Localitatea Valea (judetul Dambovita) Resedinta: Pietrari.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Valea, judetul Dambovita

Izvorul Capitanului Orlowski Izvorul Capitanului Orlowski Muntii Piatra Craiului la 49,01 km
Izvorul Capitanului Orlowski se afla in Padina lui Calinet, sub peretele Malul Galben.
Izvoarele cu sulf se afla la est de Sinaia, in Muntii Baiului.
Varful Baiul Mic Varful Baiul Mic Muntii Baiului la 42,68 km
Baiu Mic (1827 m) este unul dintre varfurile de pe culmea principala a Muntilor Baiului, cel mai adesea, ocolite.
Izvorul Rece Izvorul Rece Sinaia la 33,14 km
Lucrarea de la Izvorul Rece a fost executata de Nestor Urechia, inginer dirigent al caii nationale Campina-Predeal, in anul 1906, din indemnul ministrului lucrarilor publice Ion C Gradisteanu.
Malu Rosu Malu Rosu Vulcana de Sus la 9,23 km
Un microfenomen geologic determinat de o pornitura de teren si completat de eroziunea ulterioara, ambele fenomene fiind active in continuare.
Cascada Urlatoarea Cascada Urlatoarea Muntii Bucegi la 37,74 km
Cascada Urlatoarea - Busteni. Urlatoarea - Este cea mai accesibila si cea mai vizitata cascada din Romania, cel putin asa se spune. Cele mai accesibile si mai vizitate cascade - Sunt foarte multe cascade accesibile si des vizitate in tara. Bigar - Cascada Bigar este una din scaparile mele.
Refugiul Saua Grind Refugiul Saua Grind Muntii Piatra Craiului la 46,55 km
Saua Grind se afla la doar 350 m distanta de cel mai inalt varf al Pietrei Craiului, Piscul Baciului.
Refugiul Sperantelor Cioranga Mare Refugiul Sperantelor Cioranga Mare la 48,95 km
Poteca marcata cu triunghi rosu porneste de la Podul lui Calinet, si trece pe la Izvorul Olteanului, Izvorul lui Orlovski, Malul Galben, Adapatoarea Caprelor, si ajunge sub Peretele Rachitei.
Cetatea Oratia Cetatea Oratia la 34,06 km
Cetatea Oratia se afla in imediata apropiere a soselei care urca din localitatea Podu Dambovitei spre Moeciu, la o curba a drumului, acolo unde exista si o parcare langa sosea.
Radacini de stanca Radacini de stanca Sinaia la 34,73 km
La Sinaia, vizavi de magazinul Penny, pe cealalta parte a drumului national DN1, putem observa un perete interesant de stanca.
Poteca de sub Coltii lui Barbes Poteca de sub Coltii lui Barbes Muntii Bucegi la 32,24 km
Poteca de sub Coltii lui Barbes este parte a traseului turistic marcat cu punct rosu.
Refugiu Salvamont Prapastiile Zarnestilor Refugiu Salvamont Prapastiile Zarnestilor la 46,12 km
Refugiu Salvamont Prapastiile Zarnestilor - Piatra Craiului
Banca Marie Thereze Muntii Bucegi la 37,63 km
Banca Marie Thereze a fost construita ca loc de popas, de un pietrar italian, Domenico Tramontini, in memoria bunicii sale din Italia, care se numea Marie Thereze.
Crucea Domnitorului Melicesti la 44,71 km
Crucea Domnitorului se afla la nord-est de satul Melicesti, pe dealul Macesu, in poiana Prunii Mitrului.
Baile sarate Soimul Baile sarate Soimul Telega la 42,23 km
Complexul Soimul a fost amenajat din lacurile cu apa sarata care pot fi utilizate in balneoterapie, care s-au format in cavitatile unor foste saline.
Crucea Eroilor Muntii Bucegi la 38,91 km
Crucea Eroilor de pe muntele Caraiman.
Cascada Conciului Posada la 34,05 km
Pentru a ajunge la cascada Conciului (Posada) se porneste din halta Posada spre Sinaia, pe un traseu nemarcat.
