Localitatea Valcanesti (judetul Prahova) Resedinta: Valcanesti.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Valcanesti, judetul Prahova

Poteca Printesei Posada la 30,54 km
Poteca de promenada a printesei Martha Bibescu este un traseu de plimbare, cu grad usor de dificultate, care porneste din curtea interioara a Muzeului Cinegetic Posada.
Muzeul Casa Domneasca Brebu la 14,86 km
Complexul arhitectural medieval Brebu este compus din zidul de incinta, turnul clopotnita, biserica si Casa Domneasca.
Varful Ciucas Varful Ciucas la 44,48 km
Cu cei 1954 m ai sai, Varful Ciucas este cel mai inalt al masivului omonim. Irezistibila cutie - M-am apropiat de varf tiptil, pe ocolite (prin Saua Tigailor), dar cineva a speriat cutia.
Varful Baiutu Varful Baiutu Muntii Baiului la 39,99 km
Baiutu (1817 m), aflat pe culmea principala a Muntilor Baiului este un important nod orografic.
Izvoarele cu sulf Sinaia la 37,5 km
Izvoarele cu sulf se afla la est de Sinaia, in Muntii Baiului.
Muntele de sare Slanic la 12,2 km
Monument al naturii, rezervatia naturala de tip geologic Muntele de sare Slanic Prahova.
Cascada din Vale Cascada din Vale Izvorul Dorului Muntii Bucegi la 42,54 km
Paraul Izvorul Dorului izvoreste din versantii muntilor Vanturis si Varful cu Dor.
La Lanturi La Lanturi Muntii Ciucas la 40,55 km
La Lanturi - Culmea Zaganu. Ascunzis cu lat La Lanturi - Titlul comentariului aduce un indiciu suplimentar pentru gasirea geocutiei asa ca nu-l mai comentam. De vreme rea - Poate multi ar zice ca e un moft.
Varful Malaia Varful Malaia Muntii Siriu la 45,32 km
Varful Malaia (1662 m) este cel mai inalt al Muntilor Siriu - la baza culmii omonime se afla Lacul Sec si Lacul Vulturilor.
Grote preistorice Naeni la 43,91 km
Grotele preistorice se afla la vest de Varf si nord-nordvest de Fantanele (sate apartinand comunei Naeni), sub varful dealului Colarea.
Calcarele de la Badila Calcarele de la Badila la 46,16 km
Calcarele de la Badila, de pe Valea Buzaului, reprezinta o rezervatie geologica si paleontologica. Ii sta in gat nucului - Multa mizerie in jurul obiectivului - rezervatie naturala in custodia cuiva - nesemnalat si ca atare, fara nici o prezentare la locul cu pricina, desi este foarte interesant, macar prin insolit in peisaj.
Castelul Julia Hasdeu Castelul Julia Hasdeu Campina la 16,42 km
Muzeul memorial Bogdan Petriceicu Hasdeu, sau castelul Iulia Hasdeu, a fost construit intre anii 1894 si 1896, in memoria Iuliei, de catre tatal ei.
Rezervatia de zimbri Neagra Bucsani la 32,5 km
Rezervatia de zimbri Neagra, infiintata in 1981, se afla la est de satul Bucsani.
Varful Maciuca Varful Maciuca Muntii Grohotis la 15,51 km
Varful marcheaza una dintre extremitatile Muntilor Grohotis, concret, capatul unuia dintre picioarele terminale ale acestor munti impinse inspre Subcarpați.
Malu Rosu Malu Rosu Vulcana de Sus la 43,69 km
Un microfenomen geologic determinat de o pornitura de teren si completat de eroziunea ulterioara, ambele fenomene fiind active in continuare.
Curtea Domneasca Curtea Domneasca Targoviste la 42,81 km
Complexul aulic a fost edificat intre secolele XIV-XVII si a reprezentat locul de unde domnii care au rezidat aici au condus Tara Romaneasca, centrul de concepere a luptei pentru neatarnare si focar de cultura si civilizatie. Gaina moarta din parc - Dupa ce am vizitat Curtea Domneasca (am platit 6 RON pentru intrare), am ocolit zidurile si am vizitat si parcul.
