Localitatea Paltinisu (judetul Ialomita) Resedinta: Perieti.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Paltinisu, judetul Ialomita

Baile termale Puturoasa Baile termale Puturoasa Harsova la 49,79 km
La aproximativ 2,5 km distanta spre nord-vest de orasul Harsova, pe malul Dunarii, se afla un zacamant de ape mezotermale sulfuroase.
Crucea Inalta Crucea Inalta Orasul de Floci la 43,89 km
Crucea Inalta din Gura Ialomitei a fost asezata de Matei Basarab, si dateaza din anul 1639.
Piatra cu cruce bizantina Izvoarele la 48,42 km
Pe lista monumentelor istorice din judetul Constanta, apare listata o cruce de piatra, avand codul CT-IV-m-B-02959.
Cismele din Izvoarele la 48,46 km
Izvoarele (in trecut Parjoaia) este un sat din comuna Lipnita.
Biserica dracilor Ivanesti la 3,22 km
Ruinele bisericii vechi Cuvioasa Paraschiva din Ivanesti se afla in lunca raului Ialomita, la aproximativ 500 m nord-nordest de sat, respectiv 15 km vest-nordvest de orasul Slobozia.
Orasul de Floci Orasul de Floci la 43,89 km
Cu existenta documentata din 1431 (an de domnie al lui Dan II, nepot de unchi al lui Mircea cel Batran), Orasul/Targul de Floci e mai degraba cunoscut ca loc al nasterii lui Mihai Viteazu. :) - N-as zice ca e pacat, e doar un motiv de a mai face o excursie in zona. Tasli Bair - Locatia Esterului pare a fi stabilita (de arheologi) pe dealul de vizavi de Gura Dobrogei (Tasli Bair). O piedica in calea vitezei - In drum spre/dinspre mare, trecem negresit in goana pe langa acest obiectiv.
Cimitirul afurisit Lehliu la 39,49 km
Cimitirul afurisit se afla in partea de est a satului Lehliu, in apropierea lacului Lehliu I, langa drumul care duce spre Sapunari.
Cismeaua de pe Valea cu Tei Izvoarele la 47,66 km
Cismeaua de pe Valea cu Tei (alta denumire Valea Cutiei) se afla la aproximativ 100 m sud de malul Dunarii, la 2,5 km in aval de localitatea Izvoarele.
Cruci de piatra Sapunari la 37,37 km
Ansamblul de cruci de piatra din Sapunari se afla in curtea bisericii, pe partea stanga a vaii Profira.
Biserica de lemn Izvoarele la 48,3 km
Biserica de lemn Sfantul Dumitru a fost construita folosind tehnica paiantei, structura din lemn si pereti din pamant batut si chirpici.
Cale-Gherghi Izvoarele la 47,88 km
Se presupune ca acest sit arheologic, asezare intarita si de mari dimensiuni, este Sucidava dobrogeana.
[ Sus ↑ ]
Blocurile de calcar de la Badila
Blocurile de calcar de la Badila la 98,36 km
Sarea lui Buzau
Sarea lui Buzau la 98,79 km
Manastirea si Pestera Sfantului Andrei Crangu la 67,39 km. Crangu (in trecut Kara-Amet, Karamat, Caramat) este un sat din comuna Ion Corvin.
Cismelele din Almalau la 53,8 km. Almalau (in trecut Almaliul, in limba turca Almali) este un sat din comuna Ostrov.
Mormantul pictat de tip hipogeu Cernavoda la 64,52 km. Sub tumulul de la Cernavoda, care apare pe lista monumentelor istorice cu codul CT-I-m-A-02620 03, se afla un mormant pictat de tip hipogeu.
Cetatea Capidava la 63,06 km. Capidava a fost o fortificatie geto-daca, apoi a devenit castru roman.
Geamia turceasca Faurei la 66,37 km. Faurei (in limba turca Kalaici) este un sat din comuna Baneasa.
Cetatea bizantina Pacuiul lui Soare la 50,21 km. Pacuiul lui Soare este o insula de forma alungita, orientata vest-est, lunga de aproximativ 7 km, aflata pe Dunare, la nord de Bratul Ostrovului.
Cismele Oltina la 52,91 km. Oltina (denumire in limba bulgara Goltina) este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume.
Piatra cu Capac Piatra cu Capac Harsova la 51,42 km. Piatra cu capac se afla pe malul drept al Dunarii, la poalele dealului Varos (Harsova), in apropierea si la vest-sudvest de Releul Harsova.
Fantana lui Mihai Eminescu Ion Corvin la 66,69 km. Ion Corvin (in trecut Kuzgun, Cuzgun) este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume.
Cismeaua Scorcia Galita la 55,12 km. Galita este un sat din comuna Ostrov.
Lacul Bugeac la 54,93 km. Lacul Bugeac (Garlita) se afla intre satele Bugeac, Garlita, si Galita, localitati care apartin de comuna Ostrov.
Dealul Cismelei Razoarele la 60,14 km. Langa drumul national DN3, intre localitatile Baneasa si Lipnita, la poalele Dealului Cismelei, se afla ce altceva, decat o cismea veche.
Cismeaua Esechioi la 59,93 km. Esechioi (in limba turca Eseköy) este un sat din comuna Ostrov, care se afla langa granita cu Bulgaria.
Stanca Mosul si Baba Stanca Mosul si Baba Harsova la 55,15 km. Stanca Mosu si Baba se afla pe malul drept al Dunarii, chiar in apa, la poalele dealului Celea Mica, la sud-est de cariera de piatra de aici.
Canaraua Tiganeasca Canaraua Tiganeasca Harsova la 52,36 km. Geoobiectivul este centrat pe blocul de stanca, a carui parte inferioara se aseamana cu un urias craniu.
Izvorul Tamaduirii Manastirea Dervent la 52,61 km. Izvorul Tamaduirii se afla la nord-est de Manastirea Dervent, la o distanta de aproximativ 500 m.
Cismeaua Brebeni la 65,33 km. Brebeni (in trecut Ciucurchioi, in limba turca Cukurköy) este un sat din comuna Ion Corvin, cu doar 22 de locuitori in 2002.
Cismele din Baneasa la 62,69 km. In satul Baneasa, resedinta al comunei cu acelasi nume din judetul Constanta, in zona care pe vremuri s-a numit Ghiuvegea, exista doua cismele.
Locuinta rupestra Dealul Baroi Locuinta rupestra Dealul Baroi Harsova la 51,57 km. La nord-vest de Harsova, intre Dunare si drumul national DN2A, pe dealul Baroi, se afla un sit arheologic rupestru. Incercare de localizare nereusita - Avand la dispozitie coordonatele precizate in Repertoriul Arheologic National, am incercat localizarea sitului arheologic rupestru.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.