Localitatea Calonda (judetul Harghita) Resedinta: Corund. Denumire maghiara: Kalonda.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Calonda, judetul Harghita

Piatra Soimului Piatra Soimului Baile Chirui la 32,02 km
Ajuns la fata locului, am salutat un localnic, care tocmai a trecut pe langa mine. Cea mai rapida modalitate de acces - Odata ajuns sus, am pornit gps-ul.
Capela Sfanta Elena Capela Sfanta Elena Nadejdea la 47,24 km
Flavia Iulia Helena, cunoscuta sub numele de Sfanta Elena, a fost mama imparatului Constantin cel Mare.
Liceul Salamon Erno la 42,7 km
Liceul Salamon Erno, Gheorgheni
Turnul Tabacarilor Sighisoara la 41,12 km
Turnul Tabacarilor a fost construit in secolul XIII-XIV, pentru a proteja curtea Turnului cu Ceas.
Cetatea taraneasca Jimbor Cetatea taraneasca Jimbor la 39,13 km
Jimbor se afla la 25 km nord-est de orasul Rupea, pe raul Homorod, si la 8 km de Mercheasa.
Varful Gretes Varful Gretes Izvoru Muresului la 43,16 km
Pragul ce leaga cele doua bazine intramontane ale Ciucului si Giurgeului, este in acelasi timp si granita dintre masivele Harghitei si Giurgeului. Geocutie si ghiocei - Poate nu am ales momentul cel mai potrivit. Superba zona - La intoarcere am coborat pe partia de schi din Izvor Muresului. Dezastrul de pe varf - Am urcat cu masina pe drumul privat pana aproape de culme.
Biserica reformata Biserica reformata Bezid la 23,05 km
In perioada reformei, locuitorii satului trec la religia unitariana, astfel ca si biserica devine unitariana. Supravegheat de un vecin - Poarta de intrare in curtea bisericii este ferecata doar cu o cuie, se poate intra.
Teiul pucios din gradina bisericii Teiul pucios din gradina bisericii Martinis la 27,04 km
In gradina bisericii unitariene din Martinis, langa turn, se afla un tei cu marimi considerabile.
Dealul cu lavanda Bezid la 23,93 km
Dealul cu lavanda se afla la capatul din est al lacului Bezid, langa intersectia spre Criseni, intr-o locatie deosebita.
Monumentul Pictura Sangeroasa Monumentul Pictura Sangeroasa Leliceni la 48,9 km
Monumentul Pictura Sangeroasa, in limba maghiara Vereskep, sta pe punctul culminant al soselei Miercurea Ciuc - Leliceni. Pictura Sangeroasa - schimbare la fata - Dupa cum se poate constata din fotografia atasata, Pictura Sangeroasa a fost reconditionata, nu doar la fata - acum, mult mai sangerie - ci si la corp, fiindu-i construit un nou piedestal.
Piscul Cetatii Mici Piscul Cetatii Mici Jigodin la 46,23 km
Fortificatia Jigodin III - Piscul Cetatii Mici, Jigodin.
Biserica Sfantul Ioan Botezatorul Biserica Sfantul Ioan Botezatorul Delnita la 45,81 km
Delnita, ocolit de DN 12A, se afla la 8 km est de Miercurea-Ciuc. La Delnita sunt multe de vazut! - In peripluul nostru pe la bisericile din satele secuiesti (multumita informatiilor trekkingklubului), popasul la biserica din Delnita era unul obligatoriu.
Capela Sfantul Anton de la Madaras Capela Sfantul Anton de la Madaras la 39,34 km
Capela Sfantul Anton apartinand satului Madaras are, ca institutie, o vechime apreciata de primaria localitatii ca fiind istorica, fara o data precisa, cladirea actuala fiind considerata de data recenta (probabil, secolul XX). Pe urmele inaintasilor! - La coborarea de pe muntele Harghita Madaras, spre Madaras, am cautat pe ghicite acest obiectiv. In drum spre sarmale - In drum spre festivalul sarmalelor umplute de la Lazarea.
