Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Cimitirul - Jimbor

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (2942 atractii turistice, 12972 poze si 1416 comentarii)
 

Pixel
Cimitirul - Jimbor

Cimitirul din Jimbor se afla deasupra satului, pe versantul de deal dintre biserica evanghelica si cetatea taraneasca...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Cimitirul - Jimbor - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Cladire tunel Livezi-Ciuc
Cladire
Turn cu ceas biserica Carta
Turn cu ceas
Sfanta Maria Pauleni-Ciuc biserica catolica
Sfanta Maria
Stema de pe turn Sangeorgiu de Padure biserica reformata
Stema de pe turn
Reghin te iubesc Reghin stejar singuratic Ziegenwald Padurea Rotunda stejarul
Reghin te iubesc
Program Calimanesti crama Petry conacul Simen
Program

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Cimitirul Jimbor!

Vizitati Cimitirul - Jimbor si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Afla care sunt obiectivele turistice din Jimbor, cea mai apropiata localitate, care se afla la 0,32 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Jimbor: 3
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Pestera Barlagul Ursului Poiana Sarata Este vorba despre una dintre putinele pesteri din tara, cantonate in gips. Pestera este localizata in versantul drept al raului Oituz, in perimetrul localitati Poiana Sarata, Oituz - Bacau, fiind aflata la o altitudine relativa de vreo 20 m.
Biserica catolica Jigodin Biserica romano-catolica din Jigodin este declarata monument conform registrului monumentelor ale judetului Harghita din 1992. Construit in secolul al XV-lea, in stil gotic, reconstruit in secolul al XVIII-lea in stil baroc.
Poiana Rusu Varful Tibles Muntii Gurghiu
Pe culmile Munceilor Uture sunt raspandite numeroase steiuri izolate, urme ale dezagregarilor din perioadele glaciare. Unele sunt mai cunoscute, indeosebi prin dimensiuni sau prin accesibilitate, precum Piatra cu Ceaun, Stogul de Piatra sau Altarul.
Clopotnita I Gheorgheni Izvoarele Gradistei
Baile Madicea Carta In drum spre Piatra Mesei, am vizitat piscina aflata in paragina, si cele doua izvoare cu apa minerala de la Baile Madicea.
Ceardacul Stanciului Piatra Craiului Am gasit geocutia din intamplare cand ma cataram, acolo am citit despre asta si e prima mea experienta, ma incanta foarte tare ideea si sper sa adun cat mai multe. Pentru prima geocutie gasita, dar in special pentru ajungerea la ascunzis.
Varful Lacauti Am ajuns aici prin Comandau, in cadrul unei drumetii organizate de Munte si flori -Onesti. Varful Lacauti a fost unul din cele doua obiective principale (al doilea Varful Goru) ale unui traseu in circuit de o zi.
Dinspre culmea celor mai inalte varfuri ale Muntilor Tarcaului, Grindusu-Ciudomiru-Bortoasa, se desprinde un puternic brat lateral ce se termina deasupra depresiunii Ghimes prin cateva picioare. Pe o vreme de toamna ca in basme, intr-un peisaj reconfortant, am ajuns la varful si monumentul Biliboc.
Cheia Pisicii Piatra Craiului La aproximativ 2 km de la intrarea in Cheile Zarnestilor dinspre Zarnesti, ajungem la intersectia cu valea Vladusca, respectiv la intrarea in cheile inguste ale acesteia, Cheia Pisicii.
Ruinele criptei Rhedey de pe deal Sangeorgiu de Padure Cripta Rhedey, numita capela de constructor, a fost construita de Wesselenyi Kata pentru sotul ei. Contele Rhedey Zsigmond a murit in 1758 din cauza unei pleurezii.
Perla Vlahitei Vlahita
Biserica catolica Catalina Am gasit ascunzisul fara nici un fel de dificultati.
Casa Breslelor Sighisoara Muzeul Casa Breslelor se afla pe strada Turnului numarul 1. Aici sunt expuse unelte, echipamente si masinarii utilizate de mestesugarii din oras si imprejurimi.
Stejeris Prima geocutie gasita in Romania, sper sa urmeze sute inca.
