Localitatea Poienita (judetul Mures) Resedinta: Livezeni. Denumire maghiara: Marosagárd. Denumire germana: Agarden.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Poienita, judetul Mures

Piatra Ves Piatra Ves Muntele Becheci la 23,44 km
Piatra Ves, sau Piatra Pericol de pe Muntele Becheci. Geocutie recomandata pentru familii cu copii - Am urcat pe muntele Becheci din Silea Nirajului.
Izvorul Nadas Izvorul Nadas Sovata la 31,33 km
Accesul la izvorul Nadas se face prin spalatoria auto, din a carei curte se deschide o poarta spre izvor. Ori prin aleea ingusta de langa gardul spalatoriei.
Taramul Lavandei Madaras la 20,33 km
Taramul Lavandei de la Madaras este foarte popular in judetul Mures, incepand cu anul 2018 este organizat aici Festivalul Lavandei. In fiecare an, timp de 4 saptamani si 4 weekenduri, in perioada de inflorire a lavandei, vizitatori sunt asteptati aici cu uleiuri esentiale si alte produse din lavanda.
Lacul Paraschiva Lacul Paraschiva Sovata la 32,31 km
Unul dintre cele mai frumoase lacuri dintre cele de la Sovata este Lacul Paraschiva.
Pod peste Tarnava Mare Pod peste Tarnava Mare Vanatori la 39,49 km
La iesirea din localitatea Vanatori catre Odorheiu Secuiesc a fost construita un nou pod peste raul Tarnava Mare. Noul pod de pe DN13C inlocuieste podul metalic vechi de peste 100 de ani, scos din uz in urma cu mai bine de zece ani.
Cocosul de Aur Cocosul de Aur Targu Mures la 8,83 km
Palatul Bürger, monument de arhitectura, a gazduit in perioada comunista restaurantul Cocosul de Aur. Scormoneala de sambata - In drumul meu spre casa, am trecut pe langa Cocosul de Aur, si mi-am amintit de geocutia care se ascunde aici. Cladirea a fost construita de berarul Albert Bürger, un prosper om de afaceri, in stil neobaroc, cu elemente secesioniste.
Izvorul Maria Izvorul Maria Sovata la 31,76 km
Izvorul Maria a fost construit in anul 1910 pentru a solutiona problema apei potabile in statiunea Sovata.
Lavanda Porumbelul Mic Porumbenii Mici la 45,74 km
Lavanda Porumbelul Mic (Kisgalamb Levendula) din Porumbenii Mici este o gradina mica cu lavanda, vizavi de biserica reformata, langa Monumentul Eroilor. In gradina se afla o bicicleta vopsita, probabil folosita pentru pozat, dar nu avem informatii despre o eventuala posibilitate de vizitare a gradinii.
Cetatea Vityal Cetatea Vityal la 26,2 km
Ruinele cetatii Vityal. Excursie de tabara - Am gasit cutia cu ocazia unei excursii de tabara cu copiii (cca 45 persoane).
Castelul Huszar Castelul Huszar Apalina la 21,98 km
Monument istoric, aflat intr-o stare foarte avansata de degradare, care se afla pe teritoriul localitatii componente a municipiului Reghin, Apalina. Castelul avea 32 de camere, fantana eclectica in curte, fereastra istorizanta in casa scarii, tavan pictat si casetat in sala mare de la etaj.
Casa Prieteniei Casa Prieteniei Zagar la 23,13 km
Casa parohiala construita in 1794, precum si fostele locuinte ale profesorilor au fost partial reconstruite si renovate intre anii 2007-2008. Cu ajutorul mostenirii lui Johann Bretz, originar din Zagar, a fost construita Casa Prieteniei (Haus der Begegnung in limba germana).
Turnul Cizmarilor Turnul Cizmarilor Sighisoara la 38,33 km
Turnul Cizmarilor din cetate, cu toate ca dateaza din timpuri mai vechi (a fost construit in 1521), si-a capatat forma de azi in anul 1681.
