Localitatea Bodos (judetul Covasna) Resedinta: Baraolt.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Bodos, judetul Covasna

Cetatea Melcului Cetatea Melcului Bicfalau la 39,81 km
Gasirea cetatii nu ridica niciun fel de probleme, existand doua trasee marcate ce conduc la ea. Eroare - Cetatea Melcului (Csigavar) este situata in perimetrul localitatii Bicfalau. Explicatie - Geoascunzisul Cetatea Melcului este, mai bine zis a fost conceput ca si o multi-geocutie, a se vede tipul ascunzisului. Ascunzis nou langa cetatea Melcului - Pentru ca nu am reusit sa aflu coordonatele vechiului ascunzis de aici.
Muzeul de istorie a breslelor Muzeul de istorie a breslelor Targu Secuiesc la 37,61 km
Cladirea muzeului a fost construita in anul 1857, in trecut a fost prima cladire a primariei.
Izvorul de Sus Izvorul de Sus Baile Homorod la 33,67 km
Izvorul de Sus se afla in capatul de est a localitatii Baile Homorod.
Izvorul Vajas Izvorul Vajas Baile Homorod la 33,76 km
Izvorul de apa minerala Vajas se afla in spatele cladirii restaurantului si pensiunii Lobogo, intr-o groapa construita din beton si piatra cubica.
Casa de cultura Vigado Casa de cultura Vigado Targu Secuiesc la 37,53 km
Pe latura nord-vestica a centrului istoric din oras, se afla Casa de Cultura Vigado, construita intre anii 1902-1904.
Rezervatia Valea Iadului Rezervatia Valea Iadului Turia la 22,5 km
Valea Iadului este un afluent al paraului Turia, confluenta lor formandu-se la 1 km vest de satul Turia. Gradina Herko de pe Valea Iadului - Pe harta zonei Balvanyos editata de Dimap - Budapesta, zona de concentratie maxima a izvoarelor minerale de pe Valea Iadului este denumita Herko Kert (Gradina Herko - ultimul cuvant poate de origine antroponimica? Denumirea am mai intalnit-o doar in descrierea unui traseu in trecere pe aici, descris in revista de turism Gyopar/Floarea de Colti). Dupa ce aproape ca am uitat sa caut si aceasta geocutie - Geoascunzisurile zonei, Gradina Herko, Valea Iadului, Cetatea Turia, ne-au atras sa venim aici intr-o noua mica excursie.
Baile Jigodin La Baile Jigodin functioneaza o baie calda cu 53 vane si cu un bazin acoperit, o sauna, si doua bazine in aer liber.
Fantana mosului Elek Fantana mosului Elek Odorheiu Secuiesc la 38,37 km
Fantana mosului Elek se afla in parcul orasenesc din Odorheiu Secuiesc.
Capela catolica Sfanta Fecioara Maria Capela catolica Sfanta Fecioara Maria Turia la 30,34 km
Capela romano-catolica cu numele Sfantei Fecioare Maria a fost construita in anul 1831 de catre baronul Apor Lazar (1784-1868).
Fantana Vestita Fantana Vestita la 32,86 km
Este vorba despre un izvor amenajat sumar, dar ingrijit, cu apa slab mineralizata, aflat pe o culme secundara a Muntilor Bodoc, cea care domina dinspre nord satele comunei Sanzieni.
Poarta de piatra Poarta de piatra Comana de Sus la 34,58 km
La aproximativ 2 km est de satul Comana de Sus, drumul trece printre doua blocuri de stanca, in locul numit Poarta de stanca a tatarilor.
Turn de observatie Turn de observatie Varful Aramei Cireseni la 46,89 km
Cel mai inalt punct al dealurilor dintre Feernic si Tarnava Mare este Varful Aramei, avand 932 m.
