Localitatea Aldea (judetul Harghita) Resedinta: Martinis. Denumire maghiara: Abásfalva. Denumire germana: Abtsdorf.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Aldea, judetul Harghita

Dealul Merilor Dealul Merilor Micfalau la 38,79 km
Dealul Merilor se afla intre paraiasele Jimbor (Rosie) si Podu Mare, la o altitudine de peste 700 de m.
Fortareata lui Mihai Fortareata lui Mihai la 26,31 km
Fortareata lui Mihai, de langa Mateias.
Capela Xantusz Capela Xantusz la 36,33 km
Capela Xantusz se afla la mijlocul distantei dintre Fitod si Hosasau, la marginea padurii, in valea paraului Hosasau. Papucul-doamnei - Am inclus cautarea ascunzisului intr-o mica drumetie pe un traseu in circuit.
Alee terapeutica Sovata la 47,58 km
Aleea terapeutica se bazeaza pe o metoda de mentinere a sanatatii, dezvoltata de medicul naturist german, Sebastian Kneipp.
Terenul Morii Jigodin la 30,05 km
Fortificatia denumita Jigodin I se afla pe malul drept al Oltului, in locul numit Campul Morii, unde este si antena de telecomunicatie ridicata deasupra caselor de vacanta din Jigodin-Bai.
Cioboteni Cioboteni la 33,85 km
Denumirea satului provine din numele familiei "Csobod", una din familiile secuiesti din vremea stabilirii acestora pe aceste meleaguri. Inauntru, inca nu! - Am cercetat minutios prezumtivul ascunzis (scara acoperita), dar in zadar.
Pod peste Tarnava Mare Pod peste Tarnava Mare Vanatori la 38,78 km
La iesirea din localitatea Vanatori catre Odorheiu Secuiesc a fost construita un nou pod peste raul Tarnava Mare.
Daia Daia la 42,62 km
Satul Daia, mai demult Daia Saseasca (in dialectul sasesc Doendref, Dändref, in germana Denndorf, Dellendorf, in maghiara Szászdálya), se afla in preajma Sighisoarei si apartine administrativ de comuna Apold.
Casa Virgil Marzea Casa Virgil Marzea Sighisoara la 49,59 km
Casa de mestesugari din secolul al XVI-lea, cu modificari in secolul al XVIII-lea, de pe strada Scolii numarul 8.
Biserica fortificata din Darjiu Biserica fortificata din Darjiu la 18,95 km
Biserica unitariana fortificata din Darjiu este un monument istoric si de arhitectura din secolul XIII-XIV. Sit Unesco - Am gasit geocutia ascunsa langa satul Darjiu.
Baile Jigodin Baile Jigodin la 30,57 km
La Baile Jigodin functioneaza o baie calda cu 53 vane si cu un bazin acoperit, o sauna, si doua bazine in aer liber.
Capela Sfantul Barnaba Capela Sfantul Barnaba Pasul Bucin la 46,04 km
Capela construita in Pasul Bucin a fost ridicata in cinstea Sfantului Barnaba. O usoara plimbare - Dupa ce dimineata am gasit geocutia ascunsa langa mica bisericuta romano-catolica din Sovata, m-am dus sa verific geocutia de la cetatea Rabsonne. Panouri goale pe marginea drumului - In timp ce la Izvorul Doisprezece era inca cat de cat lumina, cand am ajuns in Pasul Bucsin, se facuse intuneric. Pe pamant, dar cu doua creioane - Dupa vizita mea anterioara, dupa o luna, am revenit.
Cariera de nisip si pietris Cariera de nisip si pietris Frumoasa la 36,15 km
Cariera de nisip si pietris intre Garciu si Frumoasa, de dimensiuni considerabile, langa poligonul de tir din Frumoasa.
Fagul cu o suta de brate Fagul cu o suta de brate Potiond la 42,98 km
Din traseul turistic marcat cu cruce rosie, intre varful Colos si varful lui Alexandru, coboara o vale laterala abrupta spre valea larga a paraului Fenyovize.
Centrul de vizitare Vadon Centrul de vizitare Vadon Sugas Bai la 44,76 km
Centrul de vizitare Vadon din Sugas Bai ii invata pe copii despre natura, intr-un mod spectaculos si captivant.
Popasul cu priveliste Popasul cu priveliste Izvoru Muresului la 48,34 km
Pornind din Izvoru Muresului pe traseul turistic marcat cu cruce rosie, urcand pe drumul de langa padure spre varful Arama Neagra, ajungem pe o frumoasa poiana de munte. Destinatia locul de odihna - De la izvorul de leac pentru ochi am pornit spre varful Arama Neagra, dar intentionam sa ajung doar la popasul amenajat.
Izvorul Maria Izvorul Maria Baile Homorod la 11,14 km
Caracteristicile apei minerale ale izvorului Maria: apa minerala carbogazoasa, clorosodica, alcalina, feriginoasa, hipotona.
Scara acoperita Scara acoperita Sighisoara la 49,73 km
Scara scolarilor (Schulertreppe in limba germana) a fost construita in anul 1642.
