Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Varful Carligati

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (2942 atractii turistice, 12972 poze si 1416 comentarii)
 

Pixel

Varful Carligati..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Varful Carligati - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Din aval Comana de Sus cascada Tigai
Din aval
Deasupra satului Ocland turn belvedere
Deasupra satului
Gura Portitei 2 Gura Portitei
Gura Portitei 2
1352 Morile de apa Eftimie Murgu Cheile Rudariei
1352
Turnul bisericii din lateral Zalau biserica reformata
Turnul bisericii din lateral
Interiorul bisericii Valchid Waldhutten
Interiorul bisericii

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Varful Carligati!

>>> Vizitati Varful Carligati si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Cresuia, cea mai apropiata localitate, care se afla la 10,4 km distanta.
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Apa termala de 60-65 grade Celsius a fost gasita in anii 70 in timp ce se cauta petrol in zona. In urma acestei descoperiri a fost construita strandul termal de la Sannicolau de Munte.
Mamelonul de travertin si tuf calcaros pe care au fost identificate termele, are o forma aproape circulara, cu diametrul de 90-95 m. Situl arheologic Germisara cuprindea in antichitate castrul militar cu asezarea civila si termele.
Are inaltimea de aproximativ 10 m, denumirea locului pe harta, Pir Nord. La iesirea spre nord a localitatii Pir, langa drumul care duce spre Piru Nou, se afla un tumul de marime considerabila.
Raul Aiud isi are izvoarele in extremitatea de nord-est a Muntilor Trascau, strabatand cu apele sale pe o mica distanta Masivul Bedeleu, Depresiunea Trascaului, Depresiunea Poiana Aiudului, Piemontul Trascaului si Culoarul Muresului.
Muntele Dambau se ridica deasupra orasului Zlatna, varful avand altitudinea de 1369 m, fiind cel mai inalt varf din Muntii Trascau. In apropiere de varful Dambau gasim 3 avene, carora localnicii le spun sunatori sau cantatori.
Se intinde pe o suprafata de aproximativ 295 hectare, iar cel mai inalt punct se afla pe Dealul Hoia, la altitudinea de 506 m. Padurea Hoia se afla la vest de orasul Cluj-Napoca, respectiv Taietura Turcului.
O geocutie foarte flexibila. Am gasit aceasta geocutie.
Stejarul Tebea
Plop negru Parcul Rozelor Cluj-Napoca Plop negru cu circumferinta de 9,45 m, situat in parcul Rozelor, Cluj-Napoca.
Se presupune ca forma de piramida a mormantului are legatura cu masoneria. Cripta familiei Beldi de Ozun este a doua cripta piramidala din cimitirul Hajongard.
Cetatea ei uriasa de pamant, a devenit cel mai impozant monument de aceasta natura a tarii noastre. Cetatea Biharia pe vremuri, a devenit resedinta de judet, ce a dat numele judetului.
Izbucul Gura Apei Valea Gardisoara Izbucul Gura Apei este situat in bazinul Vaii Gardisoara. Are o dezvoltare de 69 m, si o denivelare totala de 18 m.
Mai putin cunoscute, si poate chiar mai frumoase, lacurile au o adancime de 1,1 m, respectiv 1,7 m. Sub denumirea improprie Laguna Verde sunt cunoscute doua lacuri, care se afla la 1,2 km nord-vest de Laguna Albastra.
Cheile Plaiului sunt o rezervatie geologica, reprezinta un peisaj pitoresc, deosebit de spectaculos, modelat in calcare. Apartine de comuna Livezile, satul Izvoarele.
Calcarele de la Valea Mica sunt o rezervatie geologica constituita din doua blocuri calcaroase sub forma a doi piloni masivi, cu inaltimi de 30 m si 16 m, ce domina majestuos depozitele de flis intens erodate.
Biserica reformata de pe strada Lupului Biserica reformata de pe strada Lupului este monument istoric si de arhitectura religioasa in stil gotic tarziu. Biserica a fost construita ca manastire a calugarilor minoriti franciscani, la indemnul si cu sprijinul regelui Matias Corvinul, incepand cu a doua jumatate a secolului al XV-lea.
Gasita la plezneala, avand in vedere ca GPS-ul arata aiurea.
Salistioara Brad Sper sa fie gasita de cate mai multe persoane. Felicitari pentru prima geocutie ascunsa.
