Localitatea Marsa (judetul Sibiu) Resedinta: Avrig. Denumire maghiara: Mirsa.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Marsa, judetul Sibiu

Turnul Olarilor Turnul Olarilor Sibiu la 19,87 km
Turnul Olarilor, construit in secolul XV din piatra, a fost consolidat un secol mai tarziu - turnul care a apartinut breslei olarilor, are plan dreptunghiular. Gasita - Am gasit cutiuta. Gasita - I found the small box, right like in the description. Bine fixata - Era bine fixata intre caramizi, are un log si un creion mic.
Poarta potecii Poarta potecii Valea Balea Muntii Fagaras la 20,64 km
De la Balea Cascada putem ajunge sus, la lacul Balea, in trei moduri.
Lacul Verde Ocna Sibiului la 30,49 km
Lacul Verde, sau lacul Poporului de la Ocna Sibiului.
Cetatea Scurta Orlat la 33,81 km
Riesenberg, Dealul Cetatea Scurta sau Dealul Lidii se afla la vest de comuna Orlat.
Casolt Casolt la 11,24 km
Casolt (in germana Kastenholz, in maghiara Hermány) este o localitate din judetul Sibiu, situata pe Valea Hartibaciului. Am gasit cutiuta - Am gasit cutiuta in geam.
Lespezi Star Lespezi Star la 20,62 km
Locatie la inaltime, pazita de o stea. Pe varful Lespezi de la Piscul Negru - Pentru a ajunge pe varful Lespezi am urcat pe piciorul Lespezilor. Oau felicitari - Cred ca sunteti primi. La steaua care a rasarit, e o cale atat de lunga - Am ajuns aici dupa o tura pe Acoperisul Romaniei, nimic planificat.
Lacul Ocnita Ocna Sibiului la 30,54 km
Lacul Ocnita de la Ocna Sibiului s-a format pe seama salinei Fodina Minor (Kleine Grube), exploatata in sistem clopot pana la adancimea de 136 m, prin doua puturi, si abandonata in anul 1817, datorita infiltratiei apelor.
Varful Oncesti Varful Oncesti Muntii Cindrel la 33,61 km
Varful Oncesti (1720 m) din muntii Cindrel se inalta deasupra statiunii Paltinis. Varfurile Oncesti, Batrana si Rozdesti - Am pornit spre varful Oncesti. Oncesti - Dupa ce am urcat cu telescaunul, am continuat urcusul pana aici si am ramas impresionat de privelistea oferita din acest loc.
Biserica din Grossau Biserica din Grossau Cristian la 28,2 km
Cetatea taraneasca este compusa din biserica fortificata si incinta de aparare, biserica este monument istoric si are hramul Sfantul Servatius. Gasita - Am gasit cutiuta.
Cetatea Poienari Cetatea Poienari la 43,67 km
Rolul cetatii Poienari a fost de a asigura refugiu pentru domnitor si de a adaposti o mica garnizoana, compusa din 5-7 osteni - cetatea a fost construita in 2 etape.
Chirpar Chirpar la 27,77 km
Chirpar (in germana Kirchberg, in maghiara Kürpöd), este un sat in partea de est a judetului Sibiu, in Podisul Hartibaciului. Gasita - Am gasit cutiuta.
Canionul Mihaileni Canionul Mihaileni la 31,23 km
Canionul numit si Rapa lui Brod este situat la 1 km de comuna Mihaileni, are o lungime de 500-600 m si o inaltime a peretilor laterali cuprinsa intre 6 si 25 m. Ascunzis devastat? - Poate nu am ales cea mai buna metoda de a ma apropia de canion. Geocutie lipsa - Din pacate geocutia nu mai e la locul ei.
Hosman Hosman la 15,27 km
Hosman (in germana Holzmengen, in maghiara Holcmány), este o localitate din judetul Sibiu.
Pod nou peste Cibin Sibiu la 20,88 km
Pod nou peste Cibin - Sibiu
Caderile de apa ale Caltunului Caderile de apa ale Caltunului la 22,19 km
De la cabana Piscu Negru, pe valea Caprioara, urmand marcajul triunghi albastru, putem ajunge la lacul Caltun.
Gura Raului Gura Raului la 34,33 km
Barajul de la Gura Raului, situat la aproximativ 3 km de localitate, este un baraj artifical cu scopul principal de a alimenta cu apa orasul Sibiu, comunele Gura Raului, Cristian, Sura Mare, Ocna Sibiului si Selimbar. Gasita - Am gasit cutiuta.
Biserica fortificata Biserica fortificata Bradu la 3,98 km
Bradu (traditional, Brad) este actualmente in compunerea Avrigului. Sticluta - Am gasit geo-sticluta ascunsa in zid.
Ocna Pustie de la Ocna Sibiului la 30,6 km
Ocna Pustie de la Ocna Sibiului, sau lacul Avram Iancu, s-a format pe locul salinei Fodina Maior (Grosse Grube), exploatata in sistem clopot, prin doua puturi, pana la adancimea de 160 m.
Castelul de lut Valea Zanelor Castelul de lut Valea Zanelor la 9,88 km
Castelul de lut Valea Zanelor se afla pe teritoriul satului Porumbacu de Sus.
