Localitatea Zmeuret (judetul Prahova) Resedinta: Starchiojd.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Zmeuret, judetul Prahova

Coada Pietrei Mari Coada Pietrei Mari la 45,96 km
Putem ajunge pe Coada Pietrei Mari pornind din valea Garcinului pe traseul turistic marcat cu triunghi albastru. Trecatoarea bat-o vina! - Eram in stare sa ma urc si pe stanca, numai sa gasesc trecatoarea. Dulce ca mierea e cutia patriei - Titlul comentariului aminteste, poate, unora, pe cel al unui celebru roman al anilor 1970 al lui Petru Popescu, Dulce ca mierea e glontul patriei.
Piatra Regelui Ladislau Cheile Buzaului la 24,86 km
Piatra Regelui Ladislau cel Sfant (in zona La Chei - Tabla Cheii, Varful Craiului) se inalta deasupra Cheilor Buzaului, la limita judetelor Covasna si Buzau.
Ruinele capelei catolice Ruinele capelei catolice Vama Buzaului la 29,14 km
Dezvoltarea localitatii Vama Buzaului, atestata documentar din anul 1449, este legata de infiintarea aici a vamii comerciale de catre Imperiul Habsburgic in anul 1699, pentru punctul de granita cu Tara Romaneasca existent la izvoarele Buzaului.
Izvoarele cu sulf se afla la est de Sinaia, in Muntii Baiului.
Cetatuia Cucuiata de la Grajdana Cetatuia Cucuiata de la Grajdana la 39,29 km
Grajdana este un sat al comunei Tisau aflat pe valea Niscovului la cca 20 km de Buzau. Anuntare puncte auxiliare - Textul descrierii ascunzisului contine coordonatele mai multor puncte ajutatoare.
Chiojdu Chiojdu la 4,52 km
Chiojdu este o comuna formata din 6 sate, situata in judetul Buzau, la limita cu judetele Brasov, Covasna si Prahova.
Podul suspendat Podul suspendat Comandau la 47,56 km
Podul suspendat de la Comandau.
Varful Zamora Varful Zamora Muntii Baiului la 45,14 km
Varful Zamora se afla pe culmea secundara omonima ce pornește spre vest din Varful Baiutu, chiar în capatul porțiunii ei de gol alpin.
Dealul Borzos Dealul Borzos Lisnau la 49,63 km
Informatii legate de zona Lisnau-Covasna indica sub Varful Chiusurus ruinele Cetatii Barabas. Circumvalatiunea de pamant din Valea Ursului - Intre paraul Borzos si paraul Santul Cetatii se afla Dealul Cetatii, iar pe culmea acestuia Cetatea Turcului.
Necropola tracica Naeni la 37,09 km
Necropola tracica se afla la sud-vest de satul Varf, comuna Naeni, in imediata apropiere a Bisericii dintr-o Piatra.
Varful Ciucas Varful Ciucas la 26,99 km
Cu cei 1954 m ai sai, Varful Ciucas este cel mai inalt al masivului omonim. Irezistibila cutie - M-am apropiat de varf tiptil, pe ocolite (prin Saua Tigailor), dar cineva a speriat cutia.
Varful Malaia Varful Malaia Muntii Siriu la 18,64 km
Varful Malaia (1662 m) este cel mai inalt al Muntilor Siriu - la baza culmii omonime se afla Lacul Sec si Lacul Vulturilor.
Muzeul Casa Domneasca Brebu la 35,1 km
Complexul arhitectural medieval Brebu este compus din zidul de incinta, turnul clopotnita, biserica si Casa Domneasca.
Baile sarate Soimul Baile sarate Soimul Telega la 35,57 km
Complexul Soimul a fost amenajat din lacurile cu apa sarata care pot fi utilizate in balneoterapie, care s-au format in cavitatile unor foste saline.
Varful Paltinet Varful Paltinet Muntii Grohotis la 27,83 km
Muntele Paltinet este in capatul sud-estic al Muntilor Grohotis.
Pestera cu Gheata din Piatra Mare Pestera cu Gheata din Piatra Mare la 45,91 km
Desi calcaros, masivul Piatra Mare e sarac in fenomene endocarstice (de interior), fiind cunoscut, mai ales, datorita celor exocarstice (de exterior).
Cabana Ciucas Cabana Ciucas Muntii Ciucas la 24,71 km
Cabana Ciucas se afla in inima Masivului Ciucas, pe Piciorul Chirusca al Varfului Ciucas, la 1595 m altitudine. Cabana din munte - Un loc unde odata ajuns, sigur vei lua o pauza. Gasita in drum spre varf - Am fost din nou in Ciucas cu intentia sa ajung in varf.
Vulcanii noroiosi Paclele de la Beciu la 44,16 km
Vulcanii noroiosi sunt o rezervatie botanica si geologicaaflata pe raza comunei Berca, Buzau. Cutie dezactivata - Momentan cutia este dezactivata.
