Localitatea Podeni (judetul Valcea) Resedinta: Perisani.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Podeni, judetul Valcea

Dealul Verde Porumbacu de Sus la 33,18 km
Pensiunea Dealul Verde este o locatie unica, asezata in mijlocul padurii.
Poarta potecii Poarta potecii Valea Balea Muntii Fagaras la 28,84 km
De la Balea Cascada putem ajunge sus, la lacul Balea, in trei moduri.
Manastirea Cisterciana Carta la 45,47 km
Manastirea Carta, fosta manastire cisterciana din Tara Fagarasului, actualmente biserica evanghelica a comunitatii locale germane.
Casolt Casolt (in germana Kastenholz, in maghiara Hermány) este o localitate din judetul Sibiu, situata pe Valea Hartibaciului. Am gasit cutiuta - Am gasit cutiuta in geam.
Schitul Ostrov Primul asezamant de maici de pe teritoriul actualei Romanii, Schitul Ostrov, ctitorie din 1520-1521 a lui Neagoe Basarab, se afla pe o insulita a Oltului accesibila din centrul Calimanestiului. Schitul Ostrov - Am gasit-o usor. Schitul Ostrovului - In drum spre Bucuresti, am oprit in acest minunat oras si am intrat pe insula in cautarea cutiei. Se pare ca nu am cautat unde trebuia - Dupa nereusitele de la manastirea Turnu, respectiv castrul Arutela.
Parcul terapeutic Vatra Nicolae Balcescu la 43,74 km
Prima alee terapeutica din Oltenia se afla in comuna Nicolae Balcescu, la poalele dealului Mangureni.
Schitul Patrunsa Schitul Patrunsa la 31,34 km
Schitul este una dintre multele ctitorii, aceasta din anul 1740, ale episcopului Climent al Ramnicului.
Caderile de apa ale Caltunului Caderile de apa ale Caltunului la 24,04 km
De la cabana Piscu Negru, pe valea Caprioara, urmand marcajul triunghi albastru, putem ajunge la lacul Caltun.
Cetatea Talmaciu Construita in anul 1370, cetatea Talmaciu este situata la sudul localitatii, pe un deal ce domina trecerea spre defileul Oltului. Geocutie cu soareci - Am gasit cutia + 2 soareci. Dupa zgarieturi si urzicaturi - Am gasit cutia, dar dupa o cautare amanuntita si dupa cateva zgarieturi de spini si urzicaturi. La vanatoare fara pusca - Cand am ajuns sus la cetate am constatat ca ne lipseste gps-ul (uitat jos la masina).
Varful Oncesti Varful Oncesti (1720 m) din muntii Cindrel se inalta deasupra statiunii Paltinis. Varfurile Oncesti, Batrana si Rozdesti - Am pornit spre varful Oncesti. Oncesti - Dupa ce am urcat cu telescaunul, am continuat urcusul pana aici si am ramas impresionat de privelistea oferita din acest loc.
Johanniskirche Johanniskirche Sibiu la 49,12 km
Biserica Sfantul Ioan (Johannis) este situata pe strada Mitropoliei din Sibiu, este evanghelica, de confesiune augustana (luterana), construita in anul 1912. Asteptand momentul potrivit - Am ajuns la fata locului intr-un moment destul de nepotrivit. Sibiu - In cadrul eventului GeoFest Sibiu-2014, la o plimbare prin oras cu un grup numeros, chiar daca era in timpul slujbei si foarte multa lume am reusit sa gasesc cutia si sa ma loghez.
Pod nou peste Cibin Sibiu la 49,58 km
Pod nou peste Cibin - Sibiu
Nou Nou Neudorf la 48,95 km
Nou (in germana Neudorf, in maghiara Szászújfalu) este o localitate din judetul Sibiu, care apartine de comuna Rosia. Gasita - Am gasit cutiuta.
Ferma vedetelor Porumbacu de Sus la 34,73 km
Ferma vedetelor 2018 - Porumbacu de Sus
Palatul Brukenthal Avrig la 37,4 km
Palatul Brukenthal din Avrig a fost resedinta de vara a guvernatorului Transilvaniei Samuel von Brukenthal. Concediu - In cadrul concediului, in drum spre Moieciu de Sus, impreuna cu prietenii nostri din Satu Mare (Corina si Puiu) ne-am oprit la Palat sa bem o cafea si sa ne racorim cu o socata la umbra pomilor seculari. Usor de gasit - Am gasit relativ repede cutia, mai ales ca aceasta se vedea de departe.
