Localitatea Bumbesti-Jiu (judetul Gorj) Resedinta: Bumbesti-Jiu.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Bumbesti-Jiu, judetul Gorj

Lacurile Vidal-Pencu Muntii Parang la 25,91 km
Lacurile Vidal-Pencu se afla deasupra lacului Galcescu, in caldarea Galcescu, la peste 1987 m altitudine.
Lacul Portii Muntii Retezat la 45,63 km
Taul Portii
Straja Straja la 18,52 km
Statiunea montana Straja, muntii Valcan.
Piatra Buha Sacelu la 15,13 km
Monument al naturii, rezervatia naturala de tip geologic si peisagistic Piatra Buha - Sacelu.
Padurea colorata Baia de Fier la 30,57 km
Padurea colorata se afla la sud de Baia de Fier si la vest de Ciupercenii de Oltet, la intersectia drumului national DN67 si drumul comunal DC26.
Turnul rotund Crivadia la 34,23 km
Turnul rotund de la Crivadia este situat pe marginea stancoasa a Merisorului.
Cetatea Banita la 30,79 km
Datarea localitatii Banita este strans legata de cetatea dacica aflata pe inaltimea numita Dealul Cetatii sau Dealul Bolii, care are aproximativ 1000 m altitudine.
Varful Papusa Varful Papusa la 42,98 km
Varful Papusa Am gasit geocutia - Campare la Bucura. Travel Bug-ul de pe Varful Papusa - Poti contacta pe com persoana care a plasat travel bug-ul in cutia de pe varful Papusa, sa logheze travel bug-ul in geocutia in care il vei pune tu. Pe Varful Papusa dinspre Portile Inchise - Dupa ce am gasit geocutia ascunsa pe varful Mare, am trecut prin Portile Inchise si am urcat pe varful Papusa.
Cascadele Latoritei de Jos Muntii Parang la 29,07 km
Cascadele Latoritei de Jos sau Cascada Urdele.
Poarta Raiului Poarta Raiului Fundatura Ponorului la 44,38 km
Pornind din satul Federi, pe un drum pietruit lung de aproximativ 11 km, putem ajunge in unul dintre cele mai pitoresti locuri din Romania, satul Fundatura Ponorului.
Piatra Crinului Piatra Crinului Muntii Parang la 24,15 km
Aici se ajunge din Petrosani, cu masina pana la statia de telescaun Parang, apoi se urca cu telescaunul si de acolo se merge pe jos spre Varful Parangul Mic.
Taul Custura Mare Muntii Retezat la 40,25 km
Lacul Mare al Custurii, sau Taul Custura Mare.
Cetatea Malaiesti Cetatea Malaiesti Salasu de Sus la 48,02 km
Cetatea construita pe pamantul cnezilor Saracin din Salasu de Sus, a fost o constructie mica, dar foarte ingenioasa. Inainte si dupa renovare - Am fost si inainte de renovare, cat si dupa renovare.
Refugiul Carja Refugiul Carja Muntii Parang la 23,26 km
Refugiul Carja, sau Rudolfshütte, este un refugiu construit din pietre, care se afla in Saua Caprelor, la altitudinea de 2185 m.
Valea Ibanului Bobu la 18,76 km
Rezervatia naturala de tip paleontologic Valea Ibanului - Bobu, Scoarta.
[ Sus ↑ ]
Varful Parangul Mare
Varful Parangul Mare la 21,68 km
Saua Caprelor, Refugiul Carja - Varful Carja - Varful Stoienita - Gemanarea - Parangul Mare.
Pestera Muierii - Muntii Parang
Pestera Muierii - Muntii Parang la 29,06 km
Pestera Muierii se afla la poalele sudice ale Muntilor Parang, pe teritoriul localitatii Baia de Fier din judetul Gorj. Pe stancile de deasupra pesterii si pe partea opusa a drumului sunt amenajate numeroase trasee de escalada.
Podul roman Podul roman Ohaba de sub Piatra la 52,26 km. Ruinele podului roman de la Ohaba de sub Piatra.
Poiana Beletina Poiana Beletina Muntii Mehedinti la 64,5 km. Poiana Beletina este cel mai mare, ca intindere (cca 1,5 km) dintre crovurile Muntilor Mehedinti, fiind si la extremitatea nordica a lantului de crovuri ce debuteaza la sud cu Plostina.
Rezervatia de zimbri Padurea Slivut Hateg la 59,68 km. Refacerea speciei zimbru in Romania a inceput in anul 1958, cand au fost aduse in padurea Slivut de langa Hateg, doua exemplare din Polonia.
Turnul Kendeffy Turnul Kendeffy Muntele Orlea Subcetate la 55,64 km. Cetatea regala a Hategului este o fortificatie similara celei de la Malaiesti, avand rol politic si militar, de supraveghere si control. Azi am gasit Turnul - Salut, dupa ce am urcat amandoi, 30 min, (Lore si Gigelush) pe acest munte am gasit Turnul care, pt noi a fost un mister. Felicitari primului gasitor - Felicitari pentru gasirea geocutiei.
Cheile Corcoaia Cheile Corcoaia la 54,34 km. Cheile Corcoaia, desi lungi de doar 150 m, sunt o adevarata bijuterie peisagistica, rezultata din felul apate, dar nu singular (a se vedea, de exemplu, Cheile Carasului).
Buila-Vanturarita Buila-Vanturarita la 56,75 km. Vanturarita Mare, 1885 m, este cel mai inalt varf al masivului Buila, aflat in judetul Valcea. Vanturarita Mare sau Vioreanu? - Am gasit cutia, putin ruginita, cu jurnalul putin umed, cu pixul, intr-adevar, nefunctional.
Biserica din Inelet Biserica din Inelet Valea Cernei la 68,35 km. Satul Inelet are cele 6-8 case imprastiate pe Cracul Inelet, un picior al Culmii Muntilor Cernei indreptat spre valea Cernei.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.