Localitatea Potiond (judetul Harghita) Resedinta: Ciucsangeorgiu. Denumire maghiara: Pottyond.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Potiond, judetul Harghita

Poteca Rompatel Poteca Rompatel Nadejdea la 17,2 km
O poteca interesanta care porneste din centrul satului Nadejdea, din apropierea bisericii catolice, si continua de-a lungul paraului Rompatel pana iese din sat. O poteca interesanta cu traditii - Am parcat vizavi de caminul cultural, apoi am pornit spre est pe strada Piata Bisericii. Caini ciobanesti pe poteca educativa - M-am reintors la Nadejdea, printre altele si pentru a gasi izvorul Rompatel.
Portile de Vant ale Nemirei Portile de Vant ale Nemirei la 33,4 km
Cunoscuta indeobste sub denumirile Saua Sandrului sau Poarta Vantului, Poarta Vanturilor, curmatura dintre varfurile Miches de 1559 m, al doilea spre nord dupa Sandru Mare, si un varf fara nume de 1531 m, premergator Nemirei Mici, are 1428 m.
Izvorul de sub Dealul Paltin Izvorul de sub Dealul Paltin Izvorul Trotusului la 12,59 km
Intre manastirea Fagetel si Izvorul Trotusului, la poalele versantului Dealului Paltin (Jahor), se afla un izvor de apa potabila de buna calitate.
Varful Cotumba Varful Cotumba Muntii Ciucului la 20,49 km
Varful Cotumba (1252 m) este punctul culminant al unui masiv muntos reprezentand un sector bine evidentiat in cadrul Muntilor Ciucului, datorita retelei hidrografice care il personalizeaza.
Troita Eroilor Troita Eroilor Cosnea la 15,77 km
Troita a fost ridicata in 2010 de comunitatea romaneasca din satele Cosnea (comuna Agas) si Pajistea (comuna Palanca) in cinstea granicerilor romani care au pierit pe aceste meleaguri in timpul Primului Razboi Mondial. Sub privirile unui caine ciobanesc plictisit - Se pare ca troita se afla mai aproape de satul Pajistea, decat de Cosnea. Calauza - Ajutorul GPS este binevenit pentru a ajunge in zona cutiei.
Cimitirul vechi din Jigodin Cimitirul vechi din Jigodin la 11,26 km
Cimitirul vechi din Jigodin, Miercurea Ciuc. Noaptea in cimitirul parasit - Ce poate fi mai interesant, decat sa cauti o geocutie noaptea, intr-un cimitir parasit.
Fortificatia de pe Varful Cetatii Fortificatia de pe Varful Cetatii Baile Tusnad la 24,4 km
Fortificatia de pe Varful Cetatii este cea mai mare ruina de cetate din zona Ciucului. Asaltul final - Asaltul final a fost un succes.
Tinovul Mohos Tinovul Mohos la 25,7 km
Situat la nord-est de lacul Sfanta Ana, in craterul geaman din masivul Puciosu-Ciomatu, drenat incipient de emisarul Ciumatu, tinovul marcheaza faza de colmatare a unui fost lac. Mohos si atat - Acum vreo trei ani am vazut tinovul dupa o noapte in campingul de la Sfanta Ana, nevizitati de urs. Muschi la pastrare - Cum iarna isi tine muschii la borcan, asa si Tinovul, motiv sa revenim.
Apa minerala de la Rompatel Apa minerala de la Rompatel Nadejdea la 15,51 km
Apa minerala de la Rompatel contine calciu-magneziu-bicarbonat si depune tufa de calcar. Pasunat si urme traditionale de urs - Am ajuns in acest loc, dupa ce am parcurs poteca Rompatel. Izvor neingrijit - M-am intors la Nadejdea, unde in cadrul unei drumetii mai lungi am identificat si izvorul Rompatel.