Biserica unitariana si reformata Biserica unitariana si reformata Filias la 24,69 km
Biserica din Filias este o biserica simultana, folosita in comun de unitarieni si reformati, un lucru rar intalnit.
Daia Daia la 40,92 km
Satul Daia, mai demult Daia Saseasca (in dialectul sasesc Doendref, Dändref, in germana Denndorf, Dellendorf, in maghiara Szászdálya), se afla in preajma Sighisoarei si apartine administrativ de comuna Apold.
Piatra Siclodului Piatra Siclodului la 15,58 km
Pentru a ajunge la Piatra Siclodului putem urmari traseul marcat cu cruce galbena, care incepe din drumul Sovata - Praid, din locul denumit Sasveres.
Capela Sfanta Ana Capela Sfanta Ana Tomesti la 43,45 km
Capela se afla pe un deal din vestul comunei Tomesti, la mai putin de 1 km de marginea localitatii. Exact cum spune instructiunea - Am avut putin de lucru, pana am gasit geocutia ascunsa aici.
Cetatea Racu Cetatea Racu la 33,43 km
Ruinele Cetatii Paganilor se afla la vest de vatra satului Racu, la 7 km, pe un pisc aflat la altitudinea 1273 m. Am gasit geocutia primii - Marcajul cruce albastra, care duce pana aproape de cetate, apare doar din cand in cand. O zi minunata - Ziua de azi a fost o zi minunata, nu numai din punct de vedere meteo, ci si din alte considerente. Revalorizare - Am ajuns la cetatea Racu pe un traseu neconventional ce porneste din Siculeni si trece pe la Piatra Tabulata.
Cariera Brazi Cariera Brazi la 48,54 km
La aproximativ 300 m spre nord de coloanele de bazalt din Racosu de Jos, se afla Cariera Brazi.
Fiasteto Fiasteto la 10,31 km
Punctul de belvedere de pe Fiasteto. Fiasteto, inainte de furtuna - Am reusit sa parcurgem jumatatea drumului dintre Atia si platou cu masina, apoi am continuat pe jos.
Biserica armeano-catolica Biserica armeano-catolica Frumoasa la 48,29 km
Biserica armeano-catolica din Frumoasa a fost construita incepand din anul 1762, din donatiile populatiei si asociatiilor Sfanta Treime si Patimile lui Isus.
Surducul Varghisului Surducul Varghisului la 35,19 km
La extremitatea nordica a Muntilor Persani-Rica, paraul Varghis a creat una dintre cele mai spectaculoase chei din Carpatii Orientali. Gasita - Am gasit geocutia. Felicitari pentru ascunzis - Intr-un loc minunat am gasit geocutia. Pesteri, ursi si lilieci - Zona este o adevarata cutie plina de surprize.
Via ferrata Pericolul Caprei Via ferrata Pericolul Caprei Harghita Madaras la 26,58 km
Pericolul Caprei este primul traseu de via ferrata din Secuime. Prima data pe un traseu de via ferrata - Am parcurs drumul ce leaga localitatea Izvoare (dinspre Zetea, respectiv Sub Cetate) de statiuna Harghita Madaras, pe un drum, care vara arata ca un rau secat, plin cu stanci.
Biserica romano-catolica din Nicolesti Biserica romano-catolica din Nicolesti Frumoasa la 47,68 km
La 1,5 km de centrul Frumoasei, pe DN 12A dintre Onesti si Miercurea Ciuc, se afla centrul parohial Sfantul Nicolae din Nicolesti, cu casa parohiala din 1847 si biserica din secolul XIII-lea. Biserica romano-catolica din Nicolesti - Frumoasa - Un obiectiv impunator, bine intretinut, merita vizitat. Dupa ce am sarit gardul inutil - Fotografiind cladirea de langa biserica, am pornit in directia gresita, astfel incat la un moment dat a trebuit sa sar peste un gard, sa inconjor cladirea, pana sa ajung in interiorul curtii bisericii.
Moara de apa Tinka Gheorgheni la 41,28 km
La inceputul anilor 1900, in Depresiunea Giurgeului existau mai mult de o suta de mori de apa, iar langa paraul Belcina erau mai mult de treizeci.
