Localitatea Alexandrita (judetul Harghita) Resedinta: Feliceni. Denumire maghiara: Sándortelke.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Alexandrita, judetul Harghita

Bazinele cu apa sarata Bazinele cu apa sarata Craciunel la 11,69 km
La sud-est de localitatea Craciunel, langa baia populara Dungo, pe cursul paraului Sarat, gasim doua bazine cu apa sarata.
Cetatea Tiborc Cetatea Tiborc la 30,71 km
Fortificatia Tiborc (sau cetatea lui Tiburt) se afla la sud de localitatea Biborteni, pe un deal impadurit, care se inalta deasupra vaii Baraoltului. Dupa o plimbare placuta in padure - Deoarece nimeni nu a semnalat inca gasirea geocutiei pe site, am sperat sa ajungem la ascunzis primii.
Piramidele de langa Apold Piramidele de langa Apold la 39,79 km
Piramidele de pamant de langa Apold Interesant - Interesante piramide.
Casa Richter Casa Richter Sighisoara la 40,35 km
Casa Richter, construita in secolul al XVIII-lea, se afla pe strada Tamplarilor numarul 28.
Piatra Pacurarului Piatra Pacurarului la 40,45 km
Piatra Pacurarului se ridica deasupra vaii paraului Iuhodul Praidului, la poalele sudic al muntelui Coltul lui Elemer, la nord-est de cetatea Rabsonne.
Turnul Cositorarilor Turnul Cositorarilor Sighisoara la 40,3 km
Turnul Cositorarilor este de aceeasi varsta cu zidul cetatii, poarta inca urmele ultimelor batalii purtate in secolul al XVII-lea.
Casa Wonnerth Casa Wonnerth Sighisoara la 40,29 km
Casa Wonnerth se afla pe strada Cositorarilor numarul 4, dateaza din secolul XVI-XVII, cu modificari in secolul al XIX-lea si 1938.
Biserica unitariana din Calnic Biserica unitariana din Calnic la 49,88 km
Biserica unitariana din Calnic, construita in anul 1674, este considerata monument istoric. Biserica unitariana versus reformata - Odata ajuns in sat, am inceput sa caut geocutia in clopotnita de la prima biserica. Clopotnita - Clopotnita din lemn din secolul VIII, realizari ale arhitecturii populare locale.
Fantana Fontana Fantana Fontana Toplita Ciuc la 39,81 km
In partea nordica a municipiului Miercurea Ciuc, in anii 80 au fost efectuate mai multe foraje, pentru a cauta noi surse locale de apa.
Casa Fetter Casa Fetter Sighisoara la 40,43 km
Casa Fetter de pe strada Zidul Cetatii numarul 11, este monument istoric din secolul XVIII-lea.
Un fel de cetate Un fel de cetate Porumbenii Mari la 13,61 km
Langa Fantana printesei indurerate, prin efort comunitar, localnicii au construit copia inchipuita a fortaretei de pe dealul Spre Cetate.
Izvoarele de apa minerala Selters Izvoarele de apa minerala Selters la 19 km
Apa minerala a izvoarelor Selters este carbogazoasa, alcalina, si putin sarata - seamana din punct de vedere al gustului si efectelor benefice cu celebra apa minerala din Niederselters, Germania.
Capela Salvator Capela Salvator Sumuleul Mic la 42,81 km
Pe culmea Sumuleului Mic - binecunoscutul loc de pelerinaj de Rusalii - se afla doua capele: Salvator si Isus in Chinuri. Cu bicicleta pe Sumuleul Mic - Era si timpul sa scot bicicleta, cu toate ca erau doar vreo 5 grade afara.
Castelul Rhedey Castelul Rhedey Sangeorgiu de Padure la 42,81 km
Atractia localitatii Sangeorgiu de Padure este castelul Rhedey, construit la sfarsitul secolului al XVIII-lea, pe locul unui castel din secolul al XVI-lea, in 1759.
Pasul Vlahita Pasul Vlahita la 28,19 km
Pasul Vlahita este o coama la o altitudine de 980 m, este situat pe DN 13A la 36 km de la Odorheiu Secuiesc si la o distanta de 16 km de la Miercurea Ciuc. Ascunzis drive-in - Am trecut de foarte multe ori pe langa acest loc. Pasul Vlahita - Am cautat in 2 zile diferite cutia.
Casa Paulinus Vlad Dracul Casa Paulinus Vlad Dracul Sighisoara la 40,25 km
Casa Paulinus - Vlad Dracul, construita in anul 1501, se afla in Piata Muzeului 5, aproape de Turnul cu Ceas.
Casa Breslelor Sighisoara la 40,22 km
Muzeul Casa Breslelor se afla pe strada Turnului numarul 1.
Daia Daia la 33,25 km
Satul Daia, mai demult Daia Saseasca (in dialectul sasesc Doendref, Dändref, in germana Denndorf, Dellendorf, in maghiara Szászdálya), se afla in preajma Sighisoarei si apartine administrativ de comuna Apold.
