Localitatea Haulisca (judetul Vrancea) Resedinta: Paulesti.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Haulisca, judetul Vrancea

Casa Babei Vrancioaia Barsesti. Casa Babei Vrancioaia Barsesti
Stramtura Cozei. Stramtura Cozei
Groapa cu pini Coza Tulnici. Groapa cu pini Coza Tulnici
Cascada Putnei. In prezent Cascada Putnei este inclusa in Parcul Natural Putna Vrancea, ca zona de management durabil. Prima cutie geotrekking gasita de noi. Am gasit cutia ieri impreuna cu fiul meu, Rares.
Cheile Tisitei. Aria protejata Tisita este situata in bazinl hidrografic al Tisitei, avand limitele pe cumpenele de ape care separa bazinul de Putna si Naruja. Raspuns. POI este abrevierea de la Point of Interest, adica Punct de Interes. Ti-am urmat sfatul. Ti-am urmat sfatul si am ascus o cutie in Cheile Tisitei. Transformare POI. Indiferent de modul in care se anunta un nou ascunzis (prin completare formularului, printr-un comentariu, sau prin email), datele ajung la moderator, deci la mine :-) urmand sa creez pagina unui ascunzis nou, sau sa transform un POI intr-un ascunzis traditional, dupa caz.
Stanca Gurguiata Muntii Vrancei. Unul dintre contraforturile sale, nordic, are si el o imagine penetranta pentru drumetii care strabat Cheile Tisitei, in partea lor amonte, este numit Gurguiata.
Piatra Rosie Muntisoarele Vrancei. Piatra Rosie Muntisoarele Vrancei
Parcul natural rezervatia Cheile Tisitiei. Rezervatia este importanta din punct de vedere geologic si floristic. Am reasezat cutia. M-am intors si am reasezat geocutia intr-un loc mai bun, si am curatat-o de tot ce inseamna mancare sau alte lucruri nepotrivite. Cheile Tisitei - fotoreportaj. Descrierea traseului prin Cheile Tiisitei (circuitul inchizandu-se cu ascensiunea pe Tisaru Mare), cuprinzand numeroase fotografii, poate fi citita pe muntesiflori-cheile-tisitei. Cea mai de succes cutie. Cred ca e cea mai de succes cutie din cate am vazut.
Tunelul Mare din Cheile Tisitei. Poteca strabate Cheile Tisitei in drum spre o zona foarte putin vizitata a Muntilor Vrancei. Aprecierea ascunzisului. A Care versant?. Am baleiat destul de constiincios bazele celor doi versanti ai Tisitei. Versantul in cauza. E vorba de versantul opus intrarii in tunel, adica cel aflat in spatele stalpului cu marcaj din a 2-a imagine.
Arcada Cheile Tisitei. Sunt ultimele ramasite ale caii ferate cu ecartament ingust construite de societatea forestiera Tisita pe ambele brate ale raului cu acelasi nume.
Varful Tisaru Mare Muntii Vrancei. Varful Tisaru Mare Muntii Vrancei
Mausoleul si Muzeul Soveja. Mausoleul Soveja, marturia cumplitelor lupte de pe cuprinsul Vaii Susitei.
Piatra Hagiului. Piatra Hagiului
Rezervatia geologica Reghiu-Scruntaru. Circa 30 km est de Focsani.
Poarta Dracilor Valea Milcovului. Satul Valea Milcovului cca 35 km de Focsani.
Focul Viu Andreiasu de Jos. Focul Viu Andreiasu de Jos
Mausoleul de la Marasti. Mausoleul de la Marasti
Lacul Tutovanului Dealul Motocu Mare. Cunoscut de localnici sub numele de Lacul Tutovanului, sau Motoc in textele putinelor ghiduri turistice care descriu zona, lacul s-a format pe cea mai larga dintre treptele unei uriase si stravechi alunecari de pe versantul nordic al Dealului Motocu Mare.
Magura Odobesti. Magura Odobesti
Manastirea Tarnita Magura Odobesti. Manastirea Tarnita Magura Odobesti
Varful Lepsa Muntii Vrancei. Sub numele de Culmea Lepsa descriem segmentul cuprins intre Pasul Musat si Pasul Stanisoara. Varful Lepsa e sub el!. Rugam primul gasitor al acestei cutii sa adauge pe titlului de pe eticheta si de pe coperta jurnalului cuvantul "SUB", iar daca suie si pe Varful Lepsa si gaseste cutia de acolo sa taie de pe eticheta aceleia acelasi cuvant. A doua vizita. A doua vizita pentru noi la Vf.
