Localitatea Curteni (judetul Vaslui) Resedinta: Oltenesti.
Ghid turistic atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Curteni, judetul Vaslui

- Podul Doamnei Chitcani la 19,55 km. Podul Doamnei sau Podul de la Docolina - Chitcani.
- Podul medieval Cantalaresti Stefan cel Mare la 28,72 km. Monument de arhitectura medievala, podul de piatra din satul Cantalaresti, comuna Stefan cel Mare, a fost construit in secolul al XVII-lea, in anul 1636.
- Podul Verde Barlad la 46,2 km. Podul Verde din Barlad a fost construit anterior anului 1850.
- Manastirea Sfanta Olga la 50,93 km. Manastirea, de data recenta - 2009 -, se afla pe una dintre colinele Tutovei.
- Varful Dorosan la 51,02 km. Vorbim despre cel mai inalt varf (564 m) al Colinelor Tutovei.
- Biserica Faghieni Izvoru Berheciului la 52,43 km. Este o bisericuta de lemn documentata din 1930, probabil mai veche.
- Conacul Apostoleanu Izvoru Berheciului la 54,11 km. Mosia Gloduri - actualul Izvoru Berheciului - a apartinut in prima parte a secolul XX familiei Apostoleanu din Focsani.
- Manastirea Plopana la 56,09 km. Este o manastire noua, din anul 2000, de calugari, ridicata intr-o zona cu vechi traditii monahale.
- Locul fosilifer Dealul Repedea Barnova la 58,59 km. Locul fosilifer Dealul Repedea, Barnova
- Manastirea Lipova la 58,6 km. In numele acestei manastiri sunt vehiculate informatii - uneori amestecate - despre trei locasuri de cult diferite, dintre care doar unul fiinteaza, prezentul geoobiectiv.
- Belvedere Repedea Iasi la 58,74 km. Punct de belvedere la rezervatia Repedea, dealul Bucium, de unde se vede Iasiul de sus.
- Balta Ciurea la 60,04 km. Balta Ciurea, La Poalele Codrului
- Biserica de lemn Recea Gaiceana la 61,91 km. Biserica de lemn din catunul Recea, comuna Gaiceana este un monument istoric.
- Biserica din Largaseni la 67,09 km. Biserica de lemne, monument istoric, este situata in perimetrul satului Largaseni, comuna Corbita.
- Tiki Village Iasi la 67,46 km. Tiki Village este un mic sat de vacanta la marginea Iasiului, situat in coltul sudic al lacului Venetia (Ciric 3).
- Podul de piatra peste Bahlui Iasi la 67,73 km. Podul de piatra peste Bahlui, din Iasi, a fost construit la inceputul secolului al XIX-lea.
- Manastirea Poglet la 68,24 km. Poglet este un sat al comunei Corbasca, numit in vechime Sucmezeu.
- Biserica din Serbanesti la 68,9 km. Este biserica satului Serbanesti, comuna Corbita.
- Iaz Dienet la 73,75 km. Lacul Dienet
- Cetatea dacica Racatau la 73,75 km. Cetatea se afla pe malul stang al lacului de acumulare Racaciuni, implicit, al Siretului, in afara satului Racataul de Jos, dar pe raza administrativa a acestuia.
- Lacul de Argint Adjud la 77,1 km. Pe malul Siretului, nu departe de orasul Adjud, existã douã lacuri vecine, Balta Verde - amenajat pentru pescuit si agrement - și Lacul de Argint, a caror existenta e legata de un vechi brat al Siretului, dar si de alimentarea prin panza freatica.
- Picturi murale Bacau la 77,32 km. In cadrul unui proiect de regenerare urbana prin arta stradala, au fost schimbate zidurile gri a zeci de cladiri din orasul Bacau.
- Manastirea Sihastru Ploscuteni la 79,69 km. Ploscuteni este o localitate cu oarecare istorie, atestare secolul XVIII, interesanta si prin prezenta unei populatii majoritar, 95 la suta, catolica intr-o zona eminamente ortodoxa.
- Manastirea Cucova la 80,09 km. Este vorba despre o manastire episcopala, ortodoxa de stil vechi.
- Manastirea Buciumeni la 80,19 km. Manastirea tine, administrativ vorbind, de comuna Buciumeni, de care se leaga cateva personalitati cunoscute, nascute aici: Smaranda Braescu - prima femeie-parasutist din Romania - si Natalia Negru, scriitoare, sotia poetilor St.
- Cetatea noua a Romanului Gadinti la 80,24 km. Cetatea noua a Romanului se afla pe raza comunei Gadinti, pe malul stang al raului Siret, la aproximativ 5 km de orasul Roman.
