Localitatea Piscu (judetul Ilfov) Resedinta: Ciolpani.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Piscu, judetul Ilfov

Manastirea Tiganesti la 1,35 km. Inconjurata de un curs de apa cunoscut sub numele Lacul Maicilor, Manastirea Tiganesti, aflata intreBucuresti si Ploiesti, langa comuna Ciolpani, este vestitaatat prin frumusetea sa, cat si prin atelierele ei de tesatorie, in care calugaritele realizeaza adevarate opere de arta. Observatii. Geocutia finala a disparut si am inlocuit-o. Aici se tese stofa pentru vesmintele preotesti si tot aici a fost lucrata broderia pentru sala maura din Castelul Peles.
Wildlife spotting Snagov la 9,76 km. Padurile biciclistilor - Wildlife spotting. Nice. Nice. Padurea Snagov, una din ramasitele codrilor Vlasiei, estestrabatuta de nenumarate drumuri forestiere si poteci pe care sepoate merge cu bicicleta. Puteti avea norocul de a vedea diverse specii de pasari, iepuri, caprioare, mistreti.
Statuia lui Mark Twain Parcul Herastrau la 29,54 km. Statuia lui Mark Twain se afla in Bucuresti, sectorul 1, parcul Herastrau, in apropierea soselei Kiseleff. A fost realizata in anul 1953, de sculptorul maghiar din Transilvania, Fekete Jozsef.
Rezervatia de zimbri Neagra Bucsani la 30,9 km. Rezervatia de zimbri Neagra, infiintata in 1981, se afla la est de satul Bucsani.
Carnetelul calatorului la 33,32 km. Carnetelul calatorului este o locatie simpla, pentru orice drumet. Felicitari. Am fost la Bucuresti si cu aceasta ocazie am gasit aceasta geocutie. Daca ai obosit poti sa te odihnesti pe o banca, in micul parculet din apropiere. Sper ca o sa va distrati gasind-o, Gabriel.
Cruce de piatra din 1852 la 33,56 km. La intersectia strazii Tepes Voda cu strada Ciresului se afla o cruce de piatra, care a fost ridicata in anul 1852.
Sinagoga Templul Coral Bucuresti la 33,86 km. Templul Coral, sinagoga construita in 1866 in stil arhitectural neo-maur, se afla pe strada Sfanta Vineri 9-11, aproape de Piata Unirii. Este cel mai mare lacas de cult mozaic din Romania, replica a sinagogii Leopoldstadt-Tempelgasse din Viena, distrusa in al doilea razboi mondial.
Baia Turceasca Curtea Veche la 33,88 km. Baia Turceasca - Curtea Veche se afla in sectorul 3, pe strada Soarelui numarul 3-5. Dateaza din secolului 19.
Ansamblul Bisericii Curtea Veche la 33,93 km. Ansamblul Bisericii Curtea Veche cuprinde o casa parohiala, si biserica Buna Vestire - Curtea Veche. Casa parohiala dateaza din 1935, iar biserica din secolul 16-18. Ansamblul se afla in sectorul 3, pe strada Franceza nr. 33.
Ansamblul medieval Curtea Veche la 33,93 km. Ansamblul medieval Curtea Veche dateaza din secolul al 15-18. Se afla in sectorul 3, pe strada Franceza nr. 31.
Lacul Intre Sate Salciile la 34,1 km. Balta Intre Sate - Salciile Balta Intre Sate - Salciile
Balta Pasarea Cozieni-Pustnicu la 34,54 km. Lacul Pasarea - Cozieni-Pustnicu Lacul Pasarea - Cozieni-Pustnicu
Raiul animalelor Catelu Glina la 38,46 km. Cimitirul-parc Raiul Animalelor este situat la marginea Bucurestiului, langa pasarela de intrare pe Autostrada A2. Este primul cimitir de animale de companie din tara, si inca din 2003 ofera servicii funerare pentru animalele de companie.
Gradina de lavanda Tiparesti la 39,3 km. Gradina de lavanda se afla in satul Tiparesti, comuna Cocorastii Mislii, judetul Prahova, la doar 21 km de Ploiesti si 85 km de Bucuresti. Evenimente si ateliere, produse din lavanda, deschis intre 16 iunie - 9 iulie (2023).
Lacurile Candeasca la 41,42 km. Complex Valea Iazurilor, Lacurile Candeasca Complex Valea Iazurilor, Lacurile Candeasca
Balta Boldesti Gradistea la 42,14 km. Lacul Boldesti Gradistea Lacul Boldesti Gradistea
Dealurile biciclistilor Cocorastii Mislii la 44,49 km. Dincolo de Ploiesti, unde incep dealurile, gasesti o vale impadurita, sapata de torente care coboara dinspre miazanoapte. Efortul a meritat. Am gasit cutita mergand dinspre Bordeienii Mari.
