Localitatea Custelnic (judetul Mures) Resedinta: Tarnaveni. Denumire maghiara: Csüdőtelke. Denumire germana: Kothendorf.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Custelnic, judetul Mures

Glimeele de la Craiesti Glimeele de la Craiesti la 46,12 km
Glimeele sunt piramide de pamant care au luat nastere prin alunecari de teren. Cele de la Craiesti se afla la sud de sat, pe partea de est a drumului judetean DJ173, la vest de dealul Dosu Ceului.
Biserica reformata Turda-Veche la 47,9 km
Biserica reformata-calvina din Turda-Veche, cel mai vechi monument pastrat in Turda, este situata in centrul orasului, in vecinatatea Pietei Republicii, a Lapidariului si a fostului Palat Princiar. Edificiul a fost construit la inceputul secolului al XV-lea, pe vremea imparatului Sigismund de Luxemburg (1387-1437), totodata suveran al Regatului Ungariei, pe amplasamentul unei si mai vechi biserici.
Podul minciunilor Blaj la 34,71 km
Numit de localnici Podul Minciunilor, pasajul rutier peste calea ferata linia 300 este situat in zona centrala a municipiului Blaj. Podul face legatura intre zona centrala a Blajului si cartierul Hula, respectiv sase artere principale ale municipiului.
Danes Danes la 32,38 km
Comuna Danes este asezata in partea centrala a Podisului Transilvaniei, in culoarul Tarnavei Mari, pe malul stang al raului. Gasita - Gasita. Danesul se situeaza in sectorul sudic, la granita cu judetul Sibiu.
Cavitatile de langa Sansimion Cavitatile de langa Sansimion la 43,51 km
Cavitatile-pivnita de langa Sansimion sunt niste cavitati artificiale, sapate in pamant de catre localnici. Ele dateaza din timpul navalirii tatarilor.
Casa Mild Casa Mild Sighisoara la 39,22 km
Conform inscriptiei de pe cladire, in aceasta casa a locuit primarul Johann Both. La mijlocul secolului al XVII-lea el a construit Scara Scolarilor si Bastionul de langa Turnul Cizmarilor.
Castelul Degenfeld Castelul Degenfeld Cuci la 18,42 km
Primul castel din Cuci a fost construit de catre contele Pekry Lorinc si sotia sa, baronesa Petroczi Kata Szidonia, in secolul al XVII-lea. Din materialul acestui castel, la inceputul secolului al XIX-lea, contele Degenfeld Miksa Kristof incepe construirea unei noi cladiri.
Gradinile fermecate ale dragonilor Gradinile fermecate ale dragonilor Gaiesti la 28,53 km
Program de vizitare: zilnic intre orele 10:00-18:00, fara animale de companie. Pret adulti 35 ron, pret copii 3-10 ani 25 ron, pret copii 0-3 ani gratuit, pensionari si studenti 25 ron.
Casa cu cerb Casa cu cerb Sighisoara la 39,24 km
Curiozitate arhitecturala, Casa cu cerb se afla pe strada Scolii 1. Poate ar fi mai corecta denumirea de Casa cu coarne de cerb, deoarece denumirea germana este Haus mit dem Hirschgeweih.
Fosta Judecatorie de plasa Miercurea Nirajului la 42,49 km
Cladirea fostei Judecatorii de plasa din orasul Miercurea Nirajului se afla pe strada Trandafirilor numarul 79. Construita in 1905 in stil secesionist, are codul MS-II-m-B-15723 in lista monumentelor istorice.
Izvorul Postaret Izvorul Postaret Targu Mures la 31,44 km
Izvorul Postarét din Targu Mures se afla langa blocul D11 de pe strada Constantin Romanu-Vivu. Izvorul a secat demult.
Cimitirul reformat Cimitirul reformat Bogata la 19,3 km
In mijlocul cimitirului reformat din Bogata exista cateva locuri de veci neingrijite si acoperite cu buruieni. Inconjurate cu gard din fier forjat, acestea sunt mormantul unor conti raposati.
Parcul portilor inchise Parcul portilor inchise Ernei la 38,92 km
Parcul Baron, parcul castelului Balintitt - Ernei. Momentan poarta parcului este inchisa cu lacat.
Casa Turta Dulce Casa Turta Dulce Targu Mures la 29,78 km
Casa Vamos se afla pe Piata Trandafirilor la numarul 18, la coltul strazii Bartok Bela. La inceputul secolului trecut, in 1910, a fost reconstruita in stil Art Nouveau.