- Biserica de lemn Valea Mare Faraoani la 80,94 km. Biserica de lemn - inima de stejar - din satul Valea Mare, comuna Faraoani, este una dintre cele mai vechi dintre cele ale comunitatilor catolice din zona Bacaului.
- Biserica de lemn din satul Buchila Nicolae Balcescu la 81,99 km. Este o bisericuta catolica mai putin cunoscuta, deservind cimitirul satului Buchila aflat la periferia sa.
- Cineritele de la Somusca la 82,34 km. Cineriele sunt tufuri vulcanice - roci formate prin sedimentarea si consolidarea cenusii vulcanice.
- Biserica veche din Dragusani la 82,36 km. Dragusani este un sat al comunei Parava cu casele grupate sau insirate de-a lungul paraului Dragusani.
- Balta Corni la 82,73 km. Lacul Corni
- Schitul Sfantul Alexie Dragusani la 83 km. Ctitoria este de data recenta, 2016.
- Capela de pe Magura Baltatei Culmea Pietricica la 83,03 km. La baza Culmii Pietricica, pe versantul sau nord-estic, exista mai multe sate cu puternice comunitati de ceangai catolici.
- Capela Bozdos Valea Seaca Nicolae Balcescu la 83,35 km. Pe Dealul Bozdos (Ungureanului) ce domina satul Valea Seaca dinspre vest se afla, ca pe toate dealurile din nord-vestul Culmii Pietricica, o capela a puternicei comunitatii catolice bacauane de sub aceasta culme.
- Lacul Trei Stejari Umbraresti la 83,35 km. Zona de agrement Lacul Trei Stejari se afla intre orasul Targu Bujor si satul Umbraresti.
- Varful Mosului Sarata la 83,69 km. Satul Sarata, accesibil din Bacau pe o sosea asfaltata, a fost si incearca se redevina o importanta statiune balneo-climaterica locala.
- Capela Sinislau Luizi-Calugara la 84,05 km. Dealul Sinislau delimiteaza spre sud teritoriul comunei Luizi-Calugara.
- Capela Calvar Luizi-Calugara la 84,27 km. Dealul Calvar domina dinspre vest comuna Luizi-Calugara.
- Cascadele Timide de pe valea Baltatei Culmea Pietricica la 84,58 km. Paraiasul Baltata curge pe versantul estic al Culmii Pietricica, traverseaza satul Baltata (comuna Sarata) si se varsa in paraul Sarata, putin inainte ca si acesta sa dispara in raul Siret.
- Balta Paradisul Verde la 84,75 km. La Izvoare, Balta Paradisul Verde
- Varful Hegesca Culmea Pietricica la 84,77 km. Dealul Hegesca este un mic interfluviu dintre obarsiile paraului Bahna ce curge, drenat printr-un canal de beton, prin comuna Luizi-Calugara.
- Capela Ghert Luizi Calugara la 84,78 km. Dealul Ghert delimiteaza spre nord teritoriul comunei Luizi Calugara, dominand unul dintre satele sale componente, Osebiti.
- Altarul de pe paraul Bahna Luizi-Calugara la 84,89 km. Paraul Bahna traverseaza comuna Luizi-Calugara, ajungand in Siret dupa ce se uneste cu paraul Sarata.
- Asezarea geto-dacica de la Poiana la 85,28 km. Asezarea geto-dacica de la Poiana este localizata pe un promontoriu al malului stang al Siretului ce domina de la o inaltime relativa de 200 m oglinda lacului de acumulare Calimanesti.
- Capela Ciciola Culmea Pietricica la 86,07 km. Unul dintre varfurile importante ale Culmii Pietricica, de fapt, al doilea ca inaltime - 717 m -, este Varful Carunta, accesibil din satul Valea Mare (Faraoani).
- Cascada si Pestera Ghimelcea Culmea Pietricica la 86,63 km. Cascada si Pestera Ghimelcea - Berzunti
- Lacul Andreoaie Boistea la 86,83 km. Lacul este unul natural, format in urma unei mari alunecari de teren intr-o alveola larga, formata in spatele limbii de alunecare, fenomen produs pe fata sudica a Platformei Pancesti - ce reprezinta jumatatea sud-estica a Culmii Pietricica.
[ Sus ↑ ]
- Biserica de lemn Luncani la 89,52 km. O adevarata bijuterie arhitectonica si artistica, biserica de lemn de la Luncani a fost ctitorita, prin 1777, de un razes, Constantin Tumurug.
