Localitatea Papauti (judetul Covasna) Resedinta: Zagon. Denumire maghiara: Papolc.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Papauti, judetul Covasna

Baile Nadas Baile Nadas Tusnadu Nou la 46,67 km
Aflate in centrul unei regiuni cunoscute prin multitudinea izvoarelor de ape minerale, dar mai ales prin amenajãrile turistice generate de acestea, Baile Nadas, izolate de epicentrul turistic al regiunii din jurul statiunii Baile Tusnad, au un farmec aparte tocmai datorita acestei izolari. Geocutie noua in locul celor vechi - Anul acesta am mai incercat odata sa ajung la Baile Nadas, dar din cauza noroiul a fost imposibil sa ma apropii de locatie cu masina.
Varful Pilistea Varful Pilistea Munceii Intorsurii la 20,07 km
Unitatea montana numita Munceii Intorsurii cuprinde muntisorii aflati in interiorul curburii Carpatilor, prinsi intre arcul format de Muntii Siriu, Podu Calului, Penteleu si Depresiunea Brasov-Sfantu Gheorghe. Pilistea sau Pilisca, acelasi varf - Denumirea Pilistea, pe care am adoptat-o pentru cel mai inalt varf al Munceilor Intorsurii, este cea folosita de localnici.
Lazaresti la 48,09 km
Lazaresti mult timp a fost satul cel mai sudic al Ciucului de Jos. Nu am gasit nimic - Coordonatele duc langa o biserica veche, langa cea noua.
Biserica romano-catolica din Poian Biserica romano-catolica din Poian la 31,27 km
In centrul satului - resedinta de comuna - se afla o impunatoare biserica romano-catolica. Rapid ca fulgerul - Nu am crezut ca o sa fie chiar asa de usor si rapid.
Canionul Sapte Scari Canionul Sapte Scari Muntii Piatra Mare la 46,18 km
Cheile Sapte Scari sunt situate in partea central-vestica a Muntilor Piatra Mare, la o altitudine medie de 980 m, nu departe de Valea Timisului (Dambu Morii), pe paraul Sapte Scari, afluent de stanga al Vaii Sipoaie. Verificare cutie Sapte Scari - Am verificat geocutia, care este in stare buna. 9 din cele 7 scari - Desi am fost si vara, nu puteam rata peisajele unice de iarna.
Cascada Cernica Cascada Cernica la 46,78 km
Cascada Cernica este o cadere de apa formata din mai multe trepte, care se afla pe parul Cernica, aproape de localitatea Poiana Sarata.
Lacul Meledic Lacul Meledic la 49,18 km
Lacul Meledic se afla pe platoul Meledic, pe marginea lui se afla un camping si o pensiune.
Varful Lepsa Varful Lepsa Muntii Vrancei la 31,86 km
Culmea Musat-Lepsa-Stanisoara-Clabuc-Zboina Neagra reprezinta una dintre unitatile structurale majore ale Muntilor Vrancei, continuand spre nord, culmeaprincipala a acestora, Musat-Lacauti-Goru. Varful Lepsa e sub el! - Rugam primul gasitor al acestei cutii sa adauge pe titlului de pe eticheta si de pe coperta jurnalului cuvantul SUB, iar daca suie si pe Varful Lepsa si gaseste cutia de acolo sa taie de pe eticheta aceleia acelasi cuvant. A doua vizita - A doua vizita pentru noi la Varful Lepsa (prima nu cred ca am notat-o aici), de data aceasta in peisaj hibenal.
Biserica catolica Biserica catolica Turia la 26,7 km
Biserica catolica Sfantul Nicolae, Turia
Izvoarele Apor si Mikes 2 Izvoarele Apor si Mikes 2 Baile Tusnad la 45,04 km
Izvoarele Apor si Mikes - Baile Tusnad Izvoare cu ape minerale - La o plimbare de dupa-amiaza, iarna, am cautat aceste izvoare, venind dinspre hotelul Ciucas.
Piatra Dudului Piatra Dudului Muntii Ciucas la 35,84 km
Piatra Dudului se prezinta ca un perete calcaros, inalt de vreo 20 de metri, ce strajuie poteca turistica ce tocmai iese din padure - venind dinspre Saua Tigailor prin Saua Teslei - si incepe sa suie spre Muntele Tesla (marcaj, banda rosie).
Muntele de sare de la Lopatari Muntele de sare de la Lopatari la 49,75 km
Muntele de sare de la Lopatari se afla la intrarea in localitate, pe dreapta.
Poarta Schei Poarta Schei la 46,48 km
Poarta Schei (Schei Gate) was built in 1827 and is an important landmark in Brasov. Intr-o zi cu ploaie - Intr-o zi cu ploaie m-am plimbat prin Brasov, si am gasit si aceasta geocutie. A treia cutie gasita astazi - Nu am gasit-o din prima, dupa cautari destul de insistente am renuntat, ne-am retras pe o terasa in Piata Sfatului, pe urma am mers la Turnul Negru, unde am gasit geocutia si am hotarat sa cautam din nou la Poarta Schei. Bun venit in Scheii Brasovului - Trafic intens, taximetristi parcati in apropiere, si doi nebuni care sar parapetii sa caute o cutiuta.