Biserica evanghelica Hundorf Biserica evanghelica Hundorf Viisoara la 29,65 km
Localitatea Viisoara s-a format din satele Maldorf, respectiv Hundorf (Hohndorf, Hohendorf, Huinderf) atestat documentar in 1376. Biserica evanghelica-luterana este monument istoric, avand codul 120227 in repertoriul arheologic.
Piata Ratustelor Piata Ratustelor Sighisoara la 38,61 km
Piata Ratustelor se afla langa Turnul Tabacarilor si Turnul Cositorarilor, legate prin Galeria Puscasilor. Pe piata se afla si cladirea consistoriului districtual evanghelic.
Turnul de observatie Corunca Turnul de observatie Corunca la 5,85 km
Turn de observatie, Corunca. Nu stiu cum se face, dar am gasit geocutia - Am pornit intr-o mica plimbare, impreuna cu nepotica mea.
Castrul de pamant Podmoale Sighisoara la 35,83 km
Castrul si asezarea civila de la Podmoale (Burgstadel) Sighisoara, se afla la aproximativ 3 km nordvest de oras, la nord de soseaua Sighisoara-Medias. Este sit arheologic, cuprinde si asezarea romana de la Podmoale.
Casa Albert Sighisoara la 38,59 km
In Casa Albert se afla Internatul Scolii din Deal, azi parte din Liceul Teoretic Joseph Haltrich, cu predare in limba germana.
Biserica evanghelica Maldorf Biserica evanghelica Maldorf Viisoara la 29,04 km
Localitatea Viisoara s-a format din satele Hundorf, respectiv Maldorf atestat documentar in 1420 sub numele Domald. Unirea celor doua sate a fost realizata in anii 1970.
Cladirea Furnica Cladirea Furnica Targu Mures la 8,73 km
Cladirea Furnica sau Casa Hangya se afla pe strada Gheorghe Doja nr 9. Din doua incercari - Prima data am incercat sa gasesc geocutia, dupa miezul noptii. Initial a adapostit sediul Centralei Cooperativelor de Consum Hangya, cooperative care au aparut incepand cu anul 1898.
Muntele de sare Muntele de sare Sovata la 32,13 km
In capatul potecii care suie de la Lacul Ursu pe langa lacurile Verde si Rosu se afla un versant abrupt cu strate de sare la zi.
Baltile Uila la 39,22 km
Din drumul care duce din Batos spre Uila, aproximativ la jumatatea distantei, se desprinde din sosea un drumulet, spre stanga, care duce spre o cladire.
Casa Michael von Melas Casa Michael von Melas Sighisoara la 38,41 km
In aceasta casa a crescut si a locuit Michael von Melas (1729-1806), general si comandant al armatei austriece. El s-a confruntat in anul 1800, la Marengo - Italia, cu Napoleon Bonaparte.
Pavilioane Time Box Pavilioane Time Box Calugareni la 17,5 km
Pavilioanele Time Box din cadrul Parcului arheologic de la Calugareni se afla la sud-vest de localitate, langa castrul roman si parcul arheologic Calugareni. Cele doua pavilioane au fost proiectate de catre Sagi Gergely, construite in anul 2015, si inaugurate in mai 2016.
Poiana cu castani Poiana cu castani Viile Dealul Mic Targu Mures la 7,98 km
Poiana cu castani - Viile Dealul Mic, Targu Mures.
Biserica reformata Biserica reformata Torba la 16,49 km
Biserica reformata de azi din Torba a fost construita in anul 1838. Dar satul a avut o biserica mai veche, deoarece lacasul de cult are vase liturgice din 1713, 1760, respectiv 1770.
Gradina pasarilor ornamentale Corund la 40,83 km
In gradina pasarilor ornamentale din Corund se afla pauni, pasari acvatice, gaste si rate, fazani exotici, pagagali, potarnichi, porumbei, prepelite, si lebede.
Lacul fabricii de caramida Lacul fabricii de caramida Targu Mures la 11,16 km
In Targu Mures, in spatele fabricii de caramida din cartierul Mureseni, gasim un lac cu dimensiuni considerabile. Ultimele zile ale iernii - Cand am ajuns la fata locului, tocmai a inceput ploaia. Lacul este limitat la sud de un perete argilos, abrupt, deasupra careia locuiesc romii din strada Dealului.
