Localitatea Tibod (judetul Harghita) Resedinta: Dealu. Denumire maghiara: Tibód.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Tibod, judetul Harghita

Poarta secuiasca Poarta secuiasca Ocland la 22,62 km
Cea mai veche poarta secuiasca din zona Odorheiului se afla in fata parohiei unitariene din Ocland. Initial a fost acoperita cu sindrila, dar in 1938 sindrila a fost schimbata cu tigle.
Biserica catolica Sfantul Ladislau Biserica catolica Sfantul Ladislau Frumoasa la 43,03 km
Biserica romano-catolica din Frumoasa a fost construita intre 1880 si 1892 dupa planurile arhitectului Kiss Sandor din Ciumani, executata de constructorul Szasz Istvan, in stil neogotic. In 1897 a fost binecuvantata de Arhiepiscopul din Ciucul de Sus, Muranyi Kalman.
Furnalul Bodvaj Furnalul Bodvaj Valea paraului Bradul Mare la 39,34 km
Nu este cunoscuta data inceperii topirii minereului de fier in Bodvaj, mina de fier a functionat insa inca din anul 1720. Furnalul a fost infiintat de Zakarias Antal, iar lucrarile au inceput in anul 1831.
Troita cu palarie Troita cu palarie Drumul Muntelui Frumoasa la 43,57 km
Din Frumoasa porneste un traseu turistic marcat cu cruce rosie. Un ascunzis ingenios si un nou obiectiv pe Drumul Muntelui - In iunie 2013 am ascuns in acest loc o geocutie, ascunzisul fiind chiar in palaria troitei. Este descris pe placa informativa aflata in piata bisericii romano-catolice.
Cimitirul Cimitirul Jimbor la 26,97 km
Cimitirul din Jimbor se afla deasupra satului, pe versantul de deal dintre biserica evanghelica si cetatea taraneasca.
Baile Barzava Baile Barzava la 42,45 km
Baile Barzava se situeaza la est de satul Barzava, langa paraul cu acelasi nume. A treia cutie, nu! - Cadrul natural al bailor este unul de un pitoresc aparte (a se vedea foto atasata). Zona are o flora si fauna bogata.
Izvorul Maria Izvorul Maria Baile Homorod la 12,12 km
Caracteristicile apei minerale ale izvorului Maria: apa minerala carbogazoasa, clorosodica, alcalina, feriginoasa, hipotona.   Sub forma de bai pentru afectini ale aparatului cardiovascular.
Fosta mina de cinabru Fosta mina de cinabru Santimbru-Bai la 35,17 km
In anul 1960, la Santimbru-Bai a luat fiinta o mina de cinabru (mercur), care dupa scurt timp, in 1970 a fost inchisa.
Turnul Tabacarilor Sighisoara la 42,49 km
Turnul Tabacarilor a fost construit in secolul XIII-XIV, pentru a proteja curtea Turnului cu Ceas. Este legat de Turnul Cositorarilor prin Galeria Arcasilor.
Lacul Alunis Lacul Alunis Sovata la 33,55 km
Lacul Alunis face parte din salba de lacuri saline si dulci din stațiunea Sovata. Comoara de dupa zid - Chiar daca lacul Mierlei si lacul Alunis sunt foarte aproape, la aproximativ 150-200 m distanta, intre cele doua lacuri nu calea dreapta este drumul cel mai bun.
Biserica Manastirii Biserica Manastirii Sighisoara la 42,4 km
Biserica Manastirii a fost construita in secolul al XIII-lea, si transformata la sfarsitul secolului al XV-lea. Azi biserica evanghelica, aici a functionat manastirea calugarilor dominicani intre secolele XIII si XVI-lea.
Capela Sfanta Ana Capela Sfanta Ana Tomesti la 41,31 km
Capela se afla pe un deal din vestul comunei Tomesti, la mai putin de 1 km de marginea localitatii. Exact cum spune instructiunea - Am avut putin de lucru, pana am gasit geocutia ascunsa aici. Capela a fost construita de o bogata familie locala, Sandor, in 1861.
Conacul Ugron Conacul Ugron Filias la 24,69 km
Lucrarile de restaurare si reabilitare a conacului Ugron au fost incepute in octombrie 2021, si finalizate in 2024. In prezent castelul poate fi vizitat in grup, cu programare prealabila, cu tururi ghidate de cate o ora, incluzand vizitarea capelei, pivnitei, gradinii renascentiste si parcului englezesc.