Sfinxul din Bustea Sfinxul din Bustea la 46,05 km
Sfinxul din Bustea se afla in masivul Breazau.
Podul de Arama Podul de Arama Muntii Ciucas la 36,29 km
Podul de Arama este o stanca masiva, care se afla in saua de sub varful Zaganu.
Valea Zimbrilor Valea Zimbrilor la 21,06 km
Valea Zimbrilor din satul Acris, comuna Vama Buzaului, judetul Brasov, este cea de-a patra rezervatie naturala de zimbri (Bison bonasus) din Romania, dupa cele existente in Neagra-Bucsani, Vanatori-Neamt si Hateg.
Capela catolica Sfanta Fecioara Maria Capela catolica Sfanta Fecioara Maria Turia la 28,36 km
Capela romano-catolica cu numele Sfantei Fecioare Maria a fost construita in anul 1831 de catre baronul Apor Lazar (1784-1868).
Muzeul de istorie a breslelor Muzeul de istorie a breslelor Targu Secuiesc la 23,63 km
Cladirea muzeului a fost construita in anul 1857, in trecut a fost prima cladire a primariei.
Biserica reformata Biserica reformata Pava la 10,44 km
Biserica reformata Pava Ambalaje in loc de cutie - In cele doua-trei gauri, mai promitatoare, din zidul indicat de GPS, am gasit, in loc de cutie, dosite ambalaje de biscuiti si de napolitane.
Fantana Vestita Fantana Vestita la 36,17 km
Este vorba despre un izvor amenajat sumar, dar ingrijit, cu apa slab mineralizata, aflat pe o culme secundara a Muntilor Bodoc, cea care domina dinspre nord satele comunei Sanzieni.
Valea paraului Periculos Valea paraului Periculos la 41,24 km
Paraul Periculos curge intre Piscul Mare si Dealul Periculosului.
Baile Fantana Sarata Baile Fantana Sarata la 45,84 km
Starea actuala a bailor este deplorabila, mai toate amenajarile fiind aproape distruse sau cu un aspect jalnic, la care se adauga mizeria lasata de autoturistii ce mai opresc aici pentru popas. Baile Soskutfurdo - Probabil perioada de iarna a facut ca locatia sa arate neingrijit. A doua oara - Am trecut de mai multe ori in ultima vreme pe langa Baile Fantana Sarata, azi fiind a doua oara cand caut aceasta geocutie.
Cascada Casoca Cascada Casoca la 31,59 km
Dupa coborarea de la barajul de la Siriu, pe partea stanga a soselei se desprinde un drum forestier.
Vila Anna Baile Tusnad Vila Anna Baile Tusnad la 45,3 km
Vila Anna - Baile Tusnad Ascunzis compromis - Ajungand la fata locului, nu puteam sa-mi inchipui, oare unde ar putea fi ascunzisul? In cladirea vizavi de vila Anna, un grup de fete tineau un curs de aerobic, sau dans modern? Copiii din vila erau tot timpul pe strada, pe balcoane, in geamuri.
Piatra Gaurita Piatra Gaurita Bixad la 43,07 km
Piatra Gaurita se afla langa localitatea Bixad.
Poarta secuiasca Poarta secuiasca Turia la 26,09 km
Cea mai mare poarta secuiasca din lume se afla la Turia, la intrarea dinspre Targu Secuiesc.
Cetatea Haiducilor Cetatea Haiducilor Lemnia la 40,46 km
Cetatea Haiducilor reprezinta urmele unui vechi fort de granita, dintre Austro-Ungaria si Moldova, de pe Drumul Sarii, ce trecea din valea Oituzului (Poiana Sarata), pe langa Varful Ghepar de pe culmea principala a Nemirei, in valea Raului Negru (Lemnia).
Cascada Caraslau Cascada Caraslau la 40,39 km
Cascaduta, in doua trepte, avand in total vreo 5 m, reprezinta modul aparte in care paraul Caraslau se varsa in raul Oituz. Cautand fragi, pe care nu aveam cum sa-i gasesc - Eram in drum spre casa.
Ruinele capelei catolice Ruinele capelei catolice Vama Buzaului la 27,3 km
Dezvoltarea localitatii Vama Buzaului, atestata documentar din anul 1449, este legata de infiintarea aici a vamii comerciale de catre Imperiul Habsburgic in anul 1699, pentru punctul de granita cu Tara Romaneasca existent la izvoarele Buzaului.
Varful Tisaru Mare Varful Tisaru Mare Muntii Vrancei la 36,16 km
Tisaru Mare, cu inaltimea maxima de 1265 m, formeaza o parte din spectaculosul versant stang al Cheilor Tisitei.
Planul inclinat Planul inclinat la 8,21 km
Calea ferata cu ecartament ingust, construita la sfarsitul secolului XIX a pornit din Ghiula (Comandau) spre Covasna. Un ascunzis ce merita gasit - Un ascunzis simplu, dar care nu sare in ochi. Nici sa varuim - Am participat la un traseu organizat prin site-ul Munte si Flori, prin imprejurimile statiunii Covasna.
