Localitatea Chiraftei (judetul Galati) Resedinta: Mastacani.
Ghid turistic atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Chiraftei, judetul Galati

- Lacul Trei Stejari Umbraresti la 12,47 km. Zona de agrement Lacul Trei Stejari se afla intre orasul Targu Bujor si satul Umbraresti.
- Balta Corni la 20,32 km. Lacul Corni
- Templul societatii meseriasilor Galati la 37,16 km. Singura sinagoga din Galati care a supravietuit vicisitudinilor timpului, cladirea dateaza din 1896, si a fost construita de Societatea Meseriasilor.
- Malul Dunarii langa IC Bratianu la 40,06 km. In drum spre muntii Macin, am traversat Dunarea cu bacul intre Galati si comuna IC Bratianu.
- Dunele de nisip Hanu Conachi la 41,36 km. Dunele de nisip de la Hanu Conachi
- Podul si cazematele germane de langa Balta Salcuta la 42,85 km. Pe DN 22E, ce pleaca din satul IC Bratianu, punctul de trecere cu bacul spre si dinspre Galati, spre interiorul Dobrogei, la 8 km de sat, dar pe teritoriul satului Garvan, se afla Balta Salcuta, amenajata si pentru pescuit de agrement.
- Cazemata de pe Dealul Bugeac la 43,07 km. Dealurile Bugeacului reprezinta prelungirile extrem-nordice ale Muntilor Macin, relativ departate, izolate si mult mai joase decat corpul principal al acestor munti, de care sunt legate prin Pasul Garvan (58 m).
- Cetatea antica Dinogetia Garvan la 44,27 km. Cetatea antica de la Dinogetia este un sit arheologic complex, pluristratificat, in a carui arie au fost identificate in urma cercetarilor arheologice de teren efectuate in cursul secolului XX o asezare geticã preromanã, un castru roman din secolul al II-lea (bine documentat epigrafic); o citadelã romanã târzie (sfârșitul secolului III - începutul secolului al VII-lea) ºi cetatea medio-bizantinã (datând din secolele X-XII).
- Termele romane Cetatea Dinogetia la 44,47 km. Termele romane se afla la aproximativ 150 m distanta, in directia sud-est, de la cetatea antica Dinogetia.
- Castelul de apa Braila la 55,15 km. Castelul de apa - Strada Gradinii Publice, Gradina Mare, Braila.
- Ceasul public Braila la 55,61 km. Ceasul public - Piata Traian, Braila.
- Podul Verde Barlad la 58,21 km. Podul Verde din Barlad a fost construit anterior anului 1850.
- Varful Vraju Culmea Pricopanului la 58,45 km. Culmea Pricopanului este creasta secundara, dar impunatoare a Muntilor Macin, caracterizata prin uriase formatiuni granitice, stanci semete si panorame vaste de jur imprejur.
- Sfinxul Dobrogei Muntii Macinului la 58,69 km. Sfinxul Dobrogei - Saua Serparu.
- Macin la 60,05 km. Muntilor Macin sunt alcatuiti in special din granit, si sunt cei mai batrani din Europa - varsta aproximativa a muntilor Macin este de 250 milioane ani, fata de muntii Carpati in varsta de doar 35 mil ani.
- Tabia Veche la 63,62 km. Pe malul drept al Dunarii sunt cunoscute cel putin doua cetati getice: Dinogetia (Garvan) si Noviodunum (Isaccea).
- Monumentul Victoriei Tisita la 64,02 km. Monumentul, infatisand-o pe Ecaterina Teodoroiu si simbolizand victoriile armatei romane in bataliile Primului Razboi Mondial de pe fromtul de la Marasesti, se afla in importanta intersectie - de la Tisita - dintre DN 2, Bucuresti-Siret, DN 24 ce duce la Tecuci si DN 2L spre Panciu.
- Manastirea Buciumeni la 64,09 km. Manastirea tine, administrativ vorbind, de comuna Buciumeni, de care se leaga cateva personalitati cunoscute, nascute aici: Smaranda Braescu - prima femeie-parasutist din Romania - si Natalia Negru, scriitoare, sotia poetilor St.
- Asezarea geto-dacica de la Poiana la 65,34 km. Asezarea geto-dacica de la Poiana este localizata pe un promontoriu al malului stang al Siretului ce domina de la o inaltime relativa de 200 m oglinda lacului de acumulare Calimanesti.