Cetatea Fetei Cetatea Fetei Olteni la 43,33 km
Asezarea fortificata Cetatea Fetei se afla la nord-est de satul Olteni, comuna Bodoc, pe malul stang al Oltului. O cetate interesanta - Cetatea se afla pe un platou, si are o terasa spre sud.
Cascada Berea Cascada Berea Apa Asau la 35,62 km
Cascada din Apa Asau se afla in Muntii Tarcau, diviziunea Culmea Gosmanu, extremitatea sudica a prelungirii secundare sudice Culmea Runcu Stanelor.
Varful Ascutit Varful Ascutit Muntii Ciucului la 23,52 km
Aflat la extremitatea de nord-vest a Muntilor Ciucului privind frontierele lor), Varful Ascutit este patriarhul altitudinal (1517 m) al intregului sector de nord-vest (interfluviu intre Trotus si Ciughes).
Izvorul Baile Jigodin Izvorul Baile Jigodin la 11,37 km
Baile Jigodin, statiunea de aceasi varsta cu cea din Borsec, se situeaza la iesirea din municipiul Miercurea Ciuc, in directie sudica, pe partea dreapta a raului Olt.
Izvorul Andras Pista Izvorul Andras Pista Sancraieni la 10,46 km
Fantana cu apa minerala András Pista - Borsáros, Sancraieni.
Biserica romano-catolica Biserica romano-catolica Estelnic la 36,23 km
Este o biserica tip cetate, fiind inconjurata cu un zid inalt de cca 2 m cu cornisa din tigla. Primul ascunzis chiar ca a fost temporar - In drum spre casa, mi-a ramas timp sa mai caut geocutiile ascunse la bisericile catolice din Estelnic si Poian.
Strada toaletelor Strada toaletelor Selters la 31,21 km
In partea de nord-est a satului de vacanta Selters exista o straduta, unde toaletele exterioare au fost plasate in afara gardurilor, direct pe strada.
Varful Bodoc Varful Bodoc Muntii Bodoc la 40,98 km
Cateva cuvinte despre muntii Bodoc: Se stie ca sunt vulcanici, ca au inaltimi domoale, acoperite de multe pasuni, ceea ce le da mult farmec turistic. Pe cel mai spectaculos varf al Muntilor Bodoc - Am plecat de la coada Lacului Padureni.
Bazinele cu apa sarata Bazinele cu apa sarata Craciunel la 44,98 km
La sud-est de localitatea Craciunel, langa baia populara Dungo, pe cursul paraului Sarat, gasim doua bazine cu apa sarata.
Piatra cu ochi Piatra cu ochi Santimbru Bai la 16,52 km
Piatra cu ochi se afla langa traseul turistic marcat cu cruce albastra, care duce spre Santimbru Bai.
Popasul cu priveliste Popasul cu priveliste Izvoru Muresului la 35,76 km
Pornind din Izvoru Muresului pe traseul turistic marcat cu cruce rosie, urcand pe drumul de langa padure spre varful Arama Neagra, ajungem pe o frumoasa poiana de munte. Destinatia locul de odihna - De la izvorul de leac pentru ochi am pornit spre varful Arama Neagra, dar intentionam sa ajung doar la popasul amenajat.
Varful Viscolul Multi considera Varful Viscolul, avand inaltimea de 1493 m, ca fiind cel mai inalt varf din Muntii Ciucului, dar Varful Ascutit din zona Ghimes, accesibil din Lunca de Jos, cu cei 1517 m este mai inalt. Umezeala mare pe Viscolul - Am reusit sa gasesc geocutia in pofida indicatiei putin derutanta.
Stanca Soimilor Stanca Soimilor Baile Tusnad la 25,04 km
Pornim de la intersectia strazilor Garii si Ciucas si urmarim drumul pietruit spre stanga, care ne va conduce la lacul Ciucas. Trekking GeoKret 1 - Am verificat astazi ascunzisul, geocutia este in stare buna. Panorama - Dupa ce am coborat de la Stancile Turnuri am urcat pe Stanca Soimilor. A doua vizita - Dupa un an de la prima.