Ciuperci de piatra Ciuperci de piatra Harghita Ciceu la 21,93 km
Pe partea vestica a platoului Harghita-Ciceu gasim niste formatiuni interesante de stanca, care sunt asemanatoare unor ciuperci uriase de piatra.
Baile Fantana Puturoasa Baile Fantana Puturoasa Rupea la 29,45 km
Fostele bai din orasul Rupea, mai sunt denumite Baile Cohalm (dupa denumirea orasului in limba maghiara Kohalom), respectiv Capul Fantanii Puturoase (dupa numele izvorului sarat si sulfuros Budoskutfo, 1868).
Vila Franka Sighisoara Vila Franka Sighisoara la 49,05 km
Camping Vila Franka Priveliste superba - Great view. Am gasit cutia - Am gasit cutia.
Izvorul Bufnitei si Baile de la Olteni Izvorul Bufnitei si Baile de la Olteni la 43,89 km
In extravilanul satului Olteni (comuna Bodoc), pe malul stang al Oltului, a fost ridicat un mic complex balnear (bai publice cu servicii de tratament) aferent izvoarele minerale din zona. Geocutie deosebita cu continut umed - Geocutia ascunsa in apropierea Izvorului Bufnitei poate fi cautata chiar si fara gps. Fantina secata - Fantina exista dar fara apa.
Izvorul de apa minerala Izvorul de apa minerala Cetatuia la 35,6 km
Izvorul de apa minerala din Cetatuia
Stanca Minunata Stanca Minunata la 38,52 km
De pe Stanca Minunata (1529 m) avem o priveliste minunata asupra Muntiilor Giurgeu, Depresiunii Giurgeului si Hasmasu Mare. Stanca Minunata - Putin mai sus de stana care se afla pe poiana de sub Stanca Minunata, porneste marcajul turistic, in padure, care urca pana pe varf.
Omul de piatra Omul de piatra Comana de Sus la 41,34 km
Omul de piatra se afla pe versantul nordic al vaii Comana, chiar deasupra drumului forestier.
Varful Amiaza Varful Amiaza la 39,2 km
Varful Amza nu este foarte spectaculos, gasim insa aici cateva stanci interesante, si putin mai jos de varf un punct de belvedere cu o frumoasa priveliste.
Biserica armeano-catolica Biserica armeano-catolica Frumoasa la 38,85 km
Biserica armeano-catolica din Frumoasa a fost construita incepand din anul 1762, din donatiile populatiei si asociatiilor Sfanta Treime si Patimile lui Isus.
Lacurile Rotbav la 47,8 km
Situate langa localitatea Rotbav, aceste lacuri piscicole sunt formate din 4 lacuri ce se intind pe 42 ha.
Pivnite sapate in deal Pivnite sapate in deal Nadejdea la 41,32 km
Deoarece terenul din aceasta parte a satului Nadejdea este umed, beciurile au fost construite la baza dealului de langa localitate.
Strada toaletelor Strada toaletelor Selters la 11,51 km
In partea de nord-est a satului de vacanta Selters exista o straduta, unde toaletele exterioare au fost plasate in afara gardurilor, direct pe strada.
Misentea Misentea la 36,12 km
Misentea se afla in valea paraului Misentea la 8 km de Miercurea-Ciuc, pe traseul DJ 123B, la altitudinea medie de 758 m. La Misentea, prin poarta laterala - Am gasit poarta (principala) inchisa, dar facand turul incintei am descoperit poarta laterala (vezi foto) deschisa, asa ca am putut vizita, atat curtea, cat mai ales frumosul interior.
Baile Madicea Baile Madicea Carta la 39,08 km
Baile Madicea, sau Baile Carta, sunt situate la 4 km nord-vest de localitatea Carta, pe versantul estic al sectorului nordic al Muntilor Hargita. Izvoarele de sub parau - In drum spre Piatra Mesei, am vizitat piscina aflata in paragina, si cele doua izvoare cu apa minerala de la Baile Madicea. De Rusalii - Multa lume la incarcat sticle cu apa miraculoasa.
Izvorul Bogat Izvorul Bogat Racu la 32,73 km
Baile Oltbogát sunt o mica baie cu ape minerale de interes local, cu apa mezotermala, la o altitudine de 700 m.
Monumentul Siculicidium Monumentul Siculicidium Siculeni la 32,54 km
De numele localitatii Siculeni sunt strans legate evenimentele din 1764, cand, ca urmare a refuzarii inrolarii in armata austriaca peste 200 de secui au fost macelariti. Se gaseste destul de usor - Dupa indepartarea pietrelor din teava balustradei a monumentului. Titlul comentariului si locatia exacta a geocutiei - Este inutil sa folosesti codul ascunzisului ca titlul comentariului tau.
Izvorul Koncsag Izvorul Koncsag Baile Tusnad la 34,41 km
Izvorul Koncsag, a se pronunta Conceag, se afla la nord de gara din Baile Tusnad, pe partea dreapta a podului feroviar care trece peste Olt. Buna apa de izvor - Dupa insuccesul de la podul CFR, am mers la izvorul Koncsag sa ne refacem rezervele de apa inainte sa urcam spre Stancile Turnuri.