- Cetatea Noviodunum Isaccea la 66,3 km. Cetatea antica se afla in vestul Isaccei, pe malul Dunarii, la 2 km distanta, ajungandu-se la ea pe un drum neintretinut.
- Manastirea Sihastru Ploscuteni la 66,37 km. Ploscuteni este o localitate cu oarecare istorie, atestare secolul XVIII, interesanta si prin prezenta unei populatii majoritar, 95 la suta, catolica intr-o zona eminamente ortodoxa.
- Cimitirul german de la Tisita la 67,72 km. Tisita, sat apartinator Marasestiului, este cunoscut, mai degraba, prin intersectia cu sens giratoriu de pe DN 2, Bucuresti-Suceava.
- Balta Albina la 68,3 km. Lacul Albina
- Copacul lui Bezergheanu Muntii Macinului la 69,69 km. La poalele muntilor Macin, in apropiere de comuna Greci, gasim un copac singuratic, care a devenit faimos datorita pozelor fotografului Mircea Bezergheanu.
- Sub Pietrele Mariei Muntii Macinului la 69,92 km. Pietrele Mariei reprezinta o spectaculosa formatiune granitica din Depresiunea Greci, martor al eroziunii de care au avut parte hercinicii Munti ai Macinului.
- Spinarea dinozaurului Pietrele Mariei la 70,17 km. Formatiune stancoasa deosebit de spectaculoasa, Pietrele Mariei se aseamana, mai ales privite de pe creasta, cu spinarea unui dinozaur.
- Cheile Chediului Muntii Macinului la 70,27 km. Chediul este un paraias, cel mai adesea sec (vara), ce curge prin marginea vestica a golfului Cazluc al Depresiunii Greci (5 km de Greci).
- Varful Cozluc Muntii Macinului la 70,27 km. Cozluc este unul dintre dealurile spectaculoase ale abruptului sudic al Muntilor Macin, prin haosul de stanci de pe culmea sa.
- Stejarul din Valea Cozluk Muntii Macinului la 70,86 km. Traseul turistic Cozluk, marcat cu punct rosu, trece prin valea Cozluk.
- Troesmis la 71,02 km. Cetatea Troesmis, una din cetatile principale ale getilor, se afla pe malul bratului Macin al Dunarii, in dreptul localitatii Turcoaia, la o distanta de 3 km de aceasta.
- Izvorul Cozluk Muntii Macinului la 71,23 km. Traseul Cozluk: Greci - Pasunea Crucele - Valea Cozluk - Valea Radului - Teiul Stramb - Baia de arama - Pietrele Lacului - Varful Conaciu - Valea Plopilor - Pietrele Mariei - Greci.
- Biserica din Serbanesti la 72,15 km. Este biserica satului Serbanesti, comuna Corbita.
- Lacul de Argint Adjud la 72,38 km. Pe malul Siretului, nu departe de orasul Adjud, existã douã lacuri vecine, Balta Verde - amenajat pentru pescuit si agrement - și Lacul de Argint, a caror existenta e legata de un vechi brat al Siretului, dar si de alimentarea prin panza freatica.
- Crucea celtica Niculitel la 73,15 km. Pe potcoava de dealuri - ale Niculitelului - ce inconjoara localitatea Niculitel s-au descoperit urmele unei cetati, apreciata a fi dacica, precum si cele ale asa-numitului Troian - Val al lui Traian - un val de pamant cu caracter defensiv din epoca romana ori bizantina.
- Biserica din Largaseni la 73,78 km. Biserica de lemne, monument istoric, este situata in perimetrul satului Largaseni, comuna Corbita.
- Balta Puiesti la 74,07 km. Lacul Puiesti - Balesti
- Lacul Balta Alba Balta Alba la 74,67 km. Lacul Balta Alba este situat langa localitatea omonimã (resedinta de comuna), accesul, mai facil, la el facandu-se insa din satul Baile, al aceleasi comune.
- Lacul Iacobdeal Turcoaia la 75,09 km. Lacul Iacobdeal se afla pe teritoriul comunei Turcoaia, pe dealul Iacobdeal, intr-o fosta cariera de piatra.
- Monumentul de pe Dealul Cerbului Niculitel la 75,81 km. Este vorba despre un  obelisc inalt de vreo 3 m, construit din piatra, dedicat eroilor din comuna Niculitel, cazuti in cele doua razboaie mondiale.
