Localitatea Madaras (judetul Harghita) Resedinta: Madaras. Denumire maghiara: Csíkmadaras. Denumire germana: Neuhammer in der Tschik.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Madaras, judetul Harghita

Descult in parc Descult in parc Odorheiu Secuiesc la 41,06 km
Aleea terapeutica din cadrul terenului de joaca al parcului central din Odorheiu Secuiesc a fost realizata in 20 ore de lucru, de catre 50 voluntari.
Izvorul Lobogo Izvorul Lobogo Baile Homorod la 26,46 km
Izvorul de apa minerala Lobogo este izvorul cel mai popular si cel mai cunoscut al statiunii Baile Homorod.
Piatra Tabulata Piatra Tabulata Siculeni la 9,33 km
Piatra Tabulata de langa Siculeni este o formatiune stancoasa interesanta, dar putin cunoscuta. Popasul de la Piatra Tabulata - Am ajuns la Piatra Tabulata urcand din Siculeni si tintind Varful Madaras. Muzeu forestier la Stogul de Piatra - Am urcat azi pe varful Harghita Siculeni.
Izvorul Muresului Izvorul Muresului Arama Neagra la 19,21 km
Pornim de langa gara statiunii Izvoru Muresului si urmarim traseul marcat cu cruce rosie.
Terenul de airsoft Terenul de airsoft Ciceu la 8,33 km
Terenul de airsoft si paintball din Ciceu.
Viaductul Caracau Viaductul Caracau Livez-Ciuc la 10,16 km
Look for the cache under the grandiose silhouette of this concrete rainbow, the Caracau viaduct. Un loc usor de imaginat - Dar greu de inchipuit, pentru cei care au frica de inaltime.
Fag sub Murgul Mare Fag sub Murgul Mare la 45,63 km
Pe partea nordica a muntelui Murgul Mare, aproape de padure, pe pasune, putem vedea un fag cu circumferinta de 3,6 m.
Cetatea banului Bela Sanpaul la 43,34 km
Cetatea Banului Bela, din secolul al XII-lea, se gaseste la limita de nord a satului Sanpaul, pe partea stanga a paraului Varta.
Conacul Henter Conacul Henter Santimbru la 25,58 km
Ansamblul conacului Henter este format din cladirea conacului si poarta baroca.
Cascada Fotoliul de piatra Cascada Fotoliul de piatra Paraul Minei la 26,2 km
Paraul Minei se afla la sud-est de Santimbru Bai.
Masa Uriasilor Masa Uriasilor Paraul Minei la 25,28 km
Masa Uriasilor este un bloc de piatra de marime mare, si care are o forma interesanta, care se aseamana cu o masa uriasa.
Baile Mikes Baile Mikes Paraul Jombor la 44,13 km
Baile Mikes sau Vallato, paraul Jombor. Baia Vallato si o mofeta - Dupa ce am gasit geocutia ascunsa la Baia Hammas, mi-am continuat drumul.
Belvedere Piatra Sugaului Belvedere Piatra Sugaului la 37,82 km
Pentru a ajunge la punctul de belvedere Piatra Sugaului, se porneste de la Cabana Ecolog, amplasata pe teritoriul ariei protejate Munticelu - Cheile Sugaului.
Gradina Micurin Gradina Micurin Miercurea Ciuc la 14,88 km
Gradina Micurin este un loc legendar, dar mai mult pentru cei care au terminat scoala in liceul Márton Áron din Miercurea Ciuc.
Biserica catolica Sfantul Anton din Padua Biserica catolica Sfantul Anton din Padua Ciceu la 9,23 km
Biserica romano-catolica din Ciceu, monument istoric si arhitectural, a fost sfintita cu hramul Sfantului Anton de Padua in 1783.
Lazaresti la 36,14 km
Lazaresti mult timp a fost satul cel mai sudic al Ciucului de Jos. Nu am gasit nimic - Coordonatele duc langa o biserica veche, langa cea noua.
