuna Dobromir, sunt mai multe cismele, cel putin patru.
Cazemata cu rampa Tuzla la 49,32 kmCazemata cu rampa de lemn se afla in partea nordica a plajei de langa Tuzla. Plaja frumoasa sau loc oribil - Unii descriu plaja Tuzla ca fiind cea mai frumoasa plaja din Romania, dar experienta mea a fost una contrara.
Cismea Cetatea la 39,05 kmCismeaua din satul Cetatea (in trecut Asarlac, in turca Asirlik), din comuna Dobromir, se afla langa drumul comunal DC33, respectiv strada Cismelei.
Complexul arheologic din Parcul Catedralei se afla la intersectia strazilor Arhiepiscopiei, Revolutiei din 22 decembrie 1989, si Bulevardul Regina Elisabeta.
Cismele din Baneasa la 45,37 kmIn satul Baneasa, resedinta al comunei cu acelasi nume din judetul Constanta, in zona care pe vremuri s-a numit Ghiuvegea, exista doua cismele.

Stanca Mosu si Baba se afla pe malul drept al Dunarii, chiar in apa, la poalele dealului Celea Mica, la sud-est de cariera de piatra de aici.

Izvorul Cheile Dobrogei se afla in capatul de nord-est a cheilor, la iesirea spre localitatea Cheia, la vest de drumul asfaltat DJ222.
Vila Sutu Constanta la 39,97 kmVila printului Mihail Sutu se afla in Constanta, pe strada Krikor Zambaccian numarul 1, foarte aproape de malul marii, langa Portul Turistic.
Pestera cu Sarcofage (Pestera din Canaraua de la Dumbraveni, Pestera numarul 1 din Canaraua 7) se afla in bazinul lacului Oltina si valea Canaraua Fetei.
In fata cladirii primariei din Cernavoda sunt expuse replici de dimensiuni mari ale celor doua statuete celebre, Ganditorul de la Hamangia.
Culmea Pricopanului - Muntii Macin la 108,39 kmCulmea Pricopanului este creasta secundara, dar impunatoare a Muntilor Macin, caracterizata prin uriase formatiuni granitice, stanci semete si panorame vaste de jur imprejur. Peisajul ca si relieful este de tip alpin si chiar daca inaltimea culmii pare aparent mica, efortul este usor sustinut la urcus.

Grota din faleza 23 August se afla la sud de faimoasele trepte de lemn Faleza 23, la aproximativ 340 m.

Parcul de aventura Jurasica este amplasat in padurea din statiunea Neptun, pe strada Plopilor numarul 3.

La o plimbare pe malul marii, in partea nordica a plajei 23 August, la un moment dat ajungem la niste trepte de lemn spectaculoase.
Geamia veche Albesti la 57,52 km. Geamia veche de la Albesti se afla in partea de est-sudest a localitatii, pe strada Ion Mecu, aproape de intersectia cu strada Horea.
Cismeaua din Cuiugiuc la 57,8 km. Cismeaua din Cuiugiuc se afla la nord de localitate, la aproximativ 150 m distanta de drumul comunal DC40 spre vest, la est de dealul Balaclar.
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.