Biserica reformata Biserica reformata Torba la 27,88 km
Biserica reformata de azi din Torba a fost construita in anul 1838.
Observatorul astronomic Observatorul astronomic Odorheiu Secuiesc la 17,15 km
Observatorul astronomic din Odorheiu Secuiesc a fost construit in ultima parte a anilor 80, nu a fost folosit niciodata, azi e o cladire distrusa.
Borsaros Borsaros la 49,71 km
Zona de protectia naturii Borsáros se afla pe malul drept al Oltului, la altitudinea de 651 m, pe teritoriul comunei Sancraieni, in stanga drumului spre Sansimion. Posibil sa lipseasca - Nu am gasit cutia. Geocutie noua la Baile Borsaros - Am reusit sa gasesc un nou loc, pentru o noua geocutie.
Izvorul de Sus Izvorul de Sus Baile Homorod la 22,54 km
Izvorul de Sus se afla in capatul de est a localitatii Baile Homorod.
Biserica catolica Sfantul Apostol Toma Biserica catolica Sfantul Apostol Toma Tomesti la 44,33 km
In anul 1333 satul Tomesti are propria biserica parohiala, iar constructia actualei biserici in stil baroc a fost finalizata in jurul anului 1776.
Izvorul Vajas Izvorul Vajas Baile Homorod la 22,21 km
Izvorul de apa minerala Vajas se afla in spatele cladirii restaurantului si pensiunii Lobogo, intr-o groapa construita din beton si piatra cubica.
Capela Salvator Capela Salvator Sumuleul Mic la 47,74 km
Pe culmea Sumuleului Mic - binecunoscutul loc de pelerinaj de Rusalii - se afla doua capele: Salvator si Isus in Chinuri. Cu bicicleta pe Sumuleul Mic - Era si timpul sa scot bicicleta, cu toate ca erau doar vreo 5 grade afara.
Pivnite sapate in deal Pivnite sapate in deal Nadejdea la 47,84 km
Deoarece terenul din aceasta parte a satului Nadejdea este umed, beciurile au fost construite la baza dealului de langa localitate.
Poteca Rompatel Poteca Rompatel Nadejdea la 47,86 km
O poteca interesanta care porneste din centrul satului Nadejdea, din apropierea bisericii catolice, si continua de-a lungul paraului Rompatel pana iese din sat. O poteca interesanta cu traditii - Am parcat vizavi de caminul cultural, apoi am pornit spre est pe strada Piata Bisericii. Caini ciobanesti pe poteca educativa - M-am reintors la Nadejdea, printre altele si pentru a gasi izvorul Rompatel.
Casa fluturilor tropicali Praid Casa fluturilor tropicali Praid la 14,17 km
Casa fluturilor tropicale din Praid ofera o atmosfera unica si amintiri de neuitat vizitatorilor.
Trambulina sarituri schi Trambulina sarituri schi Valea Stramba la 40,93 km
Trambulina de sarituri schi se afla la est de satul Valea Stramba, in locul Capul Fantanii (denumire tradusa).
Capela de pe muntele Bogat Capela de pe muntele Bogat la 40,41 km
Vatra satului Racu este pe lunca Oltului, pe malul stang, la o altitudine de 786 m, pe traseul DN 12, la 11 km nord de Miercurea-Ciuc.
Lalele si lavanda Marculeni la 32,42 km
La marginea din nordvest a localitatii Marculeni se afla o plantatie de lavanda si lalele, unde se poate ajunge dinspre Bereni sau Calugareni.
Mausoleul si cimitirul eroilor Mausoleul si cimitirul eroilor Odorheiu Secuiesc la 17,04 km
Mausoleul si cimitirul eroilor din Odorheiu Secuiesc a fost construit in anul 1929, pe dealul Cuvar.
[ Sus ↑ ]
Piatra cu Gaura - Corund
Piatra cu Gaura - Corund la 0,98 km
Piatra cu Gaura se afla langa Corund, intr-o poiana, langa patru morminte. In mijlocul blocului de conglomerat putem vedea o gaura circulara, chiar o forma de inima.
