Localitatea Brancovenesti (judetul Mures) Resedinta: Brancovenesti. Denumire maghiara: Marosvécs. Denumire germana: Wetsch.
Autentificare --> Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Brancovenesti, judetul Mures

Laleaua pestrita de la Valenii de Mures la 4,57 km. Rezervatia cu lalea pestrita este situata pe partea dreapta a raului Mures, pe raza comunei Brancovenesti, satul Valenii de Mures. Zona din apropierea paraului Agris este una cu umiditate ridicata in perioada ianuarie-mai si septembrie-decembrie.
Biserica de lemn Sacalu de Padure la 5,07 km. Biserica de lemn din Sacalu de Padure, comuna Brancovenesti, a fost ridicata in anul 1809. Biserica se afla pe lista monumentelor istorice.
Burgberg Batos la 7,34 km. Pe dealul Burgberg din apropierea localitatii Batos pot fi vazute santurile unei vechi fortificatii.
Baile Sarate Jabenita la 8,47 km. Baile Sarate Jabenita este o microstatiune reinfiintata in 1997 pe un teren de aproximativ 4 ha, intr-o zona linistita, cu un peisaj extraordinar, aflat la intrarea in satul Jabenita. Accesul se face pe soseaua catre Lapusna, la 5 km de Reghin, spre Jabenita, prin comuna Solovastru.
Fantana cu steme Reghin la 9,46 km. Fantana cu steme din Reghin, se afla la intersectia strazii Sarii si Piata Petru Maior, sub nivelul carosabilului acestuia din urma. Sunt reprezentate aici trei steme ale orasului.
Stejarul singuratic Reghin la 10,09 km. Stejarul singuratic se afla in partea de nordvest a Reghinului, la marginea din vest a Padurii Rotunde (Ziegenwald). Stejarul secular a fost plantat in 1849, in memoria revolutiei din 1848.
La Gloduri Vulcanii noroiosi de langa Monor la 11,02 km. Vulcanii noroiosi de la Gloduri, comuna Monor sunt o rezervatie geologica pe o suprafata de 2 hectare. Solul de aici prezinta sedimente miocene: argile, marne, gresii si nisipuri.
Parcul dendrologic Gurghiu la 12,13 km. Comuna Gurghiu este o localitate din judetul Mures, situata la 14 km de Reghin. Hot Spicy Geocoin. Salut, Am mentionat pe rejtekhely. Parcul dendrologic Gurghiu. E Este atestata documentar inca din anul 1248.
Castelul Huszar Apalina la 12,58 km. Monument istoric, aflat intr-o stare foarte avansata de degradare, care se afla pe teritoriul localitatii componente a municipiului Reghin, Apalina. Castelul avea 32 de camere, fantana eclectica in curte, fereastra istorizanta in casa scarii, tavan pictat si casetat in sala mare de la etaj.
Baltile Uila la 13,19 km. Din drumul care duce din Batos spre Uila, aproximativ la jumatatea distantei, se desprinde din sosea un drumulet, spre stanga, care duce spre o cladire.
Poiana cu narcise Gurghiu la 13,89 km. Poiana cu narcise de la Gurghiu
Biserica de lemn Petelea la 14,5 km. Biserica ortodoxa din Petelea, construita din lemn, cu picturi pe panza executate de zugravul Mare din Reghin, a fost construita la 1832 pe locul altei biserici din lemn ridicata la 1750 si vanduta la Oarba de Mures.
Stanca Cetate Valea Bistrii la 17,34 km. Trecand prin Valea Bistrii veti putea observa mai multe formatiuni stancoase deasupra satului. Tuclui este denumirea folosita de localnici pentru stanca tuguiata.
Poiana Rusu Varful Tibles Muntii Gurghiu la 17,63 km. Poiana Rusu - Varful Tibles
Padurea de larice Posmus la 18,72 km. Padurea de larice, de la marginea localitatii Posmus, este o arie naturala protejata, de tip botanic, care se intinde pe o suprafata de 2 hectare.
Lacul din spatele castelului Teleki la 19,18 km. Lacul din spatele castelului Teleki, Posmus
Stanca Calului Rastolita la 21,27 km. Stanca Calului se afla la iesirea din localitatea Rastolita spre Deda, aproape de intersectia cu Valea Visa, vizavi de Iod. Chiar sub stanca este o parcare - din pacate din acest loc, din cauza padurii dese, nu putem vedea stanca.
Lacul Lebedelor Faragau la 21,28 km. Denumirea Lacul Lebedelor a fost data de catre noi, deoarece pe lacul de langa Faragau pot fi vazute lebede. Pescarii pe care i-am intrebat nu cunosteau vreo denumire speciala pentru lac.
