Localitatea Balota (judetul Valcea) Resedinta: Racovita.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Balota, judetul Valcea

Varful Oncesti Varful Oncesti Muntii Cindrel la 35,86 km
Varful Oncesti (1720 m) din muntii Cindrel se inalta deasupra statiunii Paltinis. Varfurile Oncesti, Batrana si Rozdesti - Am pornit spre varful Oncesti. Oncesti - Dupa ce am urcat cu telescaunul, am continuat urcusul pana aici si am ramas impresionat de privelistea oferita din acest loc.
Ferma vedetelor Porumbacu de Sus la 34,01 km
Ferma vedetelor 2018 - Porumbacu de Sus
Povestea Calendarului Porumbacu de Sus la 33,11 km
Un parc tematic care prezinta legendele celor 12 luni ale anului, intr-o forma spectaculoasa si inedita.
Gura Raului Gura Raului la 42,27 km
Barajul de la Gura Raului, situat la aproximativ 3 km de localitate, este un baraj artifical cu scopul principal de a alimenta cu apa orasul Sibiu, comunele Gura Raului, Cristian, Sura Mare, Ocna Sibiului si Selimbar. Gasita - Am gasit cutiuta.
Palatul Brukenthal Avrig la 33,81 km
Palatul Brukenthal din Avrig a fost resedinta de vara a guvernatorului Transilvaniei Samuel von Brukenthal. Concediu - In cadrul concediului, in drum spre Moieciu de Sus, impreuna cu prietenii nostri din Satu Mare (Corina si Puiu) ne-am oprit la Palat sa bem o cafea si sa ne racorim cu o socata la umbra pomilor seculari. Usor de gasit - Am gasit relativ repede cutia, mai ales ca aceasta se vedea de departe.
Culele de la Maldaresti Culele de la Maldaresti la 41,73 km
In satul Maldaresti, la 4 km sud de orasul Horezu, se afla o filiala a Muzeului Judetean Valcea, Complexul Muzeal Culele de la Maldaresti, organizata pe seama culelor Greceanu si Duca si aflata in incinta casei memoriale IG Duca.
Johanniskirche Johanniskirche Sibiu la 41,85 km
Biserica Sfantul Ioan (Johannis) este situata pe strada Mitropoliei din Sibiu, este evanghelica, de confesiune augustana (luterana), construita in anul 1912. Asteptand momentul potrivit - Am ajuns la fata locului intr-un moment destul de nepotrivit. Sibiu - In cadrul eventului GeoFest Sibiu-2014, la o plimbare prin oras cu un grup numeros, chiar daca era in timpul slujbei si foarte multa lume am reusit sa gasesc cutia si sa ma loghez.
Biserica evanghelica Cisnadioara la 33,5 km
Biserica Evanghelica din Cisnadioara, situata in centrul satului, a fost construita in stil baroc si a fost finalizata in 1764.
Turnu Rosu din Boita Turnu Rosu din Boita la 21,9 km
Straja la poarta de intrare a Oltului in defileul care i-a imprumutat numele, Turnul Rosu a fost construit de colonistii sasi prin anii 1360-1370. Felicitari pentru gasirea ascunzisului - Pe terenul nostru de joaca gasirea unei geocutii nu trebuie dovedita. Cutiile de la Turnu Rosu - Culmea coincidentei, la 5 minute dupa ce am comunicat la geotrekking. Proximitate - Am gasit cutiuta ascunsa in zid de radupuscarciuc (10 august) la nici un metru de cutia ascunsa de mine (24 mai) :).
Padurea Barcul Rosu Sibiel la 47,16 km
Padurea Barcul Rosu este o padure de stejar aflata langa Sibiel, cu o legenda interesanta.
Troita de la confluenta Cheia-Comarnice Troita de la confluenta Cheia-Comarnice la 24,91 km
La Schitul Pahomie, de sub culmea Builei-Vanturarita, se ajunge, urmand, spre final, drumul forestier de pe valea Cheia, dar parasindu-l la confluenta acesteia cu paraul Comarnice, de unde se continua pe un brat al drumului precizat.
Muzeul de icoane pe sticla din Sibiel Muzeul de icoane pe sticla din Sibiel la 47,53 km
Muzeul de icoane pe sticla Zosim Oancea se afla langa biserica din Sibiel, si cuprinde cea mai mare colectie de icoane pe sticla din Ardeal (secolul XVIII-XIX).
Parcul Natural Dumbrava Sibiului Parcul Natural Dumbrava Sibiului la 38,9 km
Parcul Natural Dumbrava Sibiului este o arie protejatã de interes national, care se afla la limita sud-vestica a Sibiului. Parcul Natural Dumbrava noaptea - In drum spre Paltinis, noaptea.
Cibinburg Cibinburg la 44,65 km
Comuna Orlat se afla la 15 km vest de orasul Sibiu.
Canionul Valea lui Stan Canionul Valea lui Stan la 25,26 km
Valea lui Stan se afla in masivul Fruntii, parte a Muntilor Fagarasi, la sud-vest de lacul Vidraru.
Casa Intoarsa Brambura Park Avrig la 30,05 km
Casa Intoarsa este atractia principala din cadrul Brambura Park de langa Avrig.
Rosen Garten Rosen Garten la 30,16 km
Padurea de langa refugiul Rosen Garten construit in 1979. Necesita intretinere - Am gasit cutia.
Ferma de cerbi Poiana Neamtului Avrig la 26,54 km
Ferma de cerbi Poiana Neamtului, Avrig
Lac Tocile la 32,25 km
Lacurile Tocile
Cheile Cheia Cheile Cheia la 22,38 km
Cheile Cheia, situate in Parcul National Buila-Vanturarita, Muntii Capatinii, sunt unele dintre cele mai inguste si salbatice sectoare de chei din tara.