Baiul Mare Baiul Mare Muntii Baiului la 41,95 km
Baiul Mare, cu cei 1895 m ai sai, este cel mai inalt varf al Muntilor Baiului.
Cascada Conciului Posada la 42,94 km
Pentru a ajunge la cascada Conciului (Posada) se porneste din halta Posada spre Sinaia, pe un traseu nemarcat.
Sirul Stancilor Sirul Stancilor Muntii Piatra Mare la 46,1 km
Geoobiectiv din masivul Piatra Mare, zona Sirul Stancilor, unde se poate ajunge pe traseul punct rosu, ce porneste de la Dambul Morii spre Pestera de Gheata. Sirul Stancilor in aprilie - Daca pana acum nu stiam ce este o firida naturala din stanca, am aflat acum. Nu o cautati cat timp e zapada - Primul cu TrekkingKlub.
Lacul Vulturilor Lacul Vulturilor Muntii Siriului la 18,97 km
Lacul Vulturilor sau Lacul fara Fund se afla in Muntii Siriului, pe versantul Malaia, intr-o zona salbatica, foarte putin umblata de turisti. Confirmare esec - Asa cum a mentionat si Sorin Iov, am cautat in zadar cutia, bazandu-ne doar pe coordonatele ascunzisului si pe precizia GPS-ului (neexistand o fotografie), care ne-a tinut langa gardul imprejmuitor al cabanei de langa lac, in apropierea portii. Cuibul Vulturilor - Intr-o drumetie postata pe site-ul munte si flori, urmand traseul triunghi albastru pe apa Crasna Urlatoare din jud.
Varful Pilistea Varful Pilistea Munceii Intorsurii la 45,2 km
Unitatea montana numita Munceii Intorsurii cuprinde muntisorii aflati in interiorul curburii Carpatilor, prinsi intre arcul format de Muntii Siriu, Podu Calului, Penteleu si Depresiunea Brasov-Sfantu Gheorghe. Pilistea sau Pilisca, acelasi varf - Denumirea Pilistea, pe care am adoptat-o pentru cel mai inalt varf al Munceilor Intorsurii, este cea folosita de localnici.
Sfinxul din Bustea Sfinxul din Bustea la 38,68 km
Sfinxul din Bustea se afla in masivul Breazau.
Canionul Sapte Scari Canionul Sapte Scari Muntii Piatra Mare la 47,15 km
Cheile Sapte Scari sunt situate in partea central-vestica a Muntilor Piatra Mare, la o altitudine medie de 980 m, nu departe de Valea Timisului (Dambu Morii), pe paraul Sapte Scari, afluent de stanga al Vaii Sipoaie. Verificare cutie Sapte Scari - Am verificat geocutia, care este in stare buna. 9 din cele 7 scari - Desi am fost si vara, nu puteam rata peisajele unice de iarna.
Muntele de sare Slanic la 21,15 km
Monument al naturii, rezervatia naturala de tip geologic Muntele de sare Slanic Prahova.
Stancile Tohani la 37,25 km
Aria naturala Stancile Tohani se afla la nord de localitatea Tohani, pe dealurile Strehanu.
Poduri din piatra Saranga la 44,15 km
Doua poduri din piatra, aflate pe DJ 205 Pietroasele - Merei, Drumul Cramelor, langa satul Saranga.
Stanca Mana Dracului Stanca Mana Dracului Muntii Ciucas la 27,44 km
Cunoscuta si sub numele Mana cu Cinci Degete, Mana Dracului este o formatiune stancoasa formata din cinci turnuri de inaltimi diferite, dar cu o baza comuna, fiind relativ detasata fata de stancaria din jur, ceea ce-i confera personalitate.
Izvorul Rece Izvorul Rece Sinaia la 45,73 km
Lucrarea de la Izvorul Rece a fost executata de Nestor Urechia, inginer dirigent al caii nationale Campina-Predeal, in anul 1906, din indemnul ministrului lucrarilor publice Ion C Gradisteanu.
Cetatea dacica de la Carlomanesti Cetatea dacica de la Carlomanesti la 44,05 km
Carlomanesti este un sat al comunei Vernesti aflat aproape de gura de varsare a Niscovului in Buzau si la cca 10 km de orasul Buzau.
Varful Baiul Mic Varful Baiul Mic Muntii Baiului la 41,86 km
Baiu Mic (1827 m) este unul dintre varfurile de pe culmea principala a Muntilor Baiului, cel mai adesea, ocolite.
Lacul Meledic Lacul Meledic la 40,3 km
Lacul Meledic se afla pe platoul Meledic, pe marginea lui se afla un camping si o pensiune.
Cheile Paraului Alb Cheile Paraului Alb Muntii Ciucas la 20,04 km
Cheile Paraului Alb sunt lungi de aproximativ 300 m, avand pereti verticali, inalti de 70-100 m, care ingusteaza valea pana la 7-8 m.