Izvorul Klotild Izvorul Klotild Baile Homorod la 12,03 km
Izvorul de apa minerala Klotild se afla intr-o groapa, peste care a fost construita o filagorie din structura de lemn. Langa izvor se afla un bazin pentru baie, amenajare nefunctionala in momentul actual.
Liceul Salamon Erno la 47,2 km
Liceul Salamon Erno, Gheorgheni
Biserica catolica Sfantul Iosif Biserica catolica Sfantul Iosif Sighisoara la 42,38 km
Biserica catolica inchinata Sfantului Iosif, a fost construita in 1896, prin demolarea manastirii maicilor dominicane (cumparate mai tarziu de franciscani) si a turnului lacatusilor. Catedrala a ars in anul 1983, si a fost reconstruita in 1984, in stil neo-clasic si eclectic.
Izvorul Doisprezece Izvorul Doisprezece Bucin la 28,38 km
Pe DN13B dintre Praid si Joseni, drumul din valea Tarnavei Mici, care trece peste Pasul Bucin, gasim mai multe izvoare cu apa potabila. Ascunzis drive-in - Oricat de mult m-am straduit, am ajuns la izvor inainte de lasarea intunericului, dar, in timpul iernii, zilele sunt scurte. Apa izvorului care se afla la jumatatea distantei dintre localitatea Bucin care apartine de comuna Praid, si partia de schi Bogdan, este numai buna de baut.
Cetatea Vityal Cetatea Vityal la 46,78 km
Ruinele cetatii Vityal. Excursie de tabara - Am gasit cutia cu ocazia unei excursii de tabara cu copiii (cca 45 persoane).
Baile sarate de la stufaris Baile sarate de la stufaris Lueta la 17,5 km
Baile sarate de la stufaris Nadasszeki sosfurdo sunt bai traditionale, care se afla pe valea Varghisului, la sud-vest de Selters. Alte denumiri sunt Baile Negre, respectiv Baile Balazs Jozsef.
Casa Wonnerth Casa Wonnerth Sighisoara la 42,5 km
Casa Wonnerth se afla pe strada Cositorarilor numarul 4, dateaza din secolul XVI-XVII, cu modificari in secolul al XIX-lea si 1938. MS-II-m-A-15891.
Pasul Liban Pasul Liban la 31,6 km
Pasul Liban este o trecatoare intre Varful Amza - Muntii Gurghiu si Fagul Rosu - Muntii Harghita, si leaga Depresiune Giurgeu de Depresiunea Odorhei. Spre varful Amza - Ce poti face altceva intr-o zi de luni, decat sa pornesti intr-o drumetie :-). Este denumit si Saua Liban, Pasul Sicas, Pasul Sicasau.
Eremitu Eremitu la 45,77 km
Eremitu este o localitate in judetul Mures. Satele care apartin acestei comunei sunt: Eremitu, Calugareni, Campu Cetati, Damieni si Matrici.
Turnul Fierarilor Turnul Fierarilor Sighisoara la 42,36 km
Turnul Fierarilor a fost construit in anul 1631, in locul vechiului turn al barbierilor, avea rolul de protejare a Bisericii Manastirii. A ars in anul 1676, apoi a fost reparat.
Biserica romano-catolica din Nicolesti Biserica romano-catolica din Nicolesti Frumoasa la 41,73 km
La 1,5 km de centrul Frumoasei, pe DN 12A dintre Onesti si Miercurea Ciuc, se afla centrul parohial Sfantul Nicolae din Nicolesti, cu casa parohiala din 1847 si biserica din secolul XIII-lea. Biserica romano-catolica din Nicolesti - Frumoasa - Un obiectiv impunator, bine intretinut, merita vizitat. Dupa ce am sarit gardul inutil - Fotografiind cladirea de langa biserica, am pornit in directia gresita, astfel incat la un moment dat a trebuit sa sar peste un gard, sa inconjor cladirea, pana sa ajung in interiorul curtii bisericii. In preajma este ridicat un memorial dedicat eroilor satului cazuti in cele doua razboaie mondiale.
Izvoarele de apa minerala Selters Izvoarele de apa minerala Selters la 17,61 km
Apa minerala a izvoarelor Selters este carbogazoasa, alcalina, si putin sarata - seamana din punct de vedere al gustului si efectelor benefice cu celebra apa minerala din Niederselters, Germania. Din aceasta cauza, la inceputul secolului XX-lea apa minerala de aici a fost imbuteliata sub numele de Selters Secuiesc, iar numele locului a fost schimbat in Selters.