Cariera Cariera Delnita la 10,75 km
Cariera Delnita
Fantana Rece Fantana Rece Valea Boros la 24,81 km
Geografic vorbind, Fantana Rece (Hideg-kut) reprezintã izvorul paraului Boros  (afluent al Trotușului), de-a lungul sau intinzandu-se satul Valea Boros (comuna Lunca de Jos, judetul Harghita), de unde se realizeaza si cel mai facil acces la obiectiv, cale de 8,5 km. Geocutie noua la Fantana Rece - Ultima data am vizitat Fantana Rece si Muntele Tatalui in anul 2012, in luna mai. Multumiri calduroase pentru cutia de la Fantana Rece - Cred ca am mai trecut pe la Fantana Rece dupa ce am ascuns prima cutie - cea, intre timp, disparuta.
Izvorul Varvapai Izvorul Varvapai Baile Tusnad la 39,41 km
Izvorul Varvapai se afla in apropierea traseului turistic marcat cu banda albastra, pe partea stanga a potecii care urca pe Varful Cetatii.
Popasul cu priveliste Popasul cu priveliste Izvoru Muresului la 16,43 km
Pornind din Izvoru Muresului pe traseul turistic marcat cu cruce rosie, urcand pe drumul de langa padure spre varful Arama Neagra, ajungem pe o frumoasa poiana de munte. Destinatia locul de odihna - De la izvorul de leac pentru ochi am pornit spre varful Arama Neagra, dar intentionam sa ajung doar la popasul amenajat.
Deasupra Tunelului Ciumani Deasupra Tunelului Ciumani Munceii Nascalatului la 13,04 km
Tunelul este sub Munceii Nascalatului intre halta Utusoi si statia Livezi.
GK Hotel Szent Kristof GK Hotel Szent Kristof la 40,11 km
GeoKrety Hotel Szent Kristof was created to help GeoKrety on their way toward their goal. Bardocz1 GeoKret - Am depus aici GeoKret si Eskimo's Friend The Birdie TB. Am gasit - Am gasit aceasta geocutie. Ultima zi din Tusvanyos - In cursul diminetii am vizitat hotelul.
Clopotnita din Felszeg Clopotnita din Felszeg Ditrau la 39,34 km
Clopotnita din Felszeg (partea de sus a satului) se afla in Ditrau.
Buncarele de pe Piciorul Mare Buncarele de pe Piciorul Mare Lunca de Jos la 21,99 km
Pe Piciorul Mare, versantul stang al vaii Paraului Mare (afluent de dreapta al Trotusului), se afla resturile a nu mai putin de 4 buncare ce provin din Al Doilea Razboi Mondial. Buncar-ascunzis - In loc sa urc pe muchia Piciorului Mare, mi-am continuat drumul de la vechiul cimitir evreiesc pe poteca larga de pe curba de nivel.
Biserica catolica Sfantul Apostol Toma Biserica catolica Sfantul Apostol Toma Tomesti la 6,98 km
In anul 1333 satul Tomesti are propria biserica parohiala, iar constructia actualei biserici in stil baroc a fost finalizata in jurul anului 1776.
Capela Sfantul Emeric Capela Sfantul Emeric Ditrau la 39,41 km
Capela sfintita in cinstea Sfantului Emeric se afla in Felszeg, partea de sus a localitatii Ditrau, iar la intrare se gaseste si o clopotnita.
Capela Sfantul Petru si Pavel Capela Sfantul Petru si Pavel Muntele Iavardi la 22,01 km
Este oarecum surprinzatoare prezenta acestei capele pe unul dintre picioarele Muntelui Iavardi, relativ departe de catunul Poiana Fagului al satului Valea Rece din comuna Lunca de Jos. Capela Sfantul Petru si Pavel - Muntele Iavardi - Am ajuns aici intr-o tura de iarna, cu fulguieli razlete. Schimbari la capela - Intr-adevar, cutia ascunsa in tinda capelei nu mai este, asa ca am ascuns alta noua (vezi foto) intr-un loc, poate, mai sigur. Am mutat putin geocutia - Am ajuns la capela Sfantul Petru si Pavel cu ocazia unei ture in circuit in jurul muntelui Iavardi, capela fiind al patrulea obiectiv vizitat.