Poarta secuiasca Poarta secuiasca Ocland la 46,52 km
Cea mai veche poarta secuiasca din zona Odorheiului se afla in fata parohiei unitariene din Ocland.
Drumul care coboara la parau Drumul care coboara la parau Gheorgheni la 47,88 km
Fosta strada Drumul care coboara la parau (la paraul Belcina), este numita din 1900 strada Orel Dezso (fost primar al orasului Gheorgheni intre 1914 si 1919).
Cazemate si santuri antitanc Cazemate si santuri antitanc Vlahita la 30,46 km
Fortareata si structurile militare din anul 1943, de langa orasul Vlahita, au fost construite pentru un batalion sau companie de catre armata Ungariei.
Resturile cazematelor de pe Dealul Beleu Resturile cazematelor de pe Dealul Beleu la 23,92 km
Dealul Beleu este versantul stang al paraului omonim, afluent al Casinului cam in zona catunului Catrusa-Sanzieni. Culmea de pe dealul Beleu are multe cazemate - Multumesc pentru identificarea acestor cazemate, respectiv pentru amplasarea unei geocutii in zona. Fortificatia Casinu Nou - Multumita comentariului anterior am reusit sa adunam cateva informatii despre fortificatia de pe Dealul Beleu.
Moara de apa Tinka Gheorgheni la 48,19 km
La inceputul anilor 1900, in Depresiunea Giurgeului existau mai mult de o suta de mori de apa, iar langa paraul Belcina erau mai mult de treizeci.
Cetatea Racu Cetatea Racu la 24,89 km
Ruinele Cetatii Paganilor se afla la vest de vatra satului Racu, la 7 km, pe un pisc aflat la altitudinea 1273 m. Am gasit geocutia primii - Marcajul cruce albastra, care duce pana aproape de cetate, apare doar din cand in cand. O zi minunata - Ziua de azi a fost o zi minunata, nu numai din punct de vedere meteo, ci si din alte considerente. Revalorizare - Am ajuns la cetatea Racu pe un traseu neconventional ce porneste din Siculeni si trece pe la Piatra Tabulata.
Ruinele castelului Tarnoczy Ruinele castelului Tarnoczy Sanzieni la 37,42 km
Se vorbeste despre existenta unui castel la Sanzieni ca fiind datat din epoca feudala timpurie, mai precis, din prima jumatate a secolul XV.
Turnul Ciuntit Turnul Ciuntit Tomesti la 26,34 km
Turnul Ciuntit este declarat monument conform registrului monumentelor judetului Harghita din 1992, este un interesant vestigiu arhitectonic al Ciucului de Sus. Totusi, chiar acolo e - N-o sa povestim cum am intrat in posesia cutiei, pentru a nu divulga despre ascunzis mai mult decat a vrut ascunzatorul.
Biserica catolica Sfantul Apostol Toma Biserica catolica Sfantul Apostol Toma Tomesti la 25,35 km
In anul 1333 satul Tomesti are propria biserica parohiala, iar constructia actualei biserici in stil baroc a fost finalizata in jurul anului 1776.
Cascada Tulghes Paraul Tulghes este un afluent relativ important - de stanga - din bazinul superior al Oituzului, avand gura cu cca 1 km in aval de satul Oituz, Bretcu, judetul Covasna.
Cariera de nisip si pietris Cariera de nisip si pietris Frumoasa la 15,01 km
Cariera de nisip si pietris intre Garciu si Frumoasa, de dimensiuni considerabile, langa poligonul de tir din Frumoasa.
La Deget La Deget Munceii Uture la 45,9 km
Locatia este descrisã deja pe site ca punct de interes. Bucuria descoperirii - Urmand indicatiile am avut bucuria sa descopar locatia.
Baile Mikes Baile Mikes Paraul Jombor la 27,28 km
Baile Mikes sau Vallato, paraul Jombor. Baia Vallato si o mofeta - Dupa ce am gasit geocutia ascunsa la Baia Hammas, mi-am continuat drumul.