Casa de locuit pe strada Trandafirilor Casa de locuit pe strada Trandafirilor Miercurea Nirajului la 42,51 km
Casa monument istoric, care se afla in Miercurea Nirajului, pe strada Trandafirilor la numarul 78. Casa de locuit, construita in stil secesionist in anul 1908, are codul MS-II-m-B-15722 in lista monumentelor istorice.
Biserica reformata Biserica reformata Sangeorgiu de Padure la 41,56 km
Biserica reformata din Sangeorgiu de Padure a fost construita la inceputul secolului al XIV-lea. Apoi renovata intre 1730-1760, cu mici schimbari intre anii 1935-1936.
Piata Ratustelor Piata Ratustelor Sighisoara la 39,27 km
Piata Ratustelor se afla langa Turnul Tabacarilor si Turnul Cositorarilor, legate prin Galeria Puscasilor. Pe piata se afla si cladirea consistoriului districtual evanghelic.
Ceasul solar hiperbolic Ceasul solar hiperbolic la 30,82 km
Ceasul solar hiperbolic este opera sculptorului Dienes Attila si a fost realizata in anii 2001-2002 in tabara de creatie Bolyai. Geocutie inlocuita - Ultimul ascunzis al zilei de miercuri a fost cel de la Ceasul solar hiperbolic din strada Verii.
Dealul Cetatii Fantanele la 34,52 km
Conform descrierii lui Orban Balazs, la confluenta paraurilor Bikas si Szele, o culme inalta se numeste Dealul Cetatii. Conform legendelor aici ar fi fost cetatea lui Gyula, conducator de trib maghiar.
Biserica ortodoxa Sfantii Apostoli Biserica ortodoxa Sfantii Apostoli Ludus la 23,15 km
Biserica ortodoxa Sfantii Apostoli Petru si Pavel din Ludus.
Casa Loris Casa Loris Sighisoara la 39,28 km
Casa de mestesugari Loris se afla pe strada Cositorarilor numarul 3.
Biserica reformata Biserica reformata Band la 26,82 km
Biserica reformata Band
Treptele Rakoczi Treptele Rakoczi Targu Mures la 30,31 km
In acest loc a existat un pasaj inca din timpul construirii cetatii premoderne din Targu Mures, care a fost reinnoit in 1902. Transformat in punct de interes - Ascunzisul a fost transformat in punct de interes anul trecut, in noiembrie. Raspuns - Am gasit 10 cutiute in oras. Pasajul este alcatuit din 70 de trepte, si a fost realizat de catre mesterul constructor Soos Pal.
Monumentul celor doi Bolyai Monumentul celor doi Bolyai la 29,83 km
Monumentul celor doi Bolyai este opera a sculptorilor István Csorvássy si Márton Izsák. Multumiri pentru geocutie - Odata ajuns la fata locului, m-am oprit chiar langa ascunzis. Lipsa de ocupatie - Trecand prin zona, mi-am adus aminte ca am citit despre aceasta cutie.
Biertan Biertan la 27,83 km
Biertan este situata in mijlocul podisului Transilvaniei, in nordul judetului Sibiu, la egala distanta de orasele Medias si Sighisoara. Gasita - Am gasit cutia. Biertan se afla intr-o zona deluroasa, la stanga raului Tarnava Mare.
Turnul Tabacarilor Sighisoara la 39,3 km
Turnul Tabacarilor a fost construit in secolul XIII-XIV, pentru a proteja curtea Turnului cu Ceas. Este legat de Turnul Cositorarilor prin Galeria Arcasilor.
Izvorul Dorului Izvorul Dorului la 19,68 km
Izvorul Dorului, situat in Medias este considerat izvorul cu apa cea mai buna din tot orasul. La primele ore ale diminetii - Am pornit in cautarea acestui ascunzis la primele ore ale diminetii. Gasita - Am gasit cutia in padure.
Primaria Sighisoara Primaria Sighisoara la 39,33 km
Denumita in trecut Palatul comitatului Tarnava Mare, a fost construita pe locul chiliilor manastirii dominicane. Cu aceasta ocazie a fost demolat si Turnul dogarilor.
Clopotnita si biserica reformata Santana Nirajului la 43,35 km
Biserica reformata din Santana Nirajului se afla pe strada Santana la numarul 119, pe un varf de deal, deasupra satului. A fost construita in secolul al XIV-lea, iar copotnita din lemn acoperita cu sindrila a fost construita in 1669.