La Lanturi La Lanturi Muntii Ciucas la 36,22 km
La Lanturi - Culmea Zaganu. Ascunzis cu lat La Lanturi - Titlul comentariului aduce un indiciu suplimentar pentru gasirea geocutiei asa ca nu-l mai comentam. De vreme rea - Poate multi ar zice ca e un moft.
[ Sus ↑ ]
Imprejurimile orasului Covasna
Imprejurimile orasului Covasna la 7,28 km
Cetatea Zanelor, Planul inclinat Covasna-Comandau.
Comandau
Comandau la 10,83 km
Cascada Urlatoarea Cascada Urlatoarea Muntii Bucegi la 65,61 km. Cascada Urlatoarea - Busteni. Urlatoarea - Este cea mai accesibila si cea mai vizitata cascada din Romania, cel putin asa se spune. Cele mai accesibile si mai vizitate cascade - Sunt foarte multe cascade accesibile si des vizitate in tara. Bigar - Cascada Bigar este una din scaparile mele.
Ruinele castelului Xantusz Ruinele castelului Xantusz Fitod la 65,78 km. Xántusz Keresztes a fost judecator regal al Scaunului Ciucului, si a cazut in lupta cu tatarii, in anul 1694. Dupa nas, intuitie, si memorie - Am iesit azi cu bicicleta, si am luat-o pe valea paraului Fitod-Hosasau. Am identificat ascunzisul - Aveam de lucru azi, dar am zis sa ies putin la aer, si sa fac o plimbare in padure.
Crucea Eroilor Muntii Bucegi la 65,27 km. Crucea Eroilor de pe muntele Caraiman.
Capela Salvator Capela Salvator Sumuleul Mic la 69,69 km. Pe culmea Sumuleului Mic - binecunoscutul loc de pelerinaj de Rusalii - se afla doua capele: Salvator si Isus in Chinuri. Cu bicicleta pe Sumuleul Mic - Era si timpul sa scot bicicleta, cu toate ca erau doar vreo 5 grade afara.
Dealul Tortoma la 53,19 km. Pe dealul Tortoma dintre Bradut si Biborteni se afla un complex de 9 tumuli continand mai multe morminte datate din neolitic, cultura Boian A.
Varful Maciuca Varful Maciuca Muntii Grohotis la 63,72 km. Varful marcheaza una dintre extremitatile Muntilor Grohotis, concret, capatul unuia dintre picioarele terminale ale acestor munti impinse inspre Subcarpați.
Baile Jigodin Baile Jigodin la 64,51 km. La Baile Jigodin functioneaza o baie calda cu 53 vane si cu un bazin acoperit, o sauna, si doua bazine in aer liber.
Izvorul Fabricii de Tigle Izvorul Fabricii de Tigle Sancraieni la 61,6 km. Sancraieni este localitatea Ciucului de Jos cu cele mai multe izvoare de apa minerala.
Biserica catolica Sfantul Emeric Biserica catolica Sfantul Emeric Santimbru la 58,83 km. Biserica romano-catolica din Santimbru a fost construita in anul 1776 in stil baroc.
Casa de studii a piaristilor Casa de studii a piaristilor Miercurea Ciuc la 69,39 km. Casa de studii a piaristilor este coordonata de preoti-profesori calugari ai Ordinului Piaristilor, a caror misiune este educarea tineretului.
Varful Zamora Varful Zamora Muntii Baiului la 60,85 km. Varful Zamora se afla pe culmea secundara omonima ce pornește spre vest din Varful Baiutu, chiar în capatul porțiunii ei de gol alpin.
Banca Marie Thereze Muntii Bucegi la 65,79 km. Banca Marie Thereze a fost construita ca loc de popas, de un pietrar italian, Domenico Tramontini, in memoria bunicii sale din Italia, care se numea Marie Thereze.
Lacul Poiana Uzului Lacul Poiana Uzului la 63,65 km. Despre Lacul Poiana Uzului, mentionam ca data oficiala a nasterii sale, anul 1973, cand a fost terminat barajul (constructia a inceput din 1965). Locatie spectaculoasa - Locatie neexploatata din punct de vedere a agrementului lacustru. Un ascunzis de exceptie - Fara a da mai multe amanunte despre locatia ascunzisului - dacat a facut-o cel care a ales-o - nu putem trece cu vederea frumusetea locului.
Cetatea Harom Cetatea Harom Baile Jigodin la 64,87 km. Fortificatia Jigodin II, sau cetatea Harom a fost construita in secolul al XII si apartinea de sistemul de fortificatii ce apara Transilvania dinspre est. Peisajul merita efortul - Am gasit cutia, se afla in stare buna. Am gasit cutia din intamplare - Cautam cetatea Harom. Denumirea locului - Denumirea cetatii nu inseamna trei (három), ci provine din denumirea veche Haram.
Izvoarele sarate Izvoarele sarate Jitia la 52,98 km. Chiar inainte de a intra in satul Jitia, putin mai sus de baza versantului pe care suie drumul asfaltat spre Dealu Sarii, se afla unul dintre cele doua izvoare sarate ce constituie geoobiectivul.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.