Localitatea Cucuteni (judetul Dambovita) Resedinta: Motaieni.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Cucuteni, judetul Dambovita

Saua Crapaturii Saua Crapaturii Piatra Craiului la 49,95 km
In Saua Crapaturii se afla intersectia a patru trasee turistice, respectiv dinspre Turnul Pietrei Craiului, Valea Crapaturii, Piatra Mica, si cabana Curmatura.
Iesirea din Poiana Inchisa la ora 14 Iesirea din Poiana Inchisa la ora 14 Muntii Piatra Craiului la 46,81 km
Poiana Inchisa este un loc greu accesibil, dar nu chiar atat de inchis.
Lacul Satic Lacul Satic la 41 km
Lacul Satic se afla in apropierea localitatii Satic, comuna Rucar.
Piateta Vulturii Libertatii Sinaia la 29,29 km
Vietile marilor oameni ne reamintesc ca ne putem face existenta sublima si in trecere, sa lasam in urma noastra urme de pasi pe nisipurile timpului - Henry W Longfellow.
Barajul Paltinu Seciuri la 30 km
Barajul Paltinu, din 1971, se afla pe valea raului Doftana, in aval de confluenta cu valea Paltinoasa, in cheile La Tocile.
Izvoarele cu sulf Sinaia la 27,89 km
Izvoarele cu sulf se afla la est de Sinaia, in Muntii Baiului.
Piramida din cartierul Prundu Pitesti la 49,37 km
Piramida de metal si sticla, din cartierul Prundu - Pitesti, este o copie fidela a Marii Piramide a lui Keops, construita la scara 1:10.
Podul feroviar de la Zorile Doftana la 28,91 km
Podul feroviar de la Zorile este un fost pod metalic de cale ferata, construit peste raul Doftana, care facea legatura cartierului Zorile din satul Doftana cu orasul Campina.
Baiul Mare Baiul Mare Muntii Baiului la 34,44 km
Baiul Mare, cu cei 1895 m ai sai, este cel mai inalt varf al Muntilor Baiului.
Muzeul Casa Domneasca Brebu la 29,58 km
Complexul arhitectural medieval Brebu este compus din zidul de incinta, turnul clopotnita, biserica si Casa Domneasca.
Varful Omu Varful Omu Muntii Bucegi la 36,86 km
Varful Omu, Munti Bucegi. Cel mai vizitat 2500 - Desi cu a inaltimi apropiate, Vanatoarea lui Buteanu pierde in clasament prin inchiderea Transfagarasanului pentru 8 luni in zona de varf.
Refugiul Spirla Refugiul Spirla Muntii Piatra Craiului la 48,93 km
Refugiul Spirla se afla pe traseul marcat cu banda rosie, care porneste de la cabana Plaiul Foii, si atinge creasta Pietrei Craiului in Saua Grind.
Dealurile biciclistilor Cocorastii Mislii Dealurile biciclistilor Cocorastii Mislii la 37,17 km
Dincolo de Ploiesti, unde incep dealurile, gasesti o vale impadurita, sapata de torente care coboara dinspre miazanoapte. Efortul a meritat - Am gasit cutita mergand dinspre Bordeienii Mari.
Izvorul La Botorog Izvorul La Botorog Piatra Craiului la 47,47 km
Izvorul Fantana lui Botorog este un important punct de reper din aceasta zona a masivului Pietrei Craiului.
Izvorul din Poiana Inchisa Izvorul din Poiana Inchisa Muntii Piatra Craiului la 46,95 km
Izvorul din Poiana Inchisa se afla pe panta nordica a acesteia, locul este aratat si de o momaie.
Stanca Sfanta Ana Stanca Sfanta Ana la 28,89 km
Stanca Sfanta Ana se gaseste aproape de intersectia dintre drumul spre Cota 1400 si drumul care duce spre Poiana Stanii.
Crucea Eroilor Muntii Bucegi la 34,22 km
Crucea Eroilor de pe muntele Caraiman.
Lacul Zorile Doftana la 29,35 km
Lacul Doftana (Zorile) se afla in cartierul Zorile din satul Doftana, la est de fosta gara de pe linia de cale ferata Campina-Telega.
Cascada din Vale Cascada din Vale Izvorul Dorului Muntii Bucegi la 26,02 km
Paraul Izvorul Dorului izvoreste din versantii muntilor Vanturis si Varful cu Dor.
