Localitatea Vurpar (judetul Sibiu) Resedinta: Vurpar. Denumire maghiara: Vurpód. Denumire germana: Burgberg.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Vurpar, judetul Sibiu

Lacul Gura Minei Ocna Sibiului la 21,72 km
Lacul Gura Minei de la Ocna Sibiului s-a format prin prabusirea unui put din nordul salinei Ignatiu, deschisa in anul 1780.
Liceul Joseph Haltrich Liceul Joseph Haltrich Sighisoara la 49,71 km
Scoala din Deal a fost construita in anul 1792.
Biserica evanghelica Cisnadioara la 28,01 km
Biserica Evanghelica din Cisnadioara, situata in centrul satului, a fost construita in stil baroc si a fost finalizata in 1764.
Forest Cinema Porumbacu de Sus la 27,14 km
Forest Cinema, Porumbacu de Sus
Turnul Cojocarilor Turnul Cojocarilor Sighisoara la 49,74 km
Turnul Cojocarilor se afla in partea de sud-vest a cetatii.
Turnuletul La Chip Turnuletul La Chip Sighisoara la 49,53 km
Turnuletul La Chip se afla pe vechiul drum care trecea dealul Podei, situat la intrarea in oras dinspre Targu Mures, respectiv Medias.
Casolt Casolt la 14,11 km
Casolt (in germana Kastenholz, in maghiara Hermány) este o localitate din judetul Sibiu, situata pe Valea Hartibaciului. Am gasit cutiuta - Am gasit cutiuta in geam.
Poarta potecii Poarta potecii Valea Balea Muntii Fagaras la 37,12 km
De la Balea Cascada putem ajunge sus, la lacul Balea, in trei moduri.
Lacul Verde Ocna Sibiului la 21,85 km
Lacul Verde, sau lacul Poporului de la Ocna Sibiului.
Casa Joseph Bacon Casa Joseph Bacon Sighisoara la 49,86 km
Aici a locuit doctorul Joseph Bacon (1857-1941), medic si colectionar pasionat, intemeietorul Muzeului de Istorie din Turnul cu Ceas.
Turnul Cositorarilor Turnul Cositorarilor Sighisoara la 49,77 km
Turnul Cositorarilor este de aceeasi varsta cu zidul cetatii, poarta inca urmele ultimelor batalii purtate in secolul al XVII-lea.
Turnul Spart Boita Turnul Spart Boita la 34,84 km
Turnul Spart, cum il numesc boicenii, ale carui ziduri se mai vad si astazi la 5 km sud de Boita, la varsarea raului Meghis in Olt, este a patra fortificatie medievala din complexul de aparare a Turnului Rosu. Am gasit cutia - Am gasit cutia. Turnul Spart Boita - Am gasit cutia in Turnul spart de la Boita.
Biserica evanghelica fortificata Biserica evanghelica fortificata Mosna la 22,05 km
Localitatea Mosna este situata pe valea Mosnei, afluent al Tarnavei, pe drumul judetean 141, la 10 km sud de Medias. Biserica - Am cautat de mai multe ori (degeaba) cutiuta de aici.
Casa Haraszty Casa Haraszty Sighisoara la 49,82 km
Fosta locuinta de mestesugari, aflata pe strada Scolii numarul 15, construita in secolul XVI-lea.
Rosen Garten Rosen Garten la 33,24 km
Padurea de langa refugiul Rosen Garten construit in 1979. Necesita intretinere - Am gasit cutia.
Biertan Biertan la 29,92 km
Biertan este situata in mijlocul podisului Transilvaniei, in nordul judetului Sibiu, la egala distanta de orasele Medias si Sighisoara. Gasita - Am gasit cutia.
Casa Pravaliei Gusterita Sibiu la 15,45 km
Casa Pravaliei Gusterita este o casa veche din 1857, care inca pastreaza forma ei originala.
Caderile de apa ale Caltunului Caderile de apa ale Caltunului la 40,65 km
De la cabana Piscu Negru, pe valea Caprioara, urmand marcajul triunghi albastru, putem ajunge la lacul Caltun.