Belvedere Cascada Balea Belvedere Cascada Balea Valea Balea Muntii Fagaras la 29,61 km
La cascada Balea se poate ajunge, pornind din parcarea de langa statia de jos a telecabinei, urmand poteca marcata cu punct rosu.
Cetatea Poienari Cetatea Poienari la 17,39 km
Rolul cetatii Poienari a fost de a asigura refugiu pentru domnitor si de a adaposti o mica garnizoana, compusa din 5-7 osteni - cetatea a fost construita in 2 etape.
Schitul Iezer Schitul Iezer la 28,63 km
Schitul Iezer, una dintre cele mai izolate sihastrii din nordul Olteniei, se afla la o distanta de 5 kilometri nord de satul Cheia, judetul Valcea.
Troita de la confluenta Cheia-Comarnice Troita de la confluenta Cheia-Comarnice la 28,05 km
La Schitul Pahomie, de sub culmea Builei-Vanturarita, se ajunge, urmand, spre final, drumul forestier de pe valea Cheia, dar parasindu-l la confluenta acesteia cu paraul Comarnice, de unde se continua pe un brat al drumului precizat.
[ Sus ↑ ]
Circuit Cozia
Circuit Cozia la 10,62 km
Culmile muntoase care se ridica pe stanga Oltului, in dreptul statiunii balneoclimaterice Calimanesti, sunt cunoscute sub numele de Masivul Cozia. Asociere de culmi aproape radiare ce se desprind din varful Cozia si separate de vai adanci, aproape complet impadurite, pastreaza, datorita izolarii lor de muntii si de dealurile inconjuratoare, aspectul unui masiv unitar.
Melcii Doabrei - Brezoi
Melcii Doabrei - Brezoi la 14,67 km
Valea Doabrei - Rezervatia Padurea Calinesti-Brezoi - Valea Lotrului, Parcul National Cozia
Refugiul Saua Grind Refugiul Saua Grind Muntii Piatra Craiului la 63,04 km. Saua Grind se afla la doar 350 m distanta de cel mai inalt varf al Pietrei Craiului, Piscul Baciului.
Izvorul La Botorog Izvorul La Botorog Piatra Craiului la 69,65 km. Izvorul Fantana lui Botorog este un important punct de reper din aceasta zona a masivului Pietrei Craiului.
Cetatea Dealu Frumos Cetatea Dealu Frumos la 67,87 km. Cetatea Dealul Frumos se afla in apropierea satului, in directia sud-est dinspre biserica fortificata, in padure, la o distanta de aproximativ 1,5 km. Cutia din padure - Am gasit cutia in padure.
Marpod Marpod la 53,05 km. Marpod (in germana Marpod, Marpolden, Maierpod, in maghiara Márpod) este un sat din judetul Sibiu.
Lacul Ocnita Ocna Sibiului la 59,89 km. Lacul Ocnita de la Ocna Sibiului s-a format pe seama salinei Fodina Minor (Kleine Grube), exploatata in sistem clopot pana la adancimea de 136 m, prin doua puturi, si abandonata in anul 1817, datorita infiltratiei apelor.
Refugiul Spirla Refugiul Spirla Muntii Piatra Craiului la 62,28 km. Refugiul Spirla se afla pe traseul marcat cu banda rosie, care porneste de la cabana Plaiul Foii, si atinge creasta Pietrei Craiului in Saua Grind.
Cheia Cheii la 61,06 km. Cheile vaii Cheita se infatiseaza ca o anexa a Cheilor Mari, prezenta acestora fiind legata de paraul Cheita, afluent pe stanga a Dambovitei.
Lacul Satic Lacul Satic se afla in apropierea localitatii Satic, comuna Rucar.
Cetatea Salgo Cetatea Salgo se afla la sud-vest de satul Sibiel, pe Varful Zidului, la altitudinea de 1098 m. Unii pe jos, altii motorizati - M-am apropiat de locatie dinspre Sibiel.
Lacul Verde Lacul Verde, cu o suprafata de 0,62 hectare, se afla la est - nord-est de varful Stoienita.
Saua Crapaturii Saua Crapaturii Piatra Craiului la 67,49 km. In Saua Crapaturii se afla intersectia a patru trasee turistice, respectiv dinspre Turnul Pietrei Craiului, Valea Crapaturii, Piatra Mica, si cabana Curmatura.
Pasul Urdele Muntii Parang la 59,85 km. Pasul Urdele - Drumul Regilor.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.