Localitatea Buicani (judetul Mehedinti) Resedinta: Ponoarele.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Buicani, judetul Mehedinti

Ansamblul de mori din Mehadica la 38,05 km
Ansamblul de mori din valea paraului Mehadica cuprinde Moara Orzasca, Moara Aurasca, Moara de la Piatra Surului, Moara Vegeasca, Moara Gherghineasa, Moara de la Stiubei, Moara Gaiceasca, Moara Chiceasca, Moara Mica, Moara din Salciile Late, Moara din Zacatoare, Moara din Anin, Moara Giurceasca.
Cheile Armenisului Armenis la 44,36 km
Raul Timis si-a taiat drum in roca dura a Muntilor Semenic, in mai multe locuri.
Ciucevele Cernei Ciucevele Cernei la 15,92 km
Rezervatia naturala Ciucevele Cernei se intinde pe o suprafata de 1166 ha. Adevarul despre Ciucevele Cernei - Privind fotografiile atasate obiectivului ai putea crede ca ciucevele sunt reprezentate de micul laculet - e adevarat, pitoresc - de vizavi de placa informativa privind existenta rezervatiei cu numele generic Ciucevele Cernei.
Poarta sarutului la 42,41 km
Poarta sarutului, Targu Jiu.
Tunelul Ad Orientem Teregova la 38,06 km
Calea ferata Timisoara - Caransebes - Orsova, denumita initial Orientbahn, a fost construita intre anii 1875-1879.
Locul fosilifer Globu Craiovei la 36,18 km
Locul fosilifer de la Globu Craiovei, aflata pe teritoriul comunei Iablanita, este o arie protejata de interes national.
Fagul urias Fagul urias Crovul Medved Muntii Mehedinti la 14,41 km
Obiectivul in sine este mai putin important, locatia sa reprezentand insa un punct de reper pentru cei ce doresc sa realizeze un traseu lejer, de o zi, al marilor crovuri mehedintene.
Punct belvedere 3 Bahna la 30,81 km
Punct de belvedere in apropierea locului fosilifer Bahna.
Crovurile Medved si al Porcului Crovurile Medved si al Porcului Muntii Mehedinti la 14,74 km
Crovurile aflate sub culmea Muntilor Mehedinti, intre cheile Tesnei si cele ale Beletinei, sunt microdepresiuni formate in urma dizolvarii calcarului din subsol, numite, stiintific, polii, numele de crov fiind, de fapt, un regionalism.
Cleantul Gainii Muntele Mic la 48,64 km
Statiune renumita in zona Banatului de munte, prin practicarea schiului pe partiile moderne si Crucea amplasata pe formatiunea de teren ce poarta denumirea Cleantul Gainii, ce strajuieste statiunea si de unde se poate admira panorama, in toata splendoarea ei, spre campia Timisului. La peste 1600 m - Am gasit geocutia de pe Muntele Mic.
Masa tacerii la 42,27 km
Masa tacerii, Targu Jiu
Cascada Roset la 22,32 km
Cascada Roset (Cociului)
Cascada Scurtele Muntii Godeanu la 34,5 km
Cascada Scurtele, cu o inaltime de peste 290 m, se afla intr-un loc salbatic, greu accesibil.
Sfinxul Banatean la 31 km
Sfinxul Banatean, sau Sfinxul de la Toplet.
Triunghiul misterios la 14,05 km
Triunghiul misterios din padure.
Poiana Beletina Poiana Beletina Muntii Mehedinti la 12,1 km
Poiana Beletina este cel mai mare, ca intindere (cca 1,5 km) dintre crovurile Muntilor Mehedinti, fiind si la extremitatea nordica a lantului de crovuri ce debuteaza la sud cu Plostina.
Cascada Vanturatoarea Cascada Vanturatoarea Muntii Cernei la 20,75 km
Cascada Vanturatoarea, avand cca 40 m inaltime, este una dintre cele mai inalte, frumoase, accesibile, si cunoscute cascade din Romania.
Cheile Butii Cheile Butii la 41,28 km
Cheile Butii se afla in apropierea cabanei Cheile Butii din muntii Retezat.
Castrul roman Teregova la 40,39 km
Castrul roman de la Teregova se afla la confluenta raurilor Rece si Timis, la aproximativ 2 km nord de sat, intre raul Rece si drumul european, pe malul stang al raului.
[ Sus ↑ ]
Campurile de lapiezuri, Lacul Zaton - Muntii Mehedinti
Campurile de lapiezuri, Lacul Zaton - Muntii Mehedinti la 1,67 km
Podul lui Dumnezeu - Ponoarele
Podul lui Dumnezeu - Ponoarele la 1,89 km
Cetatea Colt Cetatea Colt la 57,45 km. Sud de orasul Hateg, din localitatea Santamaria Orlea, se desprinde un drum asfaltat catre localitatea Rau de Mori. Am gasit-o in stare buna - Accesul a fost ceva mai dificil. Superba privelistea - Gasita in stare buna. Cetatea Colt - Dupa un efort sustinut am ajuns si la cetate, dupa ce am vizitat Manastirea Colt.
Lacul de acumulare Zervesti este situat la aproximativ 6 km de Caransebes, la iesirea din satul Zervesti, inspre Muntele Mic. Pe malul lacului - Am gasit geocutia ascunsa pe malul lacului de acumulare Zervesti.
Tunelul Dragostei Tunelul Dragostei Obreja la 67,09 km. Tunelul Dragostei este un tunel format din vegetatie pe o cale ferata abandonata. Tunelul Dragostei - Am profitat de ziua frumoasa de toamna. Corectie coordonate - Multumesc pentru corectie, am modificat coordonatele ascunzisului.
Turnul rotund Crivadia la 65,81 km. Turnul rotund de la Crivadia este situat pe marginea stancoasa a Merisorului.
Cheile Banitei Cheile Banitei la 69,73 km. Cheile Banitei se afla la 8 km de Petrosani, in vecinatatea Pesterii Bolii. Mai bine mai tarziu, decat niciodata - Am vizitat Cheile Banitei de mai multe ori, de data asta am venit doar pentru geocutie. Sunt curios - Intr-adevar, avem o geocutie ascunsa acolo, anul trecut in iulie, dar nu am apucat inca s-o public si aici.
Podul roman Podul roman Ohaba de sub Piatra la 67,26 km. Ruinele podului roman de la Ohaba de sub Piatra.
Sequoiadendron Giganteum la 65,36 km. Arborele sequoia din Parcul National Semenic - Cheile Carasului are diametrul de 5,7 m si inaltimea de 45 m.
Valea Sodomului Sacelu la 65,23 km. Rezervatia naturala de tip paleontologica Valea Sodomului - Sacelu.
Grupul de case Rusesti Merisor la 65,72 km. Grupul de case Rusesti, apartinand satului Merisor, este dispersat de-a-lungul paraului Rusesti, afluent al paraului Rachita.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.