Turnuletul La Chip Turnuletul La Chip Sighisoara la 41,42 km
Turnuletul La Chip se afla pe vechiul drum care trecea dealul Podei, situat la intrarea in oras dinspre Targu Mures, respectiv Medias.
Biserica ortodoxa Biserica ortodoxa Bogata Olteana la 28,49 km
In drum spre Cheile Dopca, dinspre DN13, inainte de a intra in satul Bogata Olteana, privirea ne este atrasa de catre o biserica construita din piatra fasonata si sculptata.
Poarta secuiasca Poarta secuiasca Ocland la 11,79 km
Cea mai veche poarta secuiasca din zona Odorheiului se afla in fata parohiei unitariene din Ocland.
Cetatea Kustaly Cetatea Kustaly Ocland la 15,6 km
Cetatea Kustaly se afla in saua crestei principale ale Muntilor Persani.
Ruinele castelului Xantusz Ruinele castelului Xantusz Fitod la 45,84 km
Xántusz Keresztes a fost judecator regal al Scaunului Ciucului, si a cazut in lupta cu tatarii, in anul 1694. Dupa nas, intuitie, si memorie - Am iesit azi cu bicicleta, si am luat-o pe valea paraului Fitod-Hosasau. Am identificat ascunzisul - Aveam de lucru azi, dar am zis sa ies putin la aer, si sa fac o plimbare in padure.
Cetatea Harom Cetatea Harom Baile Jigodin la 37,33 km
Fortificatia Jigodin II, sau cetatea Harom a fost construita in secolul al XII si apartinea de sistemul de fortificatii ce apara Transilvania dinspre est. Peisajul merita efortul - Am gasit cutia, se afla in stare buna. Am gasit cutia din intamplare - Cautam cetatea Harom. Denumirea locului - Denumirea cetatii nu inseamna trei (három), ci provine din denumirea veche Haram.
Piatra Soimilor Piatra Soimilor Bixad la 43,12 km
Piatra Soimilor, Bixad
Dealul Dungo Dealul Dungo Craciunel la 11,67 km
De la bai spre vest, la doar 200 m distanta, pe partea geografica dreapta a paraului Sarat, se afla Dealul Dungo.
Baile Madicea Baile Madicea Carta la 46,16 km
Baile Madicea, sau Baile Carta, sunt situate la 4 km nord-vest de localitatea Carta, pe versantul estic al sectorului nordic al Muntilor Hargita. Izvoarele de sub parau - In drum spre Piatra Mesei, am vizitat piscina aflata in paragina, si cele doua izvoare cu apa minerala de la Baile Madicea. De Rusalii - Multa lume la incarcat sticle cu apa miraculoasa.
Biserica catolica Biserica catolica Polonita la 11,95 km
Biserica romano-catolica din Polonita, comuna Feliceni, se afla pe strada Templom (Bisericii) numarul 124.
Conacul Ugron Conacul Ugron Filias la 23,65 km
Lucrarile de restaurare si reabilitare a conacului Ugron au fost incepute in octombrie 2021, si finalizate in 2024.
Conacul Lazar Conacul Lazar Toplita-Ciuc la 40,45 km
Conacul Lazar - Toplita-Ciuc, Miercurea Ciuc.
Sub varful Murgo Sub varful Murgo Pasul Hatod la 41,44 km
Intre Muntii Harghita si Muntii Baraolt, la 710 m inaltime, se afla pasul Hatod, care face legatura intre Depresiunea Trei Scaune si Baraolt.
Cetatea Racu Cetatea Racu la 35,39 km
Ruinele Cetatii Paganilor se afla la vest de vatra satului Racu, la 7 km, pe un pisc aflat la altitudinea 1273 m. Am gasit geocutia primii - Marcajul cruce albastra, care duce pana aproape de cetate, apare doar din cand in cand. O zi minunata - Ziua de azi a fost o zi minunata, nu numai din punct de vedere meteo, ci si din alte considerente. Revalorizare - Am ajuns la cetatea Racu pe un traseu neconventional ce porneste din Siculeni si trece pe la Piatra Tabulata.
Biserica catolica Biserica catolica Mihaileni la 47,31 km
Mihaileni este asezat pe traseul DJ 124, la 18 km nord de Miercurea-Ciuc, in valea paraului Racu. Acoperis renovat - Acoperisului de scandura de la podul intrarii de la biserica a fost renovat.
Masa Uriasilor Masa Uriasilor Paraul Minei la 37,08 km
Masa Uriasilor este un bloc de piatra de marime mare, si care are o forma interesanta, care se aseamana cu o masa uriasa.
Cozmeni Cozmeni la 47,9 km
Cozmeni este vestita ca fiind una cu cea mai veche Lege sateasca (1608). Am gasit foarte usor copacul - Dar nu si cutia.
Trambulina Polonita la 11,72 km
Trambulina din Odorhei se afla vizavi de Baile Seiche, pe cealalta parte a drumului principal, pe partea stanga a drumului catra Polonita.
