Localitatea Facaieni (judetul Prahova) Resedinta: Maneciu.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Facaieni, judetul Prahova

Podul catre Nicaieri Matita la 21,86 km
In localitatea prahoveana Matita, in anul 2008, a fost construit un pod, care a fost terminat doi ani mai tarziu fara rampele de acces finalizate.
Cabana Ciucas Cabana Ciucas Muntii Ciucas la 22,93 km
Cabana Ciucas se afla in inima Masivului Ciucas, pe Piciorul Chirusca al Varfului Ciucas, la 1595 m altitudine. Cabana din munte - Un loc unde odata ajuns, sigur vei lua o pauza. Gasita in drum spre varf - Am fost din nou in Ciucas cu intentia sa ajung in varf.
Caderile de apa ale Paraului Dracului Caderile de apa ale Paraului Dracului la 49,11 km
Paraul Dracului este un mic afluent din stanga al paraului Cheu (Oaban), paraias care are patru caderi de apa (3 mai mari).
Barajul Paltinu Seciuri la 21,3 km
Barajul Paltinu, din 1971, se afla pe valea raului Doftana, in aval de confluenta cu valea Paltinoasa, in cheile La Tocile.
Biserica fostei Manastiri Bradu Biserica fostei Manastiri Bradu la 45,4 km
Manastirea Bradu din satul Hales, comuna Tisau, se afla pe DJ 100H de pe valea Niscovului, la cca 20 km de Buzau.
Crucea Eroilor Muntii Bucegi la 40,9 km
Crucea Eroilor de pe muntele Caraiman.
Gradina de lavanda Tiparesti la 25,45 km
Gradina de lavanda se afla in satul Tiparesti, comuna Cocorastii Mislii, judetul Prahova, la doar 21 km de Ploiesti si 85 km de Bucuresti.
Cascada Sapte Izvoare Muntii Bucegi la 44,59 km
Moroeni - DJ 714 - 15 km pana o bifurcatie unde vom vede o cabana din lemn negru si grinzi rosii.
Piatra Mortatului Piatra Mortatului Masivul Ivanetu la 47,79 km
Culmea principalã a Masivului Ivanetu, intre radacina ei din culmea principala a Muntilor Vrancei si Varful Ivanetu este una calma.
Muzeul Casa Domneasca Brebu la 22,57 km
Complexul arhitectural medieval Brebu este compus din zidul de incinta, turnul clopotnita, biserica si Casa Domneasca.
Belvedere Groapa de Aur Muntii Postavarul la 46,36 km
Punct de belvedere langa Avenul Groapa de Aur - Muntii Postavarul.
Sarea lui Buzau Sarea lui Buzau la 39,88 km
Sarea lui Buzau este o rezervatie geologica si paleontologica, care se afla langa localitatea Badila, pe Valea Buzaului. Poate cam in goana trenului - Poate am cautat cam grabit cutia de n-am gasit-o, desi am cercetat destul de amanuntit subsolul indicat in fotografie si de coordonate.
Pestera cu Gheata din Piatra Mare Pestera cu Gheata din Piatra Mare la 39,07 km
Desi calcaros, masivul Piatra Mare e sarac in fenomene endocarstice (de interior), fiind cunoscut, mai ales, datorita celor exocarstice (de exterior).
Calcarele de la Badila Calcarele de la Badila la 39,87 km
Calcarele de la Badila, de pe Valea Buzaului, reprezinta o rezervatie geologica si paleontologica. Ii sta in gat nucului - Multa mizerie in jurul obiectivului - rezervatie naturala in custodia cuiva - nesemnalat si ca atare, fara nici o prezentare la locul cu pricina, desi este foarte interesant, macar prin insolit in peisaj.
Bisericuta Paganilor Bisericuta Paganilor Rasnov la 49,33 km
Bisericuta Paganilor este o formatiune stancoasa interesanta, in mijlocul padurii, la 30 minute departare de Pestera Rasnoavei.
Tampa Muntele Tampa apartine de masivul Postavaru si se ridica deasupraorasului Brasov. Frumoasa locatie - Merita cautata. Intr-o zi cu ploaie - Intr-o zi cu ploaie am fost sus si pe Tampa. Prima geocutie gasita - Astazi a fost prima zi de vanatoare de geocutii, dupa ce am aflat amanunte despre acest joc, de care auzisem acum 5-6 ani.
Biserica din Stanila Biserica din Stanila Nehoiu la 29,68 km
Satul Stanila este incorporat actualmente in orasul Nehoiu, nu cu multi ani in urma tinand de comuna Mlajet (acum si ea, sat component al Nehoiului).