- Drumul Crucii de la Manastirea Carmelitana Luncani la 89,75 km. La Manastirea Carmelitana de la Luncani se arganizeaza numeroase activitati, se fac vizite, incheiate cu pelerinaje pe dealul din spatele manastirii, pe care s-a amenajat un Drum al Crucii.
- Manastirea Carmelitana din Luncani la 89,76 km. Carmelitii sunt prezenti in Romania din 1992, in Bacau din 1998, cand s-a inceput constructia manastirii de la Luncani.
- Podul lui Stefan cel Mare la 91,07 km. Podul de peste paraul Garbovana de la Negoiesti, comuna Stefan cel Mare, cunoscut si ca fiind de la Borzesti ori de la Caiuti, este atribuit, prin traditie, domnitorului Stefan cel Mare, cum sunt alte 5 de pe teritoriul Moldovei; dar pentru niciunul nu exista vreun document care sa confirme traditia.
- Iazul Negoiesti Stefan cel Mare la 91,82 km. Negoiesti este satul de resedinta al comunei Stefan cel Mare, avand casele de-a lungul DN 11A, Onesti - Adjud, la cca 10 km de Onesti.
- Monumentul lui Gheorghe Donici Stefan cel Mare la 93 km. Gheorghe Donici (1849-1916) este un erou cu totul aparte, mort in lupta, in Primul Razboi Mondial, ca voluntar, la varsta de 67 de ani.
- Biserica ortodoxa din Radeana Stefan cel Mare la 94,16 km. Radeana este un mic sat aflat la granita dintre cartierul Borzesti al Onestiului si comuna Stefan cel Mare.
- Bisericuta veche din cimitirul Bogdanei la 95,1 km. Satul Bogdana este cunoscut prin manastirea de aici.
- Manastirea Bogdana la 96,07 km. Manatirea Bogdana este, poate cea mai cunoscuta - datorita accesibilitatii, dar si aspectelor cultural-istorice - dintre manastirile de pe valea Trotusului.
- Lunca Mircesti la 97,12 km. Lunca Mircesti (Vasile Alecsandri), arie naturala protejata, rezervatie naturala de tip forestier.
- Manastirea Caraclau Barsanesti la 97,82 km. Manastirea, de maici, este una recentã, din 2000, fiind rodul eforturilor locuitorilor satului Caraclau, com.
- Dealul Perchiu Onesti la 97,91 km. Dealul Perchiu este, pentru Onesti, ceea ce este Tampa pentru Brasov sau Cozla pentru Piatra Neamt.
- Iazul lui Dumnezeu la 98,54 km. Iazul lui Dumnezeu, Lacul Mihaila
- Monumentul Ecaterinei Teodoroiu Straoane la 99,94 km. Straoane ste o comuna situata pe DN 2L, Tisita-Panciu-Soveja, la cca 15 km de Tisita.
- Monumentul Victoriei Tisita la 100,72 km. Monumentul, infatisand-o pe Ecaterina Teodoroiu si simbolizand victoriile armatei romane in bataliile Primului Razboi Mondial de pe fromtul de la Marasesti, se afla in importanta intersectie - de la Tisita - dintre DN 2, Bucuresti-Siret, DN 24 ce duce la Tecuci si DN 2L spre Panciu.
- Biserica de lemn din Straoane la 100,89 km. Situata in satul Straoane (de Sus), biserica de lemn Sfantul Nicolae, monument istoric, dateaza de prin secolul XVII-XVIII-lea.
- Cimitirul german de la Tisita la 101,63 km. Tisita, sat apartinator Marasestiului, este cunoscut, mai degraba, prin intersectia cu sens giratoriu de pe DN 2, Bucuresti-Suceava.
- Varful Observatorul lui Averescu la 102,09 km. Vorbim despre un mic varf al Subcarpatilor Vrancei (Platforma Zabrauti) de 699 m, unde, in timpul bataliilor purtate in zona in timpul Primului Razboi Mondial (1917), isi avea instalat un punct de observare a frontului, maresalul Alexandru Averescu.
- Trovantii de la Viisoara Muntii Berzunti la 103,67 km. Trovantii constituie o curiozitate, deja destul de comuna.
- Lacul Tutovanului Dealul Motocu Mare la 104,56 km. Lacul Tutovanului este un lac de alunecare, aflat pe Dealul Motocu Mare din Subcarpatii Vrancei.
[ Sus ↑ ]
* Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe harta in timp real - dupa autentificare.
Obiective turistice Zorile - Atractii turistice Baneasa Localitati apropiate: Budesti la 2,05 km, Oltenesti la 2,99 km.
Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, cautare de comori virtuale, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoascunzisuri, atractii turistice.