Localitatea Sovoaia (judetul Neamt) Resedinta: Borlesti.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Sovoaia, judetul Neamt

Lacul Filigeni Lacul Filigeni Obcina Laposului la 47,55 km
Format pe paraul Supanelu (Fierastrau), un afluent al Supanului (ce ajunge, la randul lui, in Trotus), Lacul Filigeni isi datoreaza aparitia bararii cursului paraului de alunecarea unei halde de steril provenit de la Mina Filigeni (avand gura pe paraul Supanu). Formatul grade - rapid, precis, si fara greseli - Coordonatele gps sunt pastrate in baza de date ale site-urilor web in formatul grade (dd. Un lac activ - Lacul Filigeni nu a secat, si pentru un timp oarecare, va ramane lac. Multumesc pentru coordonate - Folosind Geoplaner am verificat pozitia ascunzisului (A), respectiv a lacului Filigeni (B), pe baza coordonatelor primite.
La deget La deget Stogul de piatra la 23,69 km
In zona Stogul de piatra, pe cumpana de ape dintre Tazlaul Sarat si Tazlau, gasim in padure o multime de formatiuni stancoase interesante. Acces spre obiectiv - Acces de la biserica din Bolatau (fost Taragan) = 4.
Valea Intunecoasa Valea Intunecoasa la 49,88 km
Valea Intunecoasa este un sat apartinand comunei Lunca de Jos.
Valea Boros Valea Boros Lunca de Jos la 49,06 km
Valea Boros este unul dintre satele comunei Lunca de Jos, avandu-si casele insirate de-a lungul vaii cu nume omonim. Inainte de spectacol, dupa gard - Pensiunea Valea Boros a fost ultimul obiectiv al zilei pentru noi.
Fantana Rece Fantana Rece Valea Boros la 45,83 km
Geografic vorbind, Fantana Rece (Hideg-kut) reprezintã izvorul paraului Boros  (afluent al Trotușului), de-a lungul sau intinzandu-se satul Valea Boros (comuna Lunca de Jos, judetul Harghita), de unde se realizeaza si cel mai facil acces la obiectiv, cale de 8,5 km. Geocutie noua la Fantana Rece - Ultima data am vizitat Fantana Rece si Muntele Tatalui in anul 2012, in luna mai. Multumiri calduroase pentru cutia de la Fantana Rece - Cred ca am mai trecut pe la Fantana Rece dupa ce am ascuns prima cutie - cea, intre timp, disparuta.
Muntele lui Simon Muntele lui Simon Muntii Stanisoarei la 27,16 km
Muntele lui Simon (974m) este un munte pitoresc in apropiere de Piatra Neamt, cu acces relativ usor de la Sanatoriul TBC, respectiv manastirea Bisericani. Geocutia lui Dorin si a lui Radu - Foarte bine. Pestera Sfantul Chiriac - Pestera Sf Chiriac este un obiectiv superb intradevar dar fiind pe terenul manastirii ar trebui vorbit cu staretul inainte.
Varful Grindusu Varful Grindusu Muntii Tarcaului la 32,31 km
Grindusul, cu cei 1664 m ai sai, este cel mai inalt din Muntii Tarcaului, dar si din Muntii Trotusului, numindu-i astfel pe toti cei din care isi trage apele Trotusul.
Lacul Cuejdel Lacul Cuejdel II la 33,87 km
Este un lac de data foarte recenta, aparand in urma unor alunecari masive produse in versantul stang al bazinulului inferior al paraului Cuejdel in anul 1978. Lacul Cuejdel cel mai mare lac de baraj natural din tara - Am gasit cutiuta relativ usor.
Cascada Scaricica Cascada Scaricica Comanesti la 45,05 km
Depresiunea Comanesti, implicit orasul, sunt dominate de Obcina Laposului, extremitatea nord-estica Muntilor Ciucului. Cascada Scaricica - Comanesti - Am nimerit locatia mergand prin padure. Modalitatea mai grea de a ajunge la cascada - Exista mai multe modalitati de a ajunge la cascada.
Crucea dr Iacomi Crucea dr Iacomi Muntele Cernegura la 16,76 km
Dr Gheorghe Iacomi (1914-1991) a fost unul dintre cei mai buni chirurgi ai Romaniei (practician si cercetator), desfasurandu-si aproape intreaga activitate in Piatra Neamt. Crucea Dr Iacomi - Gasit geocutia plina de apa in scorbura verticala care probabil se umple la orice ploaie sau ninsoare.
