Localitatea Biborteni (judetul Covasna) Resedinta: Baraolt. Denumire maghiara: Bibarcfalva.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Biborteni, judetul Covasna

Spre Piatra Mesei Carta la 49,91 km
Spre Piatra Mesei, Carta
Varful Colos Varful Colos Muntii Ciucului la 41,86 km
Colos este un varf remarcabil de 1246 m, aflat pe interfluviul Fisag-Olt al Muntilor Ciucului. Bere blonda - Se pare ca e vorba despre o sponsorizare. Cu bicicletele - Am sosit cu masina, pornind de la Lacul de baraj Frumoasa, si am ajuns pana la capatul drumului asfaltat Drumul Fanului, cu bicicletele pe port-bicicleta. Scuze si multumiri - Multumirile sunt pentru ca ai reamenajat ascunzisul cu o cutie noua.
Apa minerala Buzgo Apa minerala Buzgo Valea paraului Bradul Mare la 10,72 km
Apa minerala Buzgo se afla in bazinul hidrografic al vaii paraului Bradul Mare.
Manastirea Fagetel Manastirea Fagetel la 46,77 km
Aflata sub Pasul Ghimes, aproape de izvoarele Trotusului, manastirea este un obiectiv turistic in sine. Un ascunzis drive-in - Am pornit intr-o excursie de doua zile. Frumuseti de prin partile Ghimesului - Superbe locuri, frumoasa manastire, invesmantata la timpul in care am gasit ascunzisul in mantie de iarna. Manastirea Fagetel - Amplasamentul obiectivului il face usor accesibil vizitatorilor si credinciosilor.
Apa minerala Alszeg Apa minerala Alszeg Tusnad la 22,98 km
Fantana cu apa minerala Alszeg a fost amenajata in anul 1960, in partea de vest a satului Tusnad.
Dalnic Dalnic la 31,87 km
Dalnic este unicul sat al comunei omonime, din 2004, in urma unui referendum.
Izvorul Bufnitei si Baile de la Olteni Izvorul Bufnitei si Baile de la Olteni la 19,56 km
In extravilanul satului Olteni (comuna Bodoc), pe malul stang al Oltului, a fost ridicat un mic complex balnear (bai publice cu servicii de tratament) aferent izvoarele minerale din zona. Geocutie deosebita cu continut umed - Geocutia ascunsa in apropierea Izvorului Bufnitei poate fi cautata chiar si fara gps. Fantina secata - Fantina exista dar fara apa.
Ciucsangeorgiu Ciucsangeorgiu Capela Adormirea Maicii Domnului la 34,1 km
Aceasta capela, pomenita si in descrierea facuta comunei Ciucsangeorgiu, se afla pe Dealul Posa, asa cum este specificat in denumirea maghiara a capelei.
Cariera Brazi Cariera Brazi la 19,01 km
La aproximativ 300 m spre nord de coloanele de bazalt din Racosu de Jos, se afla Cariera Brazi.
Biserica romano-catolica din Nicolesti Biserica romano-catolica din Nicolesti Frumoasa la 41,13 km
La 1,5 km de centrul Frumoasei, pe DN 12A dintre Onesti si Miercurea Ciuc, se afla centrul parohial Sfantul Nicolae din Nicolesti, cu casa parohiala din 1847 si biserica din secolul XIII-lea. Biserica romano-catolica din Nicolesti - Frumoasa - Un obiectiv impunator, bine intretinut, merita vizitat. Dupa ce am sarit gardul inutil - Fotografiind cladirea de langa biserica, am pornit in directia gresita, astfel incat la un moment dat a trebuit sa sar peste un gard, sa inconjor cladirea, pana sa ajung in interiorul curtii bisericii.
Viscri Viscri la 43,92 km
Biserica este inchisa intre orele 14-16. Viscri - Am ajuns la biserica fortificata din Viscri in ultimul moment, deoarece din cauza unei pauze de masa, biserica este inchisa intre orele 14 si 16.
Baile Jigodin Baile Jigodin la 28,49 km
La Baile Jigodin functioneaza o baie calda cu 53 vane si cu un bazin acoperit, o sauna, si doua bazine in aer liber.