Lacul cu Ciuciur Lacul cu Ciuciur Recea Bisoca la 47,44 km
Lacul cu Ciuciur se afla la marginea nord-vestica a satului Recea al comunei Bisoca, aparand pe unele harti si cu numele Moldoveanului.
Muntele de sare de la Lopatari Muntele de sare de la Lopatari la 39,24 km
Muntele de sare de la Lopatari se afla la intrarea in localitate, pe dreapta.
Grunjul de la Manzalesti Grunjul de la Manzalesti la 41,33 km
Grunjul de la Manzalesti este un munte micut si alb, care se ridica singuratic din albia raului, chiar pe marginea drumului spre Lopatari.
[ Sus ↑ ]
Pietrele rotunde de la Chiojdu
Pietrele rotunde de la Chiojdu la 3,33 km
Pensiunea Tata Lice - Chiojdu
Pensiunea Tata Lice - Chiojdu la 4,32 km
Piatra Matei Piatra Matei Jitia la 52,3 km. Piatra Mâței se afla pe malul stang al Ramnicului Sarat, in amonte de satul Jitia.
Cascadele din Valea Jepilor Muntii Bucegi la 53,24 km. Cascadele din partea superioara a Vaii Jepilor.
Zidul Uriasilor Zidul Uriasilor la 52,34 km. Este vorba despre un perete de calcar cochilifer cu matrice grezoasa.
Manastirea Tiganesti Manastirea Tiganesti la 68,38 km. Inconjurata de un curs de apa cunoscut sub numele Lacul Maicilor, Manastirea Tiganesti, aflata intreBucuresti si Ploiesti, langa comuna Ciolpani, este vestitaatat prin frumusetea sa, cat si prin atelierele ei de tesatorie, in care calugaritele realizeaza adevarate opere de arta. Observatii - Geocutia finala a disparut si am inlocuit-o.
Muzeul National Secuiesc Muzeul National Secuiesc Sfantu Gheorghe la 64,76 km. Muzeul National Secuiesc, a fost construit dupa proiectele lui Kós Károly, intre 1911-1912. Geocutie inaccesibila la Muzeul National Secuiesc - Dupa verificarea tuturor locurilor posibile, potrivite pentru un ascunzis in jurul Muzeului National Secuiesc din Sfantu Gheorghe, am gasit in sfarsit ascunzisul. MNS - Sfantu Gheorghe - Am gasit cutia, chiar daca este amplasata intr-o zona cu foarte multi trecatori. Orarul muzeului la sfarsit de saptamana - Sambata si duminica, muzeul este deschis pana la ora 14.
Cetatea Viezurei Cetatea Viezurei Valea Mica la 50,63 km. Cetatea Viezurei (Bursucului) se afla pe un varf de deal, la marginea satului Valea Mica. Inca fara geocutie, nostra culpa - Am ajuns relativ usor la cetate - in ciuda, de exemplu, a localizarii ei gresite pe harta site-ului Muntii Nostri.
Biserica catolica Biserica catolica Catalina la 69,48 km. Desi construita relativ recent (1815-1823), biserica din satul Catalina impresioneazã prin aspectul de biserica fortificata. Continut inutilizabil, si o alta geocutie in apropiere - Am gasit ascunzisul fara nici un fel de dificultati.
Izvoarele sarate Izvoarele sarate Jitia la 54,52 km. Chiar inainte de a intra in satul Jitia, putin mai sus de baza versantului pe care suie drumul asfaltat spre Dealu Sarii, se afla unul dintre cele doua izvoare sarate ce constituie geoobiectivul.
Biserica fortificata Ghelinta Biserica fortificata Ghelinta la 67,5 km. Monument UNESCO, biserica romano-catolica, cea fortificata, de la Ghelinta, dateaza din 1245.
Biserica catolica Biserica catolica Imeni la 66,71 km. Biserica actuala din Imeni, comuna Catalina, romano-catolica, a fost construita in anul 1805. Am fost gasitorul numarul sase - Aceasta geocutie a mai fost gasita de alte 5 persoane inaintea mea, ascunzisul fiind preluat si pe interfata in limba maghiara a acestui site. Oare de ce? - Culmea este ca nici eu nu am avut probleme sa ajung sub capisonul crucii. Biserica renovata si ascunzisul indepartat - Conform informatiilor primite de la colegi de joaca, biserica catolica din Imeni a fost renovata in exterior.
Varful Omu Varful Omu Muntii Bucegi la 55,85 km. Varful Omu, Munti Bucegi. Cel mai vizitat 2500 - Desi cu a inaltimi apropiate, Vanatoarea lui Buteanu pierde in clasament prin inchiderea Transfagarasanului pentru 8 luni in zona de varf.
Lacul Ograzii Lacul Ograzii la 50,1 km. Este un frumos lac, datorita marii poieni care il inconjoara sub forma unei polii si aflata sub dealurile Sindrila (est) si Piatra Ograzii (vest).
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.