Localitatea Costesti (judetul Dambovita) Resedinta: Fieni.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Costesti, judetul Dambovita

Poteca de sub Coltii lui Barbes Poteca de sub Coltii lui Barbes Muntii Bucegi la 23,96 km
Poteca de sub Coltii lui Barbes este parte a traseului turistic marcat cu punct rosu.
Casa lui Paul Everac Podu Dambovitei la 32,85 km
Casa lui Paul Everac, Podu Dambovitei
Acul din Valea Urzicii Acul din Valea Urzicii Piatra Craiului la 42,36 km
Acul din Valea Urzicii, Piatra Craiului.
Baiul Mare Baiul Mare Muntii Baiului la 32,15 km
Baiul Mare, cu cei 1895 m ai sai, este cel mai inalt varf al Muntilor Baiului.
Dealurile biciclistilor Cocorastii Mislii Dealurile biciclistilor Cocorastii Mislii la 38,23 km
Dincolo de Ploiesti, unde incep dealurile, gasesti o vale impadurita, sapata de torente care coboara dinspre miazanoapte. Efortul a meritat - Am gasit cutita mergand dinspre Bordeienii Mari.
Crucea Eroilor Crucea Eroilor Piatra Mica la 45,93 km
Traseul turistic marcat cu punct albastru incepe de la cabana Curmatura si urca pe cararea care strabate padurea de sub Curmatura Pietrei Craiului, pana la Saua Crapaturii.
Curtea Domneasca Complexul aulic a fost edificat intre secolele XIV-XVII si a reprezentat locul de unde domnii care au rezidat aici au condus Tara Romaneasca, centrul de concepere a luptei pentru neatarnare si focar de cultura si civilizatie. Gaina moarta din parc - Dupa ce am vizitat Curtea Domneasca (am platit 6 RON pentru intrare), am ocolit zidurile si am vizitat si parcul.
Baile sarate Soimul Baile sarate Soimul Telega la 31,94 km
Complexul Soimul a fost amenajat din lacurile cu apa sarata care pot fi utilizate in balneoterapie, care s-au format in cavitatile unor foste saline.
Vama Verde Vama Verde Telega la 31,7 km
Lacul cu o mare salinitate, numit neoficial Vama Verde, se afla in spatele vechiului complex turistic Baile Sarate Telega, peste deal.
Cheile Mari ale Dambovitei la 31,23 km
Cheile Mari ale Dambovitei incep din marginea de sud-est a comunei Rucar, ele desfasurandu-se pe o lungime de circa 2,8 km, pana la marginea de sud a localitatii Podu Dambovitei.
Refugiul Sperantelor Cioranga Mare Refugiul Sperantelor Cioranga Mare la 46,64 km
Poteca marcata cu triunghi rosu porneste de la Podul lui Calinet, si trece pe la Izvorul Olteanului, Izvorul lui Orlovski, Malul Galben, Adapatoarea Caprelor, si ajunge sub Peretele Rachitei.
Varful Piatra Mare Varful Piatra Mare la 49,16 km
Putem ajunge pe Varful Piatra Mare dinspre cabana Piatra Mare, pe traseul marcat cu banda rosie. Multi jnepeni - Desi era spre inserat, multi turisti se bronzeaza la varf. Cat de uituc poti fi - Data observatiei coincide cu cea a trecerii noastre pe langa ascunzis.
Saua Crapaturii Saua Crapaturii Piatra Craiului la 46,59 km
In Saua Crapaturii se afla intersectia a patru trasee turistice, respectiv dinspre Turnul Pietrei Craiului, Valea Crapaturii, Piatra Mica, si cabana Curmatura.
Prapastiile Zarnestilor Prapastiile Zarnestilor Piatra Craiului la 43,7 km
Prapastiile Zarnestilor reprezinta unul dintre importantele obiective turistice ale Pietrei Craiului.
Iesirea din Poiana Inchisa la ora 14 Iesirea din Poiana Inchisa la ora 14 Muntii Piatra Craiului la 43,45 km
Poiana Inchisa este un loc greu accesibil, dar nu chiar atat de inchis.
Banca Marie Thereze Muntii Bucegi la 29,58 km
Banca Marie Thereze a fost construita ca loc de popas, de un pietrar italian, Domenico Tramontini, in memoria bunicii sale din Italia, care se numea Marie Thereze.
Izvoarele cu sulf se afla la est de Sinaia, in Muntii Baiului.