Tinovul Luci Tinovul Luci Muntii Harghita la 21,53 km
Tinovul Luci este o mlastina oligotrofa, situata pe creasta Muntilor Harghita pe un platou situat la vest de cumpana apelor, avand suprafata de 273 hectare.
Izvorul de apa minerala Izvorul de apa minerala Cetatuia la 30,54 km
Izvorul de apa minerala din Cetatuia
Baile Dungo Baile Dungo Craciunel la 42,96 km
Baia populara Dungo se afla la sud-est de satul Craciunel, intre paraurile Sarat si Cuz. Am gasit si aceasta geocutie - Ar merita o atentie mai mare acest loc.
Sancraieni Sancraieni la 22,04 km
Sancraieni este prima comuna a Ciucului de Jos, spre sud, dupa Miercurea-Ciuc.
Capela Salvator Capela Salvator Sumuleul Mic la 14,56 km
Pe culmea Sumuleului Mic - binecunoscutul loc de pelerinaj de Rusalii - se afla doua capele: Salvator si Isus in Chinuri. Cu bicicleta pe Sumuleul Mic - Era si timpul sa scot bicicleta, cu toate ca erau doar vreo 5 grade afara.
Capela Sfantul Gellert Tengheler Capela Sfantul Gellert Tengheler Ditrau la 41,93 km
Mica capela, situata langa drumul care leaga Ditrau de Tulghes, a fost sfintita in iulie 2004, cu ocazia unei slujbe traditionale de hram pentru sarbatorirea zilei Sfantei Ana. Ziduri pline cu cuiburi de pasari - La sfarsitul lui aprilie am trecut din nou peste Pasul Tengheler.
Baile Sfanta Ana Baile Sfanta Ana Tomesti la 7,55 km
Baile Sfanta Ana sunt situate la marginea vestica a comunei Tomesti, langa Lacul Fara Fund si in apropiere de Turnul Ciuntit.
Varful Cetatii II Varful Cetatii II Baile Tusnad la 39,73 km
Varful Cetatii II Baile Tusnad Cu prieteni - Am gasit aceasta geocutie. Cucerirea Varfului Cetatii - Am profitat de prima zi din weekend-ul de Paste la Tusnad ca sa cucerim Varful Cetatii, un traseu pe care nu am mai fost pana acum.
Izvorul geografic al Trotusului Izvorul geografic al Trotusului la 20,15 km
Izvorul geografic al Trotusului, aflat, de-a lungul firului apei, cel mai departe de varsarea raului in Siret (la 162 km de izvor, langa Adjud), a fost recent marcat prin placi indicatoare montate in dreptul brazilor sub care este izvorul, vizibile din drum. Cand fug fetele dupa tine, e bine sa te opresti - Azi a fost a doua oara, cand am incercat sa ajung (din nou) la izvoarele Trotusului. Iarna nu-i ca vara - Multumesc pentru consolidarea ascunzisului.
[ Sus ↑ ]
Piatra Tabulata Siculeni - Muntii Harghita
Piatra Tabulata Siculeni - Muntii Harghita la 9,33 km
Piatra Mesei Carta - Muntii Harghita
Piatra Mesei Carta - Muntii Harghita la 9,87 km
Un fel de cetate Un fel de cetate Porumbenii Mari la 52,81 km. Langa Fantana printesei indurerate, prin efort comunitar, localnicii au construit copia inchipuita a fortaretei de pe dealul Spre Cetate.
Pestera cu Gheata Pestera cu Gheata Borsec la 53,83 km. Pestera cu Gheata din Borsec este situata in zona Gatul Chibei, si face parte din zona carstica Dealul Scaunul Rotund.