Varful Bodoc Varful Bodoc Muntii Bodoc la 20,96 km
Cateva cuvinte despre muntii Bodoc: Se stie ca sunt vulcanici, ca au inaltimi domoale, acoperite de multe pasuni, ceea ce le da mult farmec turistic. Pe cel mai spectaculos varf al Muntilor Bodoc - Am plecat de la coada Lacului Padureni.
Capela Xantusz Capela Xantusz la 34,95 km
Capela Xantusz se afla la mijlocul distantei dintre Fitod si Hosasau, la marginea padurii, in valea paraului Hosasau. Papucul-doamnei - Am inclus cautarea ascunzisului intr-o mica drumetie pe un traseu in circuit.
Valea paraului Periculos Valea paraului Periculos la 34,97 km
Paraul Periculos curge intre Piscul Mare si Dealul Periculosului.
Stanca Capul de om Stanca Capul de om Valea paraului Bradul Mare la 11,5 km
Pe valea paraului Bradul Mare, la aproximativ 230 m nord de furnalul Bodvaj, la marginea drumului, vom gasi o interesanta stanca, de culoarea verde.
Capela lui Isus Capela lui Isus la 37,04 km
In ciuda trecutului sau multisecular, Odorheiu Secuiesc nu detine o spectaculoasa mostenire medievala construita.
Belvedere Belvedere Capalnita la 33,78 km
In partea de nord-vest si deasupra localitatii Capalnita, pe versantul sud-estic al varfului Homorod, se afla un perete de stanca.
Loc pentru picnic Loc pentru picnic Furnalul Bodvaj la 11,32 km
Am ajuns la Furnalul Bodvaj cu ocazia unui traseu mai lung, cu plecare din capatul nordic al satului Herculian, ce a vizat, in principal, cucerirea Varfului Cucu. Gasitorul numarul zero - In ziua aceea amenajam geoascunzisuri in valea paraului Bradul Mare, iar dimineata devreme am reascuns geocutia de la furnal, disparuta cu mult timp in urma.
Varful Pilistea Varful Pilistea Munceii Intorsurii la 45,18 km
Unitatea montana numita Munceii Intorsurii cuprinde muntisorii aflati in interiorul curburii Carpatilor, prinsi intre arcul format de Muntii Siriu, Podu Calului, Penteleu si Depresiunea Brasov-Sfantu Gheorghe. Pilistea sau Pilisca, acelasi varf - Denumirea Pilistea, pe care am adoptat-o pentru cel mai inalt varf al Munceilor Intorsurii, este cea folosita de localnici.
Baile Homorod Baile Homorod la 33,81 km
Baile Homorod lies at an altitude of 740-760 m in the valley ofNagy-HomorĂ³d river and the Bath brook. Ultima oprire pe drum inapoi - Fiind aproape de sosea, am zis s-o incercam, nici o sansa. Copaci rupte - Chiar acolo sunt mai multe copaci rupte in doua, Istvan. Ascunzis mult mai bun - Am gasit si aceasta geocutie.
Biserica evangelica-lutherana Biserica evangelica-lutherana Targu Secuiesc la 37,13 km
Biserica evangelica-lutherana din Targu Secuiesc se afla pe strada Gheorghe Doja numarul 10.
Izvorul Lobogo Izvorul Lobogo Baile Homorod la 33,78 km
Izvorul de apa minerala Lobogo este izvorul cel mai popular si cel mai cunoscut al statiunii Baile Homorod.
Teiul de 500 de ani din Leliceni Teiul de 500 de ani din Leliceni la 33,9 km
Teiul de langa biserica comunei Leliceni a fost plantat probabil in prima parte a anilor 1500. O alta schimbare la fata: ascunzisul de la Leliceni - Consimtim la comentariile elogioase la adresa locului. Ascunzis nou la Leliceni - Dupa reconstructia portii din spatele cimitirului geoobiectivul Teiul de la Leliceni a ramas fara geocutie. Fara duh spre Leliceni - Afland despre noua geocutie, am pornit imediat in cautarea ei.
