Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Dealul Crucii

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (2958 atractii turistice, 13045 poze si 1429 comentarii)
 

Pixel

Dealul Crucii

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Dealul Crucii - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Izvor acoperit izvor apa minerala Cetatuia
Izvor acoperit
No comment Lunca Ilieni lacuri
No comment
Copaci cu partea de sus taiata Toplita-Ciuc Miercurea-Ciuc conac Lazar
Copaci cu partea de sus taiata
Piatra Bufnitei Piatra Bufnitei
Piatra Bufnitei
Spre varf Varful Cosna Plaiurile Nemirei
Spre varf
Iluminare de seara Cocosul de Aur Targu Mures palatul Bürger
Iluminare de seara

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Dealul Crucii!

Vizitati Dealul Crucii si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Afla care sunt obiectivele turistice din Aita Seaca, cea mai apropiata localitate, care se afla la 4,24 km distanta.
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Dealul Crucii?
(detalii dupa autentificare)
Cetatea Tiborc la 5,5 km
Deoarece nimeni nu a semnalat inca gasirea geocutiei pe site, am sperat sa ajungem la ascunzis primii. Fortificatia Tiborc (sau cetatea lui Tiburt) se afla la sud de localitatea Biborteni, pe un deal impadurit, care se inalta deasupra vaii Baraoltului.
Ulmul din Capeni la 5,6 km
Acest arbore a fost ales arborele anului in 2011 in Romania. Am inconjurat ulmul de cateva ori, cautand in toate cavitatile posibile. Ulmul din Capeni.
Ormenis la 7,6 km
Comuna Ormenis este situata in partea de nord-vest a judetului Brasov, la 45 km de municipiul Brasov, la confluenta zonei numita Tara Barsei cu zona Oltului mijlociu, despartite de defileul Oltului intre Racos si Augustin. Este marginita la vest si nord de Lunca Oltului care formeaza hotarul cu judetul Covasna, la sud de comuna Apata si la vest de comuna Racos.
Biserica reformata din Talisoara la 8,5 km
Biserica reformata din Talisoara (comuna Bradut), asa cum arata azi, a fost construita in anul 1858, luand locul alteia mai vechi, de prin secolul al XIV. Eram intr-o excursie in valea Cormosului.
Stanca Ariciul Ormenis la 8,8 km
La iesirea spre sud-vest a satului, in locul numit pe hartile vechi Cariera de piatra mica (traducere), gasim o stanca interesanta, care are forma unui arici. Formatiunea spectaculoasa de stanca se afla la doar cativa pasi de drumul astfaltat care traverseaza localitatea, in spatele unor case de romi.
Piatra Gaurita Talisoara la 9,4 km
In Secuime, gasim formatiuni naturale denumite Likasko (Piatra cu Gaura), in mai multe locuri. Una dintre aceste formatiuni este situata langa comuna Talisoara, aproape de drumul catre Racosu de Sus. La intoarcere din fructuoasa (si din punct de vedere geotrekking) drumetie de pe dealurile Varghisului (de fapt, in Muntii Persani).
Lacurile de langa Varghis la 12,1 km
Acesta a condus la aparitia catorva lacuricantonate in cuvetele de exploatare. Lucrarile miniere, unele de suprafata, desfasurate in periada 1954-1989, in preajma Varghisului (vestul imediat) auinterceptat ici-colo panza freatica.
Fortificatiile din Padurea Rica la 12,5 km
Pe varful Heghies, pe a carei panta se intinde padurea Boldi, se gasesc ruinele cetatii Attila, respectiv cetatea Réka, care alcatuiesc ansamblul fortificatiilor din padurea Rica. Intr-o drumetie in circuit, mai lunga, am ajuns, nesperat de usor, la Cetatea lui Attila (conform unei credinte locale).
Mormantul reginei Reka la 12,7 km
Conform unei legende secuiesti locale, pe valea paraului Rica/Rika, sub culmea pe care se afla Cetatea Reka, sub o stanca de calcar, se afla mormantul reginei Reka. Ea a fost prima sotie a hunului Attila, fiica printului Keve si mama printului Csaba.
Ruinele cetatii Reka la 12,8 km
Sub numele Cetatea Reka sunt cunoscute atat ruinele asa-numitului Turn de Vest (azi, reconstituit) al sistemului de fortificatii din padurea Rica/Rika (Dealul Boldi sau Heghes/Hegyes).

Dealul Crucii in limba maghiara - magyarul: Bükkfej

Valori naturale - Judetul Covasna
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Dealul Crucii
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Covasna, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • M-am apropiat de ascunzis dinspre Capeni, unde am lasat masina la o distanta de 2,5 km de geocutie. Urmand un drum de caruta, am ajuns lejer pe platoul Dealul Crucii, care este cel mai inalt punct al creastei vestice a Muntilor Baraolt (821 m).
  • Bastionul Croitorilor - Cluj Multumesc. Multumesc pentru geocutie.
  • Culmea Iavardi La vanatoare, cu cartuse oarbe. Am ajuns pe Varful Iavardi odata cu o ploaie marunta dar deasa. Care n-ar fi trebuit sa ne impiedica sa gasim cutia.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Dealul Crucii? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 7 luni si 24 zile!