Localitatea Dodeni (judetul Neamt) Resedinta: Bicaz.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Dodeni, judetul Neamt

Bisericuta ascunsa de la Pangarati la 5,95 km. Este, spun localnicii, o sihastrie personala a episcopului de Neamt?
Piatra cu Apa Masivul Ceahlau la 10,8 km. Stanca este similara cu cele de pe Ocolasul Mic.
Stanca Dochiei Masivul Ceahlau la 11,19 km. Este o stanca mare, impresionanta, care se afla intr-un luminis.
Camera Patrata Pietrele Detunate Masivul Ceahlau la 11,24 km. Legenda spune ca Detunatele au aparut ca urmare a unui traznet, care a lovit stanca si a despicat-o.
Cetatuia si Calugarii Masivul Ceahlau la 11,39 km. Cetatuia si Calugarii Masivul Ceahlau
Pestera Cuviosului Chiriac Bisericani la 11,53 km. Inainte de a ajunge la sanatoriu este manastirea noua Bisericani, ce are vizavi o bisericuta cu cioata bradului din legenda cu aparitia Maicii.
Manastirea Ceahlau la 12,11 km. Biserica a fost ridicata in cursul anilor 1992-1993, si a fost sfintita de catre mitropolitul Daniel.
Caciula Dorobantului Masivul Ceahlau la 12,15 km. De la Piatra Lata se vad lacul de acumulare Izvoru Muntelui, statiunea Durau, si valea paraului Schit.
Scari acces Statia meteorologica Varful Toaca la 12,19 km. Aceste scari s-au deteriorat, singura modalitate de a urca pe varful Toaca fiind poteca turistica alunecoasa si nesigura.
Stanca Panaghia Masivul Ceahlau la 12,2 km. Se inalta cu mai mult de 70 m deasupra platoului.
Varful Toaca Masivul Ceahlau la 12,28 km. Zona cea mai inalta a muntelui este reprezentata de un platou central, cu o latime de 1 km si lungime de 6 km, dispus pe directia nord-sud.
Piatra Lacramata Masivul Ceahlau la 12,32 km. Traseul marcat cu cruce rosie, care urca din statiunea Durau, pe langa cascada Duruitoarea, spre Cabana Dochia, se intersecteaza in apropiere cu traseul din Curmatura Stanile, marcat cu banda albastra.
Muntele lui Simon Muntii Stanisoarei la 12,39 km. Muntele lui Simon Muntii Stanisoarei
La Morminte Masivul Ceahlau la 12,47 km. Textul de pe placuta comemorativa: In memoria ostasilor ce s-au jertfit pentru apararea patriei in cel de al doilea razboi mondial, 1944, in locul Curmatura de pe Muntele Ceahlau.
Varful Simon Muntii Stanisoarei la 12,49 km. Varful Simon Muntii Stanisoarei
Cabana Fantanele Masivul Ceahlau la 13,7 km. Acces spre cabana dinspre Durau, pe traseul marcat cu banda rosie, sau prin cascada Duruitoarea pe cruce rosie, apoi pe triunghi galben.
Lacul Cuejdel II la 15,53 km. Lacul Cuejdel II
Lacul Cuiejdel I la 15,54 km. Lacul are suprafata de 12 ha, lungimea de 1 km, latimea medie de 102 m, adancimea medie de 7,4 m, adancimea maxima langa baraj de 16 m.
Biserica de la fostul Schit al Lipovenilor la 17,96 km. Bahrin fiind o alta denumire a schitului.
Manastirea Pestera Garcina la 19,13 km. Hramul este Intrarea Maicii Domnului in Biserica.
Crucea dr Iacomi Muntele Cernegura la 19,35 km. A fost, totodata, unul dintre organizatorii turismului montan din oras.
Lacul Iapa la 19,54 km. Este consecinta unei masive alunecari de pamant pornite, in jurul anului 2010, de pe unul dintre versantii paraului Iapa, a carei limba a blocat complet curgerea paraului Iapa, afluent al Bistritei.
Schitul Lipovenilor la 19,66 km. Biserica lor de aici dateaza, ca institutie, de la mijlocul secolului XIX, cladirea a ars in 2008.
Poiana cu lac si foisor Muntii Tarcaului la 19,77 km. Poiana cu lac si foisor Muntii Tarcaului
Cascada Pusu Cernegura la 20,42 km. Cascada Pusu Cernegura
Varful Cernegura Muntii Tarcaului la 20,48 km. Varful Cernegura Muntii Tarcaului
Stanca Burlii de pe Dealul Cristan la 20,53 km. Stanca Burlii de pe Dealul Cristan
Trei Caldari la 20,56 km. Muntele Cozla are forma unei culmi alungite de la nord la sud.
Parcul zoologic Cozla Piatra Neamt la 20,73 km. Gasim aici un micut parc zoologic, ce reuneste specii reprezentative din fauna locala, ursi, lupi, vulpi, caprioare, pasari.
Piatra Teiului Roseni Poiana Teiului la 20,89 km. Piatra Teiului Roseni Poiana Teiului
Cascada Duras Muntii Tarcaului la 21,15 km. Este situata pe paraul Iapa, afluent al Bistritei, la 6-7 km distanta de satul Negulesti.
Poiana Gitioana Muntii Tarcaului la 21,16 km. Intr-una dintre acestea se vorbeste si despre Culmea Gitioana.
Cheile Sugaului la 21,37 km. Cheile Sugaului - Munticelu
Cascada Bahrin la 21,39 km. La varsare se numeste Sasca.
Belvedere Piatra Sugaului la 21,62 km. Traseul Cabana Ecolog - Saua Strungii - versantul vestic Munticelu - Piatra Sugaului - Jgheabu cu Lusi - Cabana Ecolog este de tip circuit, si marcat cu triunghi rosu.
Claia Mare din Poiana Mare Muntele Highes la 21,65 km. Mai multe stanci izolate sunt imprastiate in cuprinsul ei, printre care si Claia Mare, nume ce ne apartine.
Varful Highes Muntii Hasmasului la 22 km. Saua Obcina Rotunda - Dealul Tablei.
[ Sus ↑ ]
Stejaris Tulghes la 23,63 km. Speciile insotitoare obisnuite la altitudini joase sunt teiul pucios, jugastrul, si alunul.
Dealul Vulpii Botoaia la 24,4 km. Dealul Vulpii Botoaia
Cabina panoramica Piatra Poienii la 24,57 km. Acestea sunt unice in Romania, dar chiar si in Europa gasesti rar asemenea constructii.
Piatra Bardos Cheile Bicazului la 24,64 km. Se mai numeste is Peretele Lapos.
Padurea Corhanei Dobreni la 24,93 km. Padurea Corhanei, Dobreni
Stanca Piatra Soimului la 25,05 km. Impresioneaza prin faleza din frunte, alcatuita din strate de gresie de grosimi diferite.
Culmea Ghimilcinis la 25,07 km. In locul unde drumul intersecteaza creasta gasim un stalp plin cu indicatoare.
Cripta armeneasca Tulghes la 25,58 km. Cripta a fost construita de mesteri armeni la inceputul secolului 20.
Biserica de lemn Tulghes la 25,62 km. Biserica de lemn Tulghes
Cheile Duruitoarei Bicajel la 26,01 km. Paraul Bicajel este afluent pe dreapta al raului Bicaz in cadrul sectorului de chei al acestuia din urma.
[ Sus ↑ ]
Atractii turistice Copaceni - Obiective turistice Martineni Localitati apropiate: Bicaz la 1,45 km, Izvoru Muntelui la 2,16 km.
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.