Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Tampa

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (2938 atractii turistice, 12942 poze si 1414 comentarii)
 

Pixel
Tampa

Muntele Tampa apartine de masivul Postavaru si se ridica deasupra orasului Brasov. Mare parte a sa este declarata rezervatie naturala, datorita speciilor de animale si plante rare care se gasesc aici.

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Tampa - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Pe varf Prapastia Ursului
Pe varf
Capela Sfantul Anton Capela catolica Sfantul Anton Iavardi
Capela Sfantul Anton
Turnulet Poiana Inchisa iesirea ora 14 Muntii Piatra Craiului
Turnulet
Cheile Moara Dracului - 4 Cheile Moara Dracului Rarau
Cheile Moara Dracului - 4
Ferestre pictate Santimbru biserica catolica Sfantul Emeric
Ferestre pictate
Cetatea Bufnitei
Cetatea Bufnitei

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Tampa!

Vizitati Tampa si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Afla care sunt obiectivele turistice din Brasov, cea mai apropiata localitate, care se afla la 2,07 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Brasov: 44
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Am gasit geocutia. Intr-un loc minunat am gasit geocutia. Zona este o adevarata cutie plina de surprize.
Planuiam demult sa vizitez aceasta locatie, azi a venit si ocazia asteptata. Este un cimitir mai vechi, care a fost folosit pana la inceputul anilor 60.
Pe valea paraului Bradul Mare, la aproximativ 230 m nord de furnalul Bodvaj, la marginea drumului, vom gasi o interesanta stanca, de culoarea verde. Este denumita Capul de om de la Bodvaj, denumire care provine de la cei care au lucrat la marcajele turistice din zona.
Urlatoarele, fenomen hidro-geologic, front liniar de izvoare cu depuneri masive de tuf calcaros. La baza depozitelor de conglomerate cretacic inferioare apar panze de ape subterane, care alimenteaza izvoarele.
Nu am putut sa caut linistit.
Pentru ziua de azi, ne-am propus o mica tura in circuit, pornind din Frumoasa, urcand pe Drumul Muntelui pana pe Muntele Paganul, vizitand apoi Cetatea de pamant uitata, cu coborare la Baile Cibre si intoarcere in sat. Se pare, asa cum ni s-a sugerat din partea Trekkingklub-ului, ca ceea ce ei numesc Cetatea de pamant uitata este Cetatea geto-dacica ce apare consemnata in lista oficiala a siturilor arheologice din Romania ca fiind localizata in punctul Var.
Grotele preistorice se afla la vest de Varf si nord-nordvest de Fantanele (sate apartinand comunei Naeni), sub varful dealului Colarea. Au fost descoperite in timpul exploatarilor de calcar.
Ansamblul conacului Henter este format din cladirea conacului si poarta baroca. Cladirea baroca, pe fundatii din secolul al XVII-lea, este in curs de restaurare.
A fost ridicata in onoarea domnitorului Carol I de Hohenzollern, care a vizitat Telega si Melicesti in anul 1866. Crucea Domnitorului se afla la nord-est de satul Melicesti, pe dealul Macesu, in poiana Prunii Mitrului.
Fantanita Craiesei, Fursten Brunnen - Fagaras, in prezent complex turistic.
Constructia a fost asezata pe o veche biserica cu elemente gotice. Biserica romano-catolica din Santimbru a fost construita in anul 1776 in stil baroc.
Nultumim pentru ascunzis, si ca l-ai reascuns dupa ce buturuga initiala a fost pradata.
Biserica romano-catolica din Polonita, comuna Feliceni, se afla pe strada Templom (Bisericii) numarul 124. Biserica a fost sfintita in anul 1533, iar in anul 1802 se cladeste o alta biserica, in stil gotic vechi.
Am urcat cu masina din Misentea (din fata bisericii) spre Hosasau, plecand pe ulita din dreapta. Am pornit in cautarea acestei geocutii, cu bicicleta.
Dupa ce am gasit geocutia ascunsa la Baia Hammas, mi-am continuat drumul.
Pe harta site-ului Muntii Nostri, zub Varful Zarna, apare un punct consemnat cu denumirea La Ziduri.
Am gasit geocutia. De-si un loc cu o frumusete foarte rara, geocutia ascunsa din 2009, eu am gasit primul.
Cel mai inalt varf este Ciomatul Mare - 1301 m, dar cel mai spectaculos este Bodoc cu doar 1139 m, datorita privelistilor pe care le ofera. Am plecat de la coada Lacului Padureni.
In cladire se afla muzeul Casa Armelor si Hartilor. Casa Jakody, datare 1772, aflata pe strada Zidul Cetatii 3, este o casa de locuit din perimetrul patrimoniului mondial Unesco al orasului.
La Jitia de Jos Ramnicul Sarat a trebuit sa strapunga un aliniament de strate redresate la verticala.
La vest de satul Hetiur, deasupra curbei in ac de par a drumului DN13, se inalta un varf de deal ascutit. Este prevazut cu cruce, si ofera o panorama de 360 grade.
Intr-un final, am ajuns si la altarul Sfanta Maria.
Deoarece nimeni nu a semnalat inca gasirea geocutiei pe site, am sperat sa ajungem la ascunzis primii.
Au o lungime de circa 4 km, si sunt strajuite de versantii greu accesibili ai muntilor Zanoaga si Toanches. Prapastiile Zarnestilor reprezinta unul dintre importantele obiective turistice ale Pietrei Craiului.
Piatra Dudului se prezinta ca un perete calcaros, inalt de vreo 20 de metri, ce strajuie poteca turistica ce tocmai iese din padure - venind dinspre Saua Tigailor prin Saua Teslei - si incepe sa suie spre Muntele Tesla (marcaj, banda rosie).
Asa cum a mentionat si Sorin Iov, am cautat in zadar cutia, bazandu-ne doar pe coordonatele ascunzisului si pe precizia GPS-ului (neexistand o fotografie), care ne-a tinut langa gardul imprejmuitor al cabanei de langa lac, in apropierea portii.
Un loc deosebit, cu o istorie tragica si loc de pomenire a inaintasilor, in lupta lor de libertate.
La initiativa unor civili care se intereseaza de astronomie, cu ajutorul orasului si a unor firme locale, cladirea observatorului a fost construita intre 1989-1991. Observatorul astronomic din Odorheiu Secuiesc a fost construit in ultima parte a anilor 80, nu a fost folosit niciodata, azi e o cladire distrusa.
Titlul comentariului aduce un indiciu suplimentar pentru gasirea geocutiei asa ca nu-l mai comentam. Poate multi ar zice ca e un moft.
Pe harta zonei Balvanyos editata de Dimap - Budapesta, zona de concentratie maxima a izvoarelor minerale de pe Valea Iadului este denumita Herko Kert (Gradina Herko - ultimul cuvant poate de origine antroponimica? Geoascunzisurile zonei, Gradina Herko, Valea Iadului, Cetatea Turia, ne-au atras sa venim aici intr-o noua mica excursie.
Apa minerala Buzgo se afla in bazinul hidrografic al vaii paraului Bradul Mare. Izvorul este amenajat artificial.
Nice. Am gasit cutia, multumim. Am gasit-o si eu.
Si-a capatat forma actuala in anii 1937-38, prin extinderea vechii biserici medievale, construite pe la sfarsitul secolului al 13-lea. Am gasit si aceasta geocutie.