Biserica unitariana din Calnic Biserica unitariana din Calnic la 21,09 km
Biserica unitariana din Calnic, construita in anul 1674, este considerata monument istoric. Biserica unitariana versus reformata - Odata ajuns in sat, am inceput sa caut geocutia in clopotnita de la prima biserica. Clopotnita - Clopotnita din lemn din secolul VIII, realizari ale arhitecturii populare locale.
Basorelieful palpabil Basorelieful palpabil Sumuleu Ciuc la 34,24 km
Basorelieful palpabil Sumuleu Ciuc se afla vizavi de biserica franciscana, in parcarea amenajata de pe cealalta parte a drumului.
Biserica romano-catolica Biserica romano-catolica Estelnic la 42,75 km
Este o biserica tip cetate, fiind inconjurata cu un zid inalt de cca 2 m cu cornisa din tigla. Primul ascunzis chiar ca a fost temporar - In drum spre casa, mi-a ramas timp sa mai caut geocutiile ascunse la bisericile catolice din Estelnic si Poian.
Piatra Soimului Piatra Soimului Baile Chirui la 23,86 km
Ajuns la fata locului, am salutat un localnic, care tocmai a trecut pe langa mine. Cea mai rapida modalitate de acces - Odata ajuns sus, am pornit gps-ul.
Castrul roman Comolau Reci la 33,74 km
Castrul roman de la Comolau, azi asimilat satului Reci, a reprezentat un punct militar strategic.
Fagul cu o suta de brate Fagul cu o suta de brate Potiond la 41,16 km
Din traseul turistic marcat cu cruce rosie, intre varful Colos si varful lui Alexandru, coboara o vale laterala abrupta spre valea larga a paraului Fenyovize.
Biserica reformata Biserica reformata Lisnau la 39,26 km
Lisnau este situat intr-una din vaile Muntilor Intorsurii, la marginea estica a Depresiunii Trei Scaune, in valea Paraului Lisnau. Contrar legilor lui Murphy - In drum spre Saciova, unde ma asteptau prietenii cu bunatati traditionale, am nimerit la Lisnau.
Cetatea Kustaly Cetatea Kustaly Ocland la 15,17 km
Cetatea Kustaly se afla in saua crestei principale ale Muntilor Persani.
Pasul Vlahita Pasul Vlahita la 27,84 km
Pasul Vlahita este o coama la o altitudine de 980 m, este situat pe DN 13A la 36 km de la Odorheiu Secuiesc si la o distanta de 16 km de la Miercurea Ciuc. Ascunzis drive-in - Am trecut de foarte multe ori pe langa acest loc. Pasul Vlahita - Am cautat in 2 zile diferite cutia.
Cascada Tigai Cascada Tigai Comana de Sus la 32,82 km
Pentru a ajunge la pestera de la Tigai se porneste inspre est din localitatea Comana de Sus, pe valea Comana, pe drumul forestier de-a-lungul paraului.
Biserica reformata din Varghis Biserica reformata din Varghis la 7,48 km
Biserica aflata in prima intersectie importanta de la intrarea sudica in satul-comuna Varghis este una reformata, calvina.
Dealul Merilor Dealul Merilor Micfalau la 16,96 km
Dealul Merilor se afla intre paraiasele Jimbor (Rosie) si Podu Mare, la o altitudine de peste 700 de m.
Cimitirul animalelor Eden Codlea la 47,74 km
Cimitirul animalelor Eden este situat la intrarea in localitatea Codlea, si ofera servicii de inhumare din 1 noiembrie 2022.
Muntele Negurei Muntele Negurei Nadejdea la 47,94 km
Muntele Negurei (Ceata, Cad, Kod) este granita naturala dintre bazinele Ciucul de Mijloc si Ciucul de Sus.
Cetatea Melcului Cetatea Melcului Bicfalau la 41,88 km
Gasirea cetatii nu ridica niciun fel de probleme, existand doua trasee marcate ce conduc la ea. Eroare - Cetatea Melcului (Csigavar) este situata in perimetrul localitatii Bicfalau. Explicatie - Geoascunzisul Cetatea Melcului este, mai bine zis a fost conceput ca si o multi-geocutie, a se vede tipul ascunzisului. Ascunzis nou langa cetatea Melcului - Pentru ca nu am reusit sa aflu coordonatele vechiului ascunzis de aici.