Stancile Tohani la 46,88 km. Aria naturala Stancile Tohani se afla la nord de localitatea Tohani, pe dealurile Strehanu. A fost declarata sit de importanta comunitara.
Balta Facau la 51,15 km. Lacul Facau Lacul Facau
Acumularea Berceni la 51,46 km. La Gropi - Berceni La Gropi - Berceni
Curtea Domneasca Targoviste la 53,11 km. Complexul aulic a fost edificat intre secolele XIV-XVII si a reprezentat locul de unde domnii care au rezidat aici au condus Tara Romaneasca, centrul de concepere a luptei pentru neatarnare si focar de cultura si civilizatie. Gaina moarta din parc. Dupa ce am vizitat Curtea Domneasca (am platit 6 RON pentru intrare), am ocolit zidurile si am vizitat si parcul.
Grote preistorice Naeni la 53,75 km. Grotele preistorice se afla la vest de Varf si nord-nordvest de Fantanele (sate apartinand comunei Naeni), sub varful dealului Colarea. Au fost descoperite in timpul exploatarilor de calcar. Au o vechime de peste 4000 ani.
Necropola tracica Naeni la 53,93 km. Necropola tracica se afla la sud-vest de satul Varf, comuna Naeni, in imediata apropiere a Bisericii dintr-o Piatra.
Muntele de sare Slanic la 56,34 km. Monument al naturii, rezervatia naturala de tip geologic Muntele de sare Slanic Prahova.
Podul prabusit si disparut la 58,18 km. Pe traseul primei cai ferate romanesti, Filaret-Giurgiu, inaugurata in 1869, astazi nu mai circula nici un tren. Geocutie lipsa la Podul prabusit. Un loc interesant cu un pod neterminat, un pod prabusit si un podet suspendat. Podul disparut. Am transformat tipul ascunzisului in punct de interes, POI. Cutia a disparut de 2 ori. Apoi am abandonat acel ascunzis, in schimb a fost inlocuita de o alta cutie, apropiata. Intre Gradistea si Falastoaca, unde trenul ar traversa raul Arges se afla doua poduri. Cel vechi, sapat la baza pilonilor de lacomia celor de la balastiere, s-a prabusit in 2005. Cel nou, n-a fost terminat si zace abandonat de multi ani.
Cetatea dacica de la Gruiul Darii la 58,38 km. Gruiul Darii este un deal situat la nord de satul Pietroasele (locatia vestitului tezaur Closca cu puii de aur), pe la baza sa curgand paraiasul Dara.
Poduri din piatra Saranga la 58,49 km. Doua poduri din piatra, aflate pe DJ 205 Pietroasele - Merei, Drumul Cramelor, langa satul Saranga.
Mlastina Neajlovului la 59,03 km. Din mlastinile Neajlovului din vechime au ramas putine locuri.
Varful Maciuca Muntii Grohotis la 59,8 km. Varful marcheaza una dintre extremitatile Muntilor Grohotis, concret, capatul unuia dintre picioarele terminale ale acestor munti impinse inspre Subcarpați.
Biserica fostei Manastiri Bradu la 62,68 km. Manastirea Bradu din satul Hales, comuna Tisau, se afla pe DJ 100H de pe valea Niscovului, la cca 20 km de Buzau. Traditia locului atribuie constructia unei cetati pe locul manastirii de catre Doamna Neaga, sotia domnitorului Mihnea Turcitu.
Varful Paltinet Muntii Grohotis la 64,76 km. Muntele Paltinet este in capatul sud-estic al Muntilor Grohotis. Impresioneaza prin aspectul sau alpin, culmile ce-l formeaza, inchizand asemenea unei potcoave obarsia vaii Bertea, fiind acoperite cu pasuni.
Mina de petrol Sarata-Monteoru la 65,01 km. Mina de petrol, a doua din lume si unicat in Europa, a fost construita aproximativ pe la 1874. Usor de gasit. I Titeiul se extrage din galerii aflate la 240 si 320m adancime. Astazi este in proprietatea grupului Petrom-OMV. Desi obiectivul apare pe hartile turistice ca fiind deschis vizitatorilor, in mina nu se poate intra decat cu multe aprobari.
Calcarele de la Badila la 65,83 km. Calcarele de la Badila, de pe Valea Buzaului, reprezinta o rezervatie geologica si paleontologica. Ii sta in gat nucului. Multa mizerie in jurul obiectivului - rezervatie naturala in custodia cuiva - nesemnalat si ca atare, fara nici o prezentare la locul cu pricina, desi este foarte interesant, macar prin insolit in peisaj. In albia Buzaului se afla aproximativ 40 de blocuri masive din calcar, cu dimensiuni de pana la 7 m inaltime, 10 m lungime si 7 m grosime.
