Localitatea Bradu (judetul Sibiu) Resedinta: Avrig. Denumire maghiara: Fenyőfalva. Denumire germana: Gierelsau. Alta denumire: Giresa.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Bradu, judetul Sibiu

Biserica evanghelica Cisnadioara la 17,39 km
Biserica Evanghelica din Cisnadioara, situata in centrul satului, a fost construita in stil baroc si a fost finalizata in 1764.
Castelul Tobias Boarta la 33,35 km
Castelul baroc construit de contele Tobias in 1770, situat in satul Boarta, a fost un exemplu semnificativ al arhitecturii maghiare din zona.
Varful Oncesti Varful Oncesti Muntii Cindrel la 31,31 km
Varful Oncesti (1720 m) din muntii Cindrel se inalta deasupra statiunii Paltinis. Varfurile Oncesti, Batrana si Rozdesti - Am pornit spre varful Oncesti. Oncesti - Dupa ce am urcat cu telescaunul, am continuat urcusul pana aici si am ramas impresionat de privelistea oferita din acest loc.
Izvorul Dorului Izvorul Dorului la 48,92 km
Izvorul Dorului, situat in Medias este considerat izvorul cu apa cea mai buna din tot orasul. La primele ore ale diminetii - Am pornit in cautarea acestui ascunzis la primele ore ale diminetii. Gasita - Am gasit cutia in padure.
Mina parasita Mina parasita Piciorul Lespezilor la 27,81 km
In apropierea cabanei Piscu Negru, chiar langa traseul care urca pe Piciorul Lespezilor catre Varful Lespezi, se afla o mina parasita. Gura de mina - Desi am observat obiectivul la inceputul unei ture pe Lespezi, am cautat cutia la intoarcere.
Povestea Calendarului Porumbacu de Sus la 13,1 km
Un parc tematic care prezinta legendele celor 12 luni ale anului, intr-o forma spectaculoasa si inedita.
Ocna Pustie de la Ocna Sibiului la 26,75 km
Ocna Pustie de la Ocna Sibiului, sau lacul Avram Iancu, s-a format pe locul salinei Fodina Maior (Grosse Grube), exploatata in sistem clopot, prin doua puturi, pana la adancimea de 160 m.
Hosman Hosman la 14,2 km
Hosman (in germana Holzmengen, in maghiara Holcmány), este o localitate din judetul Sibiu.
Casa Pravaliei Gusterita Sibiu la 15,17 km
Casa Pravaliei Gusterita este o casa veche din 1857, care inca pastreaza forma ei originala.
Cetatea Cisnadioara Cetatea Cisnadioara la 17,23 km
Este o cetate taraneasca, in interiorul careia se afla ruinele bisericii Sfantul Mihai - cea mai veche atestare istorica este din anul 1223 cand MagisterGocelinus doneaza biserica manastirii din Carta. Super locatia - Imi pare rau ca nu am citit cum trebuie comentariile postate anterior. Poze cu pietrele rotunde - Felicitari pentru gasirea geocutiei. Geocutia - Geocutia este/era in partea dreapta, cum stam fata in fata cu poarta.
Cetatea Salgo Cetatea Salgo Sibiel la 34,79 km
Cetatea Salgo se afla la sud-vest de satul Sibiel, pe Varful Zidului, la altitudinea de 1098 m. Unii pe jos, altii motorizati - M-am apropiat de locatie dinspre Sibiel.
Poarta potecii Poarta potecii Valea Balea Muntii Fagaras la 24,39 km
De la Balea Cascada putem ajunge sus, la lacul Balea, in trei moduri.
Pomi cu coroana cubica Sibiu la 14,65 km
In strada Otelarilor, cartierul Lazaret din Sibiu, coroanele a 40 de pomi vor fi prinse in structuri din bambus pentru a primi forma cubica.
Canionul Mihaileni Canionul Mihaileni la 28,8 km
Canionul numit si Rapa lui Brod este situat la 1 km de comuna Mihaileni, are o lungime de 500-600 m si o inaltime a peretilor laterali cuprinsa intre 6 si 25 m. Ascunzis devastat? - Poate nu am ales cea mai buna metoda de a ma apropia de canion. Geocutie lipsa - Din pacate geocutia nu mai e la locul ei.