Cismeaua de la Coltul Nirajului Cismeaua de la Coltul Nirajului Magherani la 21,22 km
Cobarand spre Magherani pe drumul asfaltat dintre Sarateni si Miercurea Nirajului, in parcarea de langa drum, gasim un loc de odihna acoperit, amenajat cu banci si mese. Cismeaua de langa parcare a fost fortificata cu perete din piatra, putand astfel lua apa intr-un mod mai comod.
Monumentul Skariatin Monumentul Skariatin Sighisoara la 38,15 km
In gradinile din spatele strazii Dumbravei, in spate la pompieri, gasim o interesanta statuie, care prezinta un leu care doarme.
Ruinele primei biserici parohiale din Sighisoara Ruinele primei biserici parohiale din Sighisoara la 38,59 km
Pe strada Cositorarilor se afla ruinele primei biserici parohiale a asezarii germane timpurii, care a fost construita in decursul secolului al XIV-lea. Ruinele se situeaza in gradina Parohiei Evanghelice, in imediata apropiere a Scarii Acoperite, la baza Dealului Scolii.
Lavenderland Chendu la 20,1 km
Plantatia de lavanda din Chendu a fost infiintata in 2015, are o suprafata de 1,2 hectare, din care 50 ari sunt acoperite cu lavanda. In fiecare an aici se organizeaza festivalul cultural Lavenderland Fest, cu programe si activitati pentru copii, concerte, si targ cu produse specifice.
Izvorul Gorunul Izvorul Gorunul Targu Mures la 7,69 km
Izvorul Gorunul, de pe strada Moldovei din Targu Mures Bulevardul Durilor - Am ajuns la fata locului, dupa-masa la ora 5.
Lavanda Muresan Saulia la 38,72 km
Zilele Iubitorilor de Lavanda - In anul 2023, Lavanda Muresan asteapta vizitatorii intre 24 iunie si 16 iulie, zilnic intre orele 9-21.
Lavanda Erika Murgesti la 8,61 km
Puteti sa culegeti lavanda in gradina Erika Levendula din Murgesti, intre 23 iunie si 2 iulie. Posibilitate de parcare vizavi de gradina, in curtea magazinului de accesorii pentru telefoane mobile.
Castelul Degenfeld Castelul Degenfeld Cuci la 40,31 km
Primul castel din Cuci a fost construit de catre contele Pekry Lorinc si sotia sa, baronesa Petroczi Kata Szidonia, in secolul al XVII-lea. Din materialul acestui castel, la inceputul secolului al XIX-lea, contele Degenfeld Miksa Kristof incepe construirea unei noi cladiri.
Biserica reformata Biserica reformata Cuci la 40,62 km
Biserica reformata din Cuci, construita in secolul al XV-lea, renovata in secolul al XIX-lea, se remarca prin cele doua porti gotice. Locuitorii, catolici in evul mediu, devin si raman unitarieni pana la sfarsitul secolului al XVII-lea, cand trec la credinta reformata.
[ Sus ↑ ]
Valea Isuica (Iszulyka) - Varful Becheci (Bekecs)
Valea Isuica (Iszulyka) - Varful Becheci (Bekecs) la 23,1 km
Ruinele cetatii Vityal - Muntii Gurghiu
Ruinele cetatii Vityal - Muntii Gurghiu la 26,2 km
Moardas Moardas la 65,43 km. Moardas este o localitate din judetul Sibiu, se afla la 20 km est de Seica Mare in directia Agnita, intr-o zona impadurita. Pana la Agnita si pana la Medias sunt circa 30 km, iar pana la Sibiu, 50 km.
Stejar cu doua trunchiuri in Gradina Scolii Stejar cu doua trunchiuri in Gradina Scolii Petreni la 68,43 km. In satul Petreni, in locul numit Gradina Scolii, in tufisul dens se afla un stejar cu doua trunchiuri. Are circumferinta de 4,5 m, dar numai la baza copacului, deoarece la inaltimea de 1 m se desparte in doua ramuri.
Cetatea Dealu Frumos Cetatea Dealu Frumos la 64,04 km. Cetatea Dealul Frumos se afla in apropierea satului, in directia sud-est dinspre biserica fortificata, in padure, la o distanta de aproximativ 1,5 km. Cutia din padure - Am gasit cutia in padure.