Varful Zamora Varful Zamora Muntii Baiului la 41,92 km
Varful Zamora se afla pe culmea secundara omonima ce pornește spre vest din Varful Baiutu, chiar în capatul porțiunii ei de gol alpin.
Sarea lui Buzau Sarea lui Buzau la 46,44 km
Sarea lui Buzau este o rezervatie geologica si paleontologica, care se afla langa localitatea Badila, pe Valea Buzaului. Poate cam in goana trenului - Poate am cautat cam grabit cutia de n-am gasit-o, desi am cercetat destul de amanuntit subsolul indicat in fotografie si de coordonate.
Cheile Vaii Stanei Cheile Vaii Stanei Muntii Ciucas la 42,63 km
Valea Stanei este un afluent de obarsie al Telejenelului, tragandu-si apele de sub Muntele Gropsoarele.
Cheile Paraului Alb Cheile Paraului Alb Muntii Ciucas la 40,22 km
Cheile Paraului Alb sunt lungi de aproximativ 300 m, avand pereti verticali, inalti de 70-100 m, care ingusteaza valea pana la 7-8 m.
Biserica rupestra Alunis la 49,25 km
Chilii, biserica rupestra - Alunis.
Varful Paltinet Varful Paltinet Muntii Grohotis la 20,84 km
Muntele Paltinet este in capatul sud-estic al Muntilor Grohotis.
Crucea Eroilor Muntii Bucegi la 47,41 km
Crucea Eroilor de pe muntele Caraiman.
Stanca Mana Dracului Stanca Mana Dracului Muntii Ciucas la 45,31 km
Cunoscuta si sub numele Mana cu Cinci Degete, Mana Dracului este o formatiune stancoasa formata din cinci turnuri de inaltimi diferite, dar cu o baza comuna, fiind relativ detasata fata de stancaria din jur, ceea ce-i confera personalitate.
Podul feroviar de la Zorile Doftana la 13,3 km
Podul feroviar de la Zorile este un fost pod metalic de cale ferata, construit peste raul Doftana, care facea legatura cartierului Zorile din satul Doftana cu orasul Campina.
Cascada Urlatoarea Cascada Urlatoarea Muntii Bucegi la 44,86 km
Cascada Urlatoarea - Busteni. Urlatoarea - Este cea mai accesibila si cea mai vizitata cascada din Romania, cel putin asa se spune. Cele mai accesibile si mai vizitate cascade - Sunt foarte multe cascade accesibile si des vizitate in tara. Bigar - Cascada Bigar este una din scaparile mele.
Cascada Conciului Posada la 31,64 km
Pentru a ajunge la cascada Conciului (Posada) se porneste din halta Posada spre Sinaia, pe un traseu nemarcat.
Varful Baiul Mic Varful Baiul Mic Muntii Baiului la 38,84 km
Baiu Mic (1827 m) este unul dintre varfurile de pe culmea principala a Muntilor Baiului, cel mai adesea, ocolite.
Piateta Vulturii Libertatii Sinaia la 39,65 km
Vietile marilor oameni ne reamintesc ca ne putem face existenta sublima si in trecere, sa lasam in urma noastra urme de pasi pe nisipurile timpului - Henry W Longfellow.
Stanca Franz Josef Stanca Franz Josef la 42,23 km
Stanca Franz Josef se afla la numai 10 minute de mers de la Stana Regala. Guten tag, Franz Josef! - Sambata am ajuns la Stanca Franz Josef, facand un mic popas langa Stana Regala din motive de ploaie si masa.
Podul catre Nicaieri Matita la 17,88 km
In localitatea prahoveana Matita, in anul 2008, a fost construit un pod, care a fost terminat doi ani mai tarziu fara rampele de acces finalizate.