- Statuia generalului Suvorov Dragosloveni la 76,09 km. Impresionanta statuie a generalului rus Alexandr Suvorov (1729-1800), care nu a pierdut nici o batalie, se afla amplasata in cuprinsul satului Dragosloveni (Dumbraveni/VN), la marginea DN 2, Bucuresti-Suceava, la 22 km de Ramnicu Sarat si 20 de Focsani.
- Podul Doamnei Chitcani la 76,91 km. Podul Doamnei sau Podul de la Docolina - Chitcani.
- Manastirea Cotesti la 77,85 km. Manastirea Cotesti are o vechime apreciata la 300 de ani (se avansweaza ca an al infiintarii, 1720), date certe despre istoricul ei memaiexistand, din cauza distrugerii arhivei in timpul Primului Razboi Mondial.
- Biserica de lemn de la Odobasca Cotesti la 78,03 km. In catunul Odobasca, al satului Cotesti, existã o veche biserica de lemn, ridicata, conform traditiei, in 1471.
- Biserica de lemn din Straoane la 78,66 km. Situata in satul Straoane (de Sus), biserica de lemn Sfantul Nicolae, monument istoric, dateaza de prin secolul XVII-XVIII-lea.
- Manastirea Dalhauti la 79,65 km. Manastirea Dalhauti a fost, pe la mijlocul secolului XIX, frecventata de protipendada focsaneana, doi reprezentanti ai ei, ctitorind si o biserica, acum o ruina.
- Biserica din Telita Frecatei la 80,27 km. Biserica satului Telita - relativ de curand, declarata monument istoric - este renumita prin arhitectura specifica bisericilor slave si prin numarul de turnuri, 6 sau 7.
- Monumentul Ecaterinei Teodoroiu Straoane la 80,81 km. Straoane ste o comuna situata pe DN 2L, Tisita-Panciu-Soveja, la cca 15 km de Tisita.
- Groapa Deleanului la 81,26 km. Deleanu este un varf de 675 m din Subcarpații Vrancei, important nod orografic al acestora, mai precis, al celor din interfluviul Milcov - Ramnicu Sarat.
- Cimitirul de onoare Bordesti la 81,62 km. Este cunoscut ca cimitirul ostasilor romani si germani.
- Manastirea Tarnita Magura Odobesti la 83,18 km. Pe Magura Odobesti se afla nu mai putin de 4 asezaminte monahale, printre care Manastirea Tarnita, la cea mai mare altitudine.
- Magura Odobesti la 84,15 km. Magura Odobesti este o structura geografica bine singularizata, aflata la periferia estica a Subcarpatilor Vrancei.
- Manastirea de la Podul Bulgarului Cotatcu la 84,42 km. Accesul la manastire se face de pe DN 2, Bucuresti-Suceava, dintr-o intersectie semnalata de un indicator si aflata la 6 km nord de Ramnicu Sarat, 27 km sud de Focsani.
- Cetatea de calcar de pe Dealul Edirlen la 84,51 km. Dealul Edirlen se afla la extremitatea nord-estica a Dealurilor Niculitelui, fiind declarat rezervatie naturala mixta, botanico-faunistica.
- Fosta Manastire Mera la 85 km. Mera este singura manastire ctitorita de familia domnitoare a Cantemirestilor, fiind construita de Antioh Cantemir, fratele mai cunoscutului Dimitrie Cantemir, si menita a deveni necropola domneasca a familiei.
- Cismeaua din Padurea Trestenic la 86,15 km. Trestenic este unul dintre satele componente ale comunei Nalbant.
- Vechiul cimitir turcesc Iaila la 88,78 km. Pasul Iaila - Yayla - Carapelit - 192 m - desparte Muntii Macinului de Podisul Babadagului.
- Lacul Tutovanului Dealul Motocu Mare la 88,93 km. Lacul Tutovanului este un lac de alunecare, aflat pe Dealul Motocu Mare din Subcarpatii Vrancei.
- Biserica de lemn Recea Gaiceana la 89,5 km. Biserica de lemn din catunul Recea, comuna Gaiceana este un monument istoric.
[ Sus ↑ ]
- Crucea Eroilor Poienita la 89,55 km. O monumentala cruce de beton a fost ridicata in satul Poienita, comuna Dumitresti in cinstea eroilor din Primul Razboi Mondial.
