 |
|
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.
|
| | |
|
|
|  |
Cheile Dopca.. Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Cheile Dopca - dupa inregistrare.
***
|
Cateva poze de pe Geotrekking.ro: Bazin ingradit  Stalactite  Pentru bacauani!  Trovanti 3  Intrarea  Inima stancii  Pe malul estic al Lacului Foroja  Monumentul imparatesei Sisi - 2  316  Spre dealul Cosna  Canionul Oratii 4  Indicator turistic
Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Cheile Dopca!
>>> Vizitati Cheile Dopca si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!
|
Afla care sunt obiectivele turistice din Dopca, cea mai apropiata localitate, care se afla la 3,25 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Dopca: 4 Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)  Fantana alba la 3,1 km Aria naturala protejata, cu o arie de 85 km2, se intinde pe o lungime de 17 km, de-a lungul vaii paraului Bogata. In zona centrala a Muntilor Persani, intre Pasul Bogata si satul Bogata Olteana se afla Padurea Bogata.  Biserica ortodoxa Bogata Olteana la 4,9 km In drum spre Cheile Dopca, dinspre DN13, inainte de a intra in satul Bogata Olteana, privirea ne este atrasa de catre o biserica construita din piatra fasonata si sculptata. Biserica ortodoxa, care se inalta la vest si deasupra satului, a fost sfintita in 1982 cu hramul Sfantei Cuvioase Paraschiva.  Castelul nobiliar Sukosd-Bethlen Racos la 6,9 km In drum spre Racos am strabatut Bogata, apoi Dopca si am ajuns in Mateiasi. Am sosit la Racos pentru a arata atractiile locului prietenilor mei.  Cariera Brazi la 7,8 km Patrundem in cariera printr-o poarta ingusta si in fata ochilor se deschide o excavatie uriasa de forma aproximativ ovala, de 400 m lungime si 200 m latime. La aproximativ 300 m spre nord de coloanele de bazalt din Racosu de Jos, se afla Cariera Brazi.  Microcanionul in bazalt Hoghiz la 8 km Aria naturala de importanta nationala Microcanionul in bazalt se afla in Grupa centrala a Muntilor Persani, in valea paraului Hoghiz. Este formata din stanci bazaltice, care s-au format din curgeri de lava in urma cu aproximativ 1 milion de ani.  Castelul Guthman-Valenta Hoghiz la 8,5 km Castelul Guthman-Valenta din Hoghiz se afla la 300 m distanta spre sud - sud-est de castelul Kalnoky, in vecinatatea bisericii ortodoxe. Cladirea cu un singur nivel se presupune ca a fost construita in anul 1553, iar in secolul al XVIII-lea a fost modificata.  Castelul Haller Hoghiz la 8,8 km Se presupune ca a fost construit in anul 1553 pe ruinele unei manastiri medievale, si ca aici a stat si contele Bethlen Gabor o perioada. Conacul Haller se afla in centrul comunei Hoghiz, intr-un parc pitoresc, bine intretinut, plin cu stejari seculari.  GR3206 Pentru a ajunge la pestera de la Tigai se porneste inspre est din localitatea Comana de Sus, pe valea Comana, pe drumul forestier de-a-lungul paraului. Caderea de apa se afla la sud de Dealul Cerbului, pe valea Tigaii (pe hartile vechi Valea Cerbului), chiar langa drum.
 Omul de piatra Comana de Sus la 10,8 km Omul de piatra se afla pe versantul nordic al vaii Comana, chiar deasupra drumului forestier. Pornind din Comana de Sus gasim formatiunea de stanca la 1,33 km distanta de Poarta de piatra a tatarilor, respectiv la 670 m de Coloanele de bazalt Piatra Cioplita.  Pasunea cu stejari seculari Mercheasa la 11,7 km Pasunea cu stejari seculari poate fi vizitata pe traseul tematic Drumul stejarilor, pentru a afla mai multe despre biodiversitatea locului.  Ormenis la 11,9 km Comuna Ormenis este situata in partea de nord-vest a judetului Brasov, la 45 km de municipiul Brasov, la confluenta zonei numita Tara Barsei cu zona Oltului mijlociu, despartite de defileul Oltului intre Racos si Augustin. Este marginita la vest si nord de Lunca Oltului care formeaza hotarul cu judetul Covasna, la sud de comuna Apata si la vest de comuna Racos. Cheile Dopca in limba maghiara - magyarul: Datki-szoros
Valori naturale - Judetul Brasov * Detalii dupa autentificare.
|
Dupa autentificare
- Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
- Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
- Ultimele comentarii si obiective gasite
- Urmarire Cheile Dopca
- Localizare pozitie pe harta
- Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
- Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
- Navigare pe teren in timp real!
|
|
Geoobiective
Stii locuri de vizitat din judetul Brasov, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! |
|
Comentarii
- Turnul Spart Boita Turnul Spart Boita. Am gasit cutia in Turnul spart de la Boita. Foarte aproape de turn, la cca 90 m, inainte de un pod, pe partea dreapta a drumului dinspre Sibiu spre Valcea este o parcare in care se poate lasa masina.
- Copacul lui Tarzan - Lacul Sfanta Ana Fara manusi. Fiind persoana care am publicat prima data acest ascunzis, trebuie sa spun ca am cautat si eu la randul meu un loc potrivit pentru a ascunde o cutie, in jurul sau in apropierea copacului. Am renuntat insa, deoarece nu am gasit un ascunzis sigur.
- Stanca Cucului de la Bogata Altceva!. Desi am incercat eventul (cele trei cutii noi din zona), inserarea a vrut cu totul altceva. A doua zi, pe lumina, sa tot cauti.
- Varful Tuguiata Batrana - Podisul Babadagului Batran, dar mai prezentabil. Dupa ce am pus o cutiuta noua in ascunzisul de pe varful Tuguiata, mi-am continuat drumul spre Tuguiata Batrana. Am incercat sa merg fara gps, dar dupa ce am facut un cerc, m-am pomenit in acelasi loc, pe Tuguiata :-).
- Crucea de pe Plaiul Ugra Veverita contra sau pro geotrekking. Probabil vreo veverita a deschis cutiuta confundand-o cu o nuca. Sigur, avand in vedere ascunzisul, trebuia o cutie mai zdravana.
- Cascada Bucias Precizari suplimentare. Gasirea acestei geocutii este mai dificila fara un gps, fiind nevoie si de informatia altitudine. Pentru primele zece geocutii, recomand gasirea ascunzisurilor mai usoare.
- Rezervatia Gura Dobrogei Remediere confuzie creata. Se pare ca coordonatele gps ale geoobiectivelor Pestera La Adam si (rezervatia) Gura Dobrogei au fost schimbate intre ele (anuntate gresit). Nu am fost atent la aprobarea noilor geoobiective la vremea respectiva, si astfel s-a creat o confuzie.
Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Cheile Dopca? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! |
|
|
|
|  |
|