Stanca Piatra Zimbrului Stanca Piatra Zimbrului Muntii Bodoc la 22,37 km
Sub numele de Piatra Zimbrului este cunoscut un varf semet al unei culmi secundare a celei principale a Bodocului, desprinsa din ea spre est, in sectorul cuprins intre Varful Carpinis, cel mai inalt al Muntilor Bodoc, si pasul Balvanyos. Dupa nas si harta, la Stanca Piatra Zimbrului - Am pornit din Baile Balvanyos, vizitand mai intai Baile Cisar, unde in ultimii ani au fost efectuate mai multe renovari si reamenajari.
Mausoleul si cimitirul eroilor Mausoleul si cimitirul eroilor Odorheiu Secuiesc la 37,92 km
Mausoleul si cimitirul eroilor din Odorheiu Secuiesc a fost construit in anul 1929, pe dealul Cuvar.
Izvorul de apa minerala Elisabeta Izvorul de apa minerala Elisabeta Hosasau la 35,1 km
Apa minerala din Hosasau este o apa foarte bogata in bicarbonati, foarte buna pentru servit cu vin.
Cetatea Fetei Cetatea Fetei Olteni la 18,44 km
Asezarea fortificata Cetatea Fetei se afla la nord-est de satul Olteni, comuna Bodoc, pe malul stang al Oltului. O cetate interesanta - Cetatea se afla pe un platou, si are o terasa spre sud.
Biserica catolica Biserica catolica Barzava la 41,57 km
Barzava apartine comunei Frumoasa, se afla intre Nicolesti si Delnita, la o altitudine dintre 770 m intre dealurile Ciceu si Campul Mare. Barzava - prima cutie, da! - Fiind destul de dimineata, biserica era inchisa.
Succes Succes Siculeni la 40,86 km
In sfarsit, am reusit.
Dumbrava Castanilor Dumbrava Castanilor Craciunel la 21,93 km
Dumbrava cu castanii de peste o suta de ani se afla la nord-vest de satul Craciunel, la marginea localitatii.
Poteca Rompatel Poteca Rompatel Nadejdea la 48,55 km
O poteca interesanta care porneste din centrul satului Nadejdea, din apropierea bisericii catolice, si continua de-a lungul paraului Rompatel pana iese din sat. O poteca interesanta cu traditii - Am parcat vizavi de caminul cultural, apoi am pornit spre est pe strada Piata Bisericii.
Izvorul din santul Komlos Izvorul din santul Komlos Baile Tusnad la 16,56 km
Santul Komlos, care delimiteaza statiunea balneara Baile Tusnad, inglobeaza mai multe izvoare. Geocutie noua la izvor - Geocutia ascunsa in acest loc lipseste deja de aproape 2 ani.
Dealul Lisnau Dealul Lisnau la 36,69 km
Dealul Csere sau Lisnau (dupa localnici), cu altitudinea de 718 m, ofera o panorama extraordinara spre Muntii Pilisca (1222 M), Muntii Ciucas (1951 m), Muntii Piatra Mare (1848 m), Bucegi, Piatra Craiului.
Biserica din Garciu Biserica din Garciu la 42,88 km
Biserica fortificata romano-catolica din Satului Nou sau Garciu, este declarata monument conform registrului monumentelor ale judetului Harghita. Cu multa asiduitate - Am cautat in zona indicata de fotografia ascunzisului, si raportandu-ne la indiciile oferite, dar in zadar. Din a doua incercare - De aceasta data am mers direct - conform indicatiilor si fotografiei - la ascunzis, gasind si cutiuta, aflata in buna stare.
Lacul Nimanui Lacul Nimanui Miercurea Ciuc la 31,7 km
Putini stiu, dar langa Miercurea Ciuc se afla un lac destul de mare.
Stanca Veczer Culmea Veczer, arie naturala protejata, se afla langa localitatea Ariusd. Crapatura din Stanca Veczer - Ajungand la fata locului, adevarata provocare a fost escaladarea crapaturii.
