Localitatea Horia (judetul Ialomita) Resedinta: Axintele.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Horia, judetul Ialomita

Biserica dracilor Ivanesti la 38,13 km
Ruinele bisericii vechi Cuvioasa Paraschiva din Ivanesti se afla in lunca raului Ialomita, la aproximativ 500 m nord-nordest de sat, respectiv 15 km vest-nordvest de orasul Slobozia.
Raiul animalelor Catelu Glina la 47,51 km
Cimitirul-parc Raiul Animalelor este situat la marginea Bucurestiului, langa pasarela de intrare pe Autostrada A2.
Cruci de piatra Sapunari la 5,27 km
Ansamblul de cruci de piatra din Sapunari se afla in curtea bisericii, pe partea stanga a vaii Profira.
Cimitirul afurisit Lehliu la 7,24 km
Cimitirul afurisit se afla in partea de est a satului Lehliu, in apropierea lacului Lehliu I, langa drumul care duce spre Sapunari.
[ Sus ↑ ]
Blocurile de calcar de la Badila
Blocurile de calcar de la Badila la 82,08 km
Sarea lui Buzau
Sarea lui Buzau la 82,66 km
Poduri din piatra Saranga la 64,53 km. Doua poduri din piatra, aflate pe DJ 205 Pietroasele - Merei, Drumul Cramelor, langa satul Saranga.
Ansamblul Bisericii Curtea Veche la 56,86 km. Ansamblul Bisericii Curtea Veche cuprinde o casa parohiala, si biserica Buna Vestire - Curtea Veche.
Necropola tracica Naeni la 68,18 km. Necropola tracica se afla la sud-vest de satul Varf, comuna Naeni, in imediata apropiere a Bisericii dintr-o Piatra.
Grote preistorice Naeni la 68,51 km. Grotele preistorice se afla la vest de Varf si nord-nordvest de Fantanele (sate apartinand comunei Naeni), sub varful dealului Colarea.
Cetatea bizantina Pacuiul lui Soare la 69,74 km. Pacuiul lui Soare este o insula de forma alungita, orientata vest-est, lunga de aproximativ 7 km, aflata pe Dunare, la nord de Bratul Ostrovului.
Sinagoga Templul Coral Bucuresti la 56,47 km. Templul Coral, sinagoga construita in 1866 in stil arhitectural neo-maur, se afla pe strada Sfanta Vineri 9-11, aproape de Piata Unirii.
Stancile Tohani la 65,82 km. Aria naturala Stancile Tohani se afla la nord de localitatea Tohani, pe dealurile Strehanu.
Asezarea civila Durostorum la 62,01 km. Situl arheologic Durostorum se afla la vest de localitatea romaneasca Ostrov si la est de localitatea bulgara Silistra, pe malul geografic drept al Dunarii.
Ansamblul medieval Curtea Veche la 56,92 km. Ansamblul medieval Curtea Veche dateaza din secolul al 15-18.
Podul prabusit si disparut Podul prabusit si disparut la 62 km. Pe traseul primei cai ferate romanesti, Filaret-Giurgiu, inaugurata in 1869, astazi nu mai circula nici un tren. Geocutie lipsa la Podul prabusit - Un loc interesant cu un pod neterminat, un pod prabusit si un podet suspendat. Podul disparut - Am transformat tipul ascunzisului in punct de interes, POI. Cutia a disparut de 2 ori - Apoi am abandonat acel ascunzis, in schimb a fost inlocuita de o alta cutie, apropiata.
Baia Turceasca Curtea Veche la 56,9 km. Baia Turceasca - Curtea Veche se afla in sectorul 3, pe strada Soarelui numarul 3-5.
Cismelele din Almalau la 65,92 km. Almalau (in trecut Almaliul, in limba turca Almali) este un sat din comuna Ostrov.
Cruce de piatra din 1852 la 54,58 km. La intersectia strazii Tepes Voda cu strada Ciresului se afla o cruce de piatra, care a fost ridicata in anul 1852.
Cetatea dacica de la Gruiul Darii Cetatea dacica de la Gruiul Darii la 66,83 km. Gruiul Darii este un deal situat la nord de satul Pietroasele (locatia vestitului tezaur Closca cu puii de aur), pe la baza sa curgand paraiasul Dara.
Manastirea Tiganesti Manastirea Tiganesti la 60,53 km. Inconjurata de un curs de apa cunoscut sub numele Lacul Maicilor, Manastirea Tiganesti, aflata intreBucuresti si Ploiesti, langa comuna Ciolpani, este vestitaatat prin frumusetea sa, cat si prin atelierele ei de tesatorie, in care calugaritele realizeaza adevarate opere de arta. Observatii - Geocutia finala a disparut si am inlocuit-o.
Padurile biciclistilor Snagov la 53,96 km. Padurea Snagov, una din ramasitele codrilor Vlasiei, estestrabatuta de nenumarate drumuri forestiere si poteci pe care sepoate merge cu bicicleta. Nice - Nice.
Carnetelul calatorului Carnetelul calatorului la 54,05 km. Carnetelul calatorului este o locatie simpla, pentru orice drumet. Felicitari - Am fost la Bucuresti si cu aceasta ocazie am gasit aceasta geocutie.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.