Localitatea Fundoaia (judetul Harghita) Resedinta: Sarmas. Denumire maghiara: Fundoja.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Fundoaia, judetul Harghita

Varful Trei Pietre Marcaj: cruce rosie pana la Crucea Condra, in rest nemarcat. Prea multe pietre - In drum spre Crucea Kondra, venind din Lunca de Jos, am cautat geocutia.
Varful Amiaza Varful Amiaza la 31,99 km
Varful Amza nu este foarte spectaculos, gasim insa aici cateva stanci interesante, si putin mai jos de varf un punct de belvedere cu o frumoasa priveliste.
Culmea Ghimilcinis Culmea Ghimilcinis la 33,91 km
Din drumul care duce dinspre statiunea Lacu Rosu spre Trei Fantani, din apropierea Cheilor Duruitoarei, un drum de pamant urca spre culme, trecand apoi inspre comuna Damuc.
Drumul care coboara la parau Drumul care coboara la parau Gheorgheni la 21,89 km
Fosta strada Drumul care coboara la parau (la paraul Belcina), este numita din 1900 strada Orel Dezso (fost primar al orasului Gheorgheni intre 1914 si 1919).
Eremitu Eremitu la 47,15 km
Eremitu este o localitate in judetul Mures.
Capela catolica Iavardi Capela catolica Iavardi Valea Rece Lunca de Jos la 47,09 km
Capela localizata in catunul Iavardi, este situatã pe un bot de deal de pe stanga paraului omonim, fiind aflata la 1,5 km (de ulita de pamant, circulabila auto) fata de drumul asfaltat ce traverseaza satul Valea Rece. Ascunzis facil, cu acces mai greoi la capela - Dupa tura in circuit in jurul muntelui Iavardi.
Strandul Banffy Strandul Banffy din Toplita se afla la 654 m deasupra nivelului marii la circa 2-3 metrii de raul Mures. Inca o deziluzie - Dupa deziluzia de la Cascada Termala (al carei soclu de travertin s-a prabusit in ianuarie 2015) a urmat inca una.
Pasul Liban Pasul Liban la 35,06 km
Pasul Liban este o trecatoare intre Varful Amza - Muntii Gurghiu si Fagul Rosu - Muntii Harghita, si leaga Depresiune Giurgeu de Depresiunea Odorhei. Spre varful Amza - Ce poti face altceva intr-o zi de luni, decat sa pornesti intr-o drumetie :-).
Fantana intelepciunii Fantana intelepciunii Remetea la 10,94 km
Fantana intelepciunii se afla in centrul comunei Remetea, la intersectia strazii Banya si Paraul Pietrei.
Hribul de piatra de pe Valea Jidanului Coborand de pe Piciorul Harlei (venind de la 12 Apostoli) pe culmea nemarcata ce formeaza - in continuarea piciorului Harlei - versantul drept al Paraului Jidanului am obeservat pe versantul stang al paraului o alcatuire stancoasa ce semana de la distanta, prin forma dar si culoare, cu un hrib urias.
Macelaria veche si clopotnita din Alszeg Macelaria veche si clopotnita din Alszeg Ditrau la 10,34 km
Macelaria veche si clopotnita din Alszeg (partea de jos a satului) se afla pe strada Cerbului la numarul 7.
Varful Toaca Muntele Ceahlau este constituit dintr-un sistem de culmi radiare, cu altitudini de 1000-1300 m, ce converg in doua puncte de inaltime maxima, Ocolasul Mare 1907 m si varful Toaca 1904 m.
Muntele de sare In capatul potecii care suie de la Lacul Ursu pe langa lacurile Verde si Rosu se afla un versant abrupt cu strate de sare la zi.
Fantana Cerbul Fantana Cerbul a fost ridicata de catre Exploatarea de Gospodarie Comunala si Locativa Gheorgheni.
Biserica Preasfanta Inima a lui Isus Biserica Preasfanta Inima a lui Isus Ditrau la 10,04 km
Biserica romano-catolica cu hramul Preasfanta Inima a lui Isus (biserica romano-catolica noua, biserica mare) este cea mare si mai noua dintre cele doua biserici catolice din Ditrau.
Cuptor de ars var Darmoxa la 33,52 km
Cuptor de ars var - Darmoxa, Brosteni, din anul 1924.
Piatra cu Apa Piatra cu Apa Masivul Ceahlau la 39,01 km
Piatra cu Apa este o klippa de calcar, care se afla langa poteca marcata cu banda albastra, care urca de la Izvorul Muntelui pana la cabana Dochia.