Biserica reformata Santandrei Biserica reformata Santandrei Miercurea Nirajului la 43,46 km
Locuitorii catolici din evul mediu ai satului Santandrei, filiala Miercurea Nirajului, devin reformati in timpul reformei.
Muzeul de apa minerala Tusnad Muzeul de apa minerala Tusnad la 49 km
Muzeul din centrul satului Tusnad este finantat de Muzeul Secuiesc al Ciucului. Muzeu Tusnad Sat - La prima trecere de pietoni, venind dinspre Tusnad Bai, pe partea stanga a drumului, sunt amenajate izvorul si muzeul apelor minerale.
Fantana Fontana Fantana Fontana Toplita Ciuc la 36,86 km
In partea nordica a municipiului Miercurea Ciuc, in anii 80 au fost efectuate mai multe foraje, pentru a cauta noi surse locale de apa. In Toplita Ciuc a fost gasita o apa minerala usor gazoasa, cu aroma placuta, avand temperatura de aproximativ 18-20 grade C, care s-a dovedit a fi potabila.
Baia Calugarilor Baia Calugarilor la 39,67 km
Pe locul unde are loc pelerinajul de sambata de Rusalii la care participa sute de mii de unguri catolici, in Sumuleu-Ciuc, pe teritoriul din spatele catedralei si manastirii se afla mai multe izvoare de ape minerale. Cutie noua - Am pus azi o noua cutie in locul celei disparute. Am gasit cutia - Am gasit cutia, impreuna cu Zsolt, multumim. Aici s-a construit o gradina pentru pelerini cu ajutorul voluntarilor.
Movilele asezate in ordine Movilele asezate in ordine Magherani la 40,13 km
Pe partea stanga a drumului care duce de la Magherani la Silea Nirajului, la nord de Magherani, putem vedea mai multe movile de pamant. Prima mea vizita aici - Am ajuns in acest loc intr-o zi mohorata de sfarsit de martie, zona parea noroioasa. Aceste movile spectaculoase sunt asezate in ordine, aproximativ in forma de L.
Budvar la 6,72 km
Cavitatile de langa Budvar
Capela romano-catolica din Delnita Capela romano-catolica din Delnita la 39,63 km
Satul Delnita, apartinand comunei Pauleni-Ciuc, este cunoscut prin Biserica Sfantul Ioan Botezatorul, unul dintre cele mai valoroase monumente din Secuime. Geocutie dizlocata - Am gasit geocutia putin dizlocata din locul ei, pe partea cealalta a gardului. Satul mai are insa un locas religios, capela pe care o prezentam in continuare.
Casa rasturnata Casa rasturnata Praid la 26,61 km
S-a intors lumea cu susul in jos. De-a-ndoaselea - Am ajuns la Casa Rasturnata mai devreme decat trebuia, programul incepand cu o ora mai tarziu, asa ca am privit-o de dincoace de gard. La mintea cocosului, intr-o lume rasturnata - Iar eu am ajuns la Casa Rasturnata mai tarziu decat trebuia, programul s-a terminat deja, asa ca am privit-o si eu de dincoace de gard. In centrul Praidului, pe strada ANL nr 3, aproape de sediul de politie, respectiv blocurile ANL, gasim o casuta rasturnata, cu dimensiune de 8x5 metri.
Craterul vulcanic de la Racos Craterul vulcanic de la Racos la 36,18 km
La aproximativ 700 de metri de la renumitele coloane de bazalt de langa Racos, judetul Brasov, in directia nord-vest, pe un drum abordabil si cu masina, putem ajunge la un impresionant crater vulcanic. Am gasit cutia - Am gasit geocutia. Primul - De-si un loc cu o frumusete foarte rara, geocutia ascunsa din 2009, eu am gasit primul. Exploatare de zgura in trecut, actualmente zona protejata, este un loc ideal pentru amatorii de geologie.
Casa Michael von Melas Casa Michael von Melas Sighisoara la 42,42 km
In aceasta casa a crescut si a locuit Michael von Melas (1729-1806), general si comandant al armatei austriece. El s-a confruntat in anul 1800, la Marengo - Italia, cu Napoleon Bonaparte.
Salcia Salcia Miercurea Ciuc la 37,64 km
In Miercurea Ciuc, intre Parcul Central si Piata Cetatii, langa Bulevardul Timisoarei, intre blocuri, gasim o salcie cu doua trunchiuri, cu o forma interesanta.