Biserica fortificata Axente Sever la 23,92 km
Biserica fortificata din Axente Sever
Burgberg Biertan la 29,82 km
Dealul Cetatii (Burgberg, Burgkuppe) se afla la aproximativ 700 m distanta, spre vest - nord-vest de localitatea Biertan.
Povestea Calendarului Porumbacu de Sus la 25,38 km
Un parc tematic care prezinta legendele celor 12 luni ale anului, intr-o forma spectaculoasa si inedita.
Biserica evanghelica Turnisor Biserica evanghelica Turnisor Sibiu la 21,18 km
Biserica evanghelica din Turnisor este o biserica evanghelica situata in cartierul Turnisor, in germana Neppendorf, al orasului Sibiu. Frumos - Am avut noroc ca am gasit poarta deschisa.
Stejarul lui Avram Iancu Blaj la 45,06 km
Stejarul lui Avram Iancu, 600 ani - Blaj.
Biserica Sfanta Treime Biserica Sfanta Treime Sibiel la 36,36 km
Sibiel (Budenbach, Biddenbach in germana, Szibiel in maghiara) este o localitate la 20 km vest de Sibiu. Crucea, fantana, si cantarul - Mi-a placut crucea veche de la Pomana, datand din 1877.
Piata Ratustelor Piata Ratustelor Sighisoara la 49,83 km
Piata Ratustelor se afla langa Turnul Tabacarilor si Turnul Cositorarilor, legate prin Galeria Puscasilor.
Gura Raului Gura Raului la 38,08 km
Barajul de la Gura Raului, situat la aproximativ 3 km de localitate, este un baraj artifical cu scopul principal de a alimenta cu apa orasul Sibiu, comunele Gura Raului, Cristian, Sura Mare, Ocna Sibiului si Selimbar. Gasita - Am gasit cutiuta.
Turnul Olarilor Turnul Olarilor Sibiu la 18,68 km
Turnul Olarilor, construit in secolul XV din piatra, a fost consolidat un secol mai tarziu - turnul care a apartinut breslei olarilor, are plan dreptunghiular. Gasita - Am gasit cutiuta. Gasita - I found the small box, right like in the description. Bine fixata - Era bine fixata intre caramizi, are un log si un creion mic.
Casa Jakody Casa Jakody Sighisoara la 49,91 km
Casa Jakody, datare 1772, aflata pe strada Zidul Cetatii 3, este o casa de locuit din perimetrul patrimoniului mondial Unesco al orasului.
Casa Richter Casa Richter Sighisoara la 49,86 km
Casa Richter, construita in secolul al XVIII-lea, se afla pe strada Tamplarilor numarul 28.
Turnul Tabacarilor Sighisoara la 49,83 km
Turnul Tabacarilor a fost construit in secolul XIII-XIV, pentru a proteja curtea Turnului cu Ceas.
Lacul fara fund Ocna Sibiului la 21,47 km
Lacul fara Fund, sau lacul Lemnelor de la Ocna Sibiului s-a format pe locul salinei Francisc Grube, parasita in 1775 datorita infiltratiilor de apa.
Turnul Fierarilor Turnul Fierarilor Sighisoara la 49,98 km
Turnul Fierarilor a fost construit in anul 1631, in locul vechiului turn al barbierilor, avea rolul de protejare a Bisericii Manastirii.
Copsa Mare Copsa Mare la 30,76 km
Copsa Mare, mai demult Capusul Mare (in dialectul sasesc Grisz-Kopesch, Griskopes, Kopes, in germana Gross-Kopisch, Grosskopisch, in maghiara Nagykapus). Greseala - Este vorba de biserica din Copsa Mare (nu Mica - cum apare din greseala in text).
Lespezi Star Lespezi Star la 39,57 km
Locatie la inaltime, pazita de o stea. Pe varful Lespezi de la Piscul Negru - Pentru a ajunge pe varful Lespezi am urcat pe piciorul Lespezilor. Oau felicitari - Cred ca sunteti primi. La steaua care a rasarit, e o cale atat de lunga - Am ajuns aici dupa o tura pe Acoperisul Romaniei, nimic planificat.
