Localitatea Lazaresti (judetul Harghita) Resedinta: Cozmeni. Denumire maghiara: Lázárfalva.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Lazaresti, judetul Harghita

Ruinele Bisericii Veres Ruinele Bisericii Veres la 32,26 km
Ruinele Bisericii Veres se afla pe un deal dintre Valea Crisului si Calnic. Intre Valea Crisului si Calnic - Asa numita Ruinele Bisericii Veres se afla in perimetrul satului Calnic, apartinand comunei Valea Crisului.
Capela catolica Sfanta Fecioara Maria Capela catolica Sfanta Fecioara Maria Turia la 19,23 km
Capela romano-catolica cu numele Sfantei Fecioare Maria a fost construita in anul 1831 de catre baronul Apor Lazar (1784-1868).
Izvorul de Sus Izvorul de Sus Baile Homorod la 39,83 km
Izvorul de Sus se afla in capatul de est a localitatii Baile Homorod.
Succes Succes Siculeni la 30,14 km
In sfarsit, am reusit.
Valea Garbea Valea Garbea la 38,73 km
Satul Valea Garbea apartine de comuna Lunca de Sus. La Capela Sfantul Benedict - Un ascunzis bine gasit.
Dalnic Dalnic la 30,17 km
Dalnic este unicul sat al comunei omonime, din 2004, in urma unui referendum.
Capela Sfanta Elena Capela Sfanta Elena Nadejdea la 36,38 km
Flavia Iulia Helena, cunoscuta sub numele de Sfanta Elena, a fost mama imparatului Constantin cel Mare.
Stanca Piatra Zimbrului Stanca Piatra Zimbrului Muntii Bodoc la 10,86 km
Sub numele de Piatra Zimbrului este cunoscut un varf semet al unei culmi secundare a celei principale a Bodocului, desprinsa din ea spre est, in sectorul cuprins intre Varful Carpinis, cel mai inalt al Muntilor Bodoc, si pasul Balvanyos. Dupa nas si harta, la Stanca Piatra Zimbrului - Am pornit din Baile Balvanyos, vizitand mai intai Baile Cisar, unde in ultimii ani au fost efectuate mai multe renovari si reamenajari.
Madona si Bestia Madona si Bestia Dealul Piatra Soimului Oituz la 49,8 km
Pe deal sunt numeroase fenomene de acest gen, ce merita vazute.
Varful Nemira Mare Varful Nemira Mare la 30,1 km
Avand 1649 m, Nemira Mare este cel mai inalt varf din muntii cu acelasi nume. Varful Nemira Mare - Localizarea ascunzisului mi-a pus ceva probleme. Inca un 10! - Intr-adevar, fara GPS, nu e usor de localizat ascunzisul, asa se explica nota acordata.
Valea paraului Periculos Valea paraului Periculos la 12,66 km
Paraul Periculos curge intre Piscul Mare si Dealul Periculosului.
Drumul de caruta Moartea Nadejdea la 34,59 km
In amonte pe paraul Baracasa, la 500 m spre est de izvorul de apa minerala, la nord de drum, se afla pasunea numita Moartea.
Biserica catolica Biserica catolica Valea Seaca Sanzieni la 18,04 km
Cu aspect de biserica fortificata, datorita gardului de zid, inalt insa de doar vreo 2 m, construita in 1798, a luat locul unei biserici mai vechi, amintita in documente in 1735 ca aproape ruinata, dar, se pare, existenta de prin 1660. Cautand o capela, am gasit un cavou - Era deja intuneric bezna cand am ajuns in Valea Seaca.
Varful Biliboc Varful Biliboc Muntii Tarcaului Zona Ghimes la 44,67 km
Depresiunea Ghimes este prinsa intre Muntii Ciucului (sud) si cei ai Tarcaului (nord). Varful Biliboc - Pe o vreme de toamna ca in basme, intr-un peisaj reconfortant, am ajuns la varful si monumentul Biliboc.
Biserica evangelica-lutherana Biserica evangelica-lutherana Targu Secuiesc la 25,96 km
Biserica evangelica-lutherana din Targu Secuiesc se afla pe strada Gheorghe Doja numarul 10.
Clopotnita din valea paraului Petki Clopotnita din valea paraului Petki Ghimes-Faget la 42,86 km
Aceasta clopotnita se afla la confluenta paraului Petki cu raul Trotus, la marginea drumului national DN12A, la 900 m distanta de gara Ghimes-Faget spre sud-est.