Manastirea Stanisoara Manastirea Stanisoara la 44,33 km
Manastirea Stanisoara, numita pana in secolul al 18.
Biertan Biertan la 49,8 km
Biertan este situata in mijlocul podisului Transilvaniei, in nordul judetului Sibiu, la egala distanta de orasele Medias si Sighisoara. Gasita - Am gasit cutia.
Agnita Agnita la 36,17 km
Agnita, pomenita pentru prima oara intr-un document de la 1280, este un orasel cu traditie mestesugareasca, renumit prin breslele de altadata ale tabacarilor, cizmarilor, croitorilor, dogarilor si olarilor, avand economie semi-rurala. Biserica - Frumoasa biserica.
Ferma de cerbi Poiana Neamtului Avrig la 10,62 km
Ferma de cerbi Poiana Neamtului, Avrig
Palatul Brukenthal Avrig la 3,51 km
Palatul Brukenthal din Avrig a fost resedinta de vara a guvernatorului Transilvaniei Samuel von Brukenthal. Concediu - In cadrul concediului, in drum spre Moieciu de Sus, impreuna cu prietenii nostri din Satu Mare (Corina si Puiu) ne-am oprit la Palat sa bem o cafea si sa ne racorim cu o socata la umbra pomilor seculari. Usor de gasit - Am gasit relativ repede cutia, mai ales ca aceasta se vedea de departe.
Manastirea Cisterciana Carta la 18,49 km
Manastirea Carta, fosta manastire cisterciana din Tara Fagarasului, actualmente biserica evanghelica a comunitatii locale germane.
Burgberg Biertan la 49,87 km
Dealul Cetatii (Burgberg, Burgkuppe) se afla la aproximativ 700 m distanta, spre vest - nord-vest de localitatea Biertan.
Castrul Arutela Castrul Arutela la 47,35 km
Azi monument istoric, castrul a fost construit in ultimul an de domnie a imparatului Hadrian (117-138), facand parte din linia de aparare impotriva atacurilor barbarilor, Limes Alutanus. Cutie Arutela - Aam gasit-o, e acolo. Hotel pentru boschetari - Dupa nereusita de la manastirea Turnu, speram sa gasesc geocutia ascunsa aici.
Lacul Balea Lacul Balea la 22,48 km
Rezervatia complexa Balea este situata pe creasta nordica a muntilorFagaras protejand o suprafata de 180 hectare. Panorama este de neuitat - Am gasit geocutia. Multumesc - Multumesc pt ascunzis.
[ Sus ↑ ]
Varful Negoiu - Muntii Fagaras
Varful Negoiu - Muntii Fagaras la 19,43 km
Cascada Balea - Muntii Fagaras
Cascada Balea - Muntii Fagaras la 20,42 km
Podul minciunilor Blaj la 63,23 km. Numit de localnici Podul Minciunilor, pasajul rutier peste calea ferata linia 300 este situat in zona centrala a municipiului Blaj.
Cascadele Latoritei de Jos Muntii Parang la 67,54 km. Cascadele Latoritei de Jos sau Cascada Urdele.
Calnic Calnic la 58,97 km. Calnic este situata in partea sud-estica a judetului Alba, la o distanta de 28 km de municipiul Alba Iulia si la 15 km de Sebes. Gasita - Am gasit cutia.
Casa Breslelor Sighisoara la 66,3 km. Muzeul Casa Breslelor se afla pe strada Turnului numarul 1.
Biserica catolica Sfantul Iosif Biserica catolica Sfantul Iosif Sighisoara la 66,51 km. Biserica catolica inchinata Sfantului Iosif, a fost construita in 1896, prin demolarea manastirii maicilor dominicane (cumparate mai tarziu de franciscani) si a turnului lacatusilor.
Biserica evanghelica Maldorf Biserica evanghelica Maldorf Viisoara la 68,91 km. Localitatea Viisoara s-a format din satele Hundorf, respectiv Maldorf atestat documentar in 1420 sub numele Domald.
Casa Haraszty Casa Haraszty Sighisoara la 66,26 km. Fosta locuinta de mestesugari, aflata pe strada Scolii numarul 15, construita in secolul XVI-lea.
Biserica evanghelica Hundorf Biserica evanghelica Hundorf Viisoara la 68,31 km. Localitatea Viisoara s-a format din satele Maldorf, respectiv Hundorf (Hohndorf, Hohendorf, Huinderf) atestat documentar in 1376.
Pasul Groapa Seaca la 68,52 km. La intoarecerea de pe Transalpina am facut un mic ocol.
Turnul Tabacarilor Sighisoara la 66,25 km. Turnul Tabacarilor a fost construit in secolul XIII-XIV, pentru a proteja curtea Turnului cu Ceas.
Casa Paulinus Vlad Dracul Casa Paulinus Vlad Dracul Sighisoara la 66,35 km. Casa Paulinus - Vlad Dracul, construita in anul 1501, se afla in Piata Muzeului 5, aproape de Turnul cu Ceas.
Casa Virgil Marzea Casa Virgil Marzea Sighisoara la 66,32 km. Casa de mestesugari din secolul al XVI-lea, cu modificari in secolul al XVIII-lea, de pe strada Scolii numarul 8.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.