Localitatea Tengheler (judetul Harghita) Resedinta: Ditrau. Denumire maghiara: Cengellér.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Tengheler, judetul Harghita

Avenul Licas Avenul Licas se deschide pe varful Muntelui Licas, in apropiere depasul Pangarati, respectiv statiunea Lacul Rosu, la altitudinea de 1675m. Licas - Am urcat la varf pe marcaj din valea Suhardului, cu trecere pe la refugiul din saua Licas, la varf si apoi la aven.
Stanca La Panda Stanca La Panda la 30,1 km
Paraul de piatra care se afla la baza muntelui Fratele se numeste Moara Dracului, iar stanca din apropiere La Panda. Am lasat o maimuta verde - Am gasit geocutia cu ajutorul unei alte echipe cu care m-am intalnit in varf. Piatra La Panda - Am abordat piatra prin atac direct, prin poiana de sub ea.
Bisericuta ascunsa de la Pangarati Bisericuta ascunsa de la Pangarati la 47,4 km
Urcand pe dealul Parul - la poalele cãruia se afla Manastirea Pangarati - de pe primul loc cu belvedere spre valea Pangarati - se poate vedea pe dealul de vizavi, Botosanul, ascunsa in padure, o cladire ce pare a fi o bisericuta.
Trei Pietre Trei Pietre Munceii Nascalatului la 42,74 km
Grupul de stanci calcaroase cunoscut sub numele Trei Pietre se afla pe prelungirea sudica a celei mai inalte parti a culmii principale a Munceilor Nascalatului, Muntii Hasmas. Cele 3 mari si tari! - Intr-o excursie de o zi, cu plecare din halta CFR Tarcau, pe valea Antaloc am ajuns la acest grup statuar de o frumusete aparte.
Gradina Csiky Gheorgheni la 16,08 km
Gradina Csiky, Gheorgheni
Mlastina de la Paraul Rusilor Bilbor la 26,29 km
Mlastina de la Paraul Rusilor, mlastina cea mai compacta a Bilborului, se afla la gura de varsare a Paraului Rusilor in Bistricioara.
Capela catolica Band Capela catolica Band Valea Rece Lunca de Jos la 45,02 km
La gura paraului Band, afluent de stanga al Vaii Reci, nu departe de varsarea acesteia in Trotus, se afla un grup de case ce formeaza catunul Band al Satului Valea Rece. Ascunzis gol - Am ajuns la fata locului dupa inserare.
Gorodisul Gorodisul Sandominic la 36,77 km
De pe varful acoperit cu pasuni al Gorodisului, avem o panorama deosebita asupra comunei Sandominic, lacul de decantare din apropiere si muntele Hasmasul Mare.
Muntele de sare In capatul potecii care suie de la Lacul Ursu pe langa lacurile Verde si Rosu se afla un versant abrupt cu strate de sare la zi.
Biserica ortodoxa noua din satul Recea Satul Recea, sat al comunei Tulghes, se afla pe drumul ce leaga Tulghesul de Ditrau, un drum transmontan plin de pitoresc, dar neasfaltat.
Varful Tihu Varful Tihu Muntii Calimani la 40,29 km
Varful Tihu, 1799 m, este un con secundar ce domina o regiune periferica din flancul sudic al Muntilor Calimani.
Cariera de nisip Paraul de Jos Cariera de nisip Paraul de Jos la 44,67 km
Cariera de nisip Paraul de Jos, Campu Cetatii.
Fantana intelepciunii Fantana intelepciunii Remetea la 11,41 km
Fantana intelepciunii se afla in centrul comunei Remetea, la intersectia strazii Banya si Paraul Pietrei.
Cabina panoramica Cabina panoramica Piatra Poienii la 21,25 km
Serviciul Salvamont Salvaspeo al Consiliului Judetean Harghita impreuna cu Asociatia Gyilkostó Adventure au amplasat doua refugii montane panoramice in Cheile Bicazului.
In jurul localitatii Borca abunda apele minerale, cea mai renumita fiind Borcut, care se afla la confluenta paraului Sabaseni cu Borca.
Stancile Lucaciu Stancile Lucaciu Muntii Calimani la 47,5 km
Stancile Lucaci Onestenii la putere - Varful Lucaciu este primul pe lunga culme secundara a Calimanilor, ce se ridica usor din Depresiunea Dornelor racordandu-se de culmea principala la coada Pietrosului.