Sonda straveche de la Poieni Sonda straveche de la Poieni Targu Ocna la 49,58 km
Este vorba despre cea mai veche sonda sapata prin foraj mecanic din Romania. Sonda straveche de la Poieni - Targu Ocna - Desi zona e intens circulata, trebuie sa ne gandim ca asa a inceput dezvoltarea industriala a Vaii Trotusului - cu extractia bogatiilor subsolului (sare, carbune, petrol). Titlul comentariului - Este inutil folosirea titlului ascunzisului pentru titlul comentariului. Usor de gasit, mai greu de scos - Am parcat pe marginea drumului, undeva intre sonda straveche si cimitirul eroilor, deplasandu-ma apoi pe jos pana la ambele ascunzisuri.
Lemnia Lemnia la 27,33 km
Localitatea Lemnia este situata in partea nordica a judetului Covasna. Un ascunzis aproape drive-in - Biserica din Lemnia - Biserica construita pe un loc bine ales, cu o priveliste deosebita. O mai fi, n-o mai fi? Mai degraba, nu! - Am trecut de mai multe ori pe la baza dealului pe care se afla biserica. Nu sunt sigur - Comparand fotografia cu poza ascunzisului gasit de mine, seamana, dar totusi parca nu e.
Varful Ciudomir Varful Ciudomir Muntii Tarcaului la 48,79 km
Varful Ciudomir, cu cei 1649 m ai sai, este nu doar al doilea varf al Muntilor Tarcaului, dupa Grindusu (1664 m), ci si al Muntilor Trotusului, la egalitate insa cu Nemira Mare. Varful Ciudomir - Muntii Tarcaului - Bine mascata de padure, aici se afla o piramida geodezica ce marcheaza varful.
Poteca Rompatel Poteca Rompatel Nadejdea la 34,76 km
O poteca interesanta care porneste din centrul satului Nadejdea, din apropierea bisericii catolice, si continua de-a lungul paraului Rompatel pana iese din sat. O poteca interesanta cu traditii - Am parcat vizavi de caminul cultural, apoi am pornit spre est pe strada Piata Bisericii. Caini ciobanesti pe poteca educativa - M-am reintors la Nadejdea, printre altele si pentru a gasi izvorul Rompatel.
Biserica de la Kontumac Biserica de la Kontumac Ghimes la 42,65 km
Despre existenta unei carantine, la postul de frontiera din Pasul Ghimes-Palanca, se vorbeste intr-un document din anul 1764; iar biserica ce a fost construita pentru a deservi personalul postului de frontiera dateaza din 1782. Aveti dreptate - Am ramas si eu nemultumit de ascunzis. Biserica Kontumac - Ascunzisul este foarte expus in zilele cu vizitatori. Acest gen de ascunzis nu rezista - Cand am ajuns la fata locului, nu era nimeni, puteam sa caut linistit.
Dealul Dungo Dealul Dungo Craciunel la 38,98 km
De la bai spre vest, la doar 200 m distanta, pe partea geografica dreapta a paraului Sarat, se afla Dealul Dungo.
Cascada Surduc Cascada Surduc Selters la 33,18 km
Partea vaii Varghisului, denumita Surduc, se afla la est de orasul Vlahita, intre Culmea Stejarului si Dealul Fagul Surducului.
Dealul Merilor Dealul Merilor Micfalau la 13,39 km
Dealul Merilor se afla intre paraiasele Jimbor (Rosie) si Podu Mare, la o altitudine de peste 700 de m.
Capela Xantusz Capela Xantusz la 18,14 km
Capela Xantusz se afla la mijlocul distantei dintre Fitod si Hosasau, la marginea padurii, in valea paraului Hosasau. Papucul-doamnei - Am inclus cautarea ascunzisului intr-o mica drumetie pe un traseu in circuit.
Capela catolica Iavardi Capela catolica Iavardi Valea Rece Lunca de Jos la 48,02 km
Capela localizata in catunul Iavardi, este situatã pe un bot de deal de pe stanga paraului omonim, fiind aflata la 1,5 km (de ulita de pamant, circulabila auto) fata de drumul asfaltat ce traverseaza satul Valea Rece. Ascunzis facil, cu acces mai greoi la capela - Dupa tura in circuit in jurul muntelui Iavardi.