Tampa in limba maghiara - magyarul: Cenk-hegy Brassó

Valori naturale - Judetul Brasov
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Tampa
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Brasov, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Gasit la inceput de an.
  • Merita cautata. IN - Breloc si pix.
  • Intr-o zi cu ploaie am fost sus si pe Tampa. Oricat de intunecat si neprietenos era vremea, peisajul m-a recompensat.
  • Este vorba sigur despre Cetatea (dacica) Moacsa? Am gasit informatii foarte firave despre ea si chiar am fi vrut sa vedem situl.
  • Puteti vedea un fotoreporaj cuprinzand un traseu cultural in comuna Straoane pe Munte si Flori. https://www.
  • Din intamplare tocmai am trecut prin zona. Din intamplare banca respectiva din micutul parc era libera.
  • In prima zi din octombrie am facut o mica plimbare cu bicicleta pana la cetatea Coltesti. Un peisaj forte frumos te rasplateste pentru efortul depus.
  • Cred ca sunteti primi. Ma bucur ca ati gasit-o.
  • Pe terenul nostru de joaca gasirea unei geocutii nu trebuie dovedita. Mai mult decat atat, nici gasirea geocutiei nu este obligatoriu.
  • Sosind dinspre nord, am gresit intersectia. Dar pana la urma am ajuns pe drumul de pamant care porneste din satul Atmagea si ne duce la geoascunzis.
  • Am ajuns pe Varful Iavardi odata cu o ploaie marunta dar deasa. Care n-ar fi trebuit sa ne impiedica sa gasim cutia.
  • Am scos azi din geocutie TB Eskimo's Friend The Birdie.
  • Am gasit aceasta comoara. Locul este destul de usor de localizat.
  • Peisaj perfect, un pic greu de urcat, dar merita efortul.
  • M-am intors si am reasezat geocutia intr-un loc mai bun, si am curatat-o de tot ce inseamna mancare sau alte lucruri nepotrivite. Deci cred ca acum e bine.
  • Inca nu a inceput sezonul, zona campingului este goala. Am putut sa caut ascunzisul fara sa fiu deranjat, chiar daca nu a trebuit sa caut mult.
  • Cutie gasita cu ajutorul lui Andrixnet. Dupa o lunga serie de scari, ajunsi la balconul turnului am inspectat fiecare coltisor al acestuia, pana ce am reusit sa gasim cutiuta.
  • Drumetia planificata initial pentru doua zile a devenit pana la urma o tura de doar o zi. Pe o vreme absolut superba am parcurs traseul Baile Tusnad - Varful Cetatii - Lacul Sfanta Ana - Muchia Lacului - Bixad.
  • Dupa ce mi-am lasat masina in poiana de langa pod, am pornit pe drumul de caruta, paralel cu raul Mures, pana in apropierea stancii. Aici trebuie sa trecem calea ferata, atentie la poteca batuta, si la tren.
  • Noutatile de la fata locului, fata de cele semnalate de gasitorii anteriori sunt.In jurul ascunzisului nu mai erau gunoaie (cum se poate constata in fotografia anexata).
  • Ca sa gasim ascunzisul a trebuit sa scurtcircuitam oarecum traseul tuistic al crestei Pricopanului. Insa variatia a fost binevenita chiar daca a venit la pachet cu ceva obstacole suplimentare.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Tampa? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 3 luni si 9 zile!