Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Curmatura Lerescu

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (3066 atractii turistice, 13510 poze si 1447 comentarii)
 

Pixel

Curmatura Lerescu..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Curmatura Lerescu - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Localizare pe harta Lacul Filigeni mina Obcina Laposului
Localizare pe harta
Lac de pescuit 1 Pestisorul Aur Sancraiu Mures
Lac de pescuit 1
Varful Amza Varful Amza
Varful Amza
Trecere peste parau Viscri Padurea Oprita stejar
Trecere peste parau
Catarare stanca cucului bogata
Catarare
Zoom de pe Transapuseana Cheile Manastirii Transapuseana
Zoom de pe Transapuseana
Fresca dezvelita Cisnadie
Fresca dezvelita
Iesind din traseu Soim Calator via ferrata Surducul Varghisului
Iesind din traseu
Satu Mare Satu Mare
Satu Mare
Dealurile Corunca 4 Dealurile Corunca Targu Mures
Dealurile Corunca 4
Usa bisericii Sansimion
Usa bisericii
Trei cruci 1 Pasul Vlahita
Trei cruci 1

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Curmatura Lerescu!

>>> Vizitati Curmatura Lerescu si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Malinis, cea mai apropiata localitate, care se afla la 14,93 km distanta.
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Curmatura Lerescu?
(detalii dupa autentificare)
Izvorul Capitanului Orlowski Muntii Piatra Craiului la 11 km
In trecut traseul din valea paraului Calinet era nemarcat, azi se urmareste marcajul triunghi rosu, care porneste de la Podul Calinet, unde paraul se varsa in Barsa. Izvorul Capitanului Orlowski se afla in Padina lui Calinet, sub peretele Malul Galben.
Hornul Nisipos Muntii Piatra Craiului la 11,1 km
De la baza peretelui Malul Galben, sosind din valea paraului Calinet, putem alege mai multe variante pentru a ne continua drumul, una este prin Hornul Nisipos. In trecut se putea urca deasupra peretelui cu ajutorul unor cabluri metalice, azi a fost amenajata o noua poteca prin stanga, marcata cu triunghi rosu.
Refugiul Sperantelor Cioranga Mare la 11,4 km
Aici poteca se ramifica, spre dreapta la Padina lui Calinet, iar spre stanga la Braul Cioranga Mare, pe langa refugiu. Poteca marcata cu triunghi rosu porneste de la Podul lui Calinet, si trece pe la Izvorul Olteanului, Izvorul lui Orlovski, Malul Galben, Adapatoarea Caprelor, si ajunge sub Peretele Rachitei.
Piscul Baciului Muntii Piatra Craiului la 11,7 km
Conform logurilor din cutie, am fost al patrulea gasitor.
Izvorul din Poiana Inchisa Muntii Piatra Craiului la 11,8 km
Izvorul din Poiana Inchisa se afla pe panta nordica a acesteia, locul este aratat si de o momaie. Apa este captata intr-o cutie metalica prevazuta cu o usita si orificiu de scurgere, cineva a lasat si o cana metalica langa izvor.
Iesirea din Poiana Inchisa la ora 14 Muntii Piatra Craiului la 11,9 km
Poiana Inchisa este un loc greu accesibil, dar nu chiar atat de inchis. Exista sase intrari-iesiri, fiecare pe poteci nemarcate.
Pestera Stanciului Muntii Piatra Craiului la 12,1 km
Acces din orasul Zarnesti - Cabana Plaiul Foii, apoi traseul montan Cabana Plaiul Foii - Poiana Tamasel triunghi rosu, apoi punct galben pana la Cabana Garofita Pietrei Craiului. Neavand la dispozitie un gps, doar am sunat acasa pe cineva sa ma ghideze cu info de pe net. Coordonatele gps nu te mai ajuta la cautarea acestei geocutii. Cabana Garofita Pietrei Craiului - Marele Grohotis - Cerdacul Stanciului cruce galbena.
Ceardacul Stanciului Piatra Craiului la 12,2 km
Pentru prima geocutie gasita, dar in special pentru ajungerea la ascunzis. Am gasit geocutia din intamplare cand ma cataram, acolo am citit despre asta si e prima mea experienta, ma incanta foarte tare ideea si sper sa adun cat mai multe.
Cabana Curmatura la 13,8 km
Am gasit geocutia ascunsa in apropierea cabanei Curmatura, din Piatra Craiului.
Crucea Eroilor Piatra Mica la 15,1 km
Traseul turistic marcat cu punct albastru incepe de la cabana Curmatura si urca pe cararea care strabate padurea de sub Curmatura Pietrei Craiului, pana la Saua Crapaturii. Valea Crapaturii este hotarul natural dintre muntele Piatra Mica si varful Turnu.
Prapastiile Zarnestilor Piatra Craiului la 15,4 km
Au o lungime de circa 4 km, si sunt strajuite de versantii greu accesibili ai muntilor Zanoaga si Toanches. Prapastiile Zarnestilor reprezinta unul dintre importantele obiective turistice ale Pietrei Craiului.

Lacul Satic se afla in apropierea localitatii Satic, comuna Rucar. Este un lac de acumulare de pe Dambovita, cu o lungime de circa 1 km.

Curmatura Lerescu in limba maghiara - magyarul: Lerescu-hágó Fogarasi-havasok

Valori naturale - Judetul Brasov
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Curmatura Lerescu
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Brasov, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Crucea de pe Plaiul Ugra Veverita contra sau pro geotrekking. Probabil vreo veverita a deschis cutiuta confundand-o cu o nuca. Sigur, avand in vedere ascunzisul, trebuia o cutie mai zdravana.
  • Sugas Bai A fost odata. Sugas Bai pentru mine e un loc minunat. Gasesti aici mofeta, izvor de apa minerala, loc de agrement, partie de schi, si numeroase locuri pentru excursii.
  • Podul lui Stefan cel Mare Doua obiective imbinate. Ascunzisul imbina cele 2 obiective, podul si monumentul. Geocutia era in stare buna, dar putin afectata de condens.
  • GR1952 - Locul atrage atentia calatorului, ca toate celelalte tentatii inconjuratoare. Le-am pozat din 2 laturi, sa inteleg daca se cearta sau chicotesc pe seama turistilor.
  • Treptele Rakoczi - Targu Mures Cutiuta a disparut. Cutiuta nu mai e la locul ei si nu e nici in vecinatatea ascunzisului. Sesizez proprietarul ascunzisului sa puna o cutiuta noua.
  • Cariera Vacaresti Un ascunzis cu mai multe valente. Cariera din satul Vacaresti, comuna Mihaileni, acum in conservare, este una de andezit. Vezi foto atasate - roca magmatica cu 60% dioxid de siliciu, folosita in constructii si pavaje.
  • Parcul Indragostitilor - Targu Mures Ale tineretii valuri, frumoase amintiri. Am gasit cutia, si am retrait momentele tineretii. Intr-un parc asemanator din localitatea Onesti ma plimbam pe alei si faceam declaratii de dragoste fetei ce astazi imi este sotie.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Curmatura Lerescu? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 11 luni si 3 zile!