Forest Cinema Porumbacu de Sus la 14,58 km
Forest Cinema, Porumbacu de Sus
Biserica Sfantul Nicolae Biserica Sfantul Nicolae Fantanele la 32,1 km
Fantanele, mai demult Cacova sau Cacova Sibiului, (Krippesseifn sau Krebsbach in germana, Szebenkákova in maghiara) este un sat situat la 20 km vest de Sibiu. In ultimul loc, ca de obicei - Era deja trecut de miezul noptii, cand am ajuns la Fantanele.
Casa Andrei Otetea Sibiel la 36,12 km
Casa de creatie si odihna Andrei Otetea, Sibiel
Lacul Austel Ocna Sibiului la 26,64 km
Lacul Austel de la Ocna Sibiului s-a format pe locul unei vechi saline neatestate documentar.
Padurea Barcul Rosu Sibiel la 31,72 km
Padurea Barcul Rosu este o padure de stejar aflata langa Sibiel, cu o legenda interesanta.
Vurpar Vurpar la 19,27 km
Vurpar (in germana Burgberg, in maghiara Vurpód) este un sat din judetul Sibiu. Gasita - Am gasit triunghiul si cutiuta.
Calcarele cretacice de la Cisnadioara Calcarele cretacice de la Cisnadioara la 18,5 km
Calcarele cretacice de la Cisnadioara sunt considerate monument al naturii cu valoare paleontologica. Gasita - Am gasit cutia ascunsa. Am gasit cutia - Am gasit cutia. Incarcare poze - Trebuie sa redimensionezi pozele, astfel incat pozele sa aiba mai putin de 400 KB.
Casa Intoarsa Brambura Park Avrig la 10,3 km
Casa Intoarsa este atractia principala din cadrul Brambura Park de langa Avrig.
Balta cu namol Ocna Sibiului la 26,76 km
Lacul Balta cu Namol de la Ocna Sibiului s-a format intr-o excavatie in acoperamantul sarii.
Manastirea Stanisoara Manastirea Stanisoara la 46,73 km
Manastirea Stanisoara, numita pana in secolul al 18.
Lacul Ocnita Ocna Sibiului la 26,68 km
Lacul Ocnita de la Ocna Sibiului s-a format pe seama salinei Fodina Minor (Kleine Grube), exploatata in sistem clopot pana la adancimea de 136 m, prin doua puturi, si abandonata in anul 1817, datorita infiltratiei apelor.
Turnul Olarilor Turnul Olarilor Sibiu la 16,07 km
Turnul Olarilor, construit in secolul XV din piatra, a fost consolidat un secol mai tarziu - turnul care a apartinut breslei olarilor, are plan dreptunghiular. Gasita - Am gasit cutiuta. Gasita - I found the small box, right like in the description. Bine fixata - Era bine fixata intre caramizi, are un log si un creion mic.
Rusi Rusi la 28,74 km
Localitatea Rusi (in dialectul sasesc Reissen, in germana Reussen, in maghiara Rüsz), apartine de comuna Slimnic. Gasita - Am gasit cutiuta.
Varful Cozia Varful Cozia la 44,5 km
Varful Cozia sau Ciuha Mare este cea mai mare inaltime a masivului Cozia.
Ferma vedetelor Porumbacu de Sus la 12,84 km
Ferma vedetelor 2018 - Porumbacu de Sus
Parcul Petofi Sandor Parcul Petofi Sandor Sibiu la 16,69 km
In vecinatatea complexului Alba Iulia din Sibiu se afla parcul, care poarta numele celui mai mare poet ungur, Petofi Sandor. Parc - Am gasit cutia ascunsa in zid.
Lacul Matelor Ocna Sibiului la 26,75 km
Lacul Matelor (Pisicilor) de la Ocna Sibiului.