Turnurile Iavardi Turnurile Iavardi Valea Iavardi la 47,31 km
Pe partea geografica stanga a paraului Iavardi, in jumatatea nordica a satului, direct langa drum, pe panta abrupta a dealului putem observa stanci interesante, care au forma unor turnuri.
Cascada si Pestera Ghimelcea Culmea Pietricica la 48,28 km
Cascada si Pestera Ghimelcea - Berzunti
Lacul Foroja Lacul Foroja Muntii Tarcaului la 40,22 km
Pe fondul unei stravechi tractiuni gravitationale, pe versantul sudic al Muntelui Muncelu (Preluca Talharului - Muntii Tarcaului), pe culmea Muncelului s-a format un impresionant sant tectonic. Lacul celor trei sutiene - Venind dinspre zona Ghimesului, am ajuns prima data pana in localitatea Preluci.
Scari acces Scari acces Statia meteorologica Varful Toaca la 45,93 km
Pentru a facilita accesul intre statia meteorologica de sub Toaca si observatorul meteo de pe varf, in anii 70 a fost amplasata aici o scara din lemn.
Varful Cernegura Varful Cernegura Muntii Tarcaului la 14,82 km
Muntele Cernegura treprezinta bastionul extrem nord-estic al Muntilor Tarcaului, dominand dinspre sud orasul Piatra Neamt. Varful Cernegura - Gasit geocutia in crapatura de la baza fagului.
Picturi murale Picturi murale Bacau la 42,05 km
In cadrul unui proiect de regenerare urbana prin arta stradala, au fost schimbate zidurile gri a zeci de cladiri din orasul Bacau.
Stanca Dochiei Stanca Dochiei Masivul Ceahlau la 44,91 km
Stanca Dochiei este un cunoscut obiectiv turistic, despre care exista mai multe legende.
Stanca cu brazi Stanca cu brazi Stogul de piatra la 24 km
Multi au cautat-o, putini au gasit-o. Printre sute de abriuri - Ajungerea la obiectiv necesita ceva efort, meritat insa cu prisosinta de frumusetea sa. Stanca cu brazi - Stogul de piatra - Dupa drumul din toamna la Piatra cu ceaun, am crezut ca voi realiza obiectivele din zona relativ usor. E alta cutie - Cutia gasita de dvs a fost pusa de noi, in ideea marturisita in comentariul anterior, ca cea initiala, a Trekkinklubului, ar fi disparut.
Crucisatorul Crucisatorul Munceii Uture la 24,43 km
Pe culmile Munceilor Uture sunt raspandite numeroase steiuri izolate, urme ale dezagregarilor din perioadele glaciare.
Biserica de lemn din satul Buchila Biserica de lemn din satul Buchila Nicolae Balcescu la 48,84 km
Este o bisericuta catolica mai putin cunoscuta, deservind cimitirul satului Buchila aflat la periferia sa.
Codrii de arama Agapia la 41,73 km
Rezervatia forestiera Codrii de arama are o suprafata de aproximativ 10 hectare, si se afla pe teritoriul comunie Agapia, pe dealul Filioara.
Stanca Piatra Soimului Stanca Piatra Soimului la 8,72 km
Promontoriul este situat in comuna care i-a imprumutat numele (anterior Calu-Iapa - Calu), la granita dintre satele Piatra Soimului-Calu si Poieni-Fundu Calului, pe stanga paraului Calu.
Vechiul cimitir evreiesc Vechiul cimitir evreiesc Lunca de Jos la 45,15 km
Desi este situat pe teritoriul actualei comune Lunca de Jos (catunul Valea Mare, comuna Lunca de Jos), cimitirul a apartinut comunitatii evreiesti din Ghimes-Faget. Cimitir lasat in uitare - Am parcat in apropierea barierei de cale ferata de la intersectia spre Valea Rece.
Cascadele Timide de pe valea Baltatei Cascadele Timide de pe valea Baltatei Culmea Pietricica la 43,61 km
Paraiasul Baltata curge pe versantul estic al Culmii Pietricica, traverseaza satul Baltata (comuna Sarata) si se varsa in paraul Sarata, putin inainte ca si acesta sa dispara in raul Siret.
