Localitatea Danesti (judetul Harghita) Resedinta: Danesti. Denumire maghiara: Csíkdánfalva.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Danesti, judetul Harghita

Budvar la 44,16 km
Cavitatile de langa Budvar
Tinovul Luci Tinovul Luci Muntii Harghita la 24,03 km
Tinovul Luci este o mlastina oligotrofa, situata pe creasta Muntilor Harghita pe un platou situat la vest de cumpana apelor, avand suprafata de 273 hectare.
Ciotul plopului Ciotul plopului Agas la 35,87 km
In parcul care se intinde pe langa drumul principal, vizavi de gara din Agas (Simbrea), atrage atentia un plop taiat la o inaltime de aproximativ 4 m.
Teiul de 500 de ani din Leliceni Teiul de 500 de ani din Leliceni la 20,02 km
Teiul de langa biserica comunei Leliceni a fost plantat probabil in prima parte a anilor 1500. O alta schimbare la fata: ascunzisul de la Leliceni - Consimtim la comentariile elogioase la adresa locului. Ascunzis nou la Leliceni - Dupa reconstructia portii din spatele cimitirului geoobiectivul Teiul de la Leliceni a ramas fara geocutie. Fara duh spre Leliceni - Afland despre noua geocutie, am pornit imediat in cautarea ei.
Cioboteni Cioboteni la 16,07 km
Denumirea satului provine din numele familiei "Csobod", una din familiile secuiesti din vremea stabilirii acestora pe aceste meleaguri. Inauntru, inca nu! - Am cercetat minutios prezumtivul ascunzis (scara acoperita), dar in zadar.
Gradinita Gradinita Ocland la 46,7 km
Gradinita din Ocland se afla langa cladirea primariei, in partea Felszeg a satului.
Capela romano-catolica din Delnita Capela romano-catolica din Delnita la 13,17 km
Satul Delnita, apartinand comunei Pauleni-Ciuc, este cunoscut prin Biserica Sfantul Ioan Botezatorul, unul dintre cele mai valoroase monumente din Secuime. Geocutie dizlocata - Am gasit geocutia putin dizlocata din locul ei, pe partea cealalta a gardului.
Clopotnita Tincani Clopotnita Tincani Izvoru Muresului la 14,04 km
Localitatea montana si statiunea climaterica de la poalele Muntilor Hasmasu Mare si versantul sudic al Muntelui Negru, Izvoru Muresului, este alcatuita din trei catune. Despre catun - Am fost motivati in cautarea cutiei de imaginea vechii clopotnite unde se afla ascunzisul.
Parc sportiv si de agrement Parc sportiv si de agrement Miercurea Ciuc la 19,09 km
Langa fostul strand municipal Miercurea-Ciuc a fost creat un parc pentru activitati sportive si recreative in aer liber.
Casa Memoriala Armeneasca Casa Memoriala Armeneasca Frumoasa la 10,31 km
Cladirile din centrul satului Frumoasa, impreuna cu Casa Memoriala Armeneasca, alcatuiesc un mic complex urban coerent.
Piatra Bardos Piatra Bardos Cheile Bicazului la 34,05 km
Piatra Bardos din Muntele Bardos este stanca care inalta deasupra Cheilor Laposului, vizavi de Piatra Cupas.
Turnurile Iavardi Turnurile Iavardi Valea Iavardi la 18,87 km
Pe partea geografica stanga a paraului Iavardi, in jumatatea nordica a satului, direct langa drum, pe panta abrupta a dealului putem observa stanci interesante, care au forma unor turnuri.
Deasupra Tunelului Ciumani Deasupra Tunelului Ciumani Munceii Nascalatului la 12,18 km
Tunelul este sub Munceii Nascalatului intre halta Utusoi si statia Livezi.
Turn belvedere Turn belvedere Dealul Bene Ocland la 45,99 km
Turnul de belvedere de langa Ocland, se afla la est de centrul comunei, pe dealul Bene.
Biserica reformata Biserica reformata Nicolesti la 48,54 km
Constructia bisericii vechi din Nicolesti a fost inceputa in 1784, si a fost terminata in 1801.
