Localitatea Voineasa (judetul Valcea) Resedinta: Voineasa.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Voineasa, judetul Valcea

Biserica din Grossau Biserica din Grossau Cristian la 40,56 km
Cetatea taraneasca este compusa din biserica fortificata si incinta de aparare, biserica este monument istoric si are hramul Sfantul Servatius. Gasita - Am gasit cutiuta.
Cetatea Salgo Cetatea Salgo se afla la sud-vest de satul Sibiel, pe Varful Zidului, la altitudinea de 1098 m. Unii pe jos, altii motorizati - M-am apropiat de locatie dinspre Sibiel.
Manastirea Turnu Manastirea Turnu la 31,45 km
Inceputul asezarii manastirii il fac calugarii sihastrii de la manastirea Cozia care se retrageau in acest loc pentru o viata duhovniceasca mai aspra, din secolul 16. Manastirea Turnu - Am gasit locatia, dar nu si cutia. Geoascunzis gol de peste 3 ani - Cunosteam deja locatia.
Pestera Iedului Baia de Fier la 30,12 km
Pestera Iedului, monument al naturii, este o arie protejata aflata in bazinul hidrografic al vaii Galbenului, pe teritoriul comunei Baia de Fier.
Cisnadie Cisnadie la 35,71 km
Orasul Cisnadie este asezat intr-o pitoreasca depresiune la poalele dealului Magura.
Pasul Urdele Muntii Parang la 24,67 km
Pasul Urdele - Drumul Regilor.
Pod nou peste Cibin Sibiu la 43,91 km
Pod nou peste Cibin - Sibiu
Varful Oncesti Varful Oncesti Muntii Cindrel la 24,33 km
Varful Oncesti (1720 m) din muntii Cindrel se inalta deasupra statiunii Paltinis. Varfurile Oncesti, Batrana si Rozdesti - Am pornit spre varful Oncesti. Oncesti - Dupa ce am urcat cu telescaunul, am continuat urcusul pana aici si am ramas impresionat de privelistea oferita din acest loc.
Calcarele cretacice de la Cisnadioara Calcarele cretacice de la Cisnadioara la 32,63 km
Calcarele cretacice de la Cisnadioara sunt considerate monument al naturii cu valoare paleontologica. Gasita - Am gasit cutia ascunsa. Am gasit cutia - Am gasit cutia. Incarcare poze - Trebuie sa redimensionezi pozele, astfel incat pozele sa aiba mai putin de 400 KB.
Casolt Casolt la 46,81 km
Casolt (in germana Kastenholz, in maghiara Hermány) este o localitate din judetul Sibiu, situata pe Valea Hartibaciului. Am gasit cutiuta - Am gasit cutiuta in geam.
Turnul Falkenhayn Turnul Falkenhayn la 46,86 km
Gusterita (Hammersdorf, Szenterzsébet) a fost odinioara un sat sasesc, iar din 1950 face parte din municipiul Sibiu - este situata in partea de nord-est al orasului, despartita de raul Cibin. Falkenhayn inainte de Artmania - Am ajuns in orasul Sibu, cu ocazia festivalului rock Artmania, la ora 18 seara.
Cascadele Latoritei de Jos Muntii Parang la 24,57 km
Cascadele Latoritei de Jos sau Cascada Urdele.
Pestera Bolii Pestera Bolii la 49,69 km
Pestera Bolii este situata la limita nordica a municipiului Petrosani, la 700m de la drumul E79 Petrosani-Hateg. Pestera Bolii - Am ajuns la pestera, am vizitat-o dar cu parere de rau, nu am reusit sa gasesc cutia. Geocutie care apare si pe alt site - Obisnuiesc sa verific fiecare comentariu.
Piramidele din valea Stancioiului Piramidele din valea Stancioiului la 49,74 km
Piramidele de pamant din valea Stancioiului reprezinta o rezervatie geologica spectaculoasa, situata in apropierea orasului Ramnicu Valcea, pe valea paraului Stancioi.
Pasul Groapa Seaca la 28,31 km
La intoarecerea de pe Transalpina am facut un mic ocol.
Piatra Crinului Piatra Crinului Muntii Parang la 37,14 km
Aici se ajunge din Petrosani, cu masina pana la statia de telescaun Parang, apoi se urca cu telescaunul si de acolo se merge pe jos spre Varful Parangul Mic.
Biserica evanghelica Cisnadioara la 33,5 km
Biserica Evanghelica din Cisnadioara, situata in centrul satului, a fost construita in stil baroc si a fost finalizata in 1764.
Cheile Cheia Cheile Cheia la 21,44 km
Cheile Cheia, situate in Parcul National Buila-Vanturarita, Muntii Capatinii, sunt unele dintre cele mai inguste si salbatice sectoare de chei din tara.
Traseul Ruinelor Vulcan la 49,67 km
Poteca tematica Traseul Ruinelor incepe din orasul Vulcan, si urmeaza drumul forestier din Valea Ungurului.
Lacul Carja Lacul Carja Muntii Parang la 33,67 km
Lacul Carja se afla la o altitudine de 2118 m, la est de varful omonim inalt de 2405 m.
Piatra Buha Sacelu la 48,06 km
Monument al naturii, rezervatia naturala de tip geologic si peisagistic Piatra Buha - Sacelu.
