Localitatea Movilita (judetul Ialomita) Resedinta: Movilita.
Autentificare --> Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Movilita, judetul Ialomita

Lacurile Candeasca la 17,35 km. Complex Valea Iazurilor, Lacurile Candeasca
Lacul Intre Sate Salciile la 19,03 km. Balta Intre Sate - Salciile
Balta Pasarea Cozieni-Pustnicu la 23,14 km. Lacul Pasarea - Cozieni-Pustnicu
Balta Boldesti Gradistea la 25,94 km. Lacul Boldesti Gradistea
Wildlife spotting Snagov la 27 km. Padurile biciclistilor - Wildlife spotting. Nice. Nice. Padurea Snagov, una din ramasitele codrilor Vlasiei, estestrabatuta de nenumarate drumuri forestiere si poteci pe care sepoate merge cu bicicleta.
Cruci de piatra Sapunari la 32,28 km. Ansamblul de cruci de piatra din Sapunari se afla in curtea bisericii, pe partea stanga a vaii Profira.
Cimitirul afurisit Lehliu la 32,44 km. Cimitirul afurisit se afla in partea de est a satului Lehliu, in apropierea lacului Lehliu I, langa drumul care duce spre Sapunari.
Raiul animalelor Catelu Glina la 32,65 km. Cimitirul-parc Raiul Animalelor este situat la marginea Bucurestiului, langa pasarela de intrare pe Autostrada A2. Este primul cimitir de animale de companie din tara, si inca din 2003 ofera servicii funerare pentru animalele de companie.
Manastirea Tiganesti la 32,96 km. Inconjurata de un curs de apa cunoscut sub numele Lacul Maicilor, Manastirea Tiganesti, aflata intreBucuresti si Ploiesti, langa comuna Ciolpani, este vestitaatat prin frumusetea sa, cat si prin atelierele ei de tesatorie, in care calugaritele realizeaza adevarate opere de arta. Observatii. Geocutia finala a disparut si am inlocuit-o. Aici se tese stofa pentru vesmintele preotesti si tot aici a fost lucrata broderia pentru sala maura din Castelul Peles.
Carnetelul calatorului la 35,59 km. Carnetelul calatorului este o locatie simpla, pentru orice drumet. Felicitari. Am fost la Bucuresti si cu aceasta ocazie am gasit aceasta geocutie. Daca ai obosit poti sa te odihnesti pe o banca, in micul parculet din apropiere.
Cruce de piatra din 1852 la 36,15 km. La intersectia strazii Tepes Voda cu strada Ciresului se afla o cruce de piatra, care a fost ridicata in anul 1852.
Statuia lui Mark Twain Parcul Herastrau la 37,25 km. Statuia lui Mark Twain se afla in Bucuresti, sectorul 1, parcul Herastrau, in apropierea soselei Kiseleff. A fost realizata in anul 1953, de sculptorul maghiar din Transilvania, Fekete Jozsef.
Sinagoga Templul Coral Bucuresti la 37,9 km. Templul Coral, sinagoga construita in 1866 in stil arhitectural neo-maur, se afla pe strada Sfanta Vineri 9-11, aproape de Piata Unirii. Este cel mai mare lacas de cult mozaic din Romania, replica a sinagogii Leopoldstadt-Tempelgasse din Viena, distrusa in al doilea razboi mondial.
Ansamblul Bisericii Curtea Veche la 38,25 km. Ansamblul Bisericii Curtea Veche cuprinde o casa parohiala, si biserica Buna Vestire - Curtea Veche. Casa parohiala dateaza din 1935, iar biserica din secolul 16-18.
Baia Turceasca Curtea Veche la 38,26 km. Baia Turceasca - Curtea Veche se afla in sectorul 3, pe strada Soarelui numarul 3-5. Dateaza din secolului 19.
Ansamblul medieval Curtea Veche la 38,3 km. Ansamblul medieval Curtea Veche dateaza din secolul al 15-18. Se afla in sectorul 3, pe strada Franceza numarul 31.
[ Sus ↑ ]
Acumularea Berceni la 45,22 km. La Gropi - Berceni
Stancile Tohani la 47,83 km. Aria naturala Stancile Tohani se afla la nord de localitatea Tohani, pe dealurile Strehanu. A fost declarata sit de importanta comunitara.
Poduri din piatra Saranga la 52,1 km. Doua poduri din piatra, aflate pe DJ 205 Pietroasele - Merei, Drumul Cramelor, langa satul Saranga.
Necropola tracica Naeni la 52,52 km. Necropola tracica se afla la sud-vest de satul Varf, comuna Naeni, in imediata apropiere a Bisericii dintr-o Piatra.
Lacul Mitreni la 52,6 km. Lacul Potcoava Mitreni
Grote preistorice Naeni la 52,68 km. Grotele preistorice se afla la vest de Varf si nord-nordvest de Fantanele (sate apartinand comunei Naeni), sub varful dealului Colarea. Au fost descoperite in timpul exploatarilor de calcar.
Podul prabusit si disparut la 53,56 km. Pe traseul primei cai ferate romanesti, Filaret-Giurgiu, inaugurata in 1869, astazi nu mai circula nici un tren. Podul disparut. Am transformat tipul ascunzisului in punct de interes, POI. Cutia a disparut de 2 ori. Apoi am abandonat acel ascunzis, in schimb a fost inlocuita de o alta cutie, apropiata. Intre Gradistea si Falastoaca, unde trenul ar traversa raul Arges se afla doua poduri.
Cetatea dacica de la Gruiul Darii la 53,6 km. Gruiul Darii este un deal situat la nord de satul Pietroasele (locatia vestitului tezaur Closca cu puii de aur), pe la baza sa curgand paraiasul Dara.
[ Sus ↑ ]
Obiective turistice Mandresti - Obiective turistice Fata lui Nan Localitati apropiate: Bitina-Pamanteni la 3,71 km, Bitina-Ungureni la 3,8 km.
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.