[ Sus ↑ ]
Piatra Tarcii
Piatra Tarcii la 7,87 km
Surducul Varghisului
Surducul Varghisului la 9,04 km
Ruinele castelului Tarnoczy Ruinele castelului Tarnoczy Sanzieni la 58,04 km. Se vorbeste despre existenta unui castel la Sanzieni ca fiind datat din epoca feudala timpurie, mai precis, din prima jumatate a secolul XV.
Cismeaua de la Coltul Nirajului Cismeaua de la Coltul Nirajului Magherani la 52,43 km. Cobarand spre Magherani pe drumul asfaltat dintre Sarateni si Miercurea Nirajului, in parcarea de langa drum, gasim un loc de odihna acoperit, amenajat cu banci si mese.
Izvorul mineral Feherkoi Izvorul mineral Feherkoi Plaiesii de Sus la 55,57 km. In comuna Plaiesii de Jos (satele Iacobeni, Imper, Plaiesii de Jos si de Sus) au fost captate si amenajate mai multe izvoare minerale - apa unora fiind cunoscuta, comercial, sub numele Perla Casinului. Multumiri - Multumim pentru refacerea ascunzisului distrus de lucrarile de reabilitare a izvorului Feherko. Lucrarile de restaurare, poteca Tomlohozo - Lucrarile de restaurare au fost desfasurate de catre fundatia Mihai Eminescu Trust din Sighisoara, in colaborare cu consiliul local si asociatia composesorala din Plaiesii de Jos, respectiv voluntari locali, cu sprijinul financiar Horizon Foundation. Inca o incercare - Ieri, pe parcursul unui traseu ce a vizat Varful Ciutacos din Muntii Repatului (parte ai Ciucului), am trecut pe la Izvorul Piatra Alba (Feherko).
Muzeul din Sura Muzeul din Sura Torba la 53,37 km. Muzeul din Sura, aflat in satul Torba, a fost infiintat de neurochirurgul din Targu Mures, doctorul Madaras Sandor, si familia sa.
Biserica reformata din piata Bocskai Biserica reformata din piata Bocskai Miercurea Nirajului la 57,98 km. Prima biserica din Miercurea Nirajului a fost construita in secolul al XV-lea, in stil gotic.
Biserica evanghelica Hundorf Biserica evanghelica Hundorf Viisoara la 64,5 km. Localitatea Viisoara s-a format din satele Maldorf, respectiv Hundorf (Hohndorf, Hohendorf, Huinderf) atestat documentar in 1376.
Movilele asezate in ordine Movilele asezate in ordine Magherani la 54,15 km. Pe partea stanga a drumului care duce de la Magherani la Silea Nirajului, la nord de Magherani, putem vedea mai multe movile de pamant. Prima mea vizita aici - Am ajuns in acest loc intr-o zi mohorata de sfarsit de martie, zona parea noroioasa.
Cetatea Vityal Cetatea Vityal la 60,87 km. Ruinele cetatii Vityal. Excursie de tabara - Am gasit cutia cu ocazia unei excursii de tabara cu copiii (cca 45 persoane).
Fantana intelepciunii Fantana intelepciunii Remetea la 60,06 km. Fantana intelepciunii se afla in centrul comunei Remetea, la intersectia strazii Banya si Paraul Pietrei.
Sura cu fereastra Holbav la 65,11 km. Punctul de belvedere Fereastra Holbav se afla la vest - nord-vest de centrul comunei, pe creasta dealului Stimbav, deasupra vaii paraului Stimbav (Stimbach?
Portile de Vant ale Nemirei Portile de Vant ale Nemirei la 69,24 km. Cunoscuta indeobste sub denumirile Saua Sandrului sau Poarta Vantului, Poarta Vanturilor, curmatura dintre varfurile Miches de 1559 m, al doilea spre nord dupa Sandru Mare, si un varf fara nume de 1531 m, premergator Nemirei Mici, are 1428 m.
Capela Sfanta Inima Gheorgheni la 55,08 km. Capela Sfanta Inima - Cetatea Both, Gheorgheni. Multumesc pentru ascunzis - In fata bisericutei statea o pereche de indragostiti.
Biserica catolica Biserica catolica Imeni la 66,23 km. Biserica actuala din Imeni, comuna Catalina, romano-catolica, a fost construita in anul 1805. Am fost gasitorul numarul sase - Aceasta geocutie a mai fost gasita de alte 5 persoane inaintea mea, ascunzisul fiind preluat si pe interfata in limba maghiara a acestui site. Oare de ce? - Culmea este ca nici eu nu am avut probleme sa ajung sub capisonul crucii. Biserica renovata si ascunzisul indepartat - Conform informatiilor primite de la colegi de joaca, biserica catolica din Imeni a fost renovata in exterior.
Liceul Salamon Erno la 53,88 km. Liceul Salamon Erno, Gheorgheni
Grotele militare de pe Muntele Cristes Grotele militare de pe Muntele Cristes la 60,61 km. Muntele Cristes, de 1451 m, singularizat prin seile joase din jurul sau, se afla in Muntii Ciucului, pe interfluviul Sulta-Ciobanus.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.