Casa Michael von Melas Casa Michael von Melas Sighisoara la 49,99 km
In aceasta casa a crescut si a locuit Michael von Melas (1729-1806), general si comandant al armatei austriece.
Piramidele de langa Apold Piramidele de langa Apold la 44,5 km
Piramidele de pamant de langa Apold Interesant - Interesante piramide.
[ Sus ↑ ]
Cascada Balea - Muntii Fagaras
Cascada Balea - Muntii Fagaras la 36,47 km
Valea Balea in aprilie - Muntii Fagaras
Valea Balea in aprilie - Muntii Fagaras la 38,44 km
Castelul Degenfeld Castelul Degenfeld Cuci la 64,96 km. Primul castel din Cuci a fost construit de catre contele Pekry Lorinc si sotia sa, baronesa Petroczi Kata Szidonia, in secolul al XVII-lea.
Cindrel la 54,95 km. Aflati in partea nord-estica a muntilor dintre Olt, Jiu si Strei, muntii Cindrel (varful Cindrel, 2244 m) sunt usor accesibili, neavind stancarii si abrupturi deosebite. Am gasit geocutia - Am luat o moneda de 10 coroane cehe si o bricheta. Bomboane si alte alimente - Felicitari pentru gasirea geocutiei. Gasita - Am gasit cutia de pe virful Cindrel.
Biserica leprosilor Biserica leprosilor Sighisoara la 50,18 km. Biserica Siechhof, dedicata Sfantului Duh, cunoscuta in 1575 sub numele de Leprosorium, dateaza din secolul al XVI-lea.
Santurile Cetatii Santurile Cetatii la 62,89 km. Principala zona istorica a orasului este Cetatea Alba Carolina, dezvoltatã foarte mult de Carol al VI-lea. Santurile amenajate ale Cetatii - Avand in vedere ca santurile cetatii au fost amenajate, mai mult ca sigur ca ascunzisul a fost distrus in timpul lucrarilor.
Lavanda Erika Murgesti la 68,92 km. Puteti sa culegeti lavanda in gradina Erika Levendula din Murgesti, intre 23 iunie si 2 iulie.
Manastirea Turnu Manastirea Turnu la 67,73 km. Inceputul asezarii manastirii il fac calugarii sihastrii de la manastirea Cozia care se retrageau in acest loc pentru o viata duhovniceasca mai aspra, din secolul 16. Manastirea Turnu - Am gasit locatia, dar nu si cutia. Geoascunzis gol de peste 3 ani - Cunosteam deja locatia.
Gradinile fermecate ale dragonilor Gradinile fermecate ale dragonilor Gaiesti la 64,24 km. Program de vizitare: zilnic intre orele 10:00-18:00, fara animale de companie.
Baile Fantana Puturoasa Baile Fantana Puturoasa Rupea la 69,11 km. Fostele bai din orasul Rupea, mai sunt denumite Baile Cohalm (dupa denumirea orasului in limba maghiara Kohalom), respectiv Capul Fantanii Puturoase (dupa numele izvorului sarat si sulfuros Budoskutfo, 1868).
Casa Georgius Krauss Casa Georgius Krauss Sighisoara la 50,02 km. In aceasta casa a locuit Georgius Krauss (1607-1679), cronicar al Sighisoarei, autor al istoriei Transilvaniei secolului XVII-lea.
Lavanda Leda Murgesti la 69,34 km. Programe si activitati de timpul liber, pentru familii si copii.
Traseul celor 3 Fortificatii Traseul celor 3 Fortificatii la 62,49 km. Traseul celor trei fortificatii ofera vizitatorilor posibilitatea de a calatori in timp de-a lungul a doua milenii, printre vestigiile a trei fortificatii, din trei epoci diferite. Geocutie lipsa la Traseul celor 3 Fortificatii - Prima data am incercat sa caut acest ascunzis anul trecut, in iulie.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.