Apold Apold la 40,23 km
Biserica saseasca evanghelica din satul Apold este unul dintre cele mai importante monumente istorice si de arta din judetul Mures. Gasita - Am gasit cutiuta.
[ Sus ↑ ]
Piatra Tarcii
Piatra Tarcii la 7,22 km
Cavitatile din Budvar - Odorheiu Secuiesc
Cavitatile din Budvar - Odorheiu Secuiesc la 7,45 km
Pasul Ghimes Zona Ghimesului incepe de la Pasul Ghimes, de sub varful Viscol. Cutia din Pasul Ghimes inca mai exista - De la Trekkingclub am aflat ca in Pasul Ghimes inca exista ascunsa o cutie. Trasee de drumetie prin Pasul Ghimes - Iata doua trasee de drumetie in circuit, avand Pasul Ghimes ca punct de tranzit. Pasul Ghimes - In locul descris al ascunzisului, am gasit doar o piatra.
Capela-clopotnita din Buha Capela-clopotnita din Buha Ghimes-Faget la 67,3 km. Catunul Buha (Fagetul de Sus/Ghimes-Faget) este format din cateva case concentrate la gura vaii omonime (afluent al Trotusului), o parte fiind insirate si pe vale, in amonte. Capela Fagetul de Sus - Clopotul provine de la o clopotnita a cultului greco-catolic, dupa dizolvarea acestuia.
Biserica Preasfanta Inima a lui Isus Biserica Preasfanta Inima a lui Isus Ditrau la 64,82 km. Biserica romano-catolica cu hramul Preasfanta Inima a lui Isus (biserica romano-catolica noua, biserica mare) este cea mare si mai noua dintre cele doua biserici catolice din Ditrau.
Turnul Negru Brasov la 69,18 km. Turnul Negru Brasov Felicitari - Felicitari pentru prima geocutie gasita. A doua geocutie gasita - Bun loc, vom reveni sa aducem ceva in cutie, un pix si ceva pe ce sa scriem. Fundatia care va sa zica - Ascunzisul acesta ne-a dat ceva batai de cap, mai ales ca semnalul GPS nu era prea stralucit in padurice.
Lunca de Sus Cetatea Bufnitei - Lunca de Sus Buncarul Cetatea Bufnitei din Valea Garbei - Pentru gasirea geocutiei este necesara privirea cu atentie a fotografiei ascunzisului. Cetatea Bufnitei - Cu ocazia zilei femeilor am vizitat inca o data Cetatea Bufnitei, care este un loc plin de istorie.
Biserica reformata fortificata Biserica reformata fortificata Ilieni la 59,89 km. Ilieni se afla situata pe valea paraului Ilieni, ce izvoraste din Muntii Baraolt, pe malul drept al raului Olt, la o altitudine de 530 m. Ca in povesti - O cetate taraneasca ca in povesti, parca suntem in tinuturi sasesti.
Capela Sfantul Petru si Pavel Capela Sfantul Petru si Pavel Muntele Iavardi la 65,75 km. Este oarecum surprinzatoare prezenta acestei capele pe unul dintre picioarele Muntelui Iavardi, relativ departe de catunul Poiana Fagului al satului Valea Rece din comuna Lunca de Jos. Capela Sfantul Petru si Pavel - Muntele Iavardi - Am ajuns aici intr-o tura de iarna, cu fulguieli razlete. Schimbari la capela - Intr-adevar, cutia ascunsa in tinda capelei nu mai este, asa ca am ascuns alta noua (vezi foto) intr-un loc, poate, mai sigur. Am mutat putin geocutia - Am ajuns la capela Sfantul Petru si Pavel cu ocazia unei ture in circuit in jurul muntelui Iavardi, capela fiind al patrulea obiectiv vizitat.
Gara de linie ingusta Targu Mures Gara de linie ingusta Targu Mures la 67,52 km. Fosta gara de linie ingusta Targu Mures. Locatie in stare deplorabila - Locul este plin cu gunoi, este locuinta si toaleta boschetarilor. Depozit de gunoi - Ultima data nu am reusit sa ma apropii de ascunzis.
Poiana cu narcise Gurghiu la 67,29 km. Poiana cu narcise de la Gurghiu
Strada Mamica Mica Strada Mamica Mica Targu Secuiesc la 68,41 km. Curtea 43 se numeste si azi strada Mamica Mica, in limba maghiara Kicsimama.
Ciucsangeorgiu Ciucsangeorgiu Capela Adormirea Maicii Domnului la 50,84 km. Aceasta capela, pomenita si in descrierea facuta comunei Ciucsangeorgiu, se afla pe Dealul Posa, asa cum este specificat in denumirea maghiara a capelei.
Izvorul Pestera si Poteca educativa Ditrau Izvorul Pesterii (in limba maghiara Barlangi forrás, Izvorul Sfanta Ana) se afla la nord-est de Ditrau, in apropierea si la sud-vest de Pasul Tengheler.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.