Localitatea Zmeuret (judetul Prahova) Resedinta: Starchiojd.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Zmeuret, judetul Prahova

Pietrele Rotunde Chiojdu. Pietrele Rotunde Chiojdu
Chiojdu. Localitatea nu este chiar o asezare de poveste, cum suna reclama, dar in jurul comunei putem descoperi cateva atractii turistice deosebite.
Cataractele de la Setu. Cataractele de la Setu
Biserica din Stanila Nehoiu. Satul e compus din case mai mult sau mai putin razlete, cele mai multe parasite (ar mai fi sub 20 de locuitori) si pare asezat in mijlocul unei livezi salbatice de pruni, ce acopera cea mai mare parte a dealurilor ce-l inconjoara.
Varful Malaia Muntii Siriu. Varful Malaia Muntii Siriu
Lacul Vulturilor Muntii Siriului. Lacul Vulturilor Muntii Siriului Confirmare esec. Asa cum a mentionat si Sorin Iov, am cautat in zadar cutia, bazandu-ne doar pe coordonatele ascunzisului si pe precizia GPS-ului (neexistand o fotografie), care ne-a tinut langa gardul imprejmuitor al cabanei de langa lac, in apropierea portii. Cuibul Vulturilor. Intr-o drumetie postata pe site-ul munte si flori, urmand traseul triunghi albastru pe apa Crasna Urlatoare din jud.
Cheile Paraului Alb Muntii Ciucas. In acest loc, paraul Alb prezinta o albie seaca.
Poiana suspendata Paraul Sterp. Poiana suspendata Paraul Sterp
Podul de Arama Muntii Ciucas. Este numit impropriu, din cauza lichenilor rosi care acopera peretele stancii.
Muntele de sare Slanic. Muntele de sare Slanic
La Lanturi Muntii Ciucas. La Lanturi Muntii Ciucas Ascunzis cu lat La Lanturi. Titlul comentariului aduce un indiciu suplimentar pentru gasirea geocutiei asa ca nu-l mai comentam. De vreme rea. Poate multi ar zice ca e un moft.
Cheile Vaii Stanei Muntii Ciucas. Cheile Vaii Stanei Muntii Ciucas
Biserica rupestra Alunis. Biserica rupestra Alunis
Varful Gropsoarele Muntii Ciucas. Varful Gropsoarele Muntii Ciucas Varf cu vedere. Tura din septembrie s-a nimerit sa fie intr-o sambata frumoasa, dupa prima fulguiala din an. Gropsoara mai inalta. Ciucas-Relaxare de la munte.
Cascada Casoca. La aproximativ 6 km distanta, in mijlocul padurii descoperim micuta, dar frumoasa cascada Casoca, o cadere de apa de aproape zece metri.
Chilia lui Dionisie Nucu. Chilia lui Dionisie Nucu
Cascada Pirusca Muntii Ciucas. Cascada Pirusca Muntii Ciucas
Trovantii din Ulmet. Au forme ciudate, care se aseamana unor nave spatiale prabusite si pietrificate. Oare catina?. Am cautat ascunzisul indicat de coordonate cu multa asiduitate in ciuda tufelor de catina vie dimprejur dar impiedicat de o gramada de catina taiata in urma curatarii potecii si aruncata exact unde ar fi putut fi ascunzisul.
Cheile Strambu Muntii Ciucas. Cheile Strambu Muntii Ciucas
Cabana Ciucas Muntii Ciucas. Cabana Ciucas Muntii Ciucas Cabana din munte. Un loc unde odata ajuns, sigur vei lua o pauza. Gasita in drum spre varf. Am fost din nou in Ciucas cu intentia sa ajung in varf.
Piatra Regelui Ladislau Cheile Buzaului. O parte din stancarie a fost distrusa cu ocazia lucrarilor de modernizare a drumului, construit initial in anii 1876-96.
Varful Maciuca Muntii Grohotis. Varful Maciuca Muntii Grohotis
Piatra Laptelui Muntii Ciucas. Piatra Laptelui Muntii Ciucas
Babele la Sfat Muntii Ciucas. Babele la Sfat Muntii Ciucas Sfatoasele bunicute. Locul atrage atentia calatorului, ca toate celelalte "tentatii" inconjuratoare.