Am ajuns aici pe o caldura torida, dar a meritat, multumim. Excelent loc, multumim ca ati pus-o acolo pentru ca am avut parte de experiente surprinzatoare prin chei.
Baile Turda, Lacul Roman.
Cetatea Almasului Am gasit aceasta geocutie. Am ajuns la Stana cu ocazia unei ture organizate de Asociatia Carpatina Ardeleana. In cadrul unei excursie cu bicicleta, intr-o zi splendida am gasit si aceasta geocutie.
Salut zbuciumel. O vizita in Cheile Rametului.
Valori naturale - Judetul Bihor
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Varful Carligati
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Bihor, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Am gasit cutia in padure.
  • Suhardul Mic Suhardul Mic. Am parcurs cu masina drumul forestier pe langa hotelurile Turist si Iasicon, pana in capatul de sus al fostei partii de schi. Apoi un traseu marcat, de 40 minute ne-a ghidat pe varful Suhardul Mic, de unde am admirat ceata densa.
  • Geocutia finala a disparut si am inlocuit-o. Coordonatele finale sunt aceleasi.
  • Am gasit cutia dupa o cautare mai indelungata. Intr-adevar, un loc frumos, si ar fi si mai frumos daca nu ar fi atata mizerie sub pod.
  • I had a 15km afternoon walk, started from Cluj. Went to Feleac, but not on european road, other road, trekking.
  • Nu inteleg din descriere daca la coordonate se afla o geocutie, sau este doar un ascunzis inregistrat in care oricine poate plasa o geocutie. Ma puteri lamuri?
  • Am gasit cutia inca in august.
  • Am parcurs acest traseu si atunci cand am gasit geocutia de pe Dracoaia. Intre timp padurea de pini a fost afectata de capriciile meteo, doboraturile de arbori afectand cararea tematica.
  • Inainte de a intra in pestera am cautat geocutia. E o pestera extraordinara, mai ales daca aveti posibilitatea de a o vizita in intregime.
  • Nu am gasit geocutia, dar am facut cateva poze frumoase.
  • Excursia pe varful Harghita Madaras nu a fost una programata. Am pornit dupa pranz, destul de tarziu.
  • Am gasit cutia in trecere prin Sibiu. Jurnalul original este plin.
  • Data observatiei coincide cu cea a trecerii noastre pe langa ascunzis. Cand deja ne inscrisesem decisiv pe traseul spre Cabana Piatra Mare ne-am adus aminte ca trebuia sa cautam cutia de pe varf.
  • Biserica a fost deja inchisa, cand am sosit la fata locului. Programul de vizitare este afisat la intrare.
  • Dimineata pe racoare, mergand spre scoala, am urcat tretele Rakoczi. Prin nu stiu ce minune imi aduc aminte ca undeva de-a lungul scarilor este o cutiuta magnetica.
  • Ascunzis interesant. Am gasit o geocutie, ascunsa in Poiana Mica de langa Poiana Brasov.
  • Multumim geotrekkingului, care ne-a condus la aceasta ciuperca de piatra ascunsa, caci, fiind cam departe de poteca marcata (punct galben) de pe plaiul Henterului si relativ ascunsa intr-o padurice tanara de fagi, este, de regula, neobservata de majoritatea turistilor care se multumesc cu Piatra Predicatorului (sau Piatra Egrici), aflata ceva mai jos, spre Malnas, chiar pe poteca marcata (de curand, si ea, geoobiectiv).
  • Avem un GPS foarte foarte bun (Garmin 60 si inca niste litere - nu-i pe aproape acum). Care ne-a tot impins dincolo de rau.
  • Macin Macin. Dupa o dupa-amiaza petrecuta la Iacobdeal a urmat o tura in Muntii Macin, mai exact Creasta Pricopanului. Am parcurs-o aproape in intregime, o ploicica fugarindu-ne pe drumul de biciclete inapoi la corturi.
  • Dupa ce am ratat cutia de pe Varful Iavardi, speram sa o gasim macar pe cea de la Stanca Bufnitei. Aflata pe traseul al carui fotoreportaj l-am publicat pe Munte si Flori.
  • Castelul se poate vizita in fiecare zi, primul grup intra la 10:15, iar ultimul la 18:15. Vizita cu ghid dureaza aproximativ o ora, si costa 20 de lei pe cap de adult.
  • Din neglijenta am consemnat ca distanta din capatul Negulestilor pana la Cascada Duras 8-9 km. Corect, este vorba despre 6-7 km.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Varful Carligati? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 4 luni si 1 zile!