Lacul Suta Lacul Suta la 9,9 km
Lacul Suta este un lac artificial, creat pe paraul Fitod, langa Miercurea Ciuc. La Lacul Suta, un ascunzis la inaltime - Dupa ce ne-am invartit mult si bine prin Miercurea-Ciuc pentru a putea iesi din oras spre lacul Suta, Leliceni, Misentea etc.
Casa de studii a piaristilor Casa de studii a piaristilor Miercurea Ciuc la 11,05 km
Casa de studii a piaristilor este coordonata de preoti-profesori calugari ai Ordinului Piaristilor, a caror misiune este educarea tineretului.
Fantana Rece Fantana Rece Valea Boros la 19,8 km
Geografic vorbind, Fantana Rece (Hideg-kut) reprezintã izvorul paraului Boros  (afluent al Trotușului), de-a lungul sau intinzandu-se satul Valea Boros (comuna Lunca de Jos, judetul Harghita), de unde se realizeaza si cel mai facil acces la obiectiv, cale de 8,5 km. Geocutie noua la Fantana Rece - Ultima data am vizitat Fantana Rece si Muntele Tatalui in anul 2012, in luna mai. Multumiri calduroase pentru cutia de la Fantana Rece - Cred ca am mai trecut pe la Fantana Rece dupa ce am ascuns prima cutie - cea, intre timp, disparuta.
Muzeul farmaceutic Muzeul farmaceutic Casa Finta Targu Secuiesc la 42,62 km
Muzeul farmaceutic se afla la etajul casei de lemn Finta, in Curtea 12 la numarul 1.
Cariera Suseni Cariera Suseni la 40,5 km
In Cariera Suseni se exploateaza un andezit cu piroxeni si hornblenda, roca de origine vulcanica formata acum cca.
Furnalul Bodvaj Furnalul Bodvaj Valea paraului Bradul Mare la 27,56 km
Nu este cunoscuta data inceperii topirii minereului de fier in Bodvaj, mina de fier a functionat insa inca din anul 1720.
[ Sus ↑ ]
Fagetel, Proprietatea Piposz, Izvoarele Trotusului
Fagetel, Proprietatea Piposz, Izvoarele Trotusului la 9,68 km
Lacul de baraj Frumoasa - Drumul Fanului
Lacul de baraj Frumoasa - Drumul Fanului la 9,8 km
Claia Mare din Poiana Mare Claia Mare din Poiana Mare Muntele Highes la 64,81 km. Pantele estice ale Muntelui Highes - Muntii Hasmas, acoperite fiind cu fanete, formeaza ceea ce localnicii numesc Poiana Mare.
Cimitirul Cimitirul Jimbor la 51,94 km. Cimitirul din Jimbor se afla deasupra satului, pe versantul de deal dintre biserica evanghelica si cetatea taraneasca.
Parcul natural rezervatia Cheile Tisitiei Parcul natural rezervatia Cheile Tisitiei la 68,51 km. Rezervatia Cheile Tisitei are o suprafata de 307 hectare si consta intr-un sector de chei, strabatut in trecut de o cale ferata, din care au ramas poduri, tunele si terasamente. Am reasezat cutia - M-am intors si am reasezat geocutia intr-un loc mai bun. Cheile Tisitei - fotoreportaj - Descrierea traseului prin Cheile Tisitei (circuitul inchizandu-se cu ascensiunea pe Tisaru Mare), cuprinzand numeroase fotografii, poate fi citita pe Munte si Flori. Cea mai de succes cutie - Cred ca e cea mai de succes cutie din cate am vazut.
Fortareata lui Mihai Fortareata lui Mihai la 54,92 km. Fortareata lui Mihai, de langa Mateias.