Izvorul de Sus Baile Homorod Pe o faneata care se afla printre case, intre strada pietruita si paraul Bailor. Izvorul de Sus se afla in capatul de est a localitatii Baile Homorod.
Observatorul Lunca Postei Sighisoara Lunca Postei, pe hartile vechi Eichenrucken, Eichrucken (Spatele stejerisului), este o culme care se inalta in partea de sud a Sighisoarei.
Cascada Sapte Izvoare Muntii Bucegi Moroeni - DJ 714 - 15 km pana o bifurcatie unde vom vede o cabana din lemn negru si grinzi rosii. De aici spre stanga, coborare accentuata 3 km.
DinoParc Rasnov Cu o suprafata totala de 1,4 hectare, parcul gazduieste 45 de dinozauri in marime naturala. Am vizitat DinoParcul in iarna impreuna cu fiul meu, Rares, mare iubitor de dinozauri, el fiind si cel care a savurat cel mai mult experienta.
Turnul Goliat
Conacul Bialis Mihaileni Conacul Bialis a fost construit in jurul anului 1800, se afla in satul Mihaileni la numarul 254 A. Cladirea este declarata monument istoric conform registrului monumentelor judetului Harghita din 1992, HR-II-m-B-12877.
Saua Crapaturii Piatra Craiului In Saua Crapaturii se afla intersectia a patru trasee turistice, respectiv dinspre Turnul Pietrei Craiului, Valea Crapaturii, Piatra Mica, si cabana Curmatura.
Tura de lac Lacul Sfanta Ana Pentru a indemna si pe alti vizitatori sa faca acelasi lucru. Dupa ce am vizitat mai multe obiective din apropiere.
Izvorul Seregeto Turia Suind, apoi coborand pe Valea Iadului, spre si de la Gradina Herko - aflata la confluenta cu Paraul Ars.
Stanca cu brazi Stogul de piatra Dupa drumul din toamna la Piatra cu ceaun, am crezut ca voi realiza obiectivele din zona relativ usor. Ajungerea la obiectiv necesita ceva efort, meritat insa cu prisosinta de frumusetea sa.
Forest Cinema Porumbacu de Sus
Cimitirul vechi din Jigodin Ce poate fi mai interesant, decat sa cauti o geocutie noaptea, intr-un cimitir parasit.
Izvorul din Cherul Mociarului Tulnici Izvor apa potabila pe drumul national DN 2D, intre Lepsa si Tulnici, la gura vailor Valea Cherul Mociarului si Valea Paltinului.
Dealul Tortoma Pe dealul Tortoma dintre Bradut si Biborteni se afla un complex de 9 tumuli continand mai multe morminte datate din neolitic, cultura Boian A.
Fortificatia de pe Varful Cetatii Baile Tusnad Asaltul final a fost un succes.
Turn belvedere Dealul Bene Ocland Constructia din lemn a fost ridicata de catre Composesoratul Homorodul Mic din comuna, pe varful care se afla la limita teritoriului dintre satele Ocland si Craciunel. Turnul de belvedere de langa Ocland, se afla la est de centrul comunei, pe dealul Bene.
Izvorul La Uluce Muntii Vrancei
Lavanda Galautas La gradina de lavanda din Galautas, oaza de liniste si relaxare, se poate ajunge pe strada Delut sau Brazilor.
Biserica armeano-catolica Frumoasa Ansamblul bisericii armenilor stabiliti la Frumoasa este alcatuita din cladirea bisericii, zidul de incinta si capela acestuia. Biserica armeano-catolica din Frumoasa a fost construita incepand din anul 1762, din donatiile populatiei si asociatiilor Sfanta Treime si Patimile lui Isus.
Muntele Observatorul
Lacurile La amurii albi Dumbraveni Lacurile de pescuit La amurii albi se afla langa drumul judetean dintre Dumbraveni si Bahnea, intre dealuri, papura si stuf.
Spatiul expozitional Mini Niraj Campu Cetatii Spatiul expozitional Mini Niraj se afla pe strada Garii numarul 156, langa gara din Campu Cetatii a liniei inguste de cale ferata. Atractia principala o reprezinta o masa de 10 m2, pe care sunt prezentate machetele obiectivelor turistice mai cunoscute de pe Valea Nirajului Superior.
Castelul Lazar Lazarea Castelul si-a capatat forma finala in timpul lui Lázár István IV ca simbol al pozitiei sale, fiind judele regal al scaunelor Ciuc, Gheorgheni si Casin. Vizitarea castelului este suspendata pentru o perioada nedeterminata.
Babele de sub Varful Piatra Mare Destinatia mea de azi a fost Sura de Piatra.

