Localitatea Cocorastii Mislii (judetul Prahova) Resedinta: Cocorastii Mislii.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Cocorastii Mislii, judetul Prahova

Cimitirul penitenciarului Doftana la 13,5 km
Cimitirul penitenciarului Doftana se afla la sud-vest de cladirile inchisorii, in padure, la est de raul Doftana.
Varful Maciuca Varful Maciuca Muntii Grohotis la 19,33 km
Varful marcheaza una dintre extremitatile Muntilor Grohotis, concret, capatul unuia dintre picioarele terminale ale acestor munti impinse inspre Subcarpați.
Rezervatia de zimbri Neagra, infiintata in 1981, se afla la est de satul Bucsani.
Stancile Tohani la 39,98 km
Aria naturala Stancile Tohani se afla la nord de localitatea Tohani, pe dealurile Strehanu.
Izvoarele cu sulf se afla la est de Sinaia, in Muntii Baiului.
Podul de Arama Podul de Arama este o stanca masiva, care se afla in saua de sub varful Zaganu.
Muzeul Casa Domneasca Brebu la 16,64 km
Complexul arhitectural medieval Brebu este compus din zidul de incinta, turnul clopotnita, biserica si Casa Domneasca.
Necropola tracica Naeni la 45,29 km
Necropola tracica se afla la sud-vest de satul Varf, comuna Naeni, in imediata apropiere a Bisericii dintr-o Piatra.
Cabana Ciucas Cabana Ciucas Muntii Ciucas la 47,27 km
Cabana Ciucas se afla in inima Masivului Ciucas, pe Piciorul Chirusca al Varfului Ciucas, la 1595 m altitudine. Cabana din munte - Un loc unde odata ajuns, sigur vei lua o pauza. Gasita in drum spre varf - Am fost din nou in Ciucas cu intentia sa ajung in varf.
Varful Ciucas Varful Ciucas la 48,73 km
Cu cei 1954 m ai sai, Varful Ciucas este cel mai inalt al masivului omonim. Irezistibila cutie - M-am apropiat de varf tiptil, pe ocolite (prin Saua Tigailor), dar cineva a speriat cutia.
Piatra Dudului Piatra Dudului Muntii Ciucas la 48,86 km
Piatra Dudului se prezinta ca un perete calcaros, inalt de vreo 20 de metri, ce strajuie poteca turistica ce tocmai iese din padure - venind dinspre Saua Tigailor prin Saua Teslei - si incepe sa suie spre Muntele Tesla (marcaj, banda rosie).
Malu Rosu Malu Rosu Vulcana de Sus la 43,04 km
Un microfenomen geologic determinat de o pornitura de teren si completat de eroziunea ulterioara, ambele fenomene fiind active in continuare.
Chiojdu Chiojdu la 37,35 km
Chiojdu este o comuna formata din 6 sate, situata in judetul Buzau, la limita cu judetele Brasov, Covasna si Prahova.
Calcarele de la Badila Calcarele de la Badila la 48,3 km
Calcarele de la Badila, de pe Valea Buzaului, reprezinta o rezervatie geologica si paleontologica. Ii sta in gat nucului - Multa mizerie in jurul obiectivului - rezervatie naturala in custodia cuiva - nesemnalat si ca atare, fara nici o prezentare la locul cu pricina, desi este foarte interesant, macar prin insolit in peisaj.
Vama Verde Vama Verde Telega la 12,11 km
Lacul cu o mare salinitate, numit neoficial Vama Verde, se afla in spatele vechiului complex turistic Baile Sarate Telega, peste deal.
Baiul Mare Baiul Mare Muntii Baiului la 41,02 km
Baiul Mare, cu cei 1895 m ai sai, este cel mai inalt varf al Muntilor Baiului.
Padurile biciclistilor Snagov la 49,8 km
Padurea Snagov, una din ramasitele codrilor Vlasiei, estestrabatuta de nenumarate drumuri forestiere si poteci pe care sepoate merge cu bicicleta. Nice - Nice.