Cheile Dofteanei Cheile Dofteanei la 34,27 km
Pentru a vizita Cheile Dofteanei, de la Salarie se urmeaza, in amonte, drumul forestier. Precizari suplimentare - Voi aveti un gps dedicat, sau folositi o tableta? Ori gps-ul dintr-un telefon destept? Sau poate nu am masurat eu bine coordonatele ascunzisului, care se afla sus pe stanca. Lipsa de experienta, bat-o vina! - Avem un GPS foarte foarte bun (Garmin 60 si inca niste litere - nu-i pe aproape acum). Gandind cu mintea celui care a ascuns - Dupa parerea mea, nici incredere oarba in indicatiile gps-ului nu trebuie sa ai.
Stanca Cucului de la Bogata Stanca Cucului de la Bogata la 48,46 km
Satul Bogata este accesibil pe DN 12A, Miercurea Ciuc - Onesti, fiind la 4 km vest de Targu Ocna. Altceva! - Desi am incercat eventul (cele trei cutii noi din zona), inserarea a vrut cu totul altceva. Piatra cu piton? - Ascunzisul este aproape drive-in, in fata stancii fiind loc destul pentru parcare. Povestea pitonului - Ofer acest raspuns ca observatie generala, pentru ca ar putea fi de folos si altora.
Varful Harghita Siculeni Varful Harghita Siculeni la 35,49 km
Varful Harghita Siculeni si Coltul Tesit
Biserica catolica Sfantul Ladislau Biserica catolica Sfantul Ladislau Frumoasa la 30,04 km
Biserica romano-catolica din Frumoasa a fost construita intre 1880 si 1892 dupa planurile arhitectului Kiss Sandor din Ciumani, executata de constructorul Szasz Istvan, in stil neogotic.
Furnalul Bodvaj Furnalul Bodvaj Valea paraului Bradul Mare la 15,57 km
Nu este cunoscuta data inceperii topirii minereului de fier in Bodvaj, mina de fier a functionat insa inca din anul 1720.
Canionul Dofteana Canionul Dofteana la 48,01 km
Canionul Dofteana este un canion micut, dar spectaculos, lung de aproximativ 400 m si adanc de 30 m. Ascunzis cu nabadai - Nabadaile din titlu inseamna locul, in sine, al ascunzisului, a se miza pe GPS. Cutie noua la Canionul Dofteana - De astazi exista o cutie noua la canion. Canionul Dofteana - Dupa test, mi-am invatat lectia.
Ciuperci de piatra Ciuperci de piatra Harghita Ciceu la 34,58 km
Pe partea vestica a platoului Harghita-Ciceu gasim niste formatiuni interesante de stanca, care sunt asemanatoare unor ciuperci uriase de piatra.
Lacul Padureni Lacul Padureni la 33,49 km
Lacul Padureni este cel mai mare lac de acumulare din judetul Covasna. Am gasit mama geocutiilor - Cu gps nu e o problema gasirea geocutiei.
Lacul Filigeni Lacul Filigeni Obcina Laposului la 40,72 km
Format pe paraul Supanelu (Fierastrau), un afluent al Supanului (ce ajunge, la randul lui, in Trotus), Lacul Filigeni isi datoreaza aparitia bararii cursului paraului de alunecarea unei halde de steril provenit de la Mina Filigeni (avand gura pe paraul Supanu). Formatul grade - rapid, precis, si fara greseli - Coordonatele gps sunt pastrate in baza de date ale site-urilor web in formatul grade (dd. Un lac activ - Lacul Filigeni nu a secat, si pentru un timp oarecare, va ramane lac. Multumesc pentru coordonate - Folosind Geoplaner am verificat pozitia ascunzisului (A), respectiv a lacului Filigeni (B), pe baza coordonatelor primite.
Izvoarele Apor si Mikes 1 Izvoarele Apor si Mikes 1 Baile Tusnad la 8,43 km
Izvoarele Apor si Mikes1 - Baile Tusnad Dimineata pe nemancate - Dimineata zilei de 22 05 2011, pe nemancate, am gasit aceasta geocutie. Ce faci cand astepti? - Cand astepti sa se umple o sticla de 5 litri la izvor, ce altceva poti sa faci? Sa te plictisesti? Nici vorba.
Drumul Targului Delnita Drumul Targului Delnita Barzava Frumoasa la 25,98 km
Acum 4-500 de ani, locuitorii Ciucului de Sus tineau targuri regulate in locul numit Poarta Targului, care se afla la nord de biserica romano-catolica Sfantul Ioan Botezatorul din Delnita, in punctul culminant al drumului de exploatare Drumul Targului.