Poiana cu castani Poiana cu castani Viile Dealul Mic Targu Mures la 28,75 km
Poiana cu castani - Viile Dealul Mic, Targu Mures.
Podul de pe linia ingusta Cristesti Podul de pe linia ingusta Cristesti la 23,11 km
Podul de pe calea ferata cu linie ingusta, Cristesti. Geocutie neagra - Ascunzisul poate fi gasit chiar si fara gps, numai pe baza instructiunii ajutatoare.
Lacul Lebedelor Lacul Lebedelor Faragau la 48,57 km
Denumirea Lacul Lebedelor a fost data de catre noi, deoarece pe lacul de langa Faragau pot fi vazute lebede. Pescarii pe care i-am intrebat nu cunosteau vreo denumire speciala pentru lac.
Lavanda di Maria Tarnaveni la 4,24 km
In 2023, Lavanda di Maria asteapta vizitatorii intre 23 iunie si 9 iulie, luni-vineri 16-20, sambata-duminica 9-21. Acces si poze gratuite.
Turnul Fierarilor Turnul Fierarilor Sighisoara la 39,36 km
Turnul Fierarilor a fost construit in anul 1631, in locul vechiului turn al barbierilor, avea rolul de protejare a Bisericii Manastirii. A ars in anul 1676, apoi a fost reparat.
Casa Fetter Casa Fetter Sighisoara la 39,12 km
Casa Fetter de pe strada Zidul Cetatii numarul 11, este monument istoric din secolul XVIII-lea. MS-II-m-B-16031.
Castelul Kornis-Rakoczi-Bethlen din Iernut Castelul Kornis-Rakoczi-Bethlen din Iernut la 13,35 km
Castelul Kornis-Rakoczi–Bethlen din Iernut a fost construit de Gáspár Bogáti in anul 1545, fiind astazi unul dintre castelele transilvanene renascentiste. Gasita - Gasita. Localitatea Iernut apare atestata documentar in anul 1257, sub numele de Ranoltu.
[ Sus ↑ ]
Salina Turda
Salina Turda la 49,17 km
Salina Turda
Salina Turda la 49,17 km
Stejarii de langa Padurea Oprita Stejarii de langa Padurea Oprita Viscri la 66,18 km. La vest de Viscri, la marginea din nord-est a Padurii Oprite (Verbotener Busch) gasim mai multi stejari cu circumferinta mai mare decat 4-5 metri.
Pomi cu coroana cubica Sibiu la 61 km. In strada Otelarilor, cartierul Lazaret din Sibiu, coroanele a 40 de pomi vor fi prinse in structuri din bambus pentru a primi forma cubica. Dupa aplicarea noii tehnici sunt necesare 2-3 ani pana cand coroanele arborilor vor lua forma dorita.
Schitul Izvorul Sfantului Ghelasie Schitul Izvorul Sfantului Ghelasie Bradesti la 66,13 km. Biserica Schitului Izvorul Sfantului Ghelasie de la Hopagi are hramurile Acoperamantul Maicii Domnului si Sfantul Ierarh Ghelasie de la Ramet. Asezamantul monahal apartine de Manastirea Ramet, si se afla la aproximativ 20 km de aceasta.
Kindelberg Viscri la 66,65 km. Dealul Kindelberg se afla la vest - nord-vest de satul Viscri, pe varful lui se afla un copac singuratic. Un subiect foto deosebit, dar adevarata recompensa a celui care urca aici este panorama asupra bisericii fortificate.
Podul Minciunilor Podul Minciunilor la 61,37 km. Podul Minciunilor din Sibiu este primul pod din fonta de pe teritoriul actual al Romaniei, realizat în 1859, acesta asigurand accesul in cetate dinspre Orasul de Jos. Podul Minciunilor, care spune adevarul - Felicitari si la cat mai multe cutii gasite. Sibiu - Participand la eventul GeoFest Sibiu-2014, locul de intalnire fiind Kleine Cafe, a trebuit sa trec peste Podul Minciunilor, asa ca m-am oprit sa caut si aceasta cutie, nuai ca norocul nu a fost de partea mea in a gasi cutia, insa am admirat capodopera Sibiului cu atatea povesti si legende. Legendele legate de numele podului spun ca acesta scartaie la fiecare minciuna spusa de cei care il trec, amenintand sa se rupa sub greutatea unei minciuni mai mari.