Baile Turda la 66,03 km. Baile Turda, Lacul Roman.
Via ferrata Pericolul Caprei Via ferrata Pericolul Caprei Harghita Madaras la 69,3 km. Pericolul Caprei este primul traseu de via ferrata din Secuime. Prima data pe un traseu de via ferrata - Am parcurs drumul ce leaga localitatea Izvoare (dinspre Zetea, respectiv Sub Cetate) de statiuna Harghita Madaras, pe un drum, care vara arata ca un rau secat, plin cu stanci. Se afla pe stanca Varful Seii, aproape de statiunea Harghita Madaras.
Cimitirul de animale Cimitirul de animale Odorheiu Secuiesc la 57,98 km. Cimitirul de animale mici din Odorheiu Secuiesc se afla la sud-est de oras, dupa unitatea militara, si inainte sa ajungem la terenul de fotbal din padure. Stabilimentul clandestin se afla la marginea padurii.
Baile Homorod Baile Homorod la 65,55 km. Baile Homorod lies at an altitude of 740-760 m in the valley ofNagy-Homoród river and the Bath brook. Copaci rupte - Chiar acolo sunt mai multe copaci rupte in doua, Istvan. Ascunzis mult mai bun - Am gasit si aceasta geocutie. It is situated on road 13,18 km from Odorheiu Secuiesc, 34 km from Miercurea Ciuc, and 6 km from Vlahita.
Pod din lemn peste Tarnava Mare Pod din lemn peste Tarnava Mare Odorheiu Secuiesc la 54,96 km. Podul din lemn leaga partea sud-estica a orasului Odorheiu Secuiesc, cu partea din nord-vest.
Varful Amiaza Varful Amiaza la 62,28 km. Varful Amza nu este foarte spectaculos, gasim insa aici cateva stanci interesante, si putin mai jos de varf un punct de belvedere cu o frumoasa priveliste.
Lavanda Galautas la 67,99 km. La gradina de lavanda din Galautas, oaza de liniste si relaxare, se poate ajunge pe strada Delut sau Brazilor.
Ferma de lavanda si baie sarata Cojocna la 67,03 km. In localitatea Cojocna, renumita pentru baile sarate, familia Valkai a infiintat o ferma de lavanda, doua bazine cu apa sarata, si o casa de oaspeti. In fiecare an se organizeaza aici un festival, care inseamna un weekend de trei zile.
Budvar la 54,65 km. Cavitatile de langa Budvar
Biserica catolica Sfanta Ecaterina Biserica catolica Sfanta Ecaterina Ditrau la 68,88 km. Biserica romano-catolica Sfanta Ecaterina (biserica romano-catolica veche sau biserica veche) se afla in centrul localitatii Ditrau. Lacasul de cult, care a fost construit intre anii 1546-1557, figureaza pe lista monumentelor istorice din judetul Harghita cu codul cod LMI HR-II-a-B-12816.
Belvedere Belvedere Capalnita la 67,59 km. In partea de nord-vest si deasupra localitatii Capalnita, pe versantul sud-estic al varfului Homorod, se afla un perete de stanca. Stancile sunt spectaculoase si de jos, iar de sus avem o priveliste deosebita.
Stanca Calului Stanca Calului Rastolita la 52,28 km. Stanca Calului se afla la iesirea din localitatea Rastolita spre Deda, aproape de intersectia cu Valea Visa, vizavi de Iod. Chiar sub stanca este o parcare - din pacate din acest loc, din cauza padurii dese, nu putem vedea stanca.
Strandul Urmanczy Strandul Urmanczy Toplita la 65,8 km. Strandul Urmanczy din Toplita se afla la 677 m deasupra nivelului marii, intre anii 1228-1948 era parte componenta a teritoriului familiei Bánffy. Pana in anul 1850 strandul era vizitat doar de membrii familiei si invitatiilor lor.
[ Sus ↑ ]
Atractii turistice Ciuresti - Obiective turistice Somartin Localitati apropiate: Ivanesti la 1,58 km, Cotus la 2,23 km.
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.