Izvorul Honved Izvorul Honved la 69,26 km. Fantana Honved se afla langa drumul asfaltat Sfantu Gheorghe - Baile Sugas.
Cetatea Haiducilor Cetatea Haiducilor Lemnia la 60,96 km. Cetatea Haiducilor reprezinta urmele unui vechi fort de granita, dintre Austro-Ungaria si Moldova, de pe Drumul Sarii, ce trecea din valea Oituzului (Poiana Sarata), pe langa Varful Ghepar de pe culmea principala a Nemirei, in valea Raului Negru (Lemnia).
Cariera de travertin Cariera de travertin Borsec la 54,46 km. Exploatarea travertinului de la Borsec a fost inceputa in anul 1819.
Punctul de belvedere Busola Punctul de belvedere Busola Calugareni la 67,99 km. Cercetarile arheologice de aici au necesitat prezentarea rezultatelor, astfel a fost proiectata o belvedere pentru a facilita intelegerea topografiei sitului.
Dealul Dracoaia Dealul Dracoaia la 66,53 km. Dealul Dracoaia se afla intre orasul Targu Ocna si comuna Dofteana, la nord-est de raul Trotus. Multumiri pentru semnalizarea erorilor - Denumirea gresita a localitatii Dofteana a aparut din cauza unei greseli de dactilografiere. Pe Drumul Crucii pe Dracoaia - Dealul Dracoaia reprezinta un cert punct de atractie aproape irezistibila. Dealul Dracoaia - Am gasit cutia in stare buna.
Pestera Barlagul Ursului Pestera Barlagul Ursului Poiana Sarata la 67,61 km. Este vorba despre una dintre putinele pesteri din tara, cantonate in gips.
Muzeul de istorie a breslelor Muzeul de istorie a breslelor Targu Secuiesc la 62,49 km. Cladirea muzeului a fost construita in anul 1857, in trecut a fost prima cladire a primariei.
Cimitirul eroilor Cimitirul eroilor Zencani la 56,46 km. Cimitirul eroilor - Zencani, Toplita Informatii despre Zencani-Toplita - Cimitirul Zencani, cartier al Toplitei si-a luat numele de la dealul sub care se afla.
Stanca Panaghia Stanca Panaghia Masivul Ceahlau la 55,99 km. Stanca Panaghia se afla pe poteca marcata cu banda rosie, dintre cabana Dochia si cabana Fantanele, respectiv statiunea Durau. Prima tura de munte a anului - A fost dorinta unui prieten, sa urce pe renumitele scari de pe Ceahlau, despre care se poate citi atat de mult in ultimul timp.
Varful Ascutit Cernatu de Sus la 59,85 km. Varful Ascutit (Hegyes) este un promontoriu dintre doua vai inguste, care se afla la nord-vest de localitatea Cernatu de Sus.
Baltile Nemirei Sub acest nume sunt destul de putin cunoscute doua lacuri formate pe o larga treapta de alunecare de pe versantul estic al Nemirei Mari. Baltile Nemirei - Dupa un parcurs de 90 minute de la Varful Nemira Mare, pe la crucea metalica a lui Carpinis, pe Scari la vale, pe fostul drum forestier de exploatare in jos, apoi la stanga la intersectia cu drumul de la Balti spre Ciunget.
Biserica reformata Biserica reformata Torba la 66,21 km. Biserica reformata de azi din Torba a fost construita in anul 1838.
Ruinele criptei Rhedey de pe deal Ruinele criptei Rhedey de pe deal Sangeorgiu de Padure la 69,92 km. Cripta Rhedey, numita capela de constructor, a fost construita de Wesselenyi Kata pentru sotul ei.
Schitul Mastacan Schitul Mastacan la 64,13 km. Infiintat in 1996 de trei maici de la M-rea Varatec, schitul se pustieste dupa 1999, chiar dupa ce i se construise o bisericuta de lemn.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.