Stancile din Valea Cheii Stancile din Valea Cheii Piatra Craiului la 44,3 km
In apropierea iesirii din Cheia Pisicii, in Valea Cheii putem intalnii formatiuni stancoase interesante.
Crucea Eroilor Muntii Bucegi la 31,27 km
Crucea Eroilor de pe muntele Caraiman.
Varful Maciuca Varful Maciuca Muntii Grohotis la 38,88 km
Varful marcheaza una dintre extremitatile Muntilor Grohotis, concret, capatul unuia dintre picioarele terminale ale acestor munti impinse inspre Subcarpați.
Bisericuta Paganilor Bisericuta Paganilor Rasnov la 48,39 km
Bisericuta Paganilor este o formatiune stancoasa interesanta, in mijlocul padurii, la 30 minute departare de Pestera Rasnoavei.
Cheia Cheii la 31,65 km
Cheile vaii Cheita se infatiseaza ca o anexa a Cheilor Mari, prezenta acestora fiind legata de paraul Cheita, afluent pe stanga a Dambovitei.
Muntele de sare Slanic la 43,6 km
Monument al naturii, rezervatia naturala de tip geologic Muntele de sare Slanic Prahova.
Panorama spre castel Panorama spre castelul Bran
Malu Rosu Malu Rosu Vulcana de Sus la 3,86 km
Un microfenomen geologic determinat de o pornitura de teren si completat de eroziunea ulterioara, ambele fenomene fiind active in continuare.
Belvedere Groapa de Aur Muntii Postavarul la 47,22 km
Punct de belvedere langa Avenul Groapa de Aur - Muntii Postavarul.
[ Sus ↑ ]
Cheile Brateiului - Muntii Bucegi
Cheile Brateiului - Muntii Bucegi la 16,93 km
Muntele Varful cu Dor - Cascadele Vanturisului - Muntii Bucegi
Muntele Varful cu Dor - Cascadele Vanturisului - Muntii Bucegi la 22,38 km
Cheile Paraului Alb Cheile Paraului Alb Muntii Ciucas la 60,31 km. Cheile Paraului Alb sunt lungi de aproximativ 300 m, avand pereti verticali, inalti de 70-100 m, care ingusteaza valea pana la 7-8 m.
Pietrele Rotunde Pietrele Rotunde Chiojdu la 66,91 km. Pe varful dealului care se ridica vest de satul Chiojdu, in apropierea antenei de telecomunicatii, gasim Pietrele Rotunde, care chiar daca nu sunt asa de cunoscute precum Babele din Bucegi, sunt mai spectaculoase decat faimoasele concretiuni de Feleac.
Barajul Vidraru Lacul de acumulare Vidraru a fost creat de barajul Vidraru pe raul Arges, in 1966, pentru productia de energie electrica.
Padurea Trivale Padurea Trivale la 53,06 km. Padurea Trivale, Pitesti. Am gasit comoara ieri duminica - Destul de bogata si bine ascunsa. Am gasit comoara - Nu am luat nimic.
Canionul Sapte Scari Cheile Sapte Scari sunt situate in partea central-vestica a Muntilor Piatra Mare, la o altitudine medie de 980 m, nu departe de Valea Timisului (Dambu Morii), pe paraul Sapte Scari, afluent de stanga al Vaii Sipoaie. Verificare cutie Sapte Scari - Am verificat geocutia, care este in stare buna. 9 din cele 7 scari - Desi am fost si vara, nu puteam rata peisajele unice de iarna.
Melcul de la Codlea Melcul de la Codlea la 62,57 km. Pajistea aflata in vestul Codlei, la poalele Magurii Codlei este cunoscuta sub numele de Maial,  cuvant care provine de la denumirea sarbatorii de primavara, Maifest, organizata de sasi in Ardeal, conform unei traditii aduse din Germania, indeosebi pentru elevi. Un loc de aterizare - Da da, am vrut sa vedem un loc de aterizare circulara intr-un loc neumblat de mine.
Cheile Vaii Stanei Valea Stanei este un afluent de obarsie al Telejenelului, tragandu-si apele de sub Muntele Gropsoarele.
Piatra cu belvedere Piatra cu belvedere Magura Codlei la 61,8 km. Traseul turistic, marcat cu punct rosu, de pe culmea sudica a Magurii Codlei, are doua puncte cu belvederi ce nu trebuie ratate.
Chiojdu Chiojdu la 68,2 km. Chiojdu este o comuna formata din 6 sate, situata in judetul Buzau, la limita cu judetele Brasov, Covasna si Prahova.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.