Apa minerala Baracasa Apa minerala Baracasa Nadejdea la 11,01 km
Izvorul de apa minerala Baracasa se afla pe teritoriul satului Nadejdea, la aproximativ 4 km est de localitate.
Carta Carta la 2,16 km
Carta timp indelungat a fost centrul Ciucului de Sus, o vreme fiind si centru administrativ, in comuna functionand vreme indelungata chiar si un spital comunal. Vom reveni cu mai multa imaginatie - Pe langa indiciul (incitant) din descrierea ascunzisului am primit de la administratorul site-ului indicatii in plus.
Monumentul Siculicidium Monumentul Siculicidium Siculeni la 9,56 km
De numele localitatii Siculeni sunt strans legate evenimentele din 1764, cand, ca urmare a refuzarii inrolarii in armata austriaca peste 200 de secui au fost macelariti. Se gaseste destul de usor - Dupa indepartarea pietrelor din teava balustradei a monumentului. Titlul comentariului si locatia exacta a geocutiei - Este inutil sa folosesti codul ascunzisului ca titlul comentariului tau.
Biserica catolica Sfantul Apostol Toma Biserica catolica Sfantul Apostol Toma Tomesti la 4,57 km
In anul 1333 satul Tomesti are propria biserica parohiala, iar constructia actualei biserici in stil baroc a fost finalizata in jurul anului 1776.
Biserica Soimeni Biserica Soimeni Pauleni-Ciuc la 15,93 km
Satul Soimeni, component al comunei Pauleni-Ciuc, este accesibil pe drumuri asfaltate, atat dinspre vest, dinspre centrul de comuna, cat si dinspre sud-vest, dinspre Miercurea Ciuc. Mai bine doua, decat o singura geocutie - Ajungand la fata locului, mi-am dat seama ca de fapt aceasta este a doua geocutie a bisericii din Soimeni. Curiozitate - Cutia ascunsa de tine a ramas la locul ei? Putem intelege, din pozele tale, care este ascunzisul ei? Am avea astfel inca un motiv sa trecem pe la biserica din Soimeni. Geocutia ascunsa de mine - Am pornit destul de tarziu la cautare de geocutii.
Cascada Nasolea Cascada Nasolea la 48,5 km
Numele cascadei, aflata, de fapt, pe raul Uz, este luat de la cel al muntelui pe la baza caruia curge, Nasolea Mare, acelasi ca si al paraului a carui gura de varsare in Uz este putin in amonte fata de cascada. Malul drept si stang - Locatia este pe malul drept al raului Uz. Pe o vreme nasoala la Cascada Nasolea - Ascunzisul se afla in amonte fata de cascada, de langa uriasele radacini despre care se vorbeste in indicatie.
Capela-clopotnita din Buha Capela-clopotnita din Buha Ghimes-Faget la 22,17 km
Catunul Buha (Fagetul de Sus/Ghimes-Faget) este format din cateva case concentrate la gura vaii omonime (afluent al Trotusului), o parte fiind insirate si pe vale, in amonte. Capela Fagetul de Sus - Clopotul provine de la o clopotnita a cultului greco-catolic, dupa dizolvarea acestuia.
Via ferrata Pericolul Caprei Via ferrata Pericolul Caprei Harghita Madaras la 15,74 km
Pericolul Caprei este primul traseu de via ferrata din Secuime. Prima data pe un traseu de via ferrata - Am parcurs drumul ce leaga localitatea Izvoare (dinspre Zetea, respectiv Sub Cetate) de statiuna Harghita Madaras, pe un drum, care vara arata ca un rau secat, plin cu stanci.
Dealul Dungo Dealul Dungo Craciunel la 45,21 km
De la bai spre vest, la doar 200 m distanta, pe partea geografica dreapta a paraului Sarat, se afla Dealul Dungo.
Baia Calugarilor Baia Calugarilor la 16,67 km
Pe locul unde are loc pelerinajul de sambata de Rusalii la care participa sute de mii de unguri catolici, in Sumuleu-Ciuc, pe teritoriul din spatele catedralei si manastirii se afla mai multe izvoare de ape minerale. Nici o problema - Cu prima ocazie voi verifica si schimba cutiuta. Cutie noua - Am pus azi o noua cutie in locul celei disparute. Am gasit cutia - Am gasit cutia, impreuna cu Zsolt, multumim.