[ Sus ↑ ]
Cascada de sub deal - Muntii Persani
Cascada de sub deal - Muntii Persani la 11,61 km
Piatra Soimilor - Bixad
Piatra Soimilor - Bixad la 14,82 km
Hornul Nisipos Hornul Nisipos Muntii Piatra Craiului la 68,13 km. De la baza peretelui Malul Galben, sosind din valea paraului Calinet, putem alege mai multe variante pentru a ne continua drumul, una este prin Hornul Nisipos.
Belvedere Groapa de Aur Muntii Postavarul la 58,5 km. Punct de belvedere langa Avenul Groapa de Aur - Muntii Postavarul.
Casa Richter Casa Richter Sighisoara la 69,01 km. Casa Richter, construita in secolul al XVIII-lea, se afla pe strada Tamplarilor numarul 28.
Hotel Sighisoara Hotel Sighisoara la 68,96 km. Cladirea hotelului Sighisoara de pe strada Scolii numarul 4-6, care in prima jumatate a secolului XX a adapostit primaria orasului.
Varful Oituz-Izvor Varful Oituz-Izvor la 54,91 km. Varful Oituz-Izvor se afla in apropierea, si la nord de drumul national 2D care leaga Targu Secuiesc de Focsani. Canina - Confirm prezenta stanelor si a cainilor aferenti in zona, din cauza carora nu m-am putut apropia de ascunzis.
Casa cu cerb Casa cu cerb Sighisoara la 68,95 km. Curiozitate arhitecturala, Casa cu cerb se afla pe strada Scolii 1.
Gorodisul Gorodisul Sandominic la 56,34 km. De pe varful acoperit cu pasuni al Gorodisului, avem o panorama deosebita asupra comunei Sandominic, lacul de decantare din apropiere si muntele Hasmasul Mare.
Ruinele capelei catolice Ruinele capelei catolice Vama Buzaului la 61,29 km. Dezvoltarea localitatii Vama Buzaului, atestata documentar din anul 1449, este legata de infiintarea aici a vamii comerciale de catre Imperiul Habsburgic in anul 1699, pentru punctul de granita cu Tara Romaneasca existent la izvoarele Buzaului.
Lacul Foroja Pe fondul unei stravechi tractiuni gravitationale, pe versantul sudic al Muntelui Muncelu (Preluca Talharului - Muntii Tarcaului), pe culmea Muncelului s-a format un impresionant sant tectonic. Lacul celor trei sutiene - Venind dinspre zona Ghimesului, am ajuns prima data pana in localitatea Preluci.
Belvedere Veresvirag Belvedere Veresvirag Ciumani la 64,54 km. Ciumani se afla la altitudinea medie de 745-770, la 9 km vest de Gheorgheni, pe DJ 126, la 3 km de Joseni si 12 km de Valea Stramba (DN 12).
Culmea Iavardi Culmea Iavardi la 65,73 km. Culmea Iavardi se inalta deasupra vaii paraului Iavardi. La vanatoare, cu cartuse oarbe - Am ajuns pe Varful Iavardi odata cu o ploaie marunta dar deasa. Geocutie noua intr-un ascunzis nou - De data asta am ajuns aici cu ocazia unei ture in circuit in jurul muntelui Iavardi.
Varful Trei Pietre Varful Trei Pietre la 59,49 km. Marcaj: cruce rosie pana la Crucea Condra, in rest nemarcat. Prea multe pietre - In drum spre Crucea Kondra, venind din Lunca de Jos, am cautat geocutia.
Prapastiile Zarnestilor Prapastiile Zarnestilor Piatra Craiului la 68,24 km. Prapastiile Zarnestilor reprezinta unul dintre importantele obiective turistice ale Pietrei Craiului.
Urma pasilor lui Isus Urma pasilor lui Isus Ciumani la 63 km. Blocul de piatra pe care putem vedea urmele pasilor lui Isus se afla la sud - sud-vest de localitatea Ciumani.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.