Traseul celor 3 Fortificatii Traseul celor 3 Fortificatii la 64,43 km. Traseul celor trei fortificatii ofera vizitatorilor posibilitatea de a calatori in timp de-a lungul a doua milenii, printre vestigiile a trei fortificatii, din trei epoci diferite. Geocutie lipsa la Traseul celor 3 Fortificatii - Prima data am incercat sa caut acest ascunzis anul trecut, in iulie. Construite succesiv pe aceeasi locatie, fiecare noua cetate o include pe cea veche: Castrul Roman, Cetatea Medievala si Cetatea Alba Carolina, fortificatie de tip Vauban.
Castrul roman Castrul roman Calugareni la 53,74 km. Castrul roman de la Calugareni, avand o suprafata de peste 2 hectare, reprezinta unul din siturile arheologice majore din judetul Mures. Castrul a jucat un rol strategic insemnat in apararea partii superioare a Vaii Nirajului.
Doua piramide Doua piramide Vladesti la 56,25 km. Iesind din Padurea Sloboda, conducand pe drumul Transapuseana spre vest, la un moment dat calatorul atent poate observa doua piramide. Una este pensiunea Pyramids Haven (Refugiul piramidei), cealalta este Piatra Cetii.
Burgberg Batos la 68,33 km. Pe dealul Burgberg din apropierea localitatii Batos pot fi vazute santurile unei vechi fortificatii.
Muzeul palariilor de paie Criseni la 51,36 km. Szocs Lajos, al carui familie de trei generatii se ocupa de fabricarea de palarii de paie, s-a hotarat sa infiinteze primul Muzeu al Palariilor din Paie din tara la Criseni. Muzeul a fost infiintat intr-o casa taraneasca traditionala renovata.
Daia Daia la 59,72 km. Daia (in germana Thalheim, in maghiara Dolmány) este o localitate din judetul Sibiu. Gasita - Am gasit cutiuta in copac.
Pestera de la Poarta Zmeilor Pestera de la Poarta Zmeilor la 64,71 km. Poarta Zmeilor Excursie de vara - Am gasit aceasta geocutie cu ocazia unei excursii in zona.
Cetatea Vityal Cetatea Vityal la 62,62 km. Ruinele cetatii Vityal. Excursie de tabara - Am gasit cutia cu ocazia unei excursii de tabara cu copiii (cca 45 persoane).
Piatra Ves Piatra Ves Muntele Becheci la 58,53 km. Piatra Ves, sau Piatra Pericol de pe Muntele Becheci. Geocutie recomandata pentru familii cu copii - Am urcat pe muntele Becheci din Silea Nirajului.
Biserica fortificata Biserica fortificata Viscri la 67,59 km. Biserica evanghelica fortificata din Viscri a fost construita in secolul al XIII-lea pe baza unei vechi bazilici romane. Atentionare - La inceputul potecii care duce din parcarea amenajata catre biserica fortificata se afla o atentionare. Pe o poteca pitoreasca - Nu am mai fost in Viscri de peste zece ani, de atunci multe lucruri s-au schimbat in sat. Ansamblul bisericii este monument istoric, avand codul BV-II-a-A-11843, si face parte din patrimoniul mondial UNESCO.
Calcarele de la Ampoita Calcarele de la Ampoita la 68,61 km. Calcarele de la Ampoita sunt o rezervatie complexa constituita din trei blocuri mari izolate de calcar, inalte de 44 m, 27 m si 15 m, cu vegetatie saxicola calcofila. Am gasit-o in stare buna - Jurnalul avea o singura pagina scrisa si continea injuraturi la adresa geocacherilor. Acces restrictionat - Incercam protejarea geocutiilor prin restrictionarea accesului la informatii sensibile, in functie si de performanta si seriozitate.
Santurile Cetatii Santurile Cetatii la 64,79 km. Principala zona istorica a orasului este Cetatea Alba Carolina, dezvoltatã foarte mult de Carol al VI-lea. Santurile amenajate ale Cetatii - Avand in vedere ca santurile cetatii au fost amenajate, mai mult ca sigur ca ascunzisul a fost distrus in timpul lucrarilor. Habsburgii au redenumit orasul in Karlsburg in onoarea sa.
[ Sus ↑ ]
Atractii turistice Osica de Sus - Obiective turistice Greblesti Localitati apropiate: Tarnaveni la 1,4 km, Seuca la 1,62 km.
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.