Lacul Brancoveanu Ocna Sibiului la 26,56 km
Lacul Brancoveanu de la Ocna Sibiului este situat pe locul unei saline ce se afla in exploatare pana in anul 1699, cand infiltratiile de apa au determinat parasirea ei, la adancimea de 140 m.
Biserica fortificata Biserica fortificata Bradu la 0,45 km
Bradu (traditional, Brad) este actualmente in compunerea Avrigului. Sticluta - Am gasit geo-sticluta ascunsa in zid.
Panoramic Dino Park Valea Avrigului la 7,88 km
Loc de joaca pentru copii in zona turistica Valea Avrigului, langa Avrig.
Turnul Falkenhayn Turnul Falkenhayn la 14,38 km
Gusterita (Hammersdorf, Szenterzsébet) a fost odinioara un sat sasesc, iar din 1950 face parte din municipiul Sibiu - este situata in partea de nord-est al orasului, despartita de raul Cibin. Falkenhayn inainte de Artmania - Am ajuns in orasul Sibu, cu ocazia festivalului rock Artmania, la ora 18 seara.
[ Sus ↑ ]
Varful Negoiu - Muntii Fagaras
Varful Negoiu - Muntii Fagaras la 23,28 km
Cascada Balea - Muntii Fagaras
Cascada Balea - Muntii Fagaras la 24,13 km
Valchid Valchid la 53,23 km. Valchid este o localitate in judetul Sibiu.
Padurea Breite Padurea Breite Sighisoara la 64,05 km. Pe platoul Breite de langa oras se afla cel mai mare si bine conservat habitat de pajiste impadurita cu stejari multiseculari si goruni din centrul si estul Europei.
Casa Fetter Casa Fetter Sighisoara la 65,63 km. Casa Fetter de pe strada Zidul Cetatii numarul 11, este monument istoric din secolul XVIII-lea.
Turnul Tabacarilor Sighisoara la 65,66 km. Turnul Tabacarilor a fost construit in secolul XIII-XIV, pentru a proteja curtea Turnului cu Ceas.
Turnul Croitorilor Turnul Croitorilor Sighisoara la 65,75 km. Turnul Croitorilor, care se afla in partea de nord-vest a cetatii, a fost ridicat in secolul al XIV-lea.
Biserica catolica Sfantul Iosif Biserica catolica Sfantul Iosif Sighisoara la 65,91 km. Biserica catolica inchinata Sfantului Iosif, a fost construita in 1896, prin demolarea manastirii maicilor dominicane (cumparate mai tarziu de franciscani) si a turnului lacatusilor.
Turnul Cizmarilor Turnul Cizmarilor Sighisoara la 65,88 km. Turnul Cizmarilor din cetate, cu toate ca dateaza din timpuri mai vechi (a fost construit in 1521), si-a capatat forma de azi in anul 1681.
Primaria Sighisoara Primaria Sighisoara la 65,86 km. Denumita in trecut Palatul comitatului Tarnava Mare, a fost construita pe locul chiliilor manastirii dominicane.
Piramidele de la Sona Piramidele de la Sona la 58,8 km. Piramidele de pamant de la Sona.
Casa Mild Casa Mild Sighisoara la 65,76 km. Conform inscriptiei de pe cladire, in aceasta casa a locuit primarul Johann Both.
Casa Loris Casa Loris Sighisoara la 65,71 km. Casa de mestesugari Loris se afla pe strada Cositorarilor numarul 3.
Piata Ratustelor Piata Ratustelor Sighisoara la 65,66 km. Piata Ratustelor se afla langa Turnul Tabacarilor si Turnul Cositorarilor, legate prin Galeria Puscasilor.
Ruinele primei biserici parohiale din Sighisoara Ruinele primei biserici parohiale din Sighisoara la 65,65 km. Pe strada Cositorarilor se afla ruinele primei biserici parohiale a asezarii germane timpurii, care a fost construita in decursul secolului al XIV-lea.
Belvedere cu cruce Belvedere cu cruce Hetiur la 68,47 km. La vest de satul Hetiur, deasupra curbei in ac de par a drumului DN13, se inalta un varf de deal ascutit.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.