Varful Pietros Varful Pietros Muntii Calimani la 33,29 km
Varful Pietrosul Calimanilor are o inaltime de 2102 m, si este cel mai inalt varf din muntii vulcanici Calimani. Felicitari pentru gasirea geocutiei - Ca o regula generala, NU se pun alimente in geocutii. Prima mea cutie gasita - Imi cer scuze, a fost prima mea cutie gasita. Doua cutii in acelasi ascunzis - Am ajuns pe Varful Pietrosu (2.
Piatra Lacramata Piatra Lacramata Masivul Ceahlau la 37,32 km
Poteca din Curmatura Picioru Schiop, spre cabana Dochia, trece pe langa Piatra Lacramata, un martor tacut al vanturilor de pe munte.
Mesteacanul pitic Mesteacanul pitic Borsec la 12,12 km
Mesteacanul pitic, Betula Humilis, este o planta ocrotita, deoarece este pe cale de disparitie.
La Morminte In contradictie cu inscriptia de pe cruce si relatarile multor blog-uri de pe net, victimele luptelor din acest loc nu erau romani, ci rusi si nemti.
Pestera Sugau Pestera Sugau este o rezervatie speologica, care se afla in muntele Sipos, muntii Giurgeului, la nord de localitatea Voslobeni. Cutie noua - Am inlocuit cutia sparta cu o cutie noua. Un loc extraordinar - Inainte de a intra in pestera am cautat geocutia. Recomand - Un weekend superb la Pestera Sugau, baietii de treaba, ospitalieri.
Avenul Licas Avenul Licas se deschide pe varful Muntelui Licas, in apropiere depasul Pangarati, respectiv statiunea Lacul Rosu, la altitudinea de 1675m. Licas - Am urcat la varf pe marcaj din valea Suhardului, cu trecere pe la refugiul din saua Licas, la varf si apoi la aven.
Fereastra de sub Casoaia Fereastra de sub Casoaia Androneasa la 32,7 km
Urmand marcajul punct rosu spre pestera Casoaia lui Ladas, respectiv punctul de belvedere de deasupra stancii, vom observa langa poteca formatiuni interesante de stanca. Fereastra - Am trecut si pe aici, facand traseul din jurul pesterii Ladas.
Poiana cu narcise Gurghiu la 47,4 km
Poiana cu narcise de la Gurghiu
Spre Piatra Mesei Carta la 41,04 km
Spre Piatra Mesei, Carta
Piatra Pacurarului Piatra Pacurarului la 39,24 km
Piatra Pacurarului se ridica deasupra vaii paraului Iuhodul Praidului, la poalele sudic al muntelui Coltul lui Elemer, la nord-est de cetatea Rabsonne.
Cascada Lomasita Cascada Lomasita este o cadere de apa spectaculoasa, pe mai multe trepte dreptunghiulare, din roca dura. Domnisoara Lomasita si Domnul Lomasel - Ne-am apropiat de locatie de-a lungul paraului Lomasul, trecand prin Poiana Izvor si Poiana Puturosul. La cascada Lomasitei, apa multa in cutie - Dupa ce am ascuns o cutie la Manastirea de la Gura Izvorului, am gasit-o pe cea a Domnului Lomasel, i-a venit randul celei de la Cascada Lomasitei.
Manastirea de la Gura Izvorului Manastirea din poiana de la Gura Izvorului este subordonata mai cunoscutei manastiri Sfantul Ilie din Toplita, cea ctitorita in 1928 de Miron Cristea, primul patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane.
Culmea Iavardi Culmea Iavardi la 44,34 km
Culmea Iavardi se inalta deasupra vaii paraului Iavardi. La vanatoare, cu cartuse oarbe - Am ajuns pe Varful Iavardi odata cu o ploaie marunta dar deasa. Geocutie noua intr-un ascunzis nou - De data asta am ajuns aici cu ocazia unei ture in circuit in jurul muntelui Iavardi.
Popasul cu priveliste Popasul cu priveliste Izvoru Muresului la 34,04 km
Pornind din Izvoru Muresului pe traseul turistic marcat cu cruce rosie, urcand pe drumul de langa padure spre varful Arama Neagra, ajungem pe o frumoasa poiana de munte. Destinatia locul de odihna - De la izvorul de leac pentru ochi am pornit spre varful Arama Neagra, dar intentionam sa ajung doar la popasul amenajat.
Spatiul expozitional Mini Niraj Campu Cetatii la 45,05 km
Spatiul expozitional Mini Niraj se afla pe strada Garii numarul 156, langa gara din Campu Cetatii a liniei inguste de cale ferata.