Varful Goru Muntii Vrancei. Spre deosebire de acesta din urma, aflat pe culmea principala a Muntilor Vrancei, Goru se desprinde ca un picior, scurt, din aceasta si se inalta singular, impresionant prin alura sa greoaie, ca o spinare de porc (hogback).
Sub Varful Lepsa. Sub numele de Culmea Lepsa descriem segmentul cuprins intre Pasul Musat si Pasul Stanisoara. Varful lepsa e sub el - bis. Rugam primul gasitor al acestei cutii sa adauge pe titlului de pe eticheta si de pe coperta jurnalului cuvantul "SUB", iar daca suie si pe Varful Lepsa si gaseste cutia de acolo sa taie de pe eticheta aceleia acelasi cuvant . GeoStana de sub Varful Lepsa. Desi am trecut de vreo trei ori cu bicicleta pe drumul ce trece pe sub varf, deabia iarna acesta am reusit, in sfarsit, sa caut geocutia.
Fosta Manastire Mera. Fosta Manastire Mera
Varful Observatorul lui Averescu. Varful Observatorul lui Averescu
Pasul Musat. Practic, prin el se trece din Ardeal (Covasna) in Tara Vrancei (Vrancea), fiind strabatut de drumul national 2D ce leaga Targu Secuiesc de Focsani.
Poiana Butuci Muntii Vrancei. Ea se afla cam la jumatatea distantei dintre capetele acestei culmi reprezentate de varfurile Musat și Lacauti.
Cazemata de pe Plaiul Magurii Casinului. Cazemata de pe Plaiul Magurii Casinului Lipsa creion. Rog pe primul geotrekkist care ajunge la acest ascunziș, sa completeze geocutia cu un creionaș, nu mai lung de 8 cm.
Cascada Bucias. Cascada Bucias Cascada Bucias. De la Onesti se merge pe drum asfaltat catre Casin - Manastirea Casin - Scutaru. Precizari suplimentare. Gasirea acestei geocutii este mai dificila fara un gps, fiind nevoie si de informatia altitudine. Cascada Bucias. Frumoasa cascada, frumos si punctul de belvedere.
Poiana cu belvedere de sub Inzapezitul Mare. Reprezinta un reper esential pentru a nu iesi de pe aceasta culme in cazul parcurgerii ei de la nord la sud.
La Ziduri. La Ziduri
Varful Magura Casinului. Varful Magura Casinului
Varful Oituz-Izvor. Spre sud avem o panorama spre varfurile Inzapezitul Mic, Neagu, si Musat. Canina. Confirm prezenta stanelor si a cainilor aferenti in zona, din cauza carora nu m-am putut apropia de ascunzis.
Monumentul Ecaterinei Teodoroiu Straoane. La 1 km dupa iesirea din comuna (satul Muncel), mergand spre Soveja, pe partea dreapta a soselei se afla un monument simplu, destul de degradat, dedicat Ecaterinei Teodoroiu. Pietrele din monument. In drum spre Soveja ne-am oprit si la acest ascunzis foarte accesibil la prima vedere.
Varful Zarna Muntii Vrancei. Varful Zarna Muntii Vrancei
Fag sub varful Oituz-Izvor. Fag sub varful Oituz-Izvor Fag pazit strasnic de caini. Cum traseul nostru cu plecare din Pasul Ojdula era publicat pe site (muntesiflori.
Pasul Sanc Muntii Bretcului. Pasul Sanc Muntii Bretcului Inzapeziti pe Inzapezitul Mic. Am gasit cutia intr-o dimineata cetoasa de ianuarie. Cutiuta distrusa cu continut umed. Dupa ce am pierdut timpul cu restul geoobiectivelor din zona, am ajuns aici dupa inserare. Curatenie si recuperare. Cu ocazia unui traseu in zona, am verificat ascunzisul, cutia pusa de noi cu ceva ani in urma aratand jalmic (aflaseram, de altfel, de la Peter de starea cutiei).
Biserica de lemn din Straoane. Biserica este o expresie a stilului arhitectural (popular) moldovenesc. Biserica din Straoane si alte obiective. Puteți vedea un fotoreporaj cuprinzând un traseu "cultural" în comuna Straoane pe https://www.
Dealul Pilisca Ojdula. Un deal plat pe care vom gasi o frumoasa poiana.
Pestera Kolik Ojdula. , 1965) si apoi in Cadastrul Pesterilor din Romania (Cristian Goran, 1982), unde se specifica drept roca de cantonament, aglomeratele vulcanice - aspect fals - si fara alte caracteristici de localizare sau morfometrice.