Pasul Calonda
Pasul Calonda la 2,25 km
Manastirea de la Gura Izvorului Manastirea de la Gura Izvorului Calimani la 67,07 km. Manastirea din poiana de la Gura Izvorului este subordonata mai cunoscutei manastiri Sfantul Ilie din Toplita, cea ctitorita in 1928 de Miron Cristea, primul patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane.
Statuia Arcasul Statuia Arcasul Targu Mures la 50,72 km. Statuia Arcasul, realizata de Kulcsár Béla se afla in Cartierul Cornisa, Targu Mures. Ascunzis aproape drive-in - Langa parcul din jurul statuii, cei care sosesc cu masina, gasesc o parcare convenabila.
Biserica catolica fortificata Biserica catolica fortificata Bancu la 58,09 km. Bancu se afla la 17 km de Miercurea-Ciuc, in valea paraului Fisag, la sud de Ciucsangeorgiu cu care s-a contopit. O noua cutie in locul celei disparute - Administrativ vorbind, implicit si istoric, si asa cum apare ea in catalogul monumentelor istorice din judetul Harghita.
Tura de lac Tura de lac Lacul Sfanta Ana la 62,3 km. Daca tot am facut o tura de lac la picior si ne-a placut, am hotarat sa amplasam o cutie in acest punct de interes. In sfarsit am gasit ascunzisul - Dupa ce am vizitat mai multe obiective din apropiere.
Palatul Culturii Palatul Culturii Targu Mures la 51,67 km. Palatul Culturii Targu Mures Expusa, dar totusi ascunsa - Cutie gasita cu ajutorul lui Andrixnet. Cu spatele la ascunzis - Mi-am verificat ascunzisul duminica trecuta, cu ocazia concertului Uriah Heep.
Biserica evanghelica Maldorf Biserica evanghelica Maldorf Viisoara la 50,04 km. Localitatea Viisoara s-a format din satele Hundorf, respectiv Maldorf atestat documentar in 1420 sub numele Domald.
Biserica baptista neterminata Harul Biserica baptista neterminata Harul Targu Mures la 51,31 km. Biserica crestina baptista Harul - Targu Mures.
Grota sulfatara Turia Grota sulfatara Turia la 66,71 km. Statiunea Balvanyos se afla pe versantul sudic al muntilorBodoc, in curbura carpatilor, la o altitudine de 840-950m. Sfat pentru cautatori - La mai putin de 10 m exista si o geocutie publicata pe un alt teren de joaca.
Castelul Haller Castelul Haller Hoghiz la 51,41 km. Conacul Haller se afla in centrul comunei Hoghiz, intr-un parc pitoresc, bine intretinut, plin cu stejari seculari.
Varful Zespezel la 54,06 km. Varful Zespezel se situeaza in Muntii Gurghiului si are 1279 m altitudine.
Biserica catolica Sfantul Emeric Biserica catolica Sfantul Emeric Santimbru la 52,78 km. Biserica romano-catolica din Santimbru a fost construita in anul 1776 in stil baroc.
Casa Turta Dulce Casa Turta Dulce Targu Mures la 51,53 km. Casa Vamos se afla pe Piata Trandafirilor la numarul 18, la coltul strazii Bartok Bela.
Grota Ursilor Grota Ursilor Borsec la 63,87 km. Grota Ursilor este o formatiune naturala cu stanci uriase si fisuri adanci.
Cetatea Dealu Frumos Cetatea Dealu Frumos la 66,18 km. Cetatea Dealul Frumos se afla in apropierea satului, in directia sud-est dinspre biserica fortificata, in padure, la o distanta de aproximativ 1,5 km. Cutia din padure - Am gasit cutia in padure.
Cascada Tigai Cascada Tigai Comana de Sus la 64 km. Pentru a ajunge la pestera de la Tigai se porneste inspre est din localitatea Comana de Sus, pe valea Comana, pe drumul forestier de-a-lungul paraului.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.