Pod nou peste Cibin Sibiu la 42,24 km
Pod nou peste Cibin - Sibiu
Caderile de apa ale Caltunului Caderile de apa ale Caltunului la 28,16 km
De la cabana Piscu Negru, pe valea Caprioara, urmand marcajul triunghi albastru, putem ajunge la lacul Caltun.
Dealul Verde Porumbacu de Sus la 32,94 km
Pensiunea Dealul Verde este o locatie unica, asezata in mijlocul padurii.
Schitul Pahomie Schitul Pahomie Buila-Vanturarita la 25,07 km
Situat la poalele Masivului Buila-Vanturarita, schitul dateaza din anul 1520, desi este vehiculat, in acest sens, si anul 1509.
Daia Daia la 41,16 km
Daia (in germana Thalheim, in maghiara Dolmány) este o localitate din judetul Sibiu. Gasita - Am gasit cutiuta in copac.
Buila-Vanturarita Buila-Vanturarita la 25,47 km
Vanturarita Mare, 1885 m, este cel mai inalt varf al masivului Buila, aflat in judetul Valcea. Vanturarita Mare sau Vioreanu? - Am gasit cutia, putin ruginita, cu jurnalul putin umed, cu pixul, intr-adevar, nefunctional.
[ Sus ↑ ]
Melcii Doabrei - Brezoi
Melcii Doabrei - Brezoi la 9,66 km
Valea Doabrei - Rezervatia Padurea Calinesti-Brezoi - Valea Lotrului, Parcul National Cozia
Circuit Cozia
Circuit Cozia la 12,69 km
Culmile muntoase care se ridica pe stanga Oltului, in dreptul statiunii balneoclimaterice Calimanesti, sunt cunoscute sub numele de Masivul Cozia. Asociere de culmi aproape radiare ce se desprind din varful Cozia si separate de vai adanci, aproape complet impadurite, pastreaza, datorita izolarii lor de muntii si de dealurile inconjuratoare, aspectul unui masiv unitar.
Ocna Pustie de la Ocna Sibiului la 52,36 km. Ocna Pustie de la Ocna Sibiului, sau lacul Avram Iancu, s-a format pe locul salinei Fodina Maior (Grosse Grube), exploatata in sistem clopot, prin doua puturi, pana la adancimea de 160 m.
Lacul Gura Minei Ocna Sibiului la 52,19 km. Lacul Gura Minei de la Ocna Sibiului s-a format prin prabusirea unui put din nordul salinei Ignatiu, deschisa in anul 1780.
Moardas Moardas la 64,27 km. Moardas este o localitate din judetul Sibiu, se afla la 20 km est de Seica Mare in directia Agnita, intr-o zona impadurita.
Baraj Oltet la 54,56 km. Baraj Oltet, Acumularea Vistea
Lacul Verde Ocna Sibiului la 52,02 km. Lacul Verde, sau lacul Poporului de la Ocna Sibiului.
Lacurile Horea Closca Crisan Ocna Sibiului la 52,6 km. Lacurile Horea, Closca, Crisan de la Ocna Sibiului s-au format prin inundarea a sase saline neatestate documentar.
Lacul Brancoveanu Ocna Sibiului la 52,03 km. Lacul Brancoveanu de la Ocna Sibiului este situat pe locul unei saline ce se afla in exploatare pana in anul 1699, cand infiltratiile de apa au determinat parasirea ei, la adancimea de 140 m.
Varful Carja Varful Carja la 60,96 km. Varful ascutit Carja, care se inalta deasupra statiunii de schi de langa Petrosani, este al patrulea cel mai inalt punct din Parang, avand o inaltime de 2405 m.
Balta cu namol Ocna Sibiului la 52,28 km. Lacul Balta cu Namol de la Ocna Sibiului s-a format intr-o excavatie in acoperamantul sarii.
Castelul Tobias Boarta la 64,33 km. Castelul baroc construit de contele Tobias in 1770, situat in satul Boarta, a fost un exemplu semnificativ al arhitecturii maghiare din zona.
Biserica Reformata Ocna Sibiului la 53,15 km. Biserica Reformata-Calvina din Ocna Sibiului a fost construita intre anii 1240-1280 pe ruinele unei manastiri a cavalerilor din ordinul Sfantul Gheorghe. Biserica Reformata - Ocna Sibiului - Biserica este foarte interesanta prin stilul constructiei sale.
Pestera Iedului Baia de Fier la 50,07 km. Pestera Iedului, monument al naturii, este o arie protejata aflata in bazinul hidrografic al vaii Galbenului, pe teritoriul comunei Baia de Fier.
Parangul Mare Parangul Mare la 59,83 km. Parangul Mare este cel mai inalt varf al Muntilor Parang. Prima cutie gasita de mine - Cu ocazia unei excursii in muntii Parang-Capatina, intr-o vreme de iarna, am gasit aceasta geocutie. Am gasit cutia rotunda sambata - Starea ei este perfecta, e nevoie de ceva de scris, un pix, creion ceva.
Lacul Negru Ocna Sibiului la 52,22 km. Lacul Negru de la Ocna Sibiului are originea in trei lacuri mici carstosaline.
Lacul Austel Ocna Sibiului la 52,12 km. Lacul Austel de la Ocna Sibiului s-a format pe locul unei vechi saline neatestate documentar.
Fantanita Craiesei Fantanita Craiesei Fagaras la 67,1 km. Fantanita Craiesei, Fursten Brunnen - Fagaras, in prezent complex turistic.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.