Cetatea Vityal la 23,78 km. Ruinele cetatii Vityal. Excursie de tabara. Am gasit cutia cu ocazia unei excursii de tabara cu copiii (cca 45 persoane).
Casoaia lui Ladas Androneasa la 24,27 km. Pesterile de mulaj s-au format in perioada activa a vulcanului Calimani-Gurghiu, in timpul pliocenului, in urma cu 5,3 miloane de ani. O tura prin zona. De mult urmaream sa ajung aici. Trunchiurile copacilor doborati de activitatea vulcanica au ramas in sedimente, iar dupa un timp apa le-a scos din roca.
Fereastra de sub Casoaia Androneasa la 24,29 km. Urmand marcajul punct rosu spre pestera Casoaia lui Ladas, respectiv punctul de belvedere de deasupra stancii, vom observa langa poteca formatiuni interesante de stanca. Fereastra. Am trecut si pe aici, facand traseul din jurul pesterii Ladas.
Eremitu la 24,91 km. Eremitu este o localitate in judetul Mures. Satele care apartin acestei comunei sunt: Eremitu, Calugareni, Campu Cetati, Damieni si Matrici.
Lacul Budurleni la 24,95 km. Acumularea piscicola Budurleni
[ Sus ↑ ]
Piatra Corbului la 26,26 km. Piatra Corbului reprezinta un perete stancos cu o inaltime de 90 m. Eroziunea a sapat in acest perete stancos format din piroclastite, martori de eroziune, formatiuni erozionale, tufuri vulcanice.
Casa Cripta Dracula Damieni la 26,6 km. Faimoasa casa horror, care a facut din Damieni centrul lumii. Prin aceste cuvinte, textul publicitar ne atrage atentia asupra edificiului deosebit.
Cea mai veche poarta secuiasca Calugareni la 26,8 km. Poarta bisericii si manastirii franciscane din Calugareni, ridicata in 1673, a fost cea mai veche poarta secuiasca ramasa in picioare, pana in anul 1930. Poarta slabita a fost daramata de o furtuna in anul 1912, dupa care a ajuns in posesia Muzeului de Etnografie prin cumparare.
Cariera de nisip Paraul de Jos la 26,87 km. Cariera de nisip Paraul de Jos, Campu Cetatii.
Pavilioane Time Box Calugareni la 26,89 km. Pavilioanele Time Box din cadrul Parcului arheologic de la Calugareni se afla la sud-vest de localitate, langa castrul roman si parcul arheologic Calugareni. Cele doua pavilioane au fost proiectate de catre Sagi Gergely, construite in anul 2015, si inaugurate in mai 2016.
Castrul roman Calugareni la 27 km. Castrul roman de la Calugareni, avand o suprafata de peste 2 hectare, reprezinta unul din siturile arheologice majore din judetul Mures. Castrul a jucat un rol strategic insemnat in apararea partii superioare a Vaii Nirajului.
Barajul Rastolita la 27,03 km. Constructia barajului Rastolita, cu o inaltime proiectata de 105 m, a inceput in anul 1989 - lucrarea aflata la un stadiu de executie de 95 la suta, este inca neterminata. Acces pana la baraj pe un drum asfaltat pana la Colonia Rastolita, apoi pe un drum din beton - se lucreaza pe drumul care duce deasupra barajului.
Izvorul de sub Piatra Tare Campu Cetatii la 27,09 km. La Campu Cetatii, aproape de spatiul expozitional Mini Niraj, sub versantul sudestic al muntelui Piatra Tare, se afla un izvor cu o apa foarte buna de baut. Apa izvorului este folosita cu precadere de localnici, dar vin multi si din localitatile vecine.
Mocanita Sovata Campu Cetatii la 27,1 km. Mocanita Sovata este o locomotiva cu aburi pentru linie ingusta, avand o garnitura de tren compusa din 3 vagoane, doua inchise si unul de tip gondola. In lastaris. Pe locul ascunzisului a crescut un lastaris verde. Vagoanele au o lungime cuprinsa intre 11-12 m, o capacitate totala de 90 de locuri.
Spatiul expozitional Mini Niraj Campu Cetatii la 27,16 km. Spatiul expozitional Mini Niraj se afla pe strada Garii numarul 156, langa gara din Campu Cetatii a liniei inguste de cale ferata. Atractia principala o reprezinta o masa de 10 m2, pe care sunt prezentate machetele obiectivelor turistice mai cunoscute de pe Valea Nirajului Superior.
[ Sus ↑ ]
Atractii turistice Lunca Corbului - Atractii turistice Banaresti Localitati apropiate: Ideciu de Sus la 1,8 km, Luieriu la 2,97 km.
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.