Muzeul National Secuiesc Muzeul National Secuiesc Sfantu Gheorghe la 57,19 km. Muzeul National Secuiesc, a fost construit dupa proiectele lui Kós Károly, intre 1911-1912. Geocutie inaccesibila la Muzeul National Secuiesc - Dupa verificarea tuturor locurilor posibile, potrivite pentru un ascunzis in jurul Muzeului National Secuiesc din Sfantu Gheorghe, am gasit in sfarsit ascunzisul. MNS - Sfantu Gheorghe - Am gasit cutia, chiar daca este amplasata intr-o zona cu foarte multi trecatori. Orarul muzeului la sfarsit de saptamana - Sambata si duminica, muzeul este deschis pana la ora 14.
Fortareata de piatra Fortareata de piatra Piatra Soimului Oituz la 51,92 km. Coborand de pe culme pe latura vestica a dealului Piatra Soimului, am descoperit o interesanta fortareata construita din pietre, de fapt o amenajare militara din Primul Razboi Mondial. Am cucerit fortareata - Inca un obiectiv interesant de pe Piatra Soimului pe care il stiam de mult.
Lacul Crab Lacul Crab Porumbenii Mari la 63,12 km. Langa Porumbenii Mari, in locul unde este azi lacul Crab, a fost candva o casa. Am gasit cutia - Am gasit geocutia. New Year - Found it in a short trip on New Year's Day.
Fantana alba Fantana alba la 64,08 km. In zona centrala a Muntilor Persani, intre Pasul Bogata si satul Bogata Olteana se afla Padurea Bogata.
Cetatea Zanelor Cetatea Zanelor Covasna la 63,11 km. Cetatea Zanelor se afla pe Dealul Cetatii, intre paraul Cetatii si paraul Misca, la sud-est de orasul Covasna. Pinochio redivivus - Destul de greu de gasit cutia in noile conditii de mediu constatate. Relocare ascunzis - Zona vechiului ascunzis a devenit imposibil de explorat, datorita vegetatiei arbustive ce s-a tot dezvoltat.
Biserica catolica Sfanta Ecaterina Biserica catolica Sfanta Ecaterina Ditrau la 59,84 km. Biserica romano-catolica Sfanta Ecaterina (biserica romano-catolica veche sau biserica veche) se afla in centrul localitatii Ditrau.
Varful Highes Varful Highes Muntii Hasmasului la 63,84 km. Muntele Highes se afla la extremitatea nordica a Muntilor Hasmasului, printr-unul dintre picioarele sale facandu-se racordul cu Ceahlaul.
Avenul Licas Avenul Licas la 52,7 km. Avenul Licas se deschide pe varful Muntelui Licas, in apropiere depasul Pangarati, respectiv statiunea Lacul Rosu, la altitudinea de 1675m. Licas - Am urcat la varf pe marcaj din valea Suhardului, cu trecere pe la refugiul din saua Licas, la varf si apoi la aven.
Crucea dr Iacomi Crucea dr Iacomi Muntele Cernegura la 68,38 km. Dr Gheorghe Iacomi (1914-1991) a fost unul dintre cei mai buni chirurgi ai Romaniei (practician si cercetator), desfasurandu-si aproape intreaga activitate in Piatra Neamt. Crucea Dr Iacomi - Gasit geocutia plina de apa in scorbura verticala care probabil se umple la orice ploaie sau ninsoare.
Cheile Tisitei Cheile Tisitei la 67,73 km. Cheile Tisitei este o rezervatie de tip mixt (hidrogeomorfologic, forestier, floristic, faunistic si de peisaj). Raspuns - POI este abrevierea de la Point of Interest, adica Punct de Interes. Ti-am urmat sfatul - Ti-am urmat sfatul si am ascus o cutie in Cheile Tisitei. Transformare POI - Indiferent de modul in care se anunta un nou ascunzis (prin completare formularului, printr-un comentariu, sau prin email), datele ajung la moderator.
Altarul de pe paraul Bahna Altarul de pe paraul Bahna Luizi-Calugara la 69,65 km. Paraul Bahna traverseaza comuna Luizi-Calugara, ajungand in Siret dupa ce se uneste cu paraul Sarata.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.