Cimitirul afurisit Lehliu la 65,95 km. Cimitirul afurisit se afla in partea de est a satului Lehliu, in apropierea lacului Lehliu I, langa drumul care duce spre Sapunari.
Cruci de piatra Sapunari la 66,18 km. Ansamblul de cruci de piatra din Sapunari se afla in curtea bisericii, pe partea stanga a vaii Profira.
Sarea lui Buzau la 66,42 km. Sarea lui Buzau este o rezervatie geologica si paleontologica, care se afla langa localitatea Badila, pe Valea Buzaului. Poate cam in goana trenului. Poate am cautat cam grabit cutia de n-am gasit-o, desi am cercetat destul de amanuntit subsolul indicat in fotografie si de coordonate.
[ Sus ↑ ]
Cetatuia Cucuiata de la Grajdana la 66,75 km. Grajdana este un sat al comunei Tisau aflat pe valea Niscovului la cca 20 km de Buzau. Anuntare puncte auxiliare. Textul descrierii ascunzisului contine coordonatele mai multor puncte ajutatoare. Desi apare semnalata ca existenta in sat pe diferite site-uri de promovare a turismului buzoian, Cetatea - Cetatuia Cucuiata - de pe Dl. Cucuiata localizarea ei exacta ca si imaginea ei nu pot fi gasite niciunde.
Malu Rosu Vulcana de Sus la 66,75 km. Un microfenomen geologic determinat de o pornitura de teren si completat de eroziunea ulterioara, ambele fenomene fiind active in continuare.
Chiojdu la 66,75 km. Chiojdu este o comuna formata din 6 sate, situata in judetul Buzau, la limita cu judetele Brasov, Covasna si Prahova. Localitatea nu este chiar o asezare de poveste, cum suna reclama, dar in jurul comunei putem descoperi cateva atractii turistice deosebite.
Pietrele Rotunde Chiojdu la 66,75 km. Pe varful dealului care se ridica vest de satul Chiojdu, in apropierea antenei de telecomunicatii, gasim Pietrele Rotunde, care chiar daca nu sunt asa de cunoscute precum Babele din Bucegi, sunt mai spectaculoase decat faimoasele concretiuni de Feleac.
Balta Albele la 66,75 km. Lacul Albele Lacul Albele
Cetatea dacica de la Carlomanesti la 66,75 km. Carlomanesti este un sat al comunei Vernesti aflat aproape de gura de varsare a Niscovului in Buzau si la cca 10 km de orasul Buzau. Un grup de trei dealuri in forma de trunchiuri de con si cu inaltimi relative de cca 30 m aflate la periferia Carlomanestiului atrag in mod deosebit atentia amintind de alte asemenea dealuri ce gazduiesc cunoscute cetati dacice.
Cataractele de la Setu la 66,75 km. Dintre numeroasele formatiuni stancoase - martori ai eroziunii raului Buzau care i-au rezistat cat de cat - formand repezisuri, praguri, cataracte, zdrumicandu-i cursul, cele mai spectaculoase par cele de la Setu.
Lacul Mitreni la 66,75 km. Lacul Potcoava Mitreni Lacul Potcoava Mitreni
Trovantii din Ulmet la 66,75 km. Trovantii din Ulmet pot fi admirati in Valea Teiului, langa satul Ulmet, comuna Bozioru, judetul Buzau. Oare catina?. Am cautat ascunzisul indicat de coordonate cu multa asiduitate in ciuda tufelor de catina vie dimprejur dar impiedicat de o gramada de catina taiata in urma curatarii potecii si aruncata exact unde ar fi putut fi ascunzisul. Au forme ciudate, care se aseamana unor nave spatiale prabusite si pietrificate.
Balta Teiu la 66,75 km. Lacul Teiu Lacul Teiu
Biserica din Stanila Nehoiu la 66,75 km. Satul Stanila este incorporat actualmente in orasul Nehoiu, nu cu multi ani in urma tinand de comuna Mlajet (acum si ea, sat component al Nehoiului). Satul e compus din case mai mult sau mai putin razlete, cele mai multe parasite (ar mai fi sub 20 de locuitori) si pare asezat in mijlocul unei livezi salbatice de pruni, ce acopera cea mai mare parte a dealurilor ce-l inconjoara.
Biserica rupestra Alunis la 66,75 km. Chilii, biserica rupestra - Alunis.
Baiul Mare Muntii Baiului la 66,75 km. Baiul Mare, cu cei 1895 m ai sai, este cel mai inalt varf al Muntilor Baiului. Muntii Baiului fac parte din grupa Carpatilor de Curbura.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.