Trovantii din Ulmet Trovantii din Ulmet la 37,23 km
Trovantii din Ulmet pot fi admirati in Valea Teiului, langa satul Ulmet, comuna Bozioru, judetul Buzau. Oare catina? - Am cautat ascunzisul indicat de coordonate cu multa asiduitate in ciuda tufelor de catina vie dimprejur dar impiedicat de o gramada de catina taiata in urma curatarii potecii si aruncata exact unde ar fi putut fi ascunzisul.
Lacul Zorile Doftana la 25,16 km
Lacul Doftana (Zorile) se afla in cartierul Zorile din satul Doftana, la est de fosta gara de pe linia de cale ferata Campina-Telega.
Izvoarele cu sulf se afla la est de Sinaia, in Muntii Baiului.
Moara lui Serban Moara lui Serban Podul Cretului la 48,92 km
Una din morile de apa care au mai supravietuit pana in zilele noastre este moara din spatele fostei cabane Pietrele lui Solomon, care in ultimul timp a functionat ca si restaurant.
Varful Pilistea Varful Pilistea Munceii Intorsurii la 45,42 km
Unitatea montana numita Munceii Intorsurii cuprinde muntisorii aflati in interiorul curburii Carpatilor, prinsi intre arcul format de Muntii Siriu, Podu Calului, Penteleu si Depresiunea Brasov-Sfantu Gheorghe. Pilistea sau Pilisca, acelasi varf - Denumirea Pilistea, pe care am adoptat-o pentru cel mai inalt varf al Munceilor Intorsurii, este cea folosita de localnici.
Muntele de sare Slanic la 9,54 km
Monument al naturii, rezervatia naturala de tip geologic Muntele de sare Slanic Prahova.
Poarta Doamnei Poarta Doamnei Poiana Brasov la 45,18 km
Poarta Doamnei, Muntii Postavarul Am gãsit cutia - Este in stare excelenta, am pus in ea un omulet verde si o bricheta.
[ Sus ↑ ]
Salina Slanic Prahova
Salina Slanic Prahova la 8,78 km
Pietrele rotunde de la Chiojdu
Pietrele rotunde de la Chiojdu la 16,25 km
Varful Goru Varful Goru Muntii Vrancei la 63,85 km. Varful Goru, cu cei 1785 m ai sai, este cel mai inalt pisc al Muntilor Vrancei, fiind secondat de mai cunoscutul Varful Lacauti (1776 m).
Varful La Om Varful La Om Muntii Piatra Craiului la 66,03 km. Varful La Om sau Piscul Baciului, avand o inaltime de 2238 m, este punctul de maxima altitudine de pe intregul masiv Muntii Piatra Craiului.
Cheia Cheii la 62,81 km. Cheile vaii Cheita se infatiseaza ca o anexa a Cheilor Mari, prezenta acestora fiind legata de paraul Cheita, afluent pe stanga a Dambovitei.
Centrul de vizitare Vadon Centrul de vizitare Vadon Sugas Bai la 69,56 km. Centrul de vizitare Vadon din Sugas Bai ii invata pe copii despre natura, intr-un mod spectaculos si captivant.
Parcul Memorial al Holocaustului Sfantu Gheorghe la 65,44 km. Parcul memorial al Holocaustului de la Sfantu Gheorghe se afla in noul cimitir evreiesc de pe strada Voican, fiind inaugurat in 2014.
Lacul Padureni Lacul Padureni la 65,33 km. Lacul Padureni este cel mai mare lac de acumulare din judetul Covasna. Am gasit mama geocutiilor - Cu gps nu e o problema gasirea geocutiei.
Cetatuia Cucuiata de la Grajdana Cetatuia Cucuiata de la Grajdana la 50,15 km. Grajdana este un sat al comunei Tisau aflat pe valea Niscovului la cca 20 km de Buzau. Anuntare puncte auxiliare - Textul descrierii ascunzisului contine coordonatele mai multor puncte ajutatoare.
Dealul Borzos Dealul Borzos Lisnau la 50,28 km. Informatii legate de zona Lisnau-Covasna indica sub Varful Chiusurus ruinele Cetatii Barabas. Circumvalatiunea de pamant din Valea Ursului - Intre paraul Borzos si paraul Santul Cetatii se afla Dealul Cetatii, iar pe culmea acestuia Cetatea Turcului.
Muntele de sare de la Lopatari Muntele de sare de la Lopatari la 52,18 km. Muntele de sare de la Lopatari se afla la intrarea in localitate, pe dreapta.
Dealul Cetatii Let la 60,07 km. Dealul Cetatii este situat la sud de satul Let, care apartine de comuna Borosneu Mare.
Refugiul Spirla Refugiul Spirla Muntii Piatra Craiului la 67,34 km. Refugiul Spirla se afla pe traseul marcat cu banda rosie, care porneste de la cabana Plaiul Foii, si atinge creasta Pietrei Craiului in Saua Grind.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.