Localitatea Ciungetu (judetul Valcea) Resedinta: Malaia.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Ciungetu, judetul Valcea

Transalpina Transalpina la 23,52 km
Transalpina sau Drumul Regilor. Prima mea cutie gasita - Pe intuneric si fara sa stiu de existenta ei. Intr-o zi de duminica - Datorita noului drum, au devenit accesibile pentru omul de rand locuri, pentru care alta data trebuia sa mergi mult pe jos. Nu in weekend - Transalpina trebuie neaparat vizitata, dar nu in weekend.
Padurea Barcul Rosu Sibiel la 42,7 km
Padurea Barcul Rosu este o padure de stejar aflata langa Sibiel, cu o legenda interesanta.
Ferma de cerbi Poiana Neamtului Avrig la 49,04 km
Ferma de cerbi Poiana Neamtului, Avrig
Johanniskirche Johanniskirche Sibiu la 47,69 km
Biserica Sfantul Ioan (Johannis) este situata pe strada Mitropoliei din Sibiu, este evanghelica, de confesiune augustana (luterana), construita in anul 1912. Asteptand momentul potrivit - Am ajuns la fata locului intr-un moment destul de nepotrivit. Sibiu - In cadrul eventului GeoFest Sibiu-2014, la o plimbare prin oras cu un grup numeros, chiar daca era in timpul slujbei si foarte multa lume am reusit sa gasesc cutia si sa ma loghez.
Biserica din Grossau Biserica din Grossau Cristian la 44,6 km
Cetatea taraneasca este compusa din biserica fortificata si incinta de aparare, biserica este monument istoric si are hramul Sfantul Servatius. Gasita - Am gasit cutiuta.
Varful Cozia Varful Cozia la 30,74 km
Varful Cozia sau Ciuha Mare este cea mai mare inaltime a masivului Cozia.
Saua Gemanarea Saua Gemanarea Muntii Parang la 33,48 km
Saua Gemanarea se afla intre varfurile Stoienita si Gemanarea, de la Stoienita spre sud.
Traseul Ruinelor Vulcan la 49,42 km
Poteca tematica Traseul Ruinelor incepe din orasul Vulcan, si urmeaza drumul forestier din Valea Ungurului.
Varful Carja Varful Carja la 33,88 km
Varful ascutit Carja, care se inalta deasupra statiunii de schi de langa Petrosani, este al patrulea cel mai inalt punct din Parang, avand o inaltime de 2405 m.
Biserica evanghelica Turnisor Biserica evanghelica Turnisor Sibiu la 46,54 km
Biserica evanghelica din Turnisor este o biserica evanghelica situata in cartierul Turnisor, in germana Neppendorf, al orasului Sibiu. Frumos - Am avut noroc ca am gasit poarta deschisa.
Casa Andrei Otetea Sibiel la 39,86 km
Casa de creatie si odihna Andrei Otetea, Sibiel
Biserica fortificata Bradu (traditional, Brad) este actualmente in compunerea Avrigului. Sticluta - Am gasit geo-sticluta ascunsa in zid.
Buila-Vanturarita Buila-Vanturarita la 19,21 km
Vanturarita Mare, 1885 m, este cel mai inalt varf al masivului Buila, aflat in judetul Valcea. Vanturarita Mare sau Vioreanu? - Am gasit cutia, putin ruginita, cu jurnalul putin umed, cu pixul, intr-adevar, nefunctional.
Varful Oncesti Varful Oncesti Muntii Cindrel la 28,4 km
Varful Oncesti (1720 m) din muntii Cindrel se inalta deasupra statiunii Paltinis. Varfurile Oncesti, Batrana si Rozdesti - Am pornit spre varful Oncesti. Oncesti - Dupa ce am urcat cu telescaunul, am continuat urcusul pana aici si am ramas impresionat de privelistea oferita din acest loc.
Varful Turtudanul Varful Turtudanul la 23,41 km
Varful Turtudanul, orasul Brezoi.
Lac Jiet la 41,57 km
Taul Jiet, Lacul Popii
Lacul Verde Lacul Verde Muntii Parang la 32,55 km
Lacul Verde, cu o suprafata de 0,62 hectare, se afla la est - nord-est de varful Stoienita.
Lac Tocile la 40,93 km
Lacurile Tocile
Schitul Iezer Schitul Iezer la 26,61 km
Schitul Iezer, una dintre cele mai izolate sihastrii din nordul Olteniei, se afla la o distanta de 5 kilometri nord de satul Cheia, judetul Valcea.
Rapa Evantai la 43,24 km
Rezervatia Ocnele Mari se intinde pe o suprafata de 1,4 ha, se afla in apropierea orasului Ocnele Mari.
Refugiul Carja Refugiul Carja Muntii Parang la 34,21 km
Refugiul Carja, sau Rudolfshütte, este un refugiu construit din pietre, care se afla in Saua Caprelor, la altitudinea de 2185 m.
