Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici!
Cascada Varsag - Ghid turistic atractii turistice - Autentificare/Inregistrare
 

Pixel

Cascada Varsag

Cascada Varsag, atractii turistice

Cascada Varsag. Denumirea in limba maghiara este Csorgókő, Piatra care picura...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real - dupa autentificare.

***

Cateva poze din albumul foto Cascada Varsag:

Cascada Csorgoko
Cascada Csorgoko
Negru si alb
Negru si alb
Loc de odihna
Loc de odihna
673
673
680
680

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Cascada Varsag! In prezent avem in total 12123 poze pe site.

***
Geotrekking, sau geodrumetie pe romaneste, este un ghid turistic, respectiv o activitate pentru timpul liber in care se pune accentul pe drumetii si excursii. Utilizatorii cauta atractii turistice, valori naturale sau obiective cultural-istorice, mai mult sau mai putin cunoscute, care merita a fi vizitate.

Vizitati Cascada Varsag si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti! Merita sa fii inregistrat!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Cea mai apropiata localitate este Varsag, se afla la 2,35 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Varsag: 1
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Cascada Varsag?
- Varsag la 1 km. Un nou ascunzis langa turnul de belvedere. Am gasit ascunzisul gol, pietrele care acoperau geocutia aruncate in jur, iar nu departe de copac am gasit si punga albastra.
- Cetatea Tartod la 4,2 km. Cetatea Tartod este o fortificatie cu zid de piatra pe muntele Varhegy, la altitudinea 845 m, construita in secolul al XI-lea si abandonata in secolul al XIII-lea. Cutia nu mai este. Am gasit locul exact, dar cutia nu mai era.
- Lacul de acumulare Sub Cetate la 7 km. Lacul de acumulare a fost construit între anii 1976-1992, cu scopul de-a folosi cât mai eficient şi mai variat cursurile de apă de suprafaţă. Piramida din Apa. In data de 19 septembrie 2010 am gasit geocutia cu numele de Piramida din Apa, ascunsa pe varful peninsulei din lacul de acumulare Sub Cetate. Intr-o zi noroasa, cu ploaie intermitenta. Este a doua incercare, deoarece prima data am ajuns la fata locului dupa inserare. Mersi pentru ocazie. Greu de ajuns pina la geocutie cu suflu.
- Barajul de la Zetea la 7,6 km.
- Sicasau la 8,2 km. Felicitari pentru ascunzis. Intr-o dimineaţă cu soare, cu prietenul meu, am găsit această geocutie. Impreuna cu niste prieteni din Cluj. Ne-am plimbat pe la Stanca Minunilor, apoi am vizitat Liban, Sicasau si Izvoare.
- Tinovul de la Fantana Brazilor la 9,3 km.
- Varful Amiaza la 11,8 km.
- Izvorul Doisprezece Bucin la 12,4 km. Pe DN13B dintre Praid si Joseni, drumul din valea Tarnavei Mici, care trece peste Pasul Bucin, gasim mai multe izvoare cu apa potabila.
- Sfinxul de la Izvoare la 12,6 km.
- Stanca Minunata la 12,8 km. De pe Stanca Minunata (1529 m) avem o priveliste minunata asupra Muntiilor Giurgeu, Depresiunii Giurgeului si Hasmasu Mare. Stanca Minunata. Putin mai sus de stana care se afla pe poiana de sub Stanca Minunata, porneste marcajul turistic, in padure, care urca pana pe varf.
- Lavanda Bokor Valea lui Pavel la 13,1 km. In anul 2023, se va organiza al doilea festival Lavanda Valea lui Pavel cu programe pentru familii, in weekendul 8-9 iulie, sambata si duminica.
- Piatra Moritz Corund la 13,9 km. Piatra Moritz este un punct de belvedere, situat la nord-est de Corund, cu vedere asupra comunei Corund, a celor doua nivele ale platoului vulcanic si muntele Firtus.
- Pasul Liban la 14,7 km. Este denumit si Saua Liban, Pasul Sicas, Pasul Sicasau. Spre varful Amza. Ce poti face altceva intr-o zi de luni, decat sa pornesti intr-o drumetie :-) Dupa-masa la ora 5 am pornit sa caut ascunzisurile de pe varful Amza, respectiv Stanca Minunata.
- Piatra cu Gaura Corund la 14,8 km. Piatra cu Gaura. Frumos loc, interesanta Gaura.
- Piatra Pacurarului la 14,9 km. Piatra Pacurarului se ridica deasupra vaii paraului Iuhodul Praidului, la poalele sudic al muntelui Coltul lui Elemer, la nord-est de cetatea Rabsonne.
- Cetatea Rabsonne la 15,1 km. Rabsonné vs. Rabsoné. Scriitorul Orbán Balázs, cel care a cutreierat fiecare localitate, ruina si raritate naturala din Secuime, foloseste forma Rabsonné. Suna foarte pitoresc si misterios. Desi nu chiar "in drum", am decis sa caut acest loc.
- Urma pasilor lui Isus Ciumani la 15,1 km. Accesul se face prin partia de schi si punctul de belvedere Veresvirág.
- Bucin la 15,3 km. O usoara plimbare. Dupa ce dimineata am gasit geocutia 14 Crosses, ascunsa langa mica bisericuta romano-catolica din Sovata, m-am dus sa verific geocutia de la cetatea Rabsonne. Un loc splendid. Am găsit, cu prietenul meu, şi această geocutie.
- Belvedere Dealu la 15,6 km. Festivalul Prunelor. Se poate ajunge pana in apropiere de turn cu o masina de teren, in rest pe jos.
- Gradina pasarilor ornamentale Corund la 15,6 km. In gradina pasarilor ornamentale din Corund se afla pauni, pasari acvatice, gaste si rate, fazani exotici, pagagali, potarnichi, porumbei, prepelite, si lebede.
- Dealul Melcului Corund la 15,7 km. Dealul Melcului este un depozit carbonatic de 1,5 ha. In drum spre casa. M-am oprit sa vad starea actuala a amenajarilor de pe Dealul Melcului. Geocutie noua la Dealul Melcului. Am instalat o geocutie noua la geoobiectiv.

Cascada Varsag in limba maghiara - magyarul: Csorgókő-vízesés Székelyvarság

Valori naturale - Judetul Harghita
* Detalii dupa inregistrare. Fotografiile sunt vizibile dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Posibilitatile utilizatorilor inregistrati

  • Comentariu si anuntare geoobiectiv nou
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Cascada Varsag
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Comentarii

    Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Cascada Varsag? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! Citeste si comentariile scrise de ceilalti utilizatori, in total 1413!

    Obiective ascunse din apropiere

    Stii locuri de vizitat din judetul Harghita, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! Utilizatorii nostri au prezentat deja 3507 geoobiective turistice.

    [ Sus ↑ ]
    Politica de confidentialitate si prelucrare a datelor - Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul oficial geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, atractii turistice.