Capela Ciciola Capela Ciciola Culmea Pietricica la 46,76 km
Unul dintre varfurile importante ale Culmii Pietricica, de fapt, al doilea ca inaltime - 717 m -, este Varful Carunta, accesibil din satul Valea Mare (Faraoani).
Cascada Berea Cascada Berea Apa Asau la 37,79 km
Cascada din Apa Asau se afla in Muntii Tarcau, diviziunea Culmea Gosmanu, extremitatea sudica a prelungirii secundare sudice Culmea Runcu Stanelor.
La Morminte La Morminte Masivul Ceahlau la 46,06 km
In contradictie cu inscriptia de pe cruce si relatarile multor blog-uri de pe net, victimele luptelor din acest loc nu erau romani, ci rusi si nemti.
Piatra cu Apa Piatra cu Apa Masivul Ceahlau la 44,57 km
Piatra cu Apa este o klippa de calcar, care se afla langa poteca marcata cu banda albastra, care urca de la Izvorul Muntelui pana la cabana Dochia.
Biserica de lemn Luncani Biserica de lemn Luncani la 29,24 km
O adevarata bijuterie arhitectonica si artistica, biserica de lemn de la Luncani a fost ctitorita, prin 1777, de un razes, Constantin Tumurug. Biserica de lemn Luncani - Cutia era un pic descoperita, dar in stare buna. Dar nu am gasit cutia - Buna, am ajuns la biserica, am cautat in scorburile a 2-3 nuci ce pareau a fi cel descris, dar nu am avut noroc.
Locomotiva veche din Pasul Ghimes-Palanca Locomotiva veche din Pasul Ghimes-Palanca la 40,91 km
Pe langa frumusetile naturale, bazinul superior al Vaii Trotusului, constituie un important punct geografic, Pasul Ghimes - Palanca, fiind o trecatoare importanta, care face legatura dintre Transilvania si Moldova. Locomotiva cu aburi - Pacat ca nu e reconditionata. Acest al doilea ascunzis, mai rezistent - Macar ascunzisul a scapat vandalizarii (poate nu stiti, Trekkingklub amenajase mai inainte un ascunzis aici, dar acela n-a scapat. Coaja unui ou de ciocolata in locomotiva - Cand am sosit la fata locului, erau niste persoane in apropiere, asa ca am pornit sa caut mai intai ascunzisul de langa cetatea din valuri de pamant.
Drumul Crucii de la Manastirea Carmelitana Drumul Crucii de la Manastirea Carmelitana Luncani la 30,75 km
La Manastirea Carmelitana de la Luncani se arganizeaza numeroase activitati, se fac vizite, incheiate cu pelerinaje pe dealul din spatele manastirii, pe care s-a amenajat un Drum al Crucii. Drumul Crucii de la Manastirea Carmelitana - Luncani - In padurea din jurul manastirii a inceput concursul de triluri.
Asezarea fortificata Cetatuia Moinesti la 34,42 km
Pe dealul Cetatuia, in zona cartierului Lucacesti din Moinesti se afla urmele unei asezari fortificate geto-dacice.
Varful Cotumba Varful Cotumba Muntii Ciucului la 44,75 km
Varful Cotumba (1252 m) este punctul culminant al unui masiv muntos reprezentand un sector bine evidentiat in cadrul Muntilor Ciucului, datorita retelei hidrografice care il personalizeaza.
Monumentul lui Emil Rebreanu Monumentul lui Emil Rebreanu Palanca la 40,99 km
Este binecunoscut, de orice absolvent de liceu, romanul lui Liviu Rebreanu, Padurea Spanzuratilor. Monumentul lui Emil Rebreanu - Palanca - Locatie accesibila, scari lucrate in piatra, loc de aducere aminte. Dupa ploaie rasar si geocutii, nu numai ciuperci - In momentul in care am ajuns la fata locului, ploua din greu. Gasit cutia - Drumul prin pasul Ghimes este usor spre prost, cam trancane masina.
Capela-clopotnita din Buha Capela-clopotnita din Buha Ghimes-Faget la 43,75 km
Catunul Buha (Fagetul de Sus/Ghimes-Faget) este format din cateva case concentrate la gura vaii omonime (afluent al Trotusului), o parte fiind insirate si pe vale, in amonte. Capela Fagetul de Sus - Clopotul provine de la o clopotnita a cultului greco-catolic, dupa dizolvarea acestuia.