Pod din lemn peste Tarnava Mare Pod din lemn peste Tarnava Mare Odorheiu Secuiesc la 42,67 km
Podul din lemn leaga partea sud-estica a orasului Odorheiu Secuiesc, cu partea din nord-vest.
Cetatea din valuri de pamant Redut Cetatea se afla pe botul de deal ce formeaza interfluviul dintre paraul Karenta (pe versantul opus se afla complexul memorial Kontumac) si paraul Sant. Ascunzis pe teren privat - Dupa ce am parcat masina langa batrana locomotiva, am pornit in cautarea geocutiei ascunsa langa cetatea din valuri de pamant, aflata la est de Kontumac. Cetatea Redut nu e cetate! - Am reusit sa gasim date despre cetate, pe care le vom publica in curand. Cetatea din valuri de pamant Redut - Ghimes - In orice anotimp zona arata impecabil.
Clopotnita si cimitirul catolic Clopotnita si cimitirul catolic Hagota la 39,73 km
Clopotnita si cimitirul din Hagota se afla la 300 m distanta de biserica catolica, spre sud - sud-vest.
Jucatorii de hochei Jucatorii de hochei Miercurea Ciuc la 18,09 km
Grupul statuar, reprezentand doi jucatori de hochei, se afla in fata patinoarului Vákár Lajos din Miercurea Ciuc.
Capela romano-catolica Potiond Capela romano-catolica Potiond Ciucsangeorgiu la 22,86 km
Aflata pe un bot de deal in marginea de nord a satului, capela a fost construita la sfarsitul secolului XIX-lea. Ambele geocutii sunt la locul lor - Reveneam din valea paraului Fenyovize, unde am identificat un fag interesant cu circumferinta de 3,2 m, azi geoobiectiv.
Varful Soiul Mare Varful Soiul Mare Muntii Ciucului la 38,5 km
Soiul Mare, sau Gura Muntelui, cu cei 1553 m ai sai, este cel mai inalt varf al Muntilor Ciucului.
Aleea Sfanta Ana Aleea Sfanta Ana Baile Tusnad la 41,73 km
Aleea Sfanta Ana, Baile Tusnad. Ultima zi din Tusvanyos - Si in timpul pregatirilor de plecare, ma opresc si aici. Geocutie noua in ascunzis - Prima geocutie ascunsa in acest loc nu a supravietuit.
Izvorul de Sus Izvorul de Sus Baile Homorod la 27,77 km
Izvorul de Sus se afla in capatul de est a localitatii Baile Homorod.
Biserica ortodoxa Biserica ortodoxa Fagetel la 16,74 km
Fagetel este un sat al comunei Frumoasa, desi il desparte un munte de restul comunei, fiind situat de cealaltã parte a Pasului Ghimes, in Valea Trotușului, nu foarte departe de izvoarele acestuia. Ascunzis gol sau nu? - Mi-am propus azi sa ajung pana la izvoarele Trotusului, pornind din satul Fagetel. Ascunzis gol sau nu - Cred ca e la baza piciorului, intre cele doua scanduri din care e format.
Tinovul Mohos Tinovul Mohos la 44,02 km
Situat la nord-est de lacul Sfanta Ana, in craterul geaman din masivul Puciosu-Ciomatu, drenat incipient de emisarul Ciumatu, tinovul marcheaza faza de colmatare a unui fost lac. Mohos si atat - Acum vreo trei ani am vazut tinovul dupa o noapte in campingul de la Sfanta Ana, nevizitati de urs. Muschi la pastrare - Cum iarna isi tine muschii la borcan, asa si Tinovul, motiv sa revenim.