Schitul Pahomie Schitul Pahomie Buila-Vanturarita la 20,93 km
Situat la poalele Masivului Buila-Vanturarita, schitul dateaza din anul 1520, desi este vehiculat, in acest sens, si anul 1509.
Parcul Petofi Sandor Parcul Petofi Sandor Sibiu la 47,49 km
In vecinatatea complexului Alba Iulia din Sibiu se afla parcul, care poarta numele celui mai mare poet ungur, Petofi Sandor. Parc - Am gasit cutia ascunsa in zid.
Piatra Buha Sacelu la 45,11 km
Monument al naturii, rezervatia naturala de tip geologic si peisagistic Piatra Buha - Sacelu.
Cetatea Talmaciu Cetatea Talmaciu la 38,62 km
Construita in anul 1370, cetatea Talmaciu este situata la sudul localitatii, pe un deal ce domina trecerea spre defileul Oltului. Geocutie cu soareci - Am gasit cutia + 2 soareci. Dupa zgarieturi si urzicaturi - Am gasit cutia, dar dupa o cautare amanuntita si dupa cateva zgarieturi de spini si urzicaturi. La vanatoare fara pusca - Cand am ajuns sus la cetate am constatat ca ne lipseste gps-ul (uitat jos la masina).
Piramidele din valea Stancioiului Piramidele din valea Stancioiului la 47,03 km
Piramidele de pamant din valea Stancioiului reprezinta o rezervatie geologica spectaculoasa, situata in apropierea orasului Ramnicu Valcea, pe valea paraului Stancioi.
Poarta de Piatra Poarta de Piatra la 31,81 km
Poarta de Piatra este un imens portal deschis in stanca, situat pe muchia ingusta ce se desprinde spre vest din Varful Portii de Piatra.
Piatra Crinului Piatra Crinului Muntii Parang la 36,89 km
Aici se ajunge din Petrosani, cu masina pana la statia de telescaun Parang, apoi se urca cu telescaunul si de acolo se merge pe jos spre Varful Parangul Mic.
Troita de la confluenta Cheia-Comarnice Troita de la confluenta Cheia-Comarnice la 22,61 km
La Schitul Pahomie, de sub culmea Builei-Vanturarita, se ajunge, urmand, spre final, drumul forestier de pe valea Cheia, dar parasindu-l la confluenta acesteia cu paraul Comarnice, de unde se continua pe un brat al drumului precizat.
Valea Sodomului Sacelu la 45,41 km
Rezervatia naturala de tip paleontologica Valea Sodomului - Sacelu.
[ Sus ↑ ]
Brana Caprelor - Cheile Cheii
Brana Caprelor - Cheile Cheii la 18,41 km
Melcii Doabrei - Brezoi
Melcii Doabrei - Brezoi la 22,94 km
Valea Doabrei - Rezervatia Padurea Calinesti-Brezoi - Valea Lotrului, Parcul National Cozia
Lacul Inului Ocna Sibiului la 55,2 km. Lacul Inului, sau lacul Panzelor de la Ocna Sibiului isi are originea pe locul salinei Josef, exploatata cu doua puturi si abandonata in anul 1770, datorita unor infiltratii puternice de ape prin pereti.
Canionul Valea lui Stan Canionul Valea lui Stan la 50,84 km. Valea lui Stan se afla in masivul Fruntii, parte a Muntilor Fagarasi, la sud-vest de lacul Vidraru.
Ruinele fostei scoli din Merisor la 56,71 km. Ruinele fostei scoli primare, construita in anul 1897, se afla peste drum de biserica ortodoxa din Merisor.
Mina de bauxita Comarnic Mina de bauxita Comarnic la 63,17 km. Aproximativ la jumatatea drumului, din satul Federi spre Fundatura Ponorului, gasim mina parasita Comarnic, unde se exploata bauxita.
Belvedere Cascada Balea Belvedere Cascada Balea Valea Balea Muntii Fagaras la 57,73 km. La cascada Balea se poate ajunge, pornind din parcarea de langa statia de jos a telecabinei, urmand poteca marcata cu punct rosu.
Lacul Gura Minei Ocna Sibiului la 54,76 km. Lacul Gura Minei de la Ocna Sibiului s-a format prin prabusirea unui put din nordul salinei Ignatiu, deschisa in anul 1780.
Rezervatia de stepa Dealul Zackel la 59,44 km. Dealul Zackel este o rezervatie naturala de tip mixt, situata pe teritoriul administrativ al comunei Slimnic.
Casa Intoarsa Brambura Park Avrig la 50,6 km. Casa Intoarsa este atractia principala din cadrul Brambura Park de langa Avrig.
Deasupra ponorului Deasupra ponorului Fundatura Ponorului la 63,74 km. Paraul Ponor izvoreste din apropierea varfului Porumbelu Mare, si formeaza meandre pe aproximativ 9 km pe parcursul principal, avand si un afluent de 2 km lungime.
Daia Daia la 52,58 km. Daia (in germana Thalheim, in maghiara Dolmány) este o localitate din judetul Sibiu. Gasita - Am gasit cutiuta in copac.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.