Prevarful Ciudomir Prevarful Ciudomir Muntii Tarcaului la 34,57 km
Varful Ciudomir este al doilea varf, ca altitudine, din Muntii Tarcaului.
La Deget La Deget Munceii Uture la 23,63 km
Locatia este descrisã deja pe site ca punct de interes. Bucuria descoperirii - Urmand indicatiile am avut bucuria sa descopar locatia.
Capela Sfantul Petru si Pavel Capela Sfantul Petru si Pavel Muntele Iavardi la 47,21 km
Este oarecum surprinzatoare prezenta acestei capele pe unul dintre picioarele Muntelui Iavardi, relativ departe de catunul Poiana Fagului al satului Valea Rece din comuna Lunca de Jos. Capela Sfantul Petru si Pavel - Muntele Iavardi - Am ajuns aici intr-o tura de iarna, cu fulguieli razlete. Schimbari la capela - Intr-adevar, cutia ascunsa in tinda capelei nu mai este, asa ca am ascuns alta noua (vezi foto) intr-un loc, poate, mai sigur. Am mutat putin geocutia - Am ajuns la capela Sfantul Petru si Pavel cu ocazia unei ture in circuit in jurul muntelui Iavardi, capela fiind al patrulea obiectiv vizitat.
Lunca Mircesti la 41,79 km
Lunca Mircesti (Vasile Alecsandri), arie naturala protejata, rezervatie naturala de tip forestier.
Cetatea Neamt Cetatea Neamt Targu Neamt la 46,75 km
Cetatea Neamt este o cetate medievala din Moldova, amplasata la marginea de nord-vest a orasului Targul Neamt.
Dealul Ghindaru Poduri la 36,21 km
Situl arheologic de la Poduri se afla pe Dealul Ghindaru, in punctul Rusaiesti, la vest de biserica de lemn Sfantii Voievozi din Poduri.
Cetatea Rakoczi Cetatea Rakoczi Ghimes-Faget la 41,04 km
Cetatea Rakoczi, aflata la granita dintre comunele Palanca si Ghimes-Faget, a fost ridicata tocmai in legatura cu granita, dar, in vremea aceea, dintre Austro-Ungaria si Moldova. Fotografii de nota 10 - Multumesc pentru apreciere, desi nu am prevazut ca ascunzisul sa se ascunda in halul in care am vazut in fotografie. Descriere confuza, cautare nereusita - Din cate am inteles eu, nu a fost chiar o cetate. Neglijenta impardonabila - Exista, intr-adevar, o confuzie in descriere.
[ Sus ↑ ]
Piatra cu ceaun - Culmea Gosmanu, Muntii Tarcau
Piatra cu ceaun - Culmea Gosmanu, Muntii Tarcau la 23,61 km
Stanca cu brazi (Stogul de Piatra) - Culmea Gosmanu, Muntii Tarcau
Stanca cu brazi (Stogul de Piatra) - Culmea Gosmanu, Muntii Tarcau la 24 km
Turn belvedere Turn belvedere Sumuleul Mare la 69,83 km. Loc de pelerinaj al secuilor, al ceangailor din Moldova si al romano-catolicilor in general, Sumuleu Ciuc este un cartier al orasului Miercurea Ciuc, in partea de nord-est a acestuia. Lost World GeoKret - Am scos din cutie cartita calatoare. Sumuleu Ciuc - Am gasit geocutia intr-o stare critica. Sumuleul asediat de lacramioare - Am facut un circuit pe Sumulee la o saptamana dupa pelerinajul de Rusaliile catolice.
Varful lui Alexandru Varful lui Alexandru Soimeni la 63,5 km. Varful lui Alexandru nu este un varf de munte deosebit, sau proeminent - este mai mult un deal cu platoul plat - insa ofera o panorama deosebita spre varfurile din apropiere a Muntilor Ciucului. Neagra ca pamantul - Am ajuns pe Varful lui Alexandru intr-o drumetie in circuit, cu plecare din Armaseni si revenire tot acolo, in jurul paraului Bradului, trecand de pe Mt Tomotu, pe langa Mt Viscolul, pe Mt.