Izvorul Salus Izvorul Salus Muntii Bodoc la 20,98 km
Izvorul Salus se afla in zona de izvor, complet impadurita, a paraului Sute. Un ascunzis fragil, dar rezistent - Am trecut pe la izvorul mineral Salus de la Baile Sutei, cu prilejul unei drumetii cu multe geoobiective, curiosi sa vedem amenajarea din 2011 realizata de asociatia ungara Ars Topia.
Biserica reformata fortificata Biserica reformata fortificata Sfantu Gheorghe la 26,57 km
Aici se ridica singurul monument ramas din evul mediu, biserica reformata cetate, construita la sfarsitul secolului al XV, respectiv la inceputul secolului al XVI in stil gotic. Multumesc pentru ascunzis - Am fost prima persoana care a gasit geocutia de la biserica reformata fortificata.
Izvorul Honved Izvorul Honved la 25,63 km
Fantana Honved se afla langa drumul asfaltat Sfantu Gheorghe - Baile Sugas.
Toaleta publica automata Toaleta publica automata Miercurea Ciuc la 32,04 km
Este dotata cu sistem automat pentru spalare si dezinfectare, sistem de aerisire si odorizare, iluminare interna automata, sistem de siguranta.
Descult in parc Descult in parc Odorheiu Secuiesc la 36,62 km
Aleea terapeutica din cadrul terenului de joaca al parcului central din Odorheiu Secuiesc a fost realizata in 20 ore de lucru, de catre 50 voluntari.
Varful Soiul Mare Varful Soiul Mare Muntii Ciucului la 48,85 km
Soiul Mare, sau Gura Muntelui, cu cei 1553 m ai sai, este cel mai inalt varf al Muntilor Ciucului.
Drumul Crucii Drumul Crucii Nadejdea la 46,2 km
Calea durerii din Nadejdea a fost amenajata in anul 1933, si renovata in 2012.
Via ferrata Pericolul Caprei Via ferrata Pericolul Caprei Harghita Madaras la 40,88 km
Pericolul Caprei este primul traseu de via ferrata din Secuime. Prima data pe un traseu de via ferrata - Am parcurs drumul ce leaga localitatea Izvoare (dinspre Zetea, respectiv Sub Cetate) de statiuna Harghita Madaras, pe un drum, care vara arata ca un rau secat, plin cu stanci.
Biserica catolica Sfantul Anton din Padua Biserica catolica Sfantul Anton din Padua Ciceu la 36,91 km
Biserica romano-catolica din Ciceu, monument istoric si arhitectural, a fost sfintita cu hramul Sfantului Anton de Padua in 1783.
[ Sus ↑ ]
Cascada de sub deal - Muntii Persani
Cascada de sub deal - Muntii Persani la 12,17 km
In memoriam Dénes István - Zona carstica Godra
In memoriam Dénes István - Zona carstica Godra la 14,03 km
Zona carstica Godra se afla la nord-vest de localitatea Varghis, in judetul Covasna, spre vest de valea Varghisului. Zona a fost declarata rezervatie naturala pentru protectia carstului.
Gaterul vechi de la Gyula la 65,84 km. Primul gater pentru prelucrarea lemnului de la Comandau a fost amenajat la Gyula, aflat la 6,6 km distanta de Comandau.
Casa Loris Casa Loris Sighisoara la 67,85 km. Casa de mestesugari Loris se afla pe strada Cositorarilor numarul 3.
Monumentul imparatesei Sisi Monumentul imparatesei Sisi la 57,25 km. In prima serpentina a drumului national ce coboara de pe Dl.
Biserica Manastirii Biserica Manastirii Sighisoara la 67,81 km. Biserica Manastirii a fost construita in secolul al XIII-lea, si transformata la sfarsitul secolului al XV-lea.