Cimitirul Jimbor in limba maghiara - magyarul: Temető Székelyzsombor

Obiective cultural-istorice - Judetul Brasov
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Cimitirul
  • Localizare pozitie pe harta Jimbor
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Brasov, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Dealul Pivnitele Mari - Moacsa Nici o armata nu face cat un gps. Am inscris locatia de aici ca punct important al unui traseu si asa bogat in obiective. Dalnic - satul natal al lui Gheorghe Doja, bisericile din Moacsa, Rezervatia Reci.
  • Livada Postei Nice. Nice.
  • Cheile Baciului Cel mai frumos loc pentru clujeni. Ar putea fi cel mai frumos loc de iesit in natura pentru clujeni. Are de toate, inca nu e stricat, nu e prea departe, se poate ajunge usor.
  • Macin Scurtatura sa zicem. Ca sa gasim ascunzisul a trebuit sa scurtcircuitam oarecum traseul tuistic al crestei Pricopanului. Insa variatia a fost binevenita chiar daca a venit la pachet cu ceva obstacole suplimentare.
  • Am rebaleiat zona ascunzisului, cu acelasi rezultat. Mai mult, au mai disparut dintre cioate, de putreziciune, iar altele s-au ascuns in vegetatia regenerata.
  • Lacul Filigeni - Obcina Laposului Un lac activ. Lacul Filigeni nu a secat, si pentru un timp oarecare, va ramane lac. Este alimentat de un paraias permanent.
  • Podul prabusit si disparut Cutia a disparut de 2 ori. Apoi am abandonat acel ascunzis, in schimb a fost inlocuita de o alta cutie, apropiata. Intre timp, podul prabusit a fost canibalizat si furat, pentru ca structura metalica a disparut integral.
  • Varful Cetatii I - Baile Tusnad Zi fara soare. Am gasit intr-o zi fara soare.
  • Lacul Cuiejdel - I Lacul Cuejdel I. Am gasit foisorul presupunand ca este cel din coada lacului adica din extremitatea nordica a lui conform pozei Mam uitat sub el unde lipsea o scandura Iam dat ocol cautand la baza lui dar presupun ca a fost aruncata la gunoi odata cu ecologizarea/ curatenia ce sa facut la lac asta vara.
  • Crucea de pe Plaiul Ugra Urcare contra cronometru. Trec destul de des prin zona, dar nu a fost inca sa fie, sa am timp sa urc pe plaiul Ugra. Azi, un prieten a venit sa sadeasca niste flori in cimitirul satului, astfel incat am folosit ocazia, sa vin cu el si sa urc pana la cruce.
  • Calcarele cretacice de la Cisnadioara Incarcare poze. Trebuie sa redimensionezi pozele, astfel incat pozele sa aiba mai putin de 400 KB. Iar latimea, respectiv inaltimea sa fie mai mica decat 1024 pixeli.
  • Am iesit la iarba verde la zmei si din intamplare in timp ce ne cataram din distractie pe stanci am dat din intamplare peste cutie. Am desfacut-o curiosi si am inceput sa citim si sa vedem lucrurile din cutie.
  • Izvorul Cozluk - Muntii Macinului Indicatii prea vagi. Soarele mi-a zambit atat de pe piatra cat si de pe copac, harletul era la locul lui, frunzele erau asternute frumos, dar cutiuta a fost de negasit. Pur si simplu n-am inteles unde sa caut.
  • Palatul Culturii - Targu Mures Expusa, dar totusi ascunsa. Cutie gasita cu ajutorul lui Andrixnet. Mi-a placut ascunzatoarea geocutiei.
  • Nu a fost foarte greu sa gasesc cutia. Am fost cu bicicleta, a fost fain.
  • Fiind un impatimit de ski, am vazut crescand statiunea - tubbingul, patinoarul, Balu Park. Toate investitiile s-au facut in detrimentul padurii de conifere.
  • Podul lui Stefan cel Mare Doua obiective imbinate. Ascunzisul imbina cele 2 obiective, podul si monumentul. Geocutia era in stare buna, dar putin afectata de condens.
  • Sub Muntele Uroi Comoara. Am gasit comoara de la muntele de aur. E drept, nu era comoara lui Decebal.
  • Casa Rado - Targu Mures Teamwork. E o cutie destul de bine ascunsa. Ajutat de o buna prietena, am reusit sa gasim cutiuta (de fapt ea a gasit-o).
  • Baile Barzava A treia cutie, nu!. Cadrul natural al bailor este unul de un pitoresc aparte (a se vedea foto atasata). Pacat ca drumul de acces nu a fost modernizat.
  • Coloanele de bazalt de la Racos Cutie in perfecta stare. Am gasit cutia in perfecta stare. Vine iarna asa ca m-am gandit sa pun cutia intr-o sacosa de plastic.
  • Cascada Urlatoarea - Muntii Bucegi Urlatoarea. Este cea mai accesibila si cea mai vizitata cascada din Romania, cel putin asa se spune. Din povestile familiei am inteles ca la sfarsitul anilor '60 debitul a fost micsorat de stancile carate de o avalansa.

Ai ajuns in Jimbor si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Cimitirul? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 4 luni si 13 zile!