Parangul Mare Parangul Mare la 33,56 km
Parangul Mare este cel mai inalt varf al Muntilor Parang. Prima cutie gasita de mine - Cu ocazia unei excursii in muntii Parang-Capatina, intr-o vreme de iarna, am gasit aceasta geocutie. Am gasit cutia rotunda sambata - Starea ei este perfecta, e nevoie de ceva de scris, un pix, creion ceva.
Lacul Verde Lacul Verde Muntii Parang la 33,18 km
Lacul Verde, cu o suprafata de 0,62 hectare, se afla la est - nord-est de varful Stoienita.
Troita de la confluenta Cheia-Comarnice Troita de la confluenta Cheia-Comarnice la 25,78 km
La Schitul Pahomie, de sub culmea Builei-Vanturarita, se ajunge, urmand, spre final, drumul forestier de pe valea Cheia, dar parasindu-l la confluenta acesteia cu paraul Comarnice, de unde se continua pe un brat al drumului precizat.
Poarta de Piatra Poarta de Piatra la 32,8 km
Poarta de Piatra este un imens portal deschis in stanca, situat pe muchia ingusta ce se desprinde spre vest din Varful Portii de Piatra.
Turnul Spart Boita Turnul Spart Boita la 30,09 km
Turnul Spart, cum il numesc boicenii, ale carui ziduri se mai vad si astazi la 5 km sud de Boita, la varsarea raului Meghis in Olt, este a patra fortificatie medievala din complexul de aparare a Turnului Rosu. Am gasit cutia - Am gasit cutia. Turnul Spart Boita - Am gasit cutia in Turnul spart de la Boita.
Gura Raului Gura Raului la 32,22 km
Barajul de la Gura Raului, situat la aproximativ 3 km de localitate, este un baraj artifical cu scopul principal de a alimenta cu apa orasul Sibiu, comunele Gura Raului, Cristian, Sura Mare, Ocna Sibiului si Selimbar. Gasita - Am gasit cutiuta.
Padurea Barcul Rosu Sibiel la 38,63 km
Padurea Barcul Rosu este o padure de stejar aflata langa Sibiel, cu o legenda interesanta.
Palatul Brukenthal Avrig la 47,46 km
Palatul Brukenthal din Avrig a fost resedinta de vara a guvernatorului Transilvaniei Samuel von Brukenthal. Concediu - In cadrul concediului, in drum spre Moieciu de Sus, impreuna cu prietenii nostri din Satu Mare (Corina si Puiu) ne-am oprit la Palat sa bem o cafea si sa ne racorim cu o socata la umbra pomilor seculari. Usor de gasit - Am gasit relativ repede cutia, mai ales ca aceasta se vedea de departe.
[ Sus ↑ ]
Brana Caprelor - Cheile Cheii
Brana Caprelor - Cheile Cheii la 21,43 km
Varfurile Oncesti, Batrana, si Rozdesti
Varfurile Oncesti, Batrana, si Rozdesti la 21,8 km
Lacul Gura Minei Ocna Sibiului la 50,74 km. Lacul Gura Minei de la Ocna Sibiului s-a format prin prabusirea unui put din nordul salinei Ignatiu, deschisa in anul 1780.
Lacul Matelor Ocna Sibiului la 51,22 km. Lacul Matelor (Pisicilor) de la Ocna Sibiului.
Lacul Vrajitoarelor Ocna Sibiului la 51,66 km. Lacul Vrajitoarelor de la Ocna Sibiului este un lac mic, pe cale de inmlastinire cu apa dulce provenita din precipitatii, cu adancimea de 0,25 m.
Mina de bauxita Comarnic Mina de bauxita Comarnic la 62,28 km. Aproximativ la jumatatea drumului, din satul Federi spre Fundatura Ponorului, gasim mina parasita Comarnic, unde se exploata bauxita.
Cetatea Banita la 50,06 km. Datarea localitatii Banita este strans legata de cetatea dacica aflata pe inaltimea numita Dealul Cetatii sau Dealul Bolii, care are aproximativ 1000 m altitudine.
Oul Arsitei Oul Arsitei la 51,53 km. Oul Arsitei este o rezervatie geologica care se afla in partea de nord-est a Muntilor Sureanu, pe versantul estic al dealului Arsitei si se intinde pe o suprafata de 0,20 ha.
Lacul Verde Ocna Sibiului la 50,5 km. Lacul Verde, sau lacul Poporului de la Ocna Sibiului.
Hosman Hosman la 58,4 km. Hosman (in germana Holzmengen, in maghiara Holcmány), este o localitate din judetul Sibiu.
Ocna Pustie de la Ocna Sibiului la 50,99 km. Ocna Pustie de la Ocna Sibiului, sau lacul Avram Iancu, s-a format pe locul salinei Fodina Maior (Grosse Grube), exploatata in sistem clopot, prin doua puturi, pana la adancimea de 160 m.
Lacurile Horea Closca Crisan Ocna Sibiului la 51,12 km. Lacurile Horea, Closca, Crisan de la Ocna Sibiului s-au format prin inundarea a sase saline neatestate documentar.
Straja Straja la 56,72 km. Statiunea montana Straja, muntii Valcan.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.