Babele la Sfat Sub acest nume sunt cunoscute doua formatiuni stancoase ce fac parte din multitudinea de stanci de pe piciorul sud-estic al Varfului Ciucas, numite Tigaile Mari, de aici si numele culmii respective. Sfatoasele bunicute - Locul atrage atentia calatorului, ca toate celelalte tentatii inconjuratoare.
Stanca Sfanta Ana Stanca Sfanta Ana se gaseste aproape de intersectia dintre drumul spre Cota 1400 si drumul care duce spre Poiana Stanii.
Lacul Zorile Doftana la 13,59 km
Lacul Doftana (Zorile) se afla in cartierul Zorile din satul Doftana, la est de fosta gara de pe linia de cale ferata Campina-Telega.
Radacini de stanca Radacini de stanca Sinaia la 41,54 km
La Sinaia, vizavi de magazinul Penny, pe cealalta parte a drumului national DN1, putem observa un perete interesant de stanca.
Varful Malaia Varful Malaia Muntii Siriu la 49,59 km
Varful Malaia (1662 m) este cel mai inalt al Muntilor Siriu - la baza culmii omonime se afla Lacul Sec si Lacul Vulturilor.
Cascada Urlatoarea Cascada Urlatoarea - Busteni. Urlatoarea - Este cea mai accesibila si cea mai vizitata cascada din Romania, cel putin asa se spune. Cele mai accesibile si mai vizitate cascade - Sunt foarte multe cascade accesibile si des vizitate in tara. Bigar - Cascada Bigar este una din scaparile mele.
Grotele preistorice se afla la vest de Varf si nord-nordvest de Fantanele (sate apartinand comunei Naeni), sub varful dealului Colarea.
Piateta Vulturii Libertatii Sinaia la 42,05 km
Vietile marilor oameni ne reamintesc ca ne putem face existenta sublima si in trecere, sa lasam in urma noastra urme de pasi pe nisipurile timpului - Henry W Longfellow.
Muntele de sare Slanic la 16,46 km
Monument al naturii, rezervatia naturala de tip geologic Muntele de sare Slanic Prahova.
[ Sus ↑ ]
Salina Slanic Prahova
Salina Slanic Prahova la 17,01 km
Pietrele rotunde de la Chiojdu
Pietrele rotunde de la Chiojdu la 36,74 km
Varful Pilistea Varful Pilistea Munceii Intorsurii la 69,58 km. Unitatea montana numita Munceii Intorsurii cuprinde muntisorii aflati in interiorul curburii Carpatilor, prinsi intre arcul format de Muntii Siriu, Podu Calului, Penteleu si Depresiunea Brasov-Sfantu Gheorghe. Pilistea sau Pilisca, acelasi varf - Denumirea Pilistea, pe care am adoptat-o pentru cel mai inalt varf al Munceilor Intorsurii, este cea folosita de localnici.
Love Lock Poiana Brasov la 63,72 km. Love Lock din Poiana Brasov se afla pe strada Poiana Soarelui, la numarul 229.
Canionul Oratii Canionul de langa ruinele cetatii Oratia este un canion deosebit de spectaculos.
Pestera Fundata la 65,04 km. Pestera din Valea Fundata este sapata in calcare jurasice, la 3,5 km distanta de Rasnov si la altitudine de 790 m.
Muntele de sare de la Lopatari Muntele de sare de la Lopatari la 69,88 km. Muntele de sare de la Lopatari se afla la intrarea in localitate, pe dreapta.
Varful Piatra Mare Varful Piatra Mare la 56,61 km. Putem ajunge pe Varful Piatra Mare dinspre cabana Piatra Mare, pe traseul marcat cu banda rosie. Multi jnepeni - Desi era spre inserat, multi turisti se bronzeaza la varf. Cat de uituc poti fi - Data observatiei coincide cu cea a trecerii noastre pe langa ascunzis.
Caderile de apa ale Paraului Dracului Caderile de apa ale Paraului Dracului la 66,39 km. Paraul Dracului este un mic afluent din stanga al paraului Cheu (Oaban), paraias care are patru caderi de apa (3 mai mari).
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.