Varful Ciucas. Pe aici trece poteca banda rosie - magistrala crestei Carpatilor - legand culmea Muntilor Grohotis (prin pasul Bratocea) de culmea Muntelui Tataru (Pasul Tabla Butii). Irezistibila cutie. M-am apropiat de varf tiptil, pe ocolite (prin Saua Tigailor), dar cineva a "speriat" cutia.
Culmea Ghiocei Ruginoasa. Culmea Ghiocei Ruginoasa
Stanca Mana Dracului Muntii Ciucas. Stanca Mana Dracului Muntii Ciucas
Grota Casoaia Valea Cerbului Braesti. Grota Casoaia Valea Cerbului Braesti
Varful Paltinet Muntii Grohotis. Impresioneaza prin aspectul sau alpin, culmile ce-l formeaza, inchizand asemenea unei potcoave obarsia vaii Bertea, fiind acoperite cu pasuni.
Urlatoarele. La baza depozitelor de conglomerate cretacic inferioare apar panze de ape subterane, care alimenteaza izvoarele.
Sarea lui Buzau. Sarea lui Buzau Poate cam in goana trenului. Poate am cautat cam grabit cutia de n-am gasit-o, desi am cercetat destul de amanuntit subsolul indicat in fotografie si de coordonate.
Calcarele de la Badila. In albia Buzaului se afla aproximativ 40 de blocuri masive din calcar, cu dimensiuni de pana la 7 m inaltime, 10 m lungime si 7 m grosime. Ii sta in gat nucului. Multa mizerie in jurul obiectivului - rezervatie naturala in custodia cuiva - nesemnalat si ca atare, fara nici o prezentare la locul cu pricina, desi este foarte interesant, macar prin insolit in peisaj.
Complexul rupestru Valea Calugarului Braesti. Complexul rupestru Valea Calugarului Braesti
Piatra Dudului Muntii Ciucas. Piatra Dudului Muntii Ciucas
Ruinele capelei catolice Vama Buzaului. Ruinele capelei catolice Vama Buzaului
Gradina de lavanda Tiparesti. Evenimente si ateliere, produse din lavanda, deschis intre 16 iunie - 9 iulie (2023).
Dealurile biciclistilor Cocorastii Mislii. Efortul a meritat. Am gasit cutita mergand dinspre Bordeienii Mari.
Valea Zimbrilor. Aceasta a fost inaugurata in noiembrie 2008, si se intinde pe o suprafata de 92 de hectare (80 de hectare de padure si 12 hectare de pasune), cu trei locuri de hranire a zimbrilor.
Piatra Mortatului Masivul Ivanetu. Piatra Mortatului Masivul Ivanetu
Biserica fostei Manastiri Bradu. Traditia locului atribuie constructia unei cetati pe locul manastirii de catre Doamna Neaga, sotia domnitorului Mihnea Turcitu.
Grote preistorice Naeni. Au fost descoperite in timpul exploatarilor de calcar.
Necropola tracica Naeni. Necropola tracica Naeni
Stancile Tohani. A fost declarata sit de importanta comunitara.
Focul Viu din Terca. Focul Viu din Terca
Sfinxul din Bustea. Declarat monument al naturii, este vizibil de la mare departare.
Muntele de sare de la Lopatari. Dupa un izvor alb si sarat se afla un intreg munte de sare, cu rape brazdate de sarea iesita la suprafata si plini cu bolovani acoperiti cu spuma alba.
Cetatuia Cucuiata de la Grajdana. Desi apare semnalata ca existenta in sat pe diferite site-uri de promovare a turismului buzoian, Cetatea - Cetatuia Cucuiata - de pe Dl. Anuntare puncte auxiliare. Textul descrierii ascunzisului contine coordonatele mai multor puncte ajutatoare.
Odaia de pe Piatra Muntele Macesu. Odaia de pe Piatra Muntele Macesu
Pesterile in sare. Gasim aici 27 de pesteri mai mari de 10 m, care insumeaza 2169 m lungime si 300 m denivelare.