Teiul de 500 de ani din Leliceni Teiul de 500 de ani din Leliceni la 19,07 km
Teiul de langa biserica comunei Leliceni a fost plantat probabil in prima parte a anilor 1500. O alta schimbare la fata: ascunzisul de la Leliceni - Consimtim la comentariile elogioase la adresa locului. Ascunzis nou la Leliceni - Dupa reconstructia portii din spatele cimitirului geoobiectivul Teiul de la Leliceni a ramas fara geocutie. Fara duh spre Leliceni - Afland despre noua geocutie, am pornit imediat in cautarea ei.
[ Sus ↑ ]
Tinovul Buffogo - Baile Balvanyos
Tinovul Buffogo - Baile Balvanyos la 7,14 km
Tinovul Mohos
Tinovul Mohos la 7,24 km
Piatra cu belvedere Piatra cu belvedere Magura Codlei la 68,71 km. Traseul turistic, marcat cu punct rosu, de pe culmea sudica a Magurii Codlei, are doua puncte cu belvederi ce nu trebuie ratate.
Cetatea Neagra Cetatea Neagra la 69,48 km. Cetatea Codlea era probabil una dintre cele 5 fortificatii construite de cavaleri teutoni in Tara Barsei. Cetatea Neagra - Am gasit-o usor, pozele dau cam multe detalii. Pe Magura Codlei - Am gasit cutia in buna stare, fara dificultate.
Castelul Haller Castelul Haller Hoghiz la 54,4 km. Conacul Haller se afla in centrul comunei Hoghiz, intr-un parc pitoresc, bine intretinut, plin cu stejari seculari.
Omul de piatra Omul de piatra Comana de Sus la 58,74 km. Omul de piatra se afla pe versantul nordic al vaii Comana, chiar deasupra drumului forestier.
Cetatea Rupea Cetatea Rupea la 58,83 km. Cetatea Rupea se afla intr-o pozitie dominanta, in apropierea drumului european E60, deasupra orasului Rupea. Prima cutie - Gasita de clubul nostru, prima comoara din (speram) un lung sir. Am gasit si aceasta geocutie - Este o cetate medievala intr-o stare foarte buna comparate cu alte cetati.
Pod din lemn peste Tarnava Mare Pod din lemn peste Tarnava Mare Odorheiu Secuiesc la 51,97 km. Podul din lemn leaga partea sud-estica a orasului Odorheiu Secuiesc, cu partea din nord-vest.
Gradina pasarilor ornamentale Corund la 65,6 km. In gradina pasarilor ornamentale din Corund se afla pauni, pasari acvatice, gaste si rate, fazani exotici, pagagali, potarnichi, porumbei, prepelite, si lebede.
Urlatoarele Urlatoarele la 69,66 km. Urlatoarele, fenomen hidro-geologic, front liniar de izvoare cu depuneri masive de tuf calcaros.
Biserica romano-catolica Sfantul Mihail Biserica romano-catolica Sfantul Mihail Satu Nou la 54,82 km. Satu Nou este un sat din comuna Pargaresti.
La mestecanis Borzont la 69,07 km. La mestecanis, sau Piemontul Nyires - Borzont.
Arcada Arcada Cheile Tisitei la 56,44 km. Cele doua arcade precum si tunelul ce strapunge interfluviul dintre cele doua Tisite.
Piatra cu ceaun Piatra cu ceaun Stogul de piatra la 59,58 km. Pe cumpana de ape dintre Tazlaul Sarat si Tazlau, pe partea impadurita dinspre localitatile Bolatau si Zemes, in zona Stogul de Piatra, gasim o multime de formatiuni stancoase interesante. Ceaunul a fost cu plin - Am gasit relativ usor cutia (ba chiar una dintre nepoatele noastre - 14 ani) doar pe baza indicatiilor. Drum in stare buna - Drumul de la Bolatau prin padure este in stare buna, cu ceva urme de exploatare a lemnului.
Biserica evanghelica Biserica evanghelica Rupea la 58,18 km. Biserica evanghelica (lutherana) fortificata din Rupea, construita in secolul al XIV-lea, se afla pe strada Republicii numarul 147.
Clopotnita de lemn de pe strada Clopotnitei Clopotnita de lemn de pe strada Clopotnitei Gheorgheni la 64,15 km. In municipiul Gheorgheni, pe strada Clopotnitei numarul 2, se afla o clopotnita de lemn a bisericii romano-catolice.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.