Hornul Nisipos Hornul Nisipos Muntii Piatra Craiului la 69,54 km. De la baza peretelui Malul Galben, sosind din valea paraului Calinet, putem alege mai multe variante pentru a ne continua drumul, una este prin Hornul Nisipos.
Bisericuta Paganilor Bisericuta Paganilor Rasnov la 59,16 km. Bisericuta Paganilor este o formatiune stancoasa interesanta, in mijlocul padurii, la 30 minute departare de Pestera Rasnoavei.
Cabana Ciucas Cabana Ciucas Muntii Ciucas la 69,03 km. Cabana Ciucas se afla in inima Masivului Ciucas, pe Piciorul Chirusca al Varfului Ciucas, la 1595 m altitudine. Cabana din munte - Un loc unde odata ajuns, sigur vei lua o pauza. Gasita in drum spre varf - Am fost din nou in Ciucas cu intentia sa ajung in varf.
Cascada Scaricica Cascada Scaricica Comanesti la 67,93 km. Depresiunea Comanesti, implicit orasul, sunt dominate de Obcina Laposului, extremitatea nord-estica Muntilor Ciucului. Cascada Scaricica - Comanesti - Am nimerit locatia mergand prin padure. Modalitatea mai grea de a ajunge la cascada - Exista mai multe modalitati de a ajunge la cascada.
Poiana Butuci Poiana Butuci Muntii Vrancei la 61,44 km. Poiana Butuci este un punct important de pe culmea inalta a Muntilor Vrancei.
Grotele militare de pe Muntele Cristes Grotele militare de pe Muntele Cristes la 54,39 km. Muntele Cristes, de 1451 m, singularizat prin seile joase din jurul sau, se afla in Muntii Ciucului, pe interfluviul Sulta-Ciobanus.
Gradina de Lavanda Cristuru Secuiesc la 52,59 km. In anul 2023 are loc cea de-a sasea recolta de lavanda de la plantatia Dianna Manufaktura, incepand cu 24 iunie.
Dealul cu lavanda Bezid la 67,75 km. Dealul cu lavanda se afla la capatul din est al lacului Bezid, langa intersectia spre Criseni, intr-o locatie deosebita.
Cascada Nasolea Cascada Nasolea la 57,71 km. Numele cascadei, aflata, de fapt, pe raul Uz, este luat de la cel al muntelui pe la baza caruia curge, Nasolea Mare, acelasi ca si al paraului a carui gura de varsare in Uz este putin in amonte fata de cascada. Malul drept si stang - Locatia este pe malul drept al raului Uz. Pe o vreme nasoala la Cascada Nasolea - Ascunzisul se afla in amonte fata de cascada, de langa uriasele radacini despre care se vorbeste in indicatie.
Capela Sfanta Ana Capela Sfanta Ana Tomesti la 51,65 km. Capela se afla pe un deal din vestul comunei Tomesti, la mai putin de 1 km de marginea localitatii. Exact cum spune instructiunea - Am avut putin de lucru, pana am gasit geocutia ascunsa aici.
Stanca Bufnitei Stanca Bufnitei Muntele Iavardi la 65,01 km. Pe muntele Iavardi fiecare stanca are o denumire: Piatra lui Herman, Stanca Bufnitei, Piatra lui Kota, Piatra Portelan. La Stanca Bufnitei, imbufnati - Dupa ce am ratat cutia de pe Varful Iavardi, speram sa o gasim macar pe cea de la Stanca Bufnitei. Cutie noua la Stanca Bufnitei - Am fost din nou la Stanca Bufnitei. Geocutia veche a disparut, cea noua asteapta cautatorii - Stanca Bufnitei a fost cel de al treilea obiectiv al turei noastre in circuit, in jurul muntelui Iavardi.
Moara de apa Tinka Gheorgheni la 69,26 km. La inceputul anilor 1900, in Depresiunea Giurgeului existau mai mult de o suta de mori de apa, iar langa paraul Belcina erau mai mult de treizeci.
Vila Franka Sighisoara Vila Franka Sighisoara la 67,71 km. Camping Vila Franka Priveliste superba - Great view. Am gasit cutia - Am gasit cutia.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.