Localitatea Tarnavita (judetul Hunedoara) Resedinta: Branisca. Denumire maghiara: Tirnavica.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Tarnavita, judetul Hunedoara

Rezervatia de zimbri Padurea Slivut Hateg la 38,53 km
Refacerea speciei zimbru in Romania a inceput in anul 1958, cand au fost aduse in padurea Slivut de langa Hateg, doua exemplare din Polonia.
Pietrele Cohului Pietroasa la 31,34 km
Pietrele Cohului se afla la sud-est de localitatea Pietroasa.
Case din piatra Ceru-Bacainti la 38,62 km
Comuna Ceru Bacainti, din judeþul Alba, este singura localitate din tarã unde se mai gãsesc locuinte construite integral din piatra, de la fundatie pana la acoperis.
Piatra Bulbuci Piatra Bulbuci la 42,82 km
Piatra Bulbuci este o rezervatie geologica si geomorfologica, constituita dintr-un bloc masiv de calcar cu aspect de turn de cetate, inalt de 78 m.
Pietrele Caprei Cheile Fenesului la 45,57 km
Cheile Fenesului, cunoscuta dupa numele raului care o strabate, este numita impropriu Cheile Caprei, dupa numele celor doua turnuri de stanca de la intrarea in chei dinspre Fenes.
Conacul Hollaki Aciuta la 45,55 km
Conacul Hollaki din Aciuta a fost construit in secolul al XVIII-lea.
Detunata Flocoasa la 48,51 km
Detunata Flocoasa are o suprafata de 20 hectare, si incadreaza baza magurii bazaltice complet impadurite.
Cariera de travertin Geoagiu la 32,01 km
Pe proprietatea fostului conte Kun Kocsard, situata pe un deal viticol, sunt (erau) mai multe grote si pesteri in travertin.
Turnul Kendeffy Turnul Kendeffy Muntele Orlea Subcetate la 42,83 km
Cetatea regala a Hategului este o fortificatie similara celei de la Malaiesti, avand rol politic si militar, de supraveghere si control. Azi am gasit Turnul - Salut, dupa ce am urcat amandoi, 30 min, (Lore si Gigelush) pe acest munte am gasit Turnul care, pt noi a fost un mister. Felicitari primului gasitor - Felicitari pentru gasirea geocutiei.
Castelul Izvorul Ampoiului Botesti la 38,87 km
Castelul Izvorul Ampoiului este un monument arhitectonic situat pe drumul national DN74, care leaga Alba Iulia de Brad.
Sub Piatra Corbului Sub Piatra Corbului Rosia Montana la 47,94 km
Rosia Montana. Excursie la Rosia Montana - Dupa o vizita efectuata in mina am cautat geocutia, dar am gasit numai locul.
Popasul Fefeleaga Bucium la 48 km
Locul casei in care a locuit Fefeleaga, eroina din nuvela scriitorului Ion Agarbiceanu.
Cetatea Deva Cetatea Deva la 11,63 km
Cetatea este asezata pe dealul la poalele caruia se intinde orasul Deva. Mare grija cu cosmeticele - In geocutia Stanca Soimilor din Tusnad Bai a pus cineva un tub cu crema pentru maini. Simplu de gasit - E foarte simplu de gasit, trebuie retinuta imaginea copacului. Cetatea Deva - Cine nu a vizitat macar o data cetatea Devei.
Piatra Despicata Piatra Despicata la 47,47 km
Piatra Despicata, Rosia Montana.
Valul de pamant de la Bucova la 49,72 km
Valul de pamant Antica Loca, Bucova
Taul Tarinii Taul Tarinii Rosia Montana la 48,86 km
Taul Tarinii sau Iazu Tarinei - Rosia Montana
Salasul Boarilor Muntii Trascau la 44,01 km
In apropiere de varful Dambau gasim 3 avene, carora localnicii le spun sunatori sau cantatori.
Biserica ortodoxa Biserica ortodoxa Gura Izbitei la 44,45 km
Biserica Sfantii Arhangeli Mihail si Gavril din Bucium Izbita a fost ridicata in a doua jumatate a secolului al XVIII-lea.