Apa minerala de la Rompatel Apa minerala de la Rompatel Nadejdea la 59,56 km. Apa minerala de la Rompatel contine calciu-magneziu-bicarbonat si depune tufa de calcar. Pasunat si urme traditionale de urs - Am ajuns in acest loc, dupa ce am parcurs poteca Rompatel. Izvor neingrijit - M-am intors la Nadejdea, unde in cadrul unei drumetii mai lungi am identificat si izvorul Rompatel.
Conacul Bialis Conacul Bialis Mihaileni la 63,05 km. Conacul Bialis a fost construit in jurul anului 1800, se afla in satul Mihaileni la numarul 254 A.
Piatra cu Palarie Piatra cu Palarie Piatra Soimului Oituz la 66,85 km. De la Piatra Soimului se urmeaza o poteca de-a coasta, pe sub impresionantul brau de piatra al dealului, din care se evidentiaza o stanca uriasa. Jos palaria pentru Piatra cu Palarie - Titlul comentariului se refera la ideea excelenta a administratorului acestui site de a amenaja un ascunzis la interesanta stanca numita de locuitorii Oituzului Piatra cu Palarie.
Poarta secuiasca veche Frumoasa la 62,91 km. Poarta secuiasca din Frumoasa, construita in 1799, este un monument special al arhitecturii populare secuiesti.
Stejaris Tulghes la 57,18 km. Rezervatia Stejaris se afla pe versantul stang cu expunere sudica al Bistricioarei, Fata Runcului, unde apare stejarul brumariu pe o suprafata de 8 hectare.
Biserica romano-catolica din Nicolesti Biserica romano-catolica din Nicolesti Frumoasa la 64,92 km. La 1,5 km de centrul Frumoasei, pe DN 12A dintre Onesti si Miercurea Ciuc, se afla centrul parohial Sfantul Nicolae din Nicolesti, cu casa parohiala din 1847 si biserica din secolul XIII-lea. Biserica romano-catolica din Nicolesti - Frumoasa - Un obiectiv impunator, bine intretinut, merita vizitat. Dupa ce am sarit gardul inutil - Fotografiind cladirea de langa biserica, am pornit in directia gresita, astfel incat la un moment dat a trebuit sa sar peste un gard, sa inconjor cladirea, pana sa ajung in interiorul curtii bisericii.
Biserica Faghieni Biserica Faghieni Izvoru Berheciului la 64,89 km. Este o bisericuta de lemn documentata din 1930, probabil mai veche.
Capela Sfantul Anton de la Madaras Capela Sfantul Anton de la Madaras la 68,37 km. Capela Sfantul Anton apartinand satului Madaras are, ca institutie, o vechime apreciata de primaria localitatii ca fiind istorica, fara o data precisa, cladirea actuala fiind considerata de data recenta (probabil, secolul XX). Pe urmele inaintasilor! - La coborarea de pe muntele Harghita Madaras, spre Madaras, am cautat pe ghicite acest obiectiv. In drum spre sarmale - In drum spre festivalul sarmalelor umplute de la Lazarea.
Cabina panoramica Cabina panoramica Piatra Poienii la 52 km. Serviciul Salvamont Salvaspeo al Consiliului Judetean Harghita impreuna cu Asociatia Gyilkostó Adventure au amplasat doua refugii montane panoramice in Cheile Bicazului.
Biserica catolica Sfantul Ladislau Biserica catolica Sfantul Ladislau Frumoasa la 63,25 km. Biserica romano-catolica din Frumoasa a fost construita intre 1880 si 1892 dupa planurile arhitectului Kiss Sandor din Ciumani, executata de constructorul Szasz Istvan, in stil neogotic.
Cripta armeneasca Cripta armeneasca Tulghes la 58,95 km. Cripta armeneasca din Tulghes este o cladire istorica cu o forma geometrica hexagonala.
Fantana Cerbul Fantana Cerbul la 64,1 km. Fantana Cerbul a fost ridicata de catre Exploatarea de Gospodarie Comunala si Locativa Gheorgheni.
Parcul Natural Vanatori-Neamt la 51,96 km. Parcul Natural Vanatori-Neamt este singurul loc din Europa in care zimbrul poate fi vizitat in toate cele trei forme de habitat.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.