Cabana Fantanele Cabana Fantanele Masivul Ceahlau la 33,21 km
In prezent, in Poiana Fantanele gasim o cabana moderna, cu restaurant si terasa in aer liber.
Baile Madicea Baile Madicea Carta la 37,51 km
Baile Madicea, sau Baile Carta, sunt situate la 4 km nord-vest de localitatea Carta, pe versantul estic al sectorului nordic al Muntilor Hargita. Izvoarele de sub parau - In drum spre Piatra Mesei, am vizitat piscina aflata in paragina, si cele doua izvoare cu apa minerala de la Baile Madicea. De Rusalii - Multa lume la incarcat sticle cu apa miraculoasa.
Clopotnita din Felszeg Clopotnita din Felszeg Ditrau la 7,44 km
Clopotnita din Felszeg (partea de sus a satului) se afla in Ditrau.
Macelaria veche si clopotnita din Alszeg Macelaria veche si clopotnita din Alszeg Ditrau la 9,24 km
Macelaria veche si clopotnita din Alszeg (partea de jos a satului) se afla pe strada Cerbului la numarul 7.
Pasul Hanu Pasul Hanu Muntii Tarcaului la 48,8 km
Putin sau deloc cunoscut, pasul Hanului face trecerea din valea Tarhausiului (bazinul Trotusului) in cea a Tarcutei (bazinul Bistritei).
Biserica Preasfanta Inima a lui Isus Biserica Preasfanta Inima a lui Isus Ditrau la 8,45 km
Biserica romano-catolica cu hramul Preasfanta Inima a lui Isus (biserica romano-catolica noua, biserica mare) este cea mare si mai noua dintre cele doua biserici catolice din Ditrau.
Cetatea Vityal Cetatea Vityal la 49,91 km
Ruinele cetatii Vityal. Excursie de tabara - Am gasit cutia cu ocazia unei excursii de tabara cu copiii (cca 45 persoane).
Piatra Pacurarului Piatra Pacurarului la 41,53 km
Piatra Pacurarului se ridica deasupra vaii paraului Iuhodul Praidului, la poalele sudic al muntelui Coltul lui Elemer, la nord-est de cetatea Rabsonne.
Izvorul Muresului Izvorul Muresului Arama Neagra la 25,42 km
Pornim de langa gara statiunii Izvoru Muresului si urmarim traseul marcat cu cruce rosie.
Apa minerala de la Rompatel Apa minerala de la Rompatel Nadejdea la 48,57 km
Apa minerala de la Rompatel contine calciu-magneziu-bicarbonat si depune tufa de calcar. Pasunat si urme traditionale de urs - Am ajuns in acest loc, dupa ce am parcurs poteca Rompatel.
Stanca Capul de sarpe Stanca Capul de sarpe Paraul Tainic la 34,97 km
Stanca Capul de sarpe se afla in apropiere de Varful Tainic, la 400 m distanta spre sud-vest, aproape de izvorul paraului Tainic, in albia paraului.
Pasul Dracului Pasul Dracului Balan la 33,93 km
Cu 2,5 km inaintea localitatii Balan, pornind de la gura paraului Fantana lui Gal si urmand drumul judetean 127B, urmarand marcajul cruce rosie, prin Pasul Dracului putem ajunge pe creasta principala a Muntilor Noscolat, respectiv Hasmas.
Biserica catolica Sfantul Stefan Biserica catolica Sfantul Stefan Nadejdea la 46,85 km
Prima biserica a localitatii Nadejdea, o capela romano-catolica, a fost construita in 1514, din donatia familiei Bernáld.
Valea Boros Valea Boros Lunca de Jos la 48,86 km
Valea Boros este unul dintre satele comunei Lunca de Jos, avandu-si casele insirate de-a lungul vaii cu nume omonim. Inainte de spectacol, dupa gard - Pensiunea Valea Boros a fost ultimul obiectiv al zilei pentru noi.
Capela de pe muntele Bogat Capela de pe muntele Bogat la 48,57 km
Vatra satului Racu este pe lunca Oltului, pe malul stang, la o altitudine de 786 m, pe traseul DN 12, la 11 km nord de Miercurea-Ciuc.
Cetatuia si Calugarii Cetatuia si Calugarii Masivul Ceahlau la 32,22 km
Cetatuia si Calugarii sunt denumirile date unor turnuri de stanca care se inalta la vest de Detunate, deasupra potecii marcate cu banda albastra.