Belvedere Veresvirag Belvedere Veresvirag Ciumani la 27,46 km
Ciumani se afla la altitudinea medie de 745-770, la 9 km vest de Gheorgheni, pe DJ 126, la 3 km de Joseni si 12 km de Valea Stramba (DN 12).
Biserica catolica Sfantul Apostol Toma Biserica catolica Sfantul Apostol Toma Tomesti la 44,39 km
In anul 1333 satul Tomesti are propria biserica parohiala, iar constructia actualei biserici in stil baroc a fost finalizata in jurul anului 1776.
[ Sus ↑ ]
Cascada termala - Muntii Gurghiu
Cascada termala - Muntii Gurghiu la 8,77 km
Grota Ursilor, Pestera cu Gheata - Borsec
Grota Ursilor, Pestera cu Gheata - Borsec la 11,66 km
Grota Ursilor este de fapt o crapatura adanca in stanca, prin care trece o poteca. Localnicii au crezut mult timp ca este locuinta ursilor, de aici derivand si numele.
Poiana cu lac si foisor Poiana cu lac si foisor Muntii Tarcaului la 62,82 km. Se afla la capatul unui sir de obiective naturale pitoresti si interesante - Statiunea balneara Negulesti, Schitul Sfantul Andrei, Cascada Duras, Lacul Iapa.
Prevarful Ciudomir Prevarful Ciudomir Muntii Tarcaului la 62,32 km. Varful Ciudomir este al doilea varf, ca altitudine, din Muntii Tarcaului.
Lacul din spatele castelului Teleki la 67,05 km. Lacul din spatele castelului Teleki, Posmus
Gradina pasarilor ornamentale Corund la 51,4 km. In gradina pasarilor ornamentale din Corund se afla pauni, pasari acvatice, gaste si rate, fazani exotici, pagagali, potarnichi, porumbei, prepelite, si lebede.
Parc sportiv si de agrement Parc sportiv si de agrement Miercurea Ciuc la 65,36 km. Langa fostul strand municipal Miercurea-Ciuc a fost creat un parc pentru activitati sportive si recreative in aer liber.
Fantana Fontana Fantana Fontana Toplita Ciuc la 62,6 km. In partea nordica a municipiului Miercurea Ciuc, in anii 80 au fost efectuate mai multe foraje, pentru a cauta noi surse locale de apa.
Belvedere Belvedere Capalnita la 59,14 km. In partea de nord-vest si deasupra localitatii Capalnita, pe versantul sud-estic al varfului Homorod, se afla un perete de stanca.
Izvorul Elena Izvorul Elena Baile Homorod la 60,68 km. Izvorul de apa minerala Ilona (Elena in limba romana) este un izvor inca accesibil, din partea de sudvest a statiunii Baile Homorod.
Biserica catolica Biserica catolica Pauleni-Ciuc la 61,84 km. Pauleni-Ciuc se afla în estul depresiunii Ciucului de Mijloc, la nord de Sumuleu. La Pauleni-Ciuc publicitate nu mai e - De sus, de pe promontoriul pe care este cocotata cocheta biserica a Paulenilor, am urmarit joaca, din curtea scolii de jos, a doi sateni costumati in stravechi straie de luptatori mongoli, ce-i invatau pe copii sa traga cu arcul.
Izvorul Bogat Izvorul Bogat Racu la 53,28 km. Baile Oltbogát sunt o mica baie cu ape minerale de interes local, cu apa mezotermala, la o altitudine de 700 m.
Fantana cu steme Fantana cu steme Reghin la 58,97 km. Fantana cu steme din Reghin, se afla la intersectia strazii Sarii si Piata Petru Maior, sub nivelul carosabilului acestuia din urma.
Capela lui Isus Capela lui Isus la 68,29 km. In ciuda trecutului sau multisecular, Odorheiu Secuiesc nu detine o spectaculoasa mostenire medievala construita.
Trei Caldari In partea de nord a orasului Piatra Neamt se ridica muntele Cozla, cu altitudinea de 657 m in punctul numit Trei Coline si 679 m in punctul Trei Caldari. Trei Caldari Piatra Neamt - Gasit mai greu geocutia. Caldarile din piatra seaca - Se zice ca scoti apa si din piatra seaca. Caldari cu plin - Anul 2016 a fost el insusi un an plin pentru ascunzis.
Biserica Sfantul Ioan Botezatorul Biserica Sfantul Ioan Botezatorul Delnita la 60,16 km. Delnita, ocolit de DN 12A, se afla la 8 km est de Miercurea-Ciuc. La Delnita sunt multe de vazut! - In peripluul nostru pe la bisericile din satele secuiesti (multumita informatiilor trekkingklubului), popasul la biserica din Delnita era unul obligatoriu.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.