Groapa Deleanului. Groapa Deleanului
Cascada Lesuntu Mare. Cascada Lesuntul Mare
Monumentul imparatesei Sisi. Mogos spre Bretcu se afla, pe partea dreapta a drumului, un impozant monument de piatra pe care este inscris cu litere mari, doar numele Sisi.
Cetatea Rakoczi Pasul Oituz. A fos punct de vama si control comercial, respectiv avea si rol de protectie militara. Cetatea Rakoczi de la Oituz/Bretcu. Zidul in care s-a amenajat ascunzișul l-am gasit darâmat parțial. Pasul Oituz. Am gasit cutia cu capacul fisurat si apa in ea. Geocutie noua intr-un ascunzis nou. Trecand prin zona, si stiind ca geocutia este deteriorata, am oprit sa verificam cutia.
Piatra Soldatului Valea Oituzului. Piatra Soldatului Valea Oituzului
Cascada Tulghes. Cascada Tulghes
Crucea Ciobanului Poiana Sarata. Crucea Ciobanului Poiana Sarata
Manastirea Dalhauti. Manastirea Dalhauti
Piatra Ucigasul. Dealul poarta numele paraului, reprezentand versantul sau drept; versantul stang este frumosul Munte Caraslau, plaiul sudic al Muntelui Mic din Muntii Nemira. Cutie roasa de soareci. Gasirea cutiei nu a reprezentat o dificultate, caci cunosteam locatia.
Cascada Caraslau. Cascada Caraslau Cautand fragi, pe care nu aveam cum sa-i gasesc. Eram in drum spre casa.
Pestera Barlagul Ursului Poiana Sarata. Pestera este localizata in versantul drept al raului Oituz, in perimetrul localitati Poiana Sarata, Oituz - Bacau, fiind aflata la o altitudine relativa de vreo 20 m.
Piatra Matei Jitia. Piatra Matei Jitia
Izvoarele sarate Jitia. Izvoarele sarate Jitia
Biserica fortificata Ghelinta. Initial, romanic tarziu, stilul s-a eclectizat, cladirii adaugandu-i-se elemente baroce.
Castrul roman Angustia Bretcu. Castrul roman Angustia Bretcu Geocutie noua intr-o alta salcie. Nu am citit atent descrierea, si am ajuns la coltul de sud-vest al castrului pe un drum de pamant, care porneste de la iesirea localitatii.
Podul suspendat Comandau. Podul suspendat Comandau
Gaterul vechi de la Gyula. Gaterul vechi de la Gyula
Lacul de sub Schitul Dealu Sarii. La schit se ajunge pe un drum asfaltat, pânã la ieșirea din sat, ce pornește de la intrarea în Jitia.
Manastirea Poiana Marului. Manastirea Poiana Marului
Biserica greco-catolica ortodoxa din Ghelinta. Biserica greco-catolica ortodoxa din Ghelinta
Planul inclinat. Cele doua retele de cale ferata, separate de o diferenta de nivel de 327 m, au fost conectate cu ajutorul planului inclinat lung de 1236 m. Un ascunzis ce merita gasit. Un ascunzis simplu, dar care nu sare in ochi, gasirea cutiei oferind o reala satisfactie. Nici sa varuim. Am participat la un traseu organizat prin site-ul Munte si Flori, prin imprejurimile statiunii Covasna.
Manastirea Bogdana. Manastirea Bogdana Manastirea Bogdana. Manastirea este o bijuterie.
Cascada Cernica. Cascada Cernica
Stramtura de la Jitia de Jos. Stramtura de la Jitia de Jos
Lacul Ograzii. Lacul Ograzii
Lacul cu Ciuciur Recea Bisoca. Lacul cu Ciuciur Recea Bisoca
Cascada Valea Zanelor Covasna. Cascada Valea Zanelor Covasna
Cetatea Zanelor Covasna. Cetatea este formata dintr-o acropola si mai multe terase, toate inconjurate de ziduri de piatra. Pinochio redivivus. Destul de greu de gasit cutia in noile conditii de mediu constatate. Relocare ascunzis. Zona vechiului ascunziș a devenit imposibil de explorat, datorita vegetației arbustive ce s-a tot dezvoltat.
Crucea Eroilor Poienita. Crucea Eroilor Poienita
Bisericuta veche din cimitirul Bogdanei. Independent sau poate legat de acest fapt, satul nu are biserica proprie si nici nu se stie sa fi avut candva. Bisericuta veche din cimitirul Bogdanei. Urcusul de la asfalt pana la platou este unul accentuat.