Lacul Meledic. Este unic in lume, deoarece este un lac cu apa dulce, care este asezat pe un munte de sare.
Grunjul de la Manzalesti. Grunjul de la Manzalesti
Cetatea dacica de la Gruiul Darii. Cetatea dacica de la Gruiul Darii
Varful Baiul Mic Muntii Baiului. Varful Baiul Mic Muntii Baiului
Baiul Mare Muntii Baiului. Muntii Baiului fac parte din grupa Carpatilor de Curbura.
Varful Baiutu Muntii Baiului. Varful Baiutu Muntii Baiului
Mina de petrol Sarata-Monteoru. Titeiul se extrage din galerii aflate la 240 si 320m adancime. Usor de gasit. I
Vulcanii Noroiosi. Vulcanii Noroiosi
[ Sus ↑ ]
Gaterul vechi de la Gyula. Gaterul vechi de la Gyula
Cetatea dacica de la Carlomanesti. Un grup de trei dealuri in forma de trunchiuri de con si cu inaltimi relative de cca 30 m aflate la periferia Carlomanestiului atrag in mod deosebit atentia amintind de alte asemenea dealuri ce gazduiesc cunoscute cetati dacice.
Poduri din piatra Saranga. Poduri din piatra Saranga
Vulcanii noroiosi Paclele de la Beciu. Vulcanii noroiosi Paclele de la Beciu Cutie dezactivata. Momentan cutia este dezactivata.
Varful Zamora Muntii Baiului. Varful Zamora Muntii Baiului
Varful Pilistea Munceii Intorsurii. Varful Pilistea Munceii Intorsurii Pilistea sau Pilisca, acelasi varf. Denumirea "Pilistea", pe care am adoptat-o pentru cel mai inalt varf al Munceilor Intorsurii, este cea folosita de localnici si poate fi gasita pe hartile vechi, de la inceputul sec.
Sura de Piatra Piatra Mare. In extremitatea estica se afla cel mai inalt punct al stancii, un turn de stanca. Prima intodeauna conteaza. Fiind din zona si cu o mica experienta, a fost usor sa gasim cutia.
Pestera cu Gheata din Piatra Mare. Pestera cu Gheata din Piatra Mare
Coada Pietrei Mari. Pana la punctul de intrare in traseu, care se afla la 14 km de Sacele, pe drumul forestier ce leaga Sacele de Azuga, putem ajunge si cu masina. Trecatoarea bat-o vina!. Eram in stare sa ma urc si pe stanca, numai sa gasesc trecatoarea. Dulce ca mierea e cutia patriei. Titlul comentariului aminteste, poate, unora, pe cel al unui celebru roman al anilor 1970 al lui Petru Popescu, Dulce ca mierea e glontul patriei.
Sirul Stancilor Muntii Piatra Mare. Sirul Stancilor Muntii Piatra Mare Sirul Stancilor in aprilie. Am gasit aceasta geocutie in data de 03 aprilie 2009, primii, impreuna cu godka. Nu o cautati cat timp e zapada. FTF cu TrekkingKlub, defapt el a vazut-o primul (pt.
Varful Piatra Mare. Varful Piatra Mare Multi jnepeni. Desi era spre inserat, multi turisti se bronzeaza la vârf. Cat de uituc poti fi. Data observatiei coincide cu cea a trecerii noastre pe langa ascunzis.
Babele de sub Varful Piatra Mare. Babele de sub Varful Piatra Mare Ciuperci de piatra cu refugiu. Destinatia mea de azi a fost Sura de Piatra.
Canionul Sapte Scari Muntii Piatra Mare. Canionul Sapte Scari Muntii Piatra Mare Verificare cutie Sapte Scari. In data de 3 septembrie 2010 am verificat geocutia, care este in stare buna. 9 din cele 7 scari. Desi am fost si vara, nu puteam rata peisajele unice de iarna.
Lacul cu Ciuciur Recea Bisoca. Lacul cu Ciuciur Recea Bisoca
Podul suspendat Comandau. Podul suspendat Comandau
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.