Varful Baiutu Varful Baiutu Muntii Baiului la 43,21 km
Baiutu (1817 m), aflat pe culmea principala a Muntilor Baiului este un important nod orografic.
Cheia Pisicii Cheia Pisicii Piatra Craiului la 46,7 km
La aproximativ 2 km de la intrarea in Cheile Zarnestilor dinspre Zarnesti, ajungem la intersectia cu valea Vladusca, respectiv la intrarea in cheile inguste ale acesteia, Cheia Pisicii.
Acul din Valea Urzicii Acul din Valea Urzicii Piatra Craiului la 43,93 km
Acul din Valea Urzicii, Piatra Craiului.
Varful La Om Varful La Om Muntii Piatra Craiului la 46,76 km
Varful La Om sau Piscul Baciului, avand o inaltime de 2238 m, este punctul de maxima altitudine de pe intregul masiv Muntii Piatra Craiului.
Refugiul Spirla Refugiul Spirla Muntii Piatra Craiului la 47,37 km
Refugiul Spirla se afla pe traseul marcat cu banda rosie, care porneste de la cabana Plaiul Foii, si atinge creasta Pietrei Craiului in Saua Grind.
[ Sus ↑ ]
Cheile Brateiului - Muntii Bucegi
Cheile Brateiului - Muntii Bucegi la 23,43 km
Muntele Varful cu Dor - Cascadele Vanturisului - Muntii Bucegi
Muntele Varful cu Dor - Cascadele Vanturisului - Muntii Bucegi la 30,56 km
Piatra Dudului Piatra Dudului Muntii Ciucas la 67,19 km. Piatra Dudului se prezinta ca un perete calcaros, inalt de vreo 20 de metri, ce strajuie poteca turistica ce tocmai iese din padure - venind dinspre Saua Tigailor prin Saua Teslei - si incepe sa suie spre Muntele Tesla (marcaj, banda rosie).
Varful Piatra Mare Varful Piatra Mare la 57,44 km. Putem ajunge pe Varful Piatra Mare dinspre cabana Piatra Mare, pe traseul marcat cu banda rosie. Multi jnepeni - Desi era spre inserat, multi turisti se bronzeaza la varf. Cat de uituc poti fi - Data observatiei coincide cu cea a trecerii noastre pe langa ascunzis.
Vila de pe bloc Vila de pe bloc Cartierul Racadau la 65,36 km. Deasupra unui bloc cu opt etaje din cartierul Racadau din Brasov, vizavi de Parcul Trandafirilor, se afla o mica vila - incredibil, dar constructia este perfect legala.
Varful Magura Codlei Varful Magura Codlei la 67,77 km. Magura Codlei este o parte componenta, bine individualizata, datorita formei sale de hogback si a prezentei sale marginale, a Muntilor Persani.
Belvedere Groapa de Aur Muntii Postavarul la 54,22 km. Punct de belvedere langa Avenul Groapa de Aur - Muntii Postavarul.
Piramidele din valea Stancioiului Piramidele din valea Stancioiului la 66,67 km. Piramidele de pamant din valea Stancioiului reprezinta o rezervatie geologica spectaculoasa, situata in apropierea orasului Ramnicu Valcea, pe valea paraului Stancioi.
Caderile de apa ale Paraului Dracului Caderile de apa ale Paraului Dracului la 61,57 km. Paraul Dracului este un mic afluent din stanga al paraului Cheu (Oaban), paraias care are patru caderi de apa (3 mai mari).
Sura cu fereastra Holbav la 62,86 km. Punctul de belvedere Fereastra Holbav se afla la vest - nord-vest de centrul comunei, pe creasta dealului Stimbav, deasupra vaii paraului Stimbav (Stimbach?
Pestera cu Gheata din Piatra Mare Pestera cu Gheata din Piatra Mare la 60,14 km. Desi calcaros, masivul Piatra Mare e sarac in fenomene endocarstice (de interior), fiind cunoscut, mai ales, datorita celor exocarstice (de exterior).
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.