Refugiul Saruni Muntii Trascau la 43,19 km
Refugiul Saruni este un ansamblu de constructii situat in Masivul Dambau - Muntii Trascau, la altitudinea de 1250 m.
Biserica Buna Vestire Biserica Buna Vestire Bucium-Sat la 43,86 km
Cea mai veche biserica ortodoxa din comuna Bucium este cea din Bucium-Sat, care are hramul Buna Vestire, si a fost ridicata in anul 1680.
Casa muzeu Fefeleaga Valea Sesii la 47,54 km
Casa memoriala din Valea Sesii, dedicata eroinei nuvelei lui Ion Agarbiceanu, Fefeleaga, se afla la 670 m distanta de locul fostei case, spre vest.
Izvor La Caliman Izvor La Caliman Magura la 43,25 km
Izvorul La Caliman se afla in comuna Bucium, la nord-vest de satul Magura.
Biserica veche din satul Ponoare Biserica veche din satul Ponoare la 2,21 km
Satul Ponoarele este acum centrul unui geoparc ce cuprinde, pe langa cunoscutele monumente naturale, podul natural, campul cu lapiezuri, lacurile Zatonul Mare si Mic, padurea de liliac, mai multe monumente istorice sau etnografice: biserica de lemn, Moara Cracucenilor, morile de pe Valea Morilor.
Cimitirul animalelor Ramas Bun Hunedoara la 23,65 km
Cimitirul animalelor de companie Ramas Bun se afla in Hunedoara, in zona Valea Seaca, pe strada Latureni, peste drum de Cimitirul Particular Uman.
Sfinx Crivina de Sus la 28,86 km
Sfinxul de la Crivina de Sus
[ Sus ↑ ]
Cheile Ardeului - Muntii Metaliferi
Cheile Ardeului - Muntii Metaliferi la 30,14 km
Pestera Ponorici-Cioclovina cu Apa - Muntii Sureanu
Pestera Ponorici-Cioclovina cu Apa - Muntii Sureanu la 51,61 km
Complexul megalitic Muntele Mic la 68,49 km. Complexul megalitic de langa complexul turistic Muntele Mic din Muntii Tarcu se afla in locul unde izvoreste paraul Valsan.
Rapa Rosie Rapa Rosie la 63,39 km. Rezervatia Naturala Rapa Rosie este situata la 3 km de orasul Sebes, pe drumul spre satul Daia Romana, in partea de nord. Zona foarte interesanta - Am gasit cutia, multumesc. Rapa Rosie - punct ajutator - Felicitari pentru gasirea geocutiei. Inca una - Intr-una din zilele de concediu, trecand din Fagaras spre Cluj, ne-am oprit la Sebes pentru o raita pe la Rapa Rosie.
Izvor Limba la 65,08 km. Izvor care se afla la sud-est de satul Limba, cu o apa rece si proaspata, utilizata de localnici si trecatori.
Calcarele de la Ampoita Calcarele de la Ampoita la 57,69 km. Calcarele de la Ampoita sunt o rezervatie complexa constituita din trei blocuri mari izolate de calcar, inalte de 44 m, 27 m si 15 m, cu vegetatie saxicola calcofila. Am gasit-o in stare buna - Jurnalul avea o singura pagina scrisa si continea injuraturi la adresa geocacherilor. Acces restrictionat - Incercam protejarea geocutiilor prin restrictionarea accesului la informatii sensibile, in functie si de performanta si seriozitate.
Palma lui Dumnezeu Palma lui Dumnezeu Fundatura Ponorului la 54,2 km. Palma lui Dumnezeu este unul dintre cele mai pitoresti locuri din Romania, unul dintre cele mai frumoase catune de munte, Fundatura Ponorului. In loc de dojana - Am fost foarte dezamagit sa nu gasesc geocutia ascunsa aici, deoarece pentru un loc atat de frumos ar fi fost potrivit si sentimentul oferit de gasirea cu succes a unei geocutii.
Cetatea feudala Salasu de Sus Cetatea feudala Salasu de Sus la 50,6 km. Curtea nobiliara a fost ridicata in Evul Mediu tarziu. Cetate - Am ajuns in acest loc, am vizitat cetatea.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.