[ Sus ↑ ]
Cavitatile de langa Cadiseni
Cavitatile de langa Cadiseni la 1,73 km
Cavitatile de langa Satu Mare (Harghita)
Cavitatile de langa Satu Mare (Harghita) la 5,12 km
Mofeta Mofeta Gradina Herko Turia la 58,2 km. Mofeta - Gradina Herko Noutati - Am ajuns in zona numita Gradina Herko. In loc de geocutie doar bere Ciuc - Dupa un condus de 5 km, pe un drum plin cu noroi, am ajuns la Gradina Herko.
Varful Carpinis Varful Carpinis Muntii Bodoc la 56,17 km. Varful Carpinis (sau Dosul Pietrei, dupa traducerea denumirii maghiare, Komoge) este cel mai inalt al Muntilor Bodoc, avand 1241 m. Geocutia si ursul - Da, asa am inceput aici am inceput meseria de forestier, in Burdei, unde in trecut au fost sticlari italieni.
Valea Boros Valea Boros Lunca de Jos la 55,99 km. Valea Boros este unul dintre satele comunei Lunca de Jos, avandu-si casele insirate de-a lungul vaii cu nume omonim. Inainte de spectacol, dupa gard - Pensiunea Valea Boros a fost ultimul obiectiv al zilei pentru noi.
Ceasul solar hiperbolic Ceasul solar hiperbolic la 60,33 km. Ceasul solar hiperbolic este opera sculptorului Dienes Attila si a fost realizata in anii 2001-2002 in tabara de creatie Bolyai. Geocutie inlocuita - Ultimul ascunzis al zilei de miercuri a fost cel de la Ceasul solar hiperbolic din strada Verii.
Bazinul de acumulare si statia de pompare Bazinul de acumulare si statia de pompare Targu Mures la 60,79 km. Bazinul de acumulare numarul 1 si statia de pompare din Targu Mures se afla pe strada Verii, la numarul 4.
Padurea de pini Millennium Padurea de pini Millennium Sfantu Gheorghe la 65,81 km. Incepand cu anul 1896, au fost plantati arbori memoriali, de obicei paduri de pini, pentru comemorarea Millennium. Pinus silvestris - Geocutia amplasata intr-un pinet, actual e cel mai interesant ascunzis din Sfantu Gheorghe.
Baile Venetia de Jos Baile Venetia de Jos la 52,34 km. Baile Venetia de Jos, o fosta statiune balneoclimaterica sezoniera, se afla la 3 km est de sat, la poalele dealului Dosul Magurii.
Varful Ciomatu Mare Varful Ciomatu Mare Muntii Bodoc la 50,11 km. Varful Ciomatu Mare (1301 m) este cel mai inalt al Muntilor Bodoc, domina craterul vulcanic in care se afla Lacul Sfanta Ana. Pe urmele ursilor - Avand atatea locuri frumoase de vizitat in tara, am cam neglijat locurile apropiate.
Cetatea Heret Cetatea Heret Malnas la 56,95 km. Despre Cetatea Heret (Herecz) se stiu extrem de putine, ar proveni din zorii Evului Mediu (secolul XII-XIII). Cetatea Heret - Nu a fost foarte greu sa gasesc cutia. O cetate extrem de vizitata, dar necercetata - O cutie relativ usor de gasit, cu ajutorul gps-ului. Precizari suplimentare despre cetate - Multumesc pentru informatiile oferite.
Valchid Valchid la 59,73 km. Valchid este o localitate in judetul Sibiu.
Biserica reformata Biserica reformata Tirimia la 64,22 km. Biserica reformata din Tirimia, comuna Gheorghe Doja, a fost construita in anul 1904.
Stanca Capul de sarpe Stanca Capul de sarpe Paraul Tainic la 55,66 km. Stanca Capul de sarpe se afla in apropiere de Varful Tainic, la 400 m distanta spre sud-vest, aproape de izvorul paraului Tainic, in albia paraului.
Piatra ovala Piatra ovala Lacul Sfanta Ana la 50,45 km. Lacul Sfanta Ana din masivul Puciosu (Ciomatu), aflat intr-un crater nedrenat, geaman cu craterul Mohos, este singurul lac de crater de la noi din tara. Gasita - Am gasit geocutia ascunsa aici. In ploaie - Dar am gasit si aceasta geocutie. Lipsa semnal gsm - Sfat pentru cei care ajung, si vor sa gaseasca cutiutele.
Omul de piatra Omul de piatra Comana de Sus la 50,97 km. Omul de piatra se afla pe versantul nordic al vaii Comana, chiar deasupra drumului forestier.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.