Capela Sfantul Gellert Tengheler Capela Sfantul Gellert Tengheler Ditrau la 3,22 km
Mica capela, situata langa drumul care leaga Ditrau de Tulghes, a fost sfintita in iulie 2004, cu ocazia unei slujbe traditionale de hram pentru sarbatorirea zilei Sfantei Ana.
[ Sus ↑ ]
Grota Ursilor, Pestera cu Gheata - Borsec
Grota Ursilor, Pestera cu Gheata - Borsec la 10,77 km
Grota Ursilor este de fapt o crapatura adanca in stanca, prin care trece o poteca. Localnicii au crezut mult timp ca este locuinta ursilor, de aici derivand si numele.
Cetatea Bufnitei - Borsec, Muntii Giurgeu
Cetatea Bufnitei - Borsec, Muntii Giurgeu la 10,79 km
Troita cu palarie Troita cu palarie Drumul Muntelui Frumoasa la 51,21 km. Din Frumoasa porneste un traseu turistic marcat cu cruce rosie. Un ascunzis ingenios si un nou obiectiv pe Drumul Muntelui - In iunie 2013 am ascuns in acest loc o geocutie, ascunzisul fiind chiar in palaria troitei.
Biserica reformata din piata Bocskai Biserica reformata din piata Bocskai Miercurea Nirajului la 68,62 km. Prima biserica din Miercurea Nirajului a fost construita in secolul al XV-lea, in stil gotic.
Chipul de piatra Chipul de piatra Odorheiu Secuiesc la 64,91 km. Crucea de piatra, denumita Chipul de piatra, se afla la est de orasul Odorheiu Secuiesc, si la nord-vest de Piatra Tarcii.
Cariera Cariera Delnita la 54,35 km. Cariera Delnita
Poarta secuiasca veche Frumoasa la 51,55 km. Poarta secuiasca din Frumoasa, construita in 1799, este un monument special al arhitecturii populare secuiesti.
Cimitirul vechi din Jigodin Cimitirul vechi din Jigodin la 62,19 km. Cimitirul vechi din Jigodin, Miercurea Ciuc. Noaptea in cimitirul parasit - Ce poate fi mai interesant, decat sa cauti o geocutie noaptea, intr-un cimitir parasit.
Fantana cu steme Fantana cu steme Reghin la 65,59 km. Fantana cu steme din Reghin, se afla la intersectia strazii Sarii si Piata Petru Maior, sub nivelul carosabilului acestuia din urma.
Cascada Bahrin Bahrinul Mic este numele unui segment - cel de obarsie - al unui mic aflunt al Bistritei.
Lacul Agas Lacul (135 m x 50 m x 3-4 m), unul dintre putinele, cu adevarat, de baraj natural, se afla sub culmea Preluca Talharului (zona Muncel-Alunis), pe paraul Muncelu, una dintre obarsiile paraului Agas.
Ciotul plopului Ciotul plopului Agas la 65,93 km. In parcul care se intinde pe langa drumul principal, vizavi de gara din Agas (Simbrea), atrage atentia un plop taiat la o inaltime de aproximativ 4 m.
Dealul Vulpii Botoaia la 65,8 km. Dealul Vulpii - Botoaia - Ochiul de Stepa.
Pod din lemn peste Tarnava Mare Pod din lemn peste Tarnava Mare Odorheiu Secuiesc la 66,07 km. Podul din lemn leaga partea sud-estica a orasului Odorheiu Secuiesc, cu partea din nord-vest.
Izvorul de apa minerala Delloi Izvorul de apa minerala Delloi Selters la 61,89 km. Izvorul de apa minerala Delloi se afla la 300 m distanta de izvorul Selters, in directia nord-est.
Lacul Iapa Lacul Iapa la 55,27 km. Lacul Iapa este, daca nu cel, printre cele mai recente lacuri, cat de cat notabile, aparute in mod natural.
Popasul Fantana Mesteacanului Popasul Fantana Mesteacanului Santimbru la 68,87 km. Popasul Fantana Mesteacanului se afla la mai putin de 4 km distanta de Santimbru, spre est.
Piatra Soimului Piatra Soimului Baile Chirui la 63 km. Ajuns la fata locului, am salutat un localnic, care tocmai a trecut pe langa mine. Cea mai rapida modalitate de acces - Odata ajuns sus, am pornit gps-ul.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.