Babele la Sfat Babele la Sfat Muntii Ciucas la 44,2 km
Sub acest nume sunt cunoscute doua formatiuni stancoase ce fac parte din multitudinea de stanci de pe piciorul sud-estic al Varfului Ciucas, numite Tigaile Mari, de aici si numele culmii respective. Sfatoasele bunicute - Locul atrage atentia calatorului, ca toate celelalte tentatii inconjuratoare.
Lacurile Sarate Lacurile Sarate Telega la 11,27 km
Localitatea Telega are mai multe lacuri sarate, care s-au format in cavitatile vechilor ocne, si sunt alimentate de izvoare si apele torentilor.
Vama Verde Vama Verde Telega la 11,27 km
Lacul cu o mare salinitate, numit neoficial Vama Verde, se afla in spatele vechiului complex turistic Baile Sarate Telega, peste deal.
[ Sus ↑ ]
Salina Slanic Prahova
Salina Slanic Prahova la 12,72 km
Pietrele rotunde de la Chiojdu
Pietrele rotunde de la Chiojdu la 32,84 km
Varful Pilistea Varful Pilistea Munceii Intorsurii la 65,34 km. Unitatea montana numita Munceii Intorsurii cuprinde muntisorii aflati in interiorul curburii Carpatilor, prinsi intre arcul format de Muntii Siriu, Podu Calului, Penteleu si Depresiunea Brasov-Sfantu Gheorghe. Pilistea sau Pilisca, acelasi varf - Denumirea Pilistea, pe care am adoptat-o pentru cel mai inalt varf al Munceilor Intorsurii, este cea folosita de localnici.
Canionul Oratii Canionul Oratii la 64,81 km. Canionul de langa ruinele cetatii Oratia este un canion deosebit de spectaculos.
Poarta Doamnei Poarta Doamnei Poiana Brasov la 58,13 km. Poarta Doamnei, Muntii Postavarul Am gãsit cutia - Este in stare excelenta, am pus in ea un omulet verde si o bricheta.
Belvedere Groapa de Aur Muntii Postavarul la 58,24 km. Punct de belvedere langa Avenul Groapa de Aur - Muntii Postavarul.
Ansamblul schiturilor rupestre Bozioru la 51,83 km. Ansamblul schiturilor rupestre cuprinde Schitul rupestru Fundatura, Schitul rupestru Agatonul Vechi, Fundul Pesterii, Vagauna II, Vagauna I, Piatra Ingaurita.
Poarta Schei Poarta Schei la 63,67 km. Poarta Schei (Schei Gate) was built in 1827 and is an important landmark in Brasov. Intr-o zi cu ploaie - Intr-o zi cu ploaie m-am plimbat prin Brasov, si am gasit si aceasta geocutie. A treia cutie gasita astazi - Nu am gasit-o din prima, dupa cautari destul de insistente am renuntat, ne-am retras pe o terasa in Piata Sfatului, pe urma am mers la Turnul Negru, unde am gasit geocutia si am hotarat sa cautam din nou la Poarta Schei. Bun venit in Scheii Brasovului - Trafic intens, taximetristi parcati in apropiere, si doi nebuni care sar parapetii sa caute o cutiuta.
Vulcanii Noroiosi Vulcanii Noroiosi la 65,32 km. Vulcanii noroiosi sunt o rezervatie botanica si geologica aflata pe raza comunei Berca, Buzau.
Piatra Mortatului Piatra Mortatului Masivul Ivanetu la 64,25 km. Culmea principalã a Masivului Ivanetu, intre radacina ei din culmea principala a Muntilor Vrancei si Varful Ivanetu este una calma.
Trambulinele din Valea Carbunari Rasnov la 61,87 km. Trambulinele din Valea Carbunari, Rasnov
Padurile biciclistilor Snagov la 53,57 km. Padurea Snagov, una din ramasitele codrilor Vlasiei, estestrabatuta de nenumarate drumuri forestiere si poteci pe care sepoate merge cu bicicleta. Nice - Nice.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.