Varful Tatalui Varful Tatalui Muntii Ciucului la 25,05 km
Precizat pe harti si cu numele Apahavas sau Ciughes, Varful Tatalui reprezinta unul dintre punctele de altitudine mai importante (1334 m) ale complexului de culmi din extremitatea nord-vestica a Muntilor Ciucului, oferind o deschidere de 360 de grade asupra imprejurului. Am ajuns aici prin Ciughes-Palanca, pe paraul Palistanenilor - Desi este iarna, am avut parte de un curcubeu. Iarna adevarata si geocutie noua pe Muntele Tatalui - In zilele precedente a nins. Deocamdata starnit - Disparitia celor doua cutii de pe Muntele Tatalui (varf si Fantana Rece) mai mult m-a starnit, sa mai trec sa verific ascunzisurile - mai ales cand, se intampla, ca aici, - sa fac cate un traseu prin zona.
Spre Piatra Mesei Carta la 8,91 km
Spre Piatra Mesei, Carta
[ Sus ↑ ]
Piatra Mesei Carta - Muntii Harghita
Piatra Mesei Carta - Muntii Harghita la 9,07 km
Piatra Tabulata Siculeni - Muntii Harghita
Piatra Tabulata Siculeni - Muntii Harghita la 11,48 km
Cimitirul eroilor Cimitirul eroilor Zencani la 54,48 km. Cimitirul eroilor - Zencani, Toplita Informatii despre Zencani-Toplita - Cimitirul Zencani, cartier al Toplitei si-a luat numele de la dealul sub care se afla.
Izvorul de apa minerala Raita Izvorul de apa minerala Raita Bilbor la 64,58 km. Pe strada Fundoaia Lunca din Bilbor gasim trei izvoare: Raita, Filipesti si Truta. Legenda izvorului Raita - Pe constructia de lemn ridicata deasupra sursei de apa este afisat un text, cu antetul primariei comunei Bilbor, care descrie legenda izvorului Raita.
Judecatoria Judecatoria Targu Secuiesc la 64,56 km. Cladirea judecatoriei din Targu Secuiesc a fost construita la mijlocul secolului al XVIII-lea.
Bisericuta ascunsa de la Pangarati Bisericuta ascunsa de la Pangarati la 56,36 km. Urcand pe dealul Parul - la poalele cãruia se afla Manastirea Pangarati - de pe primul loc cu belvedere spre valea Pangarati - se poate vedea pe dealul de vizavi, Botosanul, ascunsa in padure, o cladire ce pare a fi o bisericuta.
Lacul Paraschiva Lacul Paraschiva Sovata la 51,75 km. Unul dintre cele mai frumoase lacuri dintre cele de la Sovata este Lacul Paraschiva.
Manastirea de la Gura Izvorului Manastirea de la Gura Izvorului Calimani la 65,63 km. Manastirea din poiana de la Gura Izvorului este subordonata mai cunoscutei manastiri Sfantul Ilie din Toplita, cea ctitorita in 1928 de Miron Cristea, primul patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane.
Mlastina de la Paraul Rusilor Mlastina de la Paraul Rusilor Bilbor la 68,02 km. Mlastina de la Paraul Rusilor, mlastina cea mai compacta a Bilborului, se afla la gura de varsare a Paraului Rusilor in Bistricioara.
Pestera Cuviosului Chiriac Bisericani la 61,44 km. Pestera Cuviosului Chiriac este un obiectiv superb, care se afla pe terenul manastirii Bisericani.
Batranul Carpatilor Batranul Carpatilor Mercheasa la 58,33 km. Batranul Carpatilor reprezinta prin caracteristicile sale un exemplar unic al speciei Quercus Robur.
Castelul Haller Conacul Haller se afla in centrul comunei Hoghiz, intr-un parc pitoresc, bine intretinut, plin cu stejari seculari.
Cetatea Fetei Cetatea Fetei Olteni la 60,4 km. Asezarea fortificata Cetatea Fetei se afla la nord-est de satul Olteni, comuna Bodoc, pe malul stang al Oltului. O cetate interesanta - Cetatea se afla pe un platou, si are o terasa spre sud.
Crucea Ciobanului Crucea Ciobanului Poiana Sarata la 69,92 km. Este vorba despre trei fragmente ce au format candva o cruce, piciorul, ramas inca implantat in locul initial, un soclu natural de gresie, si cele doua parti laterale, gasite alaturi de picior.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.