[ Sus ↑ ]
Dealul Din Mijloc Muntii Vrancei. Marcajul banda rosie al culmii principale a Carpatilor nu merge pe ea, pentru ca evita Munceii Buzaului, preferand Siriul, Podu Calului si Penteleul.
Piatra cu caldare mare Piatra Soimului Oituz. Dupa ce trecem pe sub Piatra cu Palarie, ramanem sub zidul de piatra pana atingem muchia sud-vestica a dealului. Caldarea Mare din Piatra Soimului a fost cu plin. Cunoscand bine locatia, ne-a fost usor sa gasim ascunzisul.
Piatra cu Palarie Piatra Soimului Oituz. Pe varful careia s-a instalat, cine stie cum, cand, o placa de gresie ca o basca, Piatra cu Palarie. Jos palaria pentru Piatra cu Palarie. Titlul comentariului se refera la ideea excelenta a administratorului acestui site de a amenaja un ascunzis la interesanta stanca numita de locuitorii Oituzului Piatra cu Palarie.
Madona si Bestia Dealul Piatra Soimului Oituz. Doua dintre ele sunt evidentiate acum prin includerea lor intr-un circuit.
Belvedere Piatra Soimului Oituz. Belvedere Piatra Soimului Oituz Eroare. Localitatea Piatra Șoimului se afla în județul Neamț, nu în Covasna . Cele doua localitati cu denumirea Oituz. Este vorba de stanca Piatra Soimului, care se afla deasupra comunei Oituz din judetul Bacau. Piatra Soimului. Ascunziș bine ales, gasirea cutiei oferind emoție și satisfacție.
Piatra cu caldare mica Piatra Soimului Oituz. Neavand coordonate gps exacte, nu stiam inca daca o sa gasesc Piatra cu caldare propriu-zisa, sau nu. Nici Caldarea Mica nu a fost goala. Ca si Caldarea Mare, si aceasta are un ce suficient de interesant care sa te faca sa tot stai pe ganduri prvind-o.
Pe culme Piatra Soimului Oituz. De pe micul platou nu prea avem o priveliste buna, dar zona prezinta interesante formatiuni stancoase, care merita sa fie vizitate. Culmea Pietrei Soimului are si o surpriza. Nu mai ajunsesem pe micul platou al Dealului Piatra Soimului de foarte multi ani.
Fortareata de piatra Piatra Soimului Oituz. Amenajarea consta dintr-un zid exterior si unul interior, niste trepte de piatra, respectiv interiorul fortaretei. Am cucerit Fortareata de pe Piatra Soimului. Inca un obiectiv interesant de pe Piatra Soimului pe care il stiam de mult.
Cimitirul german de la Tisita. Cimitirul german de la Tisita Park and grab. N-a fost chiar "park and grab" caci n-am intrat cu masina pe aleea ce duce la cimitir.
Manastirea Cotesti. Manastirea Cotesti
Odaia de pe Piatra Muntele Macesu. Odaia de pe Piatra Muntele Macesu
Schitul Sarile Bisoca. Schitul Sarile Bisoca
Zidul Uriasilor. Face parte dintr-un aliniament de strate redresate la verticala.
Cetatea Haiducilor Lemnia. Fortul a fost ridicat la sfarsitul secolul XVII pentru contracararea contrabandei cu sare.
Podul lui Stefan cel Mare. Podul lui Stefan cel Mare. Am gasit. Cutie noua la Podul lui Stefan cel Mare. Noul ascunzis are coordonatele N46gr 11min 29,7sec, E26gr 54min 18,1sec, alt. Podul lui Stefan cel Mare. Ascunzisul imbina cele 2 obiective, podul si monumentul.
Biserica reformata Pava. Biserica reformata Pava Ambalaje in loc de cutie. In cele doua-trei gauri, mai promitatoare, din zidul indicat de GPS, am gasit, in loc de cutie, dosite ambalaje de biscuiti si de napolitane.
Biserica din Lunga. Secuiesc - este lungit de-a lungul DN 11 cale de 2,5 km.
Fantana din mijlocul drumului Nicoresti. La intersectia celor doua strazi mentionate, gasim indicatorul, care ne arata directia spre dealul Cosna.
Biserica ortodoxa din Radeana Stefan cel Mare. Este accesibil din DN 12A, Onesti - Adjud, din care pleacã spre sud un drum pietruit ce ajunge dupa 1 km la o intersectie in panta, marcata de o troita. Biserica ortodoxa din Radeana - Stefan cel Mare. Omul sfinteste locul, e valabil in Radeana.
Biserica de lemn de la Odobasca Cotesti. Biserica de lemn de la Odobasca Cotesti
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.