Baile sarate Soimul Baile sarate Soimul Telega la 31,22 km
Complexul Soimul a fost amenajat din lacurile cu apa sarata care pot fi utilizate in balneoterapie, care s-au format in cavitatile unor foste saline.
Acul din Valea Urzicii Acul din Valea Urzicii Piatra Craiului la 45,71 km
Acul din Valea Urzicii, Piatra Craiului.
Cascada Urlatoarea Cascada Urlatoarea Muntii Bucegi la 32,46 km
Cascada Urlatoarea - Busteni. Urlatoarea - Este cea mai accesibila si cea mai vizitata cascada din Romania, cel putin asa se spune. Cele mai accesibile si mai vizitate cascade - Sunt foarte multe cascade accesibile si des vizitate in tara. Bigar - Cascada Bigar este una din scaparile mele.
Panorama spre castel Panorama spre castel Bran la 44,44 km
Panorama spre castelul Bran
Cascadele din Valea Jepilor Muntii Bucegi la 33,11 km
Cascadele din partea superioara a Vaii Jepilor.
Cheia Cheii la 34,94 km
Cheile vaii Cheita se infatiseaza ca o anexa a Cheilor Mari, prezenta acestora fiind legata de paraul Cheita, afluent pe stanga a Dambovitei.
[ Sus ↑ ]
Cheile Brateiului - Muntii Bucegi
Cheile Brateiului - Muntii Bucegi la 20,19 km
Muntele Varful cu Dor - Cascadele Vanturisului - Muntii Bucegi
Muntele Varful cu Dor - Cascadele Vanturisului - Muntii Bucegi la 25,28 km
Caderile de apa ale Paraului Dracului Caderile de apa ale Paraului Dracului la 57,5 km. Paraul Dracului este un mic afluent din stanga al paraului Cheu (Oaban), paraias care are patru caderi de apa (3 mai mari).
Sirul Stancilor Sirul Stancilor Muntii Piatra Mare la 54,14 km. Geoobiectiv din masivul Piatra Mare, zona Sirul Stancilor, unde se poate ajunge pe traseul punct rosu, ce porneste de la Dambul Morii spre Pestera de Gheata. Sirul Stancilor in aprilie - Daca pana acum nu stiam ce este o firida naturala din stanca, am aflat acum. Nu o cautati cat timp e zapada - Primul cu TrekkingKlub.
Varful Piatra Mare Varful Piatra Mare la 51,84 km. Putem ajunge pe Varful Piatra Mare dinspre cabana Piatra Mare, pe traseul marcat cu banda rosie. Multi jnepeni - Desi era spre inserat, multi turisti se bronzeaza la varf. Cat de uituc poti fi - Data observatiei coincide cu cea a trecerii noastre pe langa ascunzis.
Cetatea Poienari Cetatea Poienari la 65,55 km. Rolul cetatii Poienari a fost de a asigura refugiu pentru domnitor si de a adaposti o mica garnizoana, compusa din 5-7 osteni - cetatea a fost construita in 2 etape.
Varful Magura Codlei Varful Magura Codlei la 65,98 km. Magura Codlei este o parte componenta, bine individualizata, datorita formei sale de hogback si a prezentei sale marginale, a Muntilor Persani.
Love Lock Poiana Brasov la 54,39 km. Love Lock din Poiana Brasov se afla pe strada Poiana Soarelui, la numarul 229.
Barajul Vidraru Barajul Vidraru la 66,59 km. Lacul de acumulare Vidraru a fost creat de barajul Vidraru pe raul Arges, in 1966, pentru productia de energie electrica.
Chiojdu Chiojdu la 68,58 km. Chiojdu este o comuna formata din 6 sate, situata in judetul Buzau, la limita cu judetele Brasov, Covasna si Prahova.
Refugiul Sperantelor Cioranga Mare Refugiul Sperantelor Cioranga Mare la 50 km. Poteca marcata cu triunghi rosu porneste de la Podul lui Calinet, si trece pe la Izvorul Olteanului, Izvorul lui Orlovski, Malul Galben, Adapatoarea Caprelor, si ajunge sub Peretele Rachitei.
Babele la Sfat Babele la Sfat Muntii Ciucas la 61,02 km. Sub acest nume sunt cunoscute doua formatiuni stancoase ce fac parte din multitudinea de stanci de pe piciorul sud-estic al Varfului Ciucas, numite Tigaile Mari, de aici si numele culmii respective. Sfatoasele bunicute - Locul atrage atentia calatorului, ca toate celelalte tentatii inconjuratoare.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.