- Pestera de la Stanca Dealul Consul la 89,99 km. Dealul Consul are o alcatuire mai putin comuna, pe de o parte din roci vulcanice, pe de alta parte dintr-un soclu de calcare triasice, intr-o klippa de acest gen fiind cantonata si Pestera de la Stanca.
- Pestera de la Moara Dealul Consul la 90,11 km. Dealul Consul, preponderent alcatuit din roci vulcanice - porfire variat colorate - are la baza strate de calcar triasic, in care este cantonata si Pestera de la Moara.
- Rezervatia geologica Reghiu-Scruntaru la 90,92 km. Rezervatia se suprapune peste zona de confluenta a Milcovului cu afluentul sau Reghiu, in perimetrul localitatilor Sindrilari, Reghiu, Valea Milcovului.
- Poarta Dracilor Valea Milcovului la 91 km. Poarta Dracilor face parte din Rezervatia geologica Reghiu-Scruntaru, aflandu-se la limita sudica a acesteia.
- Dealul Consul la 91,29 km. Este o aparitie insolitã in peisajul "muntos" al Dobrogei de Nord prin izolarea sa de dealurile Babadagului din imprejurimi si de care tine structural.
- Varful Tuguiata Batrana Podisul Babadagului la 92,38 km. Tuguiata Batrana se afla piciorul vestic al celui mai inalt varf al Podisului Babadag, Tuguiata, de 402 m.
- Dealul Asan Podisul Babadagului la 92,47 km. Podisul Babadag continua, fiziologic vorbind, culmea Muntilor Macin incepand din pasul Iaila sau Carapelit, ajungand pana pe malul Lacului Razelm.
- Varful Tuguiata Podisul Babadagului la 92,55 km. Varful Tuguiata este cel mai inalt varf al Podisului Babadagului, avand 402 m.
- Focul Viu Andreiasu de Jos la 92,81 km. Focurile Vii reprezinta unele dintre cele mai spectaculoase fenomene naturale, nu foarte multe in tara noastra, cele despre care stim noi fiind concentrate in Subcarpatii Vrancei.
- Manastirea Poglet la 92,89 km. Poglet este un sat al comunei Corbasca, numit in vechime Sucmezeu.
- Manastirea Cucova la 93,91 km. Este vorba despre o manastire episcopala, ortodoxa de stil vechi.
- Dealul cu bujori Ciucurova la 94,05 km. Dealul cu bujori - Atmagea, Ciucurova.
- Lacul Andreoaie Boistea la 95,03 km. Lacul este unul natural, format in urma unei mari alunecari de teren intr-o alveola larga, formata in spatele limbii de alunecare, fenomen produs pe fata sudica a Platformei Pancesti - ce reprezinta jumatatea sud-estica a Culmii Pietricica.
- Mausoleul de la Marasti la 96,11 km. Mausoleul se afla in capatul nordic al satului Marasti (comuna Racoasa), accesibil pe un drum comunal asfaltat ce pleaca din soseaua judeteana (asfaltata) ce leaga Tișita (de pe DN 2 - Bucuresti-Suceava) de Panciu si Soveja.
- Varful Observatorul lui Averescu la 96,36 km. Vorbim despre un mic varf al Subcarpatilor Vrancei (Platforma Zabrauti) de 699 m, unde, in timpul bataliilor purtate in zona in timpul Primului Razboi Mondial (1917), isi avea instalat un punct de observare a frontului, maresalul Alexandru Averescu.
- Biserica catolica din Malcoci la 97,06 km. Malcoci este o localitate din judetul Tulcea.
- Iaz Dienet la 97,85 km. Lacul Dienet
- Podul lui Stefan cel Mare la 98,66 km. Podul de peste paraul Garbovana de la Negoiesti, comuna Stefan cel Mare, cunoscut si ca fiind de la Borzesti ori de la Caiuti, este atribuit, prin traditie, domnitorului Stefan cel Mare, cum sunt alte 5 de pe teritoriul Moldovei; dar pentru niciunul nu exista vreun document care sa confirme traditia.
- Manastirea Cerbu la 98,76 km. Este o manastire infiintata recent, in anul 2000, bisericuta, corpurile de chilii fiind construite intre 2000-2006.
[ Sus ↑ ]
* Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe harta in timp real - dupa autentificare.
Obiective turistice Podolenii de Jos - Atractii turistice Ghindaresti Localitati